Държавният завод "Авионамс" ще отговаря за поддръжката на новите F-16

Това бе разпоредено от правителството в оставка на ДКК, чието дъщерно предприятие е "Авионамс"

Обратно в новината

Коментари - Държавният завод "Авионамс" ще отговаря за поддръжката на новите F-16 | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

>>>изграждане на базови национални способности за поддръжка на изтребители Ф-16 Нашите изтребители ли ? Или тези, дето ще се връщат понадупчени от Украйна ?

Румъния, Словакия и Полша са по-близо.

Ф16 е по-зле от Миг 29. Много е бързичък и маневрен ма като му шибнат два външни резервоара му заминава маневреността, като му лепнат и ракетите става като летяща поничка. С един двигател. Да не говорим, че на радарите е като летяща баница с късмети. Нямам идея как хората могат да са толкова тъпи. Платформата на Грипен беше единственото адекватно решение. Модулна. Предвидена да излита и от средно качество пътища. С активна РЕБ защита. Ма нали тря се правят там точки по акциите на ВПК то на Ционистката кочина. За незапознатите съветвам да проверят как замина укрорайховата авиация в кенефа. Свалиха ги като патки с р37М единствената ракета въздух-въздух, която цели над 350 км дистанция. Не съм убеден,че са по добре и от сегашните остатъци СУ24. Сутата са с променлива геометрия на крилата и могат да летят ниско под радарите. Като пуцнат ги намират и ги отсрелват по пътя обратно. Ф16 колко му е най-ниското ниво на летене?

МиГ-29 не може да използва Р-37, както и да види цел изтребител на 350 км.

ватата нека си плямпа, ще мине и тая година, ще пристигнат. Блок70 е доста модерен 4++ самолет нищо общо с опорката, че първия излязъл преди 50г., то и "Гоуфо" излезе преди 50г и още се прави нз кое поколение подред. Проблема е, че се заформят два лагера на балканите, всички срещу сърбите +/- турците, което си е вече сериозно. Гърция и Румъния са с нас, но ще ни трябват повече самолети. След някоя година задължително ще трябва да се снабдим и с Ф35 както повечето европейски държави - това ще е голямо предимство пред сърби и турци (а и срещу ушанки), които няма да го имат. Следващите правителства да мислят върху това, няма да е кой знае колко по-скъпо да се вземат поне десетина Ф35.

Не е проблемът в самолетите. И Ф-35 ще лети в българското небе. Проблемът е в кадрите. Трябва всички стари кадри да се пенсионорат и да се сменят поколенията, летци, техници, команден състав. Там е проблемът.

Живеещите в близост до тази легитимна военна цел, да се изнасят бързичко.

нали обвиниха запада за терористичния атентат що не пуснат тия бомби в лондон, париж, ню йорк, айде кво чака магучая нали са безстрашни, и защо се оставя да ги разиграва някакво съседче 2г.??

Има време бе тиквар. Ще фанат ли Циркон и Кинжал? С какво? С Пейтриът ли? ХАХАХАХАХ

Сегашната война показва че файдата от пилотируеми бойни самолети се стреми към 0. Самолетите не пресичат линията на фронта. Ползват ги само като платформи носители на ракети и планиращи бомби (т.е. носители на дронове), което може да свърши и всеки безпилотен самолет. Съвременното ПВО не може да пропусне такава голяма цел като самолет ( то даже сваля 50-80% от ракетите и дроновете). Тези самолети може да са ефективни някъде в Африка дето няма ПВО.

А ние имаме ли ПВО? Как мислиш?

На по 50???

Стари ли? Нали такива самолети няма? И завод дори няма? Само хартия.

5 години чакаме вече за шепа самолети.

Ти за колко време сглобяваш един Ф16 ?

Шило

А хвърчилата, къде са?

Чието пристигане се очаква след година....митовете и легендите вече не са не интересни.....

Гьончо мноо обича фърчила.Виж ти и завод шъ направят.Па кат порастне и фърчиплан мое му дадът.

Завода ще е в Белово а не в ПЛовдив. Наред с памперсите ще правят и хартиени резервни части . Пълен ташак е това което се случва в България

Авиоремонтният завод в Пловдив ремонтира основно стари съветски вертолети. На сайта им даже има опция за руски език. Информация за самолети няма. Галерията от снимки на оборудването е от 80, 90 те .

" чието пристигане се очаква да започне след година." :))

Няма бърза работа ! Минаха 5 години, още 5 ще се изтърколят като нищо !

