17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега околовртстното във Варна ли ще правят с тези пари?

При Бойко бяхме трети в ЕС по малък дълг.Първи са Люксенбург,но те са колкото един квартал. Сега започва увеличение на дълга.Само за избори протесторите и президента вече изхарчиха напразно 300 милиона.Сега ще харчат "много икономично"още 135.Няма проблем парите не са техни.И следващият парламент ще е като другите заради "обединението на нацията".

Хей-чо, ПРЕДИ Бойко БЯХМЕ ВТОРИ по НАЙ- НИСЪК държавен дълг. ПО ВРЕМЕ на Бойко България е с НАЙ-ВИСОК РЪСТ на ДЪРЖ. ДЪЛГ. Спасителя УРОИ номинално ДЪРЖ. ДЪЛГ. Преди Него Орешарски ГО НАМАЛИ НАПОЛОВИНА само за 1 мандат.

Добре , че сме в ЕС и НАТО и руските крадци не могат да ни крадат богатствата..ха.ха.ха

Страшно сте прости,като не разбирате от дълг,не пишете простотии!!!!

Разединителят на нацията Радев е виновен за всичко! Той създаде хаоса направи опит за метеж, наруши конституцията и направи така, че партиите да не си говорят. Фатмака освен че открадна пари за апартамент и заплати на любовницата си взимаше в продължение на 5 години по 15 000 лева на месец, нищоправеца. Направихме го милионер, а той съсипа държавата! Явно още се учим на демокрация и ще стигнем до истината по трудния начин.

На 7ми Септември преди една седмица емитирахме още 200 милиона. Общо половин милиард за 2 седмици. Това и Жан Виденов не го е правил...

Дебилчо, а за 8 МЛРД. ЕВРО дълг какво ще кажеш?! Европейски ШАМПИОН за цялата история на ЕС....

Така се управлява.

Политиците,КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАЩА ТЕЗИ НАТРУПАНИ ДЪЛГОВЕ С ЛИХВИ ЗА МИЛИАРДИ??? НАШИТЕ ДЕЦА-ИЛИ ВАШИТЕ ДЕТО СА НА СЛАДКИ МЕСТА-МИЛИОНЕРИ В ЧУЖБИНА??? ВИЕ МИСЛИТЕ ЛИ ЗА БЪЛГАРИТЕ,ИЛИ КАТО СТЕ В ПОЛИТИКАТА-САМО КАКВО ДА ОТКРАДНЕТЕ? ИЗБОРИ ИДВАТ-ДА ВИДИМ ПАК С КАКВО ЩЕ НИ ЛЪЖЕТЕ???

Колкото и да се пънеш по форуми няма да стане. Пушка трябва да гръмне.

изтървали сте поне една нула ако не и две... 300 милиона за наште са джобни пари....

Ало,колонията ни България....теглете заеми...със 100 % лихва ще ни ги плащате.А ние в USA ще си печатаме тоалетната хартия!!!

Свиквайте! През 2 021 г. България РЕФИНАНСИРА 1.1 МЛРД. лв. ДЪЛГ, взет през март 2 015 г. През 2 022 г. ПАДЕЖИРА още 1.25 МЛРД. ЕВРО Банкянски дълг.

Лошият ЦАР СИМЕОН,беше довел Държавния дълг..почти до нула!!! ОРДАТА КРАДЦИ СЛЕД НЕГО ГО НАПРАВИХА НАД ШЕЙСЕТ МИЛИАРДА....И ПРОДЪЛЖАВАТ!!! СКОРО И НАС ЩЕ НИ ОБЯВЯТ ЗА МЪРЗЕЛИВИ,ТЪПИ-КАТО ГЪРЦИТЕ И ЩЕ НИ КАРАТ ДА ГИ ВРЪЩАМЕ!!! МЕЖДУ ДРУГОТО ДА НИ КАЖАТ: КОЛКО КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК СА ПЛАТИЛИ ВЕРИГИТЕ ХИПЕРМАРКЕТИ,ПРИ ОСИГУРЕН МОНОПОЛ(ЗАТВАРЯНЕ НА ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ) И ПРЕНАСОЧВАНЕ НА ПАРИТЕ КЪМ ТЯХ...ИЛИ ПАК СА НА ЗАГУБА,КАКТО ОТ МНОГО ГОДИНИ???

