Държавата става гарант по кредити без обезпечение за бизнеса

С гаранционната програма ще се покрива 50 процента от банковия риск. Заемите ще са 7-годишни. Подготвя се актуализация на бюджета без увеличение на дефицита

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм съгласна

голямото крадене. Нашите хора и фирми ще вземат кредити, а всички данъкоплатци (държавата) ще ги плаща.

Давам пример: квартална бакалийка. Годишен оборот 300 хил.лева. Има право на 70% необезпечен кредит от тези 300 хил.лв. Това са 210 хил.лв. Първо, за какво са и на бакалийката 210 бона оборотни средства, като в нея няма стока за повече от 20 бона? Второ, ако собственикът е някой човек пред пенсия, какъв е проблемът да си „продаде” фиктивно апартамента на детето, да няма нищо на негово име и да обяви фалит. Нека да е съдлъжмик по кредита. Той ще си прибере 210 нона , а банката и държавата ще му вземат скъсаните цървули. Ужас.

Тая нЕма да стане ваШта - никакви държавни обезпечения за кредити, които ще зависят пак от корумпираната шайка управляващи /без значение цвят и партия - парите сплотяват/, които няма да пропуснат да си приберат 30% което пак ще бъде поето от бизнеса. Тоя филм сме го гледали, а тази шепа парашутисти спуснати от Марс да ги изстрелват обратно натам.

Отказвам с пари от моите данъци, защото държавата има пари само от данъци, такси и налози, временното правителство на Радев да раздава кредити, които ще се изплащата от държавата при фалит на кредитополучателя. Не искам ОТНОВО от моите данъци да се раздават пари на крадливи некадърници.

Сега наистина ще фалират държавата,а ние ще им сърбаме попарата.

Тия като че ли да са открили "перпетум мобиле"! То министри се събрали, то журналисти, пресконференции. Ей, смешници! Това не са мерки за подкрепа на бизнеса! Това е да правиш сметка без кръчмар! Това ли измислихте, жалкари такива! Щели да пращат деца на море. И в кои хотели? И кои точно деца? На нашите хора ли? Щели да продължават схемата 60/40. Нали беше лоша? Нали нямаше пари? Не може с тези недоносчета да скриете явната си липса на идея и визия! Марш оттук!

Да както при Луканов, но тогава все пак трябваше да заложиш една нива в Каспичан. А сега - нищо!?!?!

Как се гаси пожар с бензин.

С други думи "Бизнесът да взема, народът да плаща"! Че то така всеки може , бе простаци! Доживяхме новото раздаване на куфарчета с пари на "наши" хора! Точно както по времето на Луканов - "Другари, назначаваме ви за милионери"! Тежко му на народа български!

Кредити без обезпечение за бизнеса викате. За туризма, кафетата, търговийката или за реалния производствен бизнес който има добавена стойност? А ще ги питате ли туристическия бранш от къде са парите за хотелите, който сега ще спонсорирате с обезпечение и нисколихвени заеми. Нали ровите много, разровете се и вижте кога са построени най-многото хотели в по-големните ни курорти и на кой са? Аз не искам парите ни, да отват за туризъм и кафета и търговийка. Колко от тези браншове са на светло? Нали казвате, че това са нашите пари взети от държавата и вие не създавате пари, а само ги вземате под форма на данъци и налози и ги преразпределяте? Дайте парите на хора който имат бизнес идеи да произведат нещо с по-голяма довавена стойност - краен продукт ли ще е, услуга ли няма значение, дайте ги на хора, които са си и ще си плащат данъците, които няма да крият данъци и заплати и осигуровки. Дайте ги по-добре на някой СтратЪпи, на млади хора с идеи, а не на мастити, дърти, корумпирани, мазни олигарси с хотели на първа линия.

Ра з д а в а й в куфарчета като едно време при Луканов! Да живей коментерна!!!

Тия здраво захапаха болшевишко-ромския език в бъдещо неслучващо се време. Всъщност лъжат, като обезумели в челен сблъсък със собствената си и на Радев безочлива наглост и некадърност. Щяло било всичко да е цветя, рози, мед и масло, ама само щели да почакат до края на годината Евросъюза да им одобри дилетантщините. Безобразни лъжци Радеви!!!

И понеже не болшевишки, а капиташустко- фашистка ще получат само бизнесмените, приближени на корумпираните министри , само техните частни сметки ще прелеят, а ти ще зяпаш, Гаврош шибан

Тия като че ли да са открили "перпетум мобиле"! То министри се събрали, то журналисти, пресконференции. Ей, смешници! Това не са мерки за подкрепа на бизнеса! Това е да правиш сметка без кръчмар! Това ли измислихте, жалкари такива! Щели да пращат деца на море. И в кои хотели? И кои точно деца? На нашите хора ли? Щели да продължават схемата 60/40. Нали беше лоша? Нали нямаше пари? Не може с тези недоносчета да скриете явната си липса на идея и визия! Марш оттук!

