Държавата сменя отново посоката при управлението на публичните предприятия

Промените в правилника отварят възможности за нередности в управата на държавните дружества

Обратно в новината

Коментари - Държавата сменя отново посоката при управлението на публичните предприятия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички НПО-та сега са изпаднали в криза. Няма да могат повече да контролират парите на българската държава. НПО-тата да си търсят друга работа, лапачката на държавната маса в България свършва.

Значи, ако шефовете ма фържавни предприятия не се разбират с някой министър - няма 18 или колкото там им се полагат заплати ... и то пък ...точно на финала ... Некадърни и продажни политици ще командорят професионалисти ... много често да да печелят техни хора ...

1. Всички ключови отрасли трябва да са държавни 2. Печлбата на държавните предприятия трябва да се разпределя по равно между всички граждани в ежемесечни плащания, а не да отива само в мутрите които ни крадат, за помощ на фалиралият им бизнес. Който не може да прави бизнес да си намери друга работа

Ха ха ха, този мач не го ли играхме???

Мутризъм а? Всичко да лапат тупите мутри? Аре стига толкова! Държавно предприятие означава че е на всички и доходите му трябва да се разпределят равномерно за всички, или ти имаш друго пределение за държавно??? А който може нека прави бизнес, но без фържавна подкрепа.

Ние знаем, какво е комунизъм, ама 45 години експерименти доказаха, че това не работи!!!

Какво знаеш бе говно просто мутренско?! Кое не работи бе? Къде видя в поста ми думата комунизъм/социализъм бе палячо некадърен? Това което съм написал произтича пряко от актуалната капиталистическа конституция на България кедето пише че цялата власт произтича от народа. Нещастен ти алчен мутренски помияр. Отивай да живеш в САЩ или Англия като не искаш да живееш като човек

Ето конкретно от къде произтича това че приходите от държавните предприятия трянва да се разпределят равномерно между гражданите Цитат от текущата капиталистическа конституция на България: -Държавните имоти се стопанисват и управляват в интерес на гражданите и на обществото

А с публичните домове какво ще правим?

Евем, до дупка

Кви пари се въртят, не е истина. Вие си мислете, че са там само за заплата.

ДБ и ПП да си понесат отговорността че го избраха тоя.

институт за пазарна икономика. Поредната дивотия. Това понятие иконовика е дериват, но съгрешен модел на онова което би било редно да се нарече ИКОНОМИЯ. През ония години имахме в някаква степен пазарна икономия. Та обърквацията идва от факта, че и двете политически оконии-на капитализма и социализма не бяха определили точно своя предмет на изследване. Икономия на ВРЕМЕ бе ахмаци с ахмаци.

Виж ся, ако ти не си разбрал, какво е "икономика" и "икономия" , си е твой проблем, не се опитвай да го прехвърлиш на обществените науки... :)) Като ги изучиш ще ни светнеш и за астрономията и астрологията .... :)))))

Категорично мисля, че икономика не оже да се отъждествява с производство. Но така е наложена тази заблуда много преди да се родят твоите учители по политическа икономия. У нас имахме, пак повтарям, пазарна икономия-при туризма.Вместо да изнасяме домати и краставици навън и да им търсим пазар, тук в мешаната салата или при шопската ги продавахме по три лева килото. Иначе от износа кярът беше около 50 стотинки. ямахме пазарна икономия при гроздето.

Абе лемур такъв. ѝи двете понятия се изпискват еднакво -ECONOMIE . Анаяддъмму какво съ каза или трябва още акъл да ти се влее в празната тиква на раменете ти

В астрпологията има ЛОГИКА ако си забелязъл, но едва ли. А с астрономия може всеки да се занимава, като си назовава което си поиска политиечско обединение с име на планета или звезда-пример ОРИОН.

Валяка ГЕРБ идва...

не и поумнял!!!

Внимавайте как гласувате на 2 април ако не искате да се превърнем в Северна Корея. Тук имаме вече пълзяща диктатура.

Ще внимаваме разбира се, няма да гласуваме за коалицция Нексо.

Правителството на "натовския генерал" съвсем на комунизъм го изби!? Държавно регулиране на цените и търговията, гонене на "спекуланти" сега централизация на държавните предприятия... Алиууу, зелените чорапи, не ни трябват държавни предприятия, а ефективност и висока производителност!!! Това държавата не може да го направи, трябва ни повече пазар, тогава тази страна ще стане по-богата!!! Стига сте се занимавали с глупости, а вземете ги приватизирайте тези "държавни предприятия". Спомнете си, докато не се приватизира всичко през периода 1997- 2001 г. икономиката не тръгна. Държавата е лош, неефективен стопанин и ражда корупция!!! Корупция се бори с намаляване на държавната намеса в икономиката, а не с полиция и контрольори. В контакта на чиновника с бизнеса, там възниква корупциата.