Понеже няколко години Министерство на отбраната не направи нищо по инфраструктурата на Граф Игнатиево, сега прехвърлиха отговорността на друго министерство ....?

А кога ще дойдат фърчилата ?

Март 2025 г. ще дойдат първите !

Татко обеща да ми купи колело ама друг път.

Това па кой го измисли, като необходимите устройства за диагностициране на самолетите и обучението на персонала за работа с тях и привеждането на самолетите в състояние годно заполет е част от договора... по който ние вече си платихме авансово. Айретен че цената си остана същата, но с анекс към договора през 2019-а година Военното ни министерство се съгласи да получи по малко оръжие и оборудване в сравнене с първоначално договореното. Между впрочем САЩ ни бяха обещали и два стари Ф-16... само да ви припомня че на сайта на посолството на САЩ у нас още си стои това обещание от 2020-а година, а още не сме получили нито старите нито новите самолетии.

16 броя изтребители Ф-16 е ВСИЧКО КОЕТО ЩЕ ИМАМЕ (през 25 и 27ма година)! В Русия всеки ден губеха по 1 самолет средно на ден във въздушното пространство, преди руснаците да си спрат полетите. Т.е. за 16 дена в условия на война ще ни стигнат тези самолети. Имаме нужда не от 16, а от поне 160. Срамно е, темпа с който се въоръжаваме. Имаме нужда от стотици Пейтриът системи, за да си пазим въздушното пространство и ключовите, стратегически обекти. Да не говорим, че в днешно време използването на дронове е много по-евтино и ефективно, отколкото използването на ракети за милиони долари. Радев по-скоро ми се струва, че чака да ни пази братска русия или пък се надява на НАТО? Жалка работа.

България няма нито една противоракетна система, според министъра на отбраната. Ако ни атакуват с балистична ракета, то тя ще попадне в България, като нож в краве масло. Никаква защита. Нямаме Ероу 3, нямаме нито една Пейтриът система. Ако поръчаме сега, след 9 години ще ни я доставят. А до тогава ще е приключила третата световна война.

Възраждане и БСП са жалки, много жалки. Първите ("патриотите") до сега не са поискали от парламента да закупим нито една противоракетна система или каквото и да е модерно оръжие. БСП, в лицето на Корнелчето, пък беше привикана преди години в Кремъл, за да гласува ЗА в парламента, за строежа на Турски поток в България. След като се завърна от Москва, нейната партия гласува ЗА, заедно с ГЕРБ, за да се построи руския газопровод. Наци-анални предатели. Гласувайте за светото трио Възраждане-БСП-ГЕРБ, за един по-хубав живот в СССР.

Само малоумникът с жълтата книжка не си жалък :))

Да се запасиш с много смазка, защото, който и да дойде - все ще те шиба ! И никакви хартиени ефки няма да ти помогнат !

А самолетите къде са?

В бъдещето някъде. През 25та първите 8, през 27ма, когато ще сме част от СССР ще пристигнат другите 8.

Ф 16 ще са като танковете Ейбрамс, ще горят като факли. Само почакайте да ги вкарат в Украйна да им гледате сеира. Още след първия свален Ф16, акциите на производителите им ще се срине поне с 50%. Запасете се с пуканки, цирка ще е голям. Никой няма да купува натовската техника вече, след излагациите на полигоните в Украйна. Високотехнологичните прескъпи тенекии станаха за смях пред цял свят.

Ф16 са добри за това за което са предвидени, и това не е война като в Украйна там Ф18 може би по-стават ма никой не си ги дава, глупаци нема

Кукурузници???? Га само.чертежи има

По новото самолети вече има но летището нещо се наводнявало

пратиха ли поне снимка на еФ-ките да си ги гледаме ...

А за тези които ги имаме само на хартия ли? Ами то за тях може да отговаря и някой завод за производство на тоалетна хартия !!

Самолети има ма летище и пилоти нема

Чудесно, ето как се развива и българската индустрия. Странно как когато има нова компания или производство в Румъния, всички тук реват как сме се прецакали и сме най-зле, а когато нещо се прави в тази държава и се развива индустрия и технолоогии, налазват българофоби които само критикуват.

Амчи то рибата е в морето пък те вече слагат на огъня Чигана да пържат!

супер! таман да падат бързо и лесно!

То самолети няма те за подръжка мислят

Каква поддръжка трябва за чертежи?!

Този завод велпапе ли произвежда!?!

тоалетна хартия за износ към рашистан