Bulgaria External Debt - Historical Data Year Current US $ Annual % Change 2005 $18,507,353,592 11.35% 2004 $16,620,274,378 16.55% 2003 $14,259,733,783 15.81% 2002 $12,313,486,730 9.21% 2001 $11,274,814,332 -6.11%

Данните са от Световната банка за периода на управление на г-н Симеон Сакскобурготски. Къде го видя нулирането на външния дълг? Напротив увеличил го е от 11 на 18 милиарда. И някаква врътка правиха юпитата.

Е Симеон управлява от 2001г.!!!

Преполага се, че банковите падишаси - мошетата от Уолстрийт и ешхиназитата от ЕЦБ, скоро ще обявят дългова ваканция (опрощаване на дълговете) Сега е времето да се взимат заеми.

Ограбват ни,Поробват ни,ПСИХЯСВАТ ни...И НИ ЗАГРОБВАТ С ДЪЛГОВЕ И ЛИХВИ!!! ОТ НСЧАЛОТО НА ПЛАНДЕМИЯТА СА ПОХАРЧЕНИ ИЗВЪНРАЕДНО-НАД ШЕСТ МИЛИАРДА ЗА:КЛЕЧКИ,МАСКИ,ВАКСИНИ,НАЙЛОНОВИ ГАЩЕРИЗОНИ,ЗАПЛАТИ И ПРЕМИИ НА НЕЙОДЕЩИ НА РАБОТА ЧИНОВНИЦИ...! СКОРО ЩЕ НИ ОБЯВЯТ,ЧЕ ТРЯБВА ДА НИ ВДИГНАТ ДАНЪЦИТЕ ЗА-СПРАВЯНЕ С ПОСЛЕДИЦИТЕ!!! НЯКОЙ ВИДЯЛ ЛИ Е И СТОТИНКА ОТ ТИЯ МИЛИАРДИ? СЪД ЗА ИЗРОДИТЕ!!!

Естествено, който до където издържи. Някой нали не си мисли ,че им пука за хората.

Бойко Борисов, ноември 2014г. пред парламента: "Не ми ли изтеглите 16 милиарда евро заем, нема да ви управлявам"!

Трооолееее! Подобно изказване Борисов не е правил и не съществува!

значи не знам, ма аз слушах много добре тиквата бойко борисов, на въпроса колко милиарда лева е външния ни дълг той каза 20% значи това е щом падишаха борисов така казва значи външния ни дълг е 20% ! Така, колкото до това колко е като евро и долари това е съвсем друг въпрос, но може да се кажа, че герб по време на годините си управление е натрупало над 19 милиарда лева външен дълг! Това са част от ония 20%, ако някой по гербав не може да го схване! После така се зачетох, за разлика от герберастите и гледам че то тоз дълг е взето решение да се изтегли февруари месец! И сега, моля да ме изините аз знам, че гербашите не разбирате и от математика и от време и от ко да ае друго освен от крадене и лъгане, та февруари месец деца ми ни оправяше кабинета на мутрата бойко борисов! Мдам! чак от средата на май некъде сме с това служебно правителство! Та поне ми кажете от ко разбирате и ко знаете, че да почнем някъв спор по някъв въпрос! Щото инак ... зле!

Този път Тиквата е бил коректен като го е казал в проценти, а не в абсолютни числа. Към края на 2021 дългът е 25%. Това колко милиарди са, теб не те бърка. Бърка те процента от БВП. За ЕС средният процент е 100%, което не е добра работа.

Значи да не ме бърка да не ме бърка колко да не ме бърка! Е верно от парите от моите данъци ше се връщат тия милиарди дето не ме бъркат, ма то това колко пък да ме бърка мене!?

И тези теглят като скъсани! Всички само това знаят - взимат и бягат! Некадърници

ВСИЧКИТЕ ДЪЛГОВЕ ЗА МИЛИЯРДИ ЩЕ ГИ ПЛАЩАТ ДЕЦАТА НИ(ДЕТО ДНЕС ТРЪГНАХА НА УЧИЛИЩЕ),И ВНУЦИТЕ ИМ. ВСИЧКО В БГ ПОСКЪПВА,НО ДОХОДИТЕ НЕ СА ВДИГНАТИ И СТОТИНКА! САМО ДЕПУТАТИ,ПОЛИТИЦИ И ДАЛАВЕРАДЖИИ СИ ЖИВЕЯТ ДОБРЕ!