Национализация, какво му е лошото на комунизма.

В 21 век, след 45 годишния ни комунистически опит, някой пита, какво му е лошото на комунизма??? За съжаление тук не е мястото да водим дълги нАучни дискусии, но ще ти кажа само, че комунизмът е най-човеконенавистния обществен строй от познатите до сега, той е по-страшен от фашизма!!! Още повече, че българският парламент го обяви за престъпен.

дава се възможност на изпълнителната власт да устройва и стимулира подходящо "правилни наши хора",както е било винаги-кога по-явно,кога по-прикрито...Сега просто се премахва тавана на възнагражденията,за да се връщат по-големи отчисления при благодетелите и правилните партии;)

Ти ли си - кажи си, Иване

въпреки че не съм Иван;)

Правителството на Плешивия вземат заем след заем и увеличаван заплатите на държавните служители, за да гласуват за него. Държавата потъва, трудещите се бягат в ЕС. Корупция, престъпност, наркомани... Евтин Патриотарски популизъм и като ги одраскаш тези "патриоти" отдолу лъска монголоид...

Мафията управлява държавата от две години. А Мафията е КГБ.

Алчните министри на Мунчо,беше да гладуват падането на тавана на възнагражденията в бордовете на държавните предприятия. А замразиха пенсиите и заплатите на всички други.Шарлатани.

Тези, служебните на овалната маса, не са държавата. Тяхната е да подготвят изборите. Сега си чешат...айде по-културно, езиците за да имитират държавата на Радев...

Радев управлява държавата реално чрез тази криза, а на него му дърпат задкулисно конците. България май вече не е държава а восточна колония напълно с фасада на ЕС член, а вътрешно прогнила сибирска колония.

Всички НПО-та сега са изпаднали криза. Няма да могат повече да контролират парите на българската държава.

Извади си НПОто от задника, глупако!

Позор и срам за нашите управници днес начело с Радев. Няма ли смели политици в тази държава да ги махаме тези?

Днес така утре иначе. Държавата не е курва ни то гълъбарник. Боклуци недни

Всички оредприятия,които произвеждат базисни за живота хранителни и промишлени стоки ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДЪРЖАВНА СОБСТВЕННОСТ.Само така може да се гарантира краят на капиталистическата спекула.

Само така ще се гарантира дефицита на стоките и празни магазини като при Луканов и Бай Тошо.

Европата ни закопава., десетки милиарди или дори вече над 100 милиарда за украйна, а за туземците само ститинки и общо думи! Ценовият таван задълбочава ЕНЕРГИЙНАТА КРИЗА в Европа! https://www.youtube.com/watch?v=oC97LMXjlAk Пазарите все още НЕ са ударили дъно https://www.youtube.com/watch?v=WBBKngRxneM

Гласа ти е задавен от руски кур

Мунчо Узурпатора плаче за импийчмънт! Служебниците бюджет не внесоха, но пък да овладяват държавните предприятия в името на Мунчо и шефа му Путлер!

Управител на голяма верига магазини. Само нашата верига в цялата страна за месец сме бракували общо 15 тона портокали, мандарини, банани, лимони нереализира продукция. Същото е положението с останалите вериги магазини.

къде са безплатните хранителни банки за социално слабите? защо магазините изхвърлят десетки тонове храни, а бедните ровят в кофите за боклук и не смеят да влязат в магазините, а? а койтои влезе го заболява и главата и сърцети и отомаха и излиза без покупки?

Ами намалете ги тия цени!

... приети с Постановление №16 на Министерския съвет от 30 януари 2023 г., предвиждат следното:... колко много празни думи, кото струват много пари на тузермците но няма да имат никакъв положителен резултат за тзуемците! думи, думи, думи.. а цеците ? социалните пенсии? цоциалните плащания? ето там има конкретни измерими стойностио! а не само ощи думи за светлото евро-аталантическо бъдеще, които слушаме вече 33 години!

Държавата изпада в дефолт до края на годината. Имотния пазар се срива. Потреблението на всякакви хранителни и нехранителни стоки е паднало над 30 % и става по зле.

За държавните служители не е спаднало нищо, даже им се вдигат заплатите

не разбрах коя държава прави промяната? държавата на Правилният Посланник ли? щото територията няма собствена държава!

Всъщност тази Агенцията за публични предприятия и контрол (АППК) какъв бюджет има , колко служители и каква работа е свърщила за 2022? Колко предприятия е изконтролирала, колко нередности, актове и т.н наказания е направила ? Мръднали ли са г@за от стола в поне 1 командировка до предприятие?