Те това е!Онези някой казва, че крадът, ама и стоят, а тези само ще крадат! За пореден път! Чакайте скоро пак повторение на 1997и фалит на банки, и загубване на влогове!Да ви е честито Другарко и ДругарЕ! Никога комунист не се замисля как да пълни хазната, а само как да я празни! СТАВАМЕ РУСКА ГУБЕРНИЯ "ЧАЛГАРИЯ" С ПРЕЗИДЕНТ ПРЕДАТЕЛ И ДКОРО ПРЕМИЕР ЧАЛГАР!ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МАШИНКИТЕ СА НАПИСАНИ! ЧАКА СЕ САМО ДАТАТА! МОЖЕ И ДА НЕ ХОДИТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ! Н. А. Р. О. Д. Е.???

Поправка -" крадът, ама и строят"

Стоят 12 години на власт и не пускаха кокала даже и след като в Брага всичко от еврофондовете и държавата...сега ще крадат други и те така докато изчезне към 2030г България кАТО население

До онзи Не-нчо отдолу! Те два пъти на пускаха и имаше нови избори, ама комунягите като са смотани и не могат да печелят кой им е виновен! ТАКА ЧЕ ПРАВИЛНАТА ДУМА Е ТОЧНО "СТРОЯТ"! ЩОТО ДО "МОРЕНЦЕТО" ЮГ И ИЗТОК НЕ ПЪТУВАШ ПО МАГИСТРАЛА НА СТАНИ-ШЕФ ИЛИ БАЙ ТОДОР!

че поемането на държавни гаранции става само след одобрение на парламента. То е същото като вземане на нов дълг.

толкова правила нарушихме вече.. Пък и мечтата на Радефф за по-дълъг живот на служебното правителство вчера беше попарена от САЩ.. Тъй че трябва да се краде бързо и да се бяга..

Да завършиш Харвард и накрая да станеш министър на комунделите.. Никога не е късно да станеш за резил.. не, че Кирил Петков чака много дълго де..

Ама парите ти отиват в частни хотели и кредити на Частни бизнесмени, а не на държавни предприятия , шибаняк...толкоз си прост щом не различаваш комунист от бизнесмен- капиталист източващ банки през корумпирани министри

Два пъти ти четох коментара и не можах да разбера какво точно искаш да кажеш.. :) Поздравявам учителката ти, прекрасна работа е свършила... Какъв изказ и смисленост на съдържанието..

Защо служебното правителство се зенимава с въвеждане на мерки и прочие? Мисля, че трябваше само да организират изборите, или подготвяме за нашите хора щото то с тия машини резултата от изборте е ясен?

протести тройна коалиция и протести орешарски... и да манипулират изборите ще се разходим да ги посетим лично..

Прекрасна страна, ама много българи бе....

Хазната е толкова празна, че даже може да раздава и гарантира необезпечени кредити. Тоя фИлм май го гледах 90-те години. И финала го знам - фирмите ( нашите ) си накупиха имоти. Парите свършиха. Банките останаха без пари - ама имаха малки ливадки и фургончета за милиони. Най-добрия вариант за да оправим системата после е да оправим на народа спестяванията. ДА ВИ ИМАМ И ИЗБОРА. ПАК ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ТИЯ СЪС СТЪРГАЛКАТА. ТЕ ЩЕ НИ ОСТЪРЖАТ СПЕСТЯВАНИЯТА

ще гледаме америкаснки самолетоносачи... щото тия янкоси не им дреме за нас ама им трябваме... за тва удариха 2 сериозни шамара на русофилистиците...

Значи разни комунистически фирми ще теглят необезпечени кредити и като не ги платят, държавата ще ги плаща с нашите пари! за по-голяма дупка за корпуция не се сещам. Това е забранено в ЕС! Иди-оти!

243Win

Това е прекрасно като идея, но трябва да има сериозни алгоритми за превенция на шуробаджанащина. Щото съм сигурен, че банките веднага ще почнат да раздават на свои хора кредити, без никакъв свян. Нали държавата накрая ще им покрие загубите...

ша ма фанете за .ура, след два месеца летя за Харвард.

Държавата - тоест НАШИЕ ДАНЪЦИ - стават гарант по кредити без обезпечение за бизнеса!

Върхът на икономическата мисъл! Световни умове като Уорън Бъфет стоят в недоумение как не са могли да се сетят по-рано.. Телефонът на харвардския възпитаник Кирил Петков не спира да звъни от възторжени почитатели по цял свят..

Мръсни гадини. Кредити без обезпечение а пък държавата ще ги гарантира. Ама защо с моите пари ще гарантирам аз кредита на някой си, който му е все тая дали ще го покрие после, при положение, че държавата го гарантира?

Това, което Бойко трупаше като пчеличка, хората на Радев го изсират като слонове.

От всичко направено от новите министри излиза пак старото, с изключение на смяна на някакви хора, които не ме засягат. Тоест - става дума за банките и хотелите! Някой да е чул да са се загрижили за селското стопанство или за кварталните магазинчета? Веднага кажете. Аз не съм разбрал за такава грижа. Само грижа за ненаситната паст на Ламята. Ми, и досега все това правим, бре..

Сезонът на червените куфарчета пак дойде.

народът масово започна да се презапасява с продукти за зимата..