Налягай си парцалите и не коментирай неща, които не разбираш. Дългът се мери в процент от БВП. България има най-ниският дълг след Естония в ЕС. Всички държави, освен разни фрашкани с петрол, оперират с дълг. Това е нещо съвсем нормално. https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/11563191/2-22072021-AP-EN.pdf

Ама верно само простаци! Въобще не разбират от дълг, но пишат ли пишат.

След като разпродадт всичко, ще започнат да разпродават и поданиците - за опитни зайчета, както стана с гърци, с италианци ... Кой ще ги връща тези дългове?! Изчезващото население ли?

Явно Герберската шлака се е активирала и приказва само глупости. Момчета и момичета прочетете статията в нея пише че това е решение на правителството от 02.21 година, много ми е чудно дали си спомняте кой беше на ВЛАСТ тогава. Ейй мам.цата ви проста!

Явно ти си от платената хунта на простаците. И бичиш по цял ден по форуми, за да изкараш за едно хапче.

Така , понеже си силно тъпоумен да разясня ? Миналата година е заложен ЕВЕНТУАЛЕН дълг до макс 4.5 млрд лева ! Това ако "приходите" отчетени от комунистическото служебно правителство бяха реални такива а не спиране на плащания за вече свършена работа и съответните компенсации след съда последствие , нямаше да се налага , да се тегли ! Понял ?

Печатат нови пари за краставици .... 4лв кило домати,кога бяха по левче ,Полските домати върнати от Русия.

300 милиона заем,а ГЕРБ раздадоха милиард в аванс за Магистрала Хемус ,която е черна каса.

Мунчо Радев да извади от крадените в подаръчните торбички 300 млн. лева и да откупи един от милионите си грехове.

Виж какво са ти написали в статията: Това е емисията, която Министерството на финансите предложи през февруари, като тогава набра 300 млн. лв. от нея, а през март пласира още 200 млн. лева.

Е и ? Нали крадев отчете "свръх приходи" , респективно можеше да не се тегли заем другарю !

Това всеки мсец ли смятат така да я карат?!

Като Бойко ли?

Би трябвало. ГЕРБ са планирали 4 милиарда нов дълг за тази година.

Наследството на мутрата Радев и неговата хунта ще е много тежко. Ако не ги спрем на изборите през ноември, после може да е късно...

Дано до ноември не е късно!

Тези новите са по гладни , отколкто си представях в началото

Следващия път чакай инструкции от Pi Ar Sevi Boiko преди да пишеш, щото сега може и да не получиш надницата. В бюджет 2021 от ГЕРБ е записано дългът да достигне 32 милиарда или около 4 милиарда повече от миналата година. Пласиране на повече дълг е невъзможно, но е възможно да е по-малко, ако министерството на финансите реши така. Тая държава се управлява от закони, а не от приумици на някой си там Тулуп.

ОРЕШАРСКИ 2

А честито на печелившите

Благодарим за твойто добро управление другарю Радев. За спрените строежи и магистрали. За неплатените заплати. За затворените бизнеси. За галопиращата инфлация. За новите цени на тока, олиото хляба и т. н. Благодарим ти умнико

Кой е луд да инвестира на 0.10% годишна лихва? Инфлацията ще ги изяде тези "печалби" многократно...

Миналата Седмица 200 000 000, тая още 500 000 000... катастрофата е скоро!

В сравнение с дълговете, които взе Борисов, това е абсолютно нищо. Вижте само - 16.09.2020, "Държавата взе 2.5 млрд. евро дълг на международните пазари при рекордно ниски лихви"

Честито на тези, които ще го плащат. После - колко е успешно служебното правителство.

Нещо да кажеш за 20-те милярда заем които Бойко направи за 10г?

Решението е от февруари 2021 г. Кой беше на власт тогава? И тези сега са надупени - изпълняват. Не че ги обичам и тези...

Нали всичко бе ОК, приходите бяха много на плюс .... а сега нов дълг, изглежда и преди това са теглили, но тихомълком без да съобщават. Май тея са като ония, баш шефът пак зад океана, само местната велможа е друга.

Ей, месец след месец само теглите пари. За нищо ги нямате тези милиони - то икономика тая държава, няма ли?

Кои ще го плати

Който ще плати и 20-те милярда които Боко изтегли за 10 г.

Не и тези които ще се облагодетелстват от тях.

И дупетата си продадохте!!!