Държавата иззема акциите от масовата приватизация, ако не са потърсени 6 години

Желаещите може да проверят с какви акции разполагат на електронната страница на централния депозитар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами опитайте да видим:)

Айдуциии!

И те в сребърния фонд, а? И като си помисля, че въпреки постоянните такива истории и тавана на пенсиите, е пълно с балъци, които упорито си вярват, че държавата утре ще им дава пенсията, която са си изработили, защото, както те викат, "в държавата било най-сигурно", пък частните фондове били мошениците в случая.

Явно не си запознат - в момента НОИ е сигурен , ако се осигуряваш на частно - губиш около 200 лева месечно към Пенсията . Частното ще фалира до 3 години .

Верно ли частното ще фалира до 3 години?! Ти май си пропуснал постоянните сигнали на НОИ, че нямат финансов резерв, както и изказването на собствения му ръководител, че до 30 години парите за пенсии ще се изчерпят със сегашния модел! Но както кажеш, господин разбирач, продължавай да печелиш по около 200 лв. месечно към твоята пенсия като се доверяваш на държавата! Все пак парите за циганските осигуровки трябва да идват от някъде!

За какви 200 лева говориш? Та хората масово получават нови пенсии в размер на 200-300 лева за пълен стаж и навършена възраст.

Аз какво разбрах от статията.След като съм участвал в масовата приватизация и нищо на практика не съм получил,вече има възможност и да съм задлъжнял.

Спокоен съм защото моите акции отдавна са "иззети" от приватизационния фонд, на когото доверих бонове на тогавашна стойност 100000 лв. Преди няколко години реших да проверя какво става с акциите, които получих от фонда. Съгласно информацията от служителя /по-скоро пазач/ оказа се, че акциите съм ги бил "продал" на минимална цена срещу подпис /естествено фалшифициран/. Едва тогава разбрах, че цялата схема е била замислена по начин, който да доведе до безпроблемно ограбване на дребните акционери.

Е ти как мислиш, че се появиха от нищото "боновите милионери" и станаха за една нощ собственици на цели предприятия, та после падна едно разпродаване на машини и активи и каквото има на гърци и на кой ли още не. Ваньо Мангъра успя да измами целия народ. Ако твърдят, че комунистите крадяли, Мавъра пък еднолично успя да ограби цялата държава - буквално.

Какво означава " непотърсени" ? Това не са ли акции, които можеш да продадеш когато поискаш? А в останалото време вземаш дивиденти, ако случайно изплащат.

И аз това се чудя. Какво има да им търсиш на акциите си? Ти си ги притежаваш и получаваш дивиденти, когато (ако) има. Това ми се струва като да си държиш едни пари в банката на влог, без да ги пипаш, и държавата да ти заяви, че понеже са "непотърсени", стават нейна собственост.

tonk11

Аз го разбирам така - има хора дето са имали право да участват в масовата приватизация и на тяхно име има бонове ама те не са отишли да си ги получат преди 20 години когато даваха книжките.

Това е поредната измама на бизнеса . Няма точни инструкции как да направим справка за статуса на боновите книжки .Аз имам бонови книжки на покойните ми родители , и не знам как да ги проверя .

Как ще ги вземат по света не е така,а тук пак тикви са го измислили.По света ако имаш собственост/средства/ в банка се съхраняват и олихвяват години никой не ти ги отнема стигат до трето поколение те ги търсят за да са върнати да си получат наследниците вече собственици.Ох мутренска държава нищо не ме изненадва .Нали затова си беше масова приватизация за всеки по нещо не че взехме нещо де....но си остана една зелена хартиийка .

Защо чак сега се сетихте за акциите?Защо 6г.давност,като хората многократно питаха какво да правят с тези бонови книжки и никой не им е отговорил? Пак да гепите,то наистина през тези 30г.на див капитализъм само това правите.

Поне пуснете Банев, че да има на кого да си подаряват акциите хората.

Когато министъра на финансите е завършил СПТУ или ПУЦ и не може да се справи с разработването на адекватна финансова политика за държавата, спасението на управляващите е да грабят под всякаква форма.

И естествено сайта на централния депозитар работи само с тъпия ПИКлив код на НАП, при опит да се влезе със сертификат казва "Възникнала грешка по време на прочитане на сертификата на потребителя, с който се опитвате да достъпите системата на Централен депозитар АД. За повевече информация се обърнете към техническия отдел"... Обърнете внимание на звучната българска дума "повевече"...

Клиенти ползват през Интернет услугите на Централен Депозитар АД след като регистрират валиден цифров сертификат. Необходимо е да проверите дали имате регистриран сертификат тук, или да попълните формуляр за регистрация на нов сертификат .След като изпратите попълненият формуляр по факс или в офиса на Централен Депозитар и получите входящ номер, ще можете да ползвате услугите не Централен Депозитар през Интернет.

Да, и при опит за регистриране на валиден до 2020 сертификат се получава горното съобщение. Браузъра пита за пин на картата и после o|o. Пробвах с Crome, Mozilla и Intenet Explorer. Със същия сертификат ми работят всичките онлайн банкирания и със същия сертификат си подавам данъчната декларация в НАП.

Как ще ги вземат? Нали са частна собственост?

Колкото парите, дето си ги изработил, ама са ти сложили таван на пенсията за тях, са частна собственост.

Пак намериха начин да отмъкнат няколко милиарда от туземците! Няма ли кой да спре този западен грабеж от страна на кръстоносците?

няма нищо по подло и крадливо от европата и нейна банда: демокрацията, толерастията, лбнерастията... ама нали нема прокуратура и съд... или по точно има и се занимава с гонене на цигани, хулигани и други такива маргинали!

Има, има....

Европата пък какво ти е виновна? Тя най-много да шибне на държавата ти една глоба за неправомерна национализация на частни фирми.

Следните въпроси с това търсене: 1. какво 2. къде 3. при кого 4. 6 години от кога (от като съм я купил само си седи) 5. зящо да търся 6. КОЙ ви