Да ви пикам на прехода, пазарната икономика и всички останали брътвежи!

ги дават тия кинти комунягите... куфраче има ли и за мен...

И каква стана тя- зеления чорап ревеше, че мекрите на джипко били лоши, а ги удължиха...и ни дават кредити не грантове както обещаваше с вдигнатия юмрук...

Че с какви пари държавата ще става гарант на поредните схемаджии? Специални благодарности на всички полезни идиоти, които ще помогнат да се "промени системата".

С никакви. Това са високопарни приказки още от предишните, дето бореха кризата. Тези истории минават през търговските банки, които сами си доопределят условията, та който иска кредит си го обезпечава яко. За капак, размерът на кредита е и доста скромен, та не си струва разправията, щото после това се отчита все едно половин проект си направил, само дето там има безвъзмездни средства, а тук няма.

Е па почвам бизнес, кво са бъхта на заплата.

Защо всички ДЪРЖАВНИ ПЛАЩАНИЯ се извършват през ЧАСТНИ БАНКИ? Ами, това ако не е облагодетелстване за сметка на данъкоплатците - здраве му кажи!

Дотук бяха приказките на Радев за бедността в България, направи пенсионерите гарата на кредитите на милиардерите хаха...Нали като истерясали питахте що Нинова не го подкрепи за втори мандат...Е , сега си отговорете сами, кретени...

На министъра му е проблем това че са отпуснати кредити с обезпечение и по всички правила. Обаче не му е никакъв проблем че ще се отпускат кредити на юнашко доверие с държавно обезпечение. Само да ви припомня навремето така от пускаха едни кредити на юнашко доверие. И се появиха едни хора да им викаха кредитни милионери. после дойдоха фалитите на банките хиперинфлацията и глада.

1. От ЕС са съгласни. 2. Става въпрос за до 70 % от приходите на малки и средни оредприятия и то в лоша година. Милиони няма да се раздават. 3. Баце отказа да актуализира бюджета, с цел саботаж. 4. Герберските мутри, първото, което им мина през акъла, е не как да се помогне на бизнеса, а как да откраднат. Еми, затова не можем да ви дишаме.

Не са съгласни недей да лъжеш. Тая простотия дето я гласи министърът в Европейския съюз дори не са я и чували. Кредити без обезпечение на фирми не се отпускат в никоя от държавите от Европейския съюз. Пак там никоя държава не поема обезпеченията на частните фирми.

От ЕС винаги ще са съгласни. Закъсаш ли - вземаш заем от тях. Нали целта е да те набутат със заеми и да връщаш с лихвите.

Имаш ли представа кое е малко и кое е средно предприятие, защото аз имам. Средно предприятие е персонал до 250 човека и оборот 42-43 милиона евро.

На теория звучи, че ще се раздават пари на всеки хванат от гората. На практика, тази мярка на МТСП я има от миналата година още. Ходете да проверите за какво става дума. Министерството уж гарантира нещо, обаче търговската банка, чрез която минава всичко иска майка си и баща си, вкл. и още един съгарант освен МОЛа на фирмата. Уж ще ти дават едни пари, пък все едно теглиш обикновен кредит с всичките му обезпечения и анджаклами. За капак, парите са целеви и те ти определят как да ги разходваш, а и поемаш сума други ангажименти после., пък и влиза в de minimis-а. Като цяло е по-зле от кредит на общо основание.

Алоу, минусджиите, също като онова 60/40, така и тази мярка с кредитите, уж гарантирани от МТСП, върви от над година. Само че аз, за разлика от вас, съм проверил лично за какво става дума и затова го описвам. Кажете в коя търговска банка не е както казвам.

Е Радеф ни ева майката! Ся хем фалит на държавата хем Виденова зима…

Социалисти, сър!

Изведнъж като стане въпрос за кредити за милионери изведнъж тая "държава" магически се появява от нищото и им става гарант на кредитите на милионерите и милиардерите...Тия новите искат ли яйца и домати по тиквите!? Защото ще ги погреба под лайна тия некадърници...

Държавата става гарант по кредити без обезпечение за бизнеса. Звучи окуражаващо. На държавната банка и настръхна косата. Комунистите обичат да харчат чужди пари.

Значи всеки боклук с рамо тегли необезпечен кредит. С него храни себе си, някой политически Цървул, някоя плейтмейт курветина. Гарант е бюджета!

...как да издържат и пенсионираните си болни родители и децата си....

Нямам намервние детето ми да изплаща задълженията на изроди.

Признаха как ще откраднат първите 2,5 млрд лева. Да видим още колко ще успеят да откраднат преди да ги изгоним с камъни от властта

Познайте кои първи ще намажат. Червените. Другите ще чакат на опашката. За това беше цялата борба. За парите в хазната.

А нали се сещате кой е бизнеса - момчета с дебели вратлета, Николетки, Златки и разни подобни нищоправещи боклуци. Иначе всичко друго ще се плаща от народа!

Време е за нови фалити на банки. Време е за поредната хиперинфлация. време хлапетата да видят какво значи Виденова зима. Любопитно ми е колко милиарда и колко човешки живота ще ни струва това поредно ограбване?

не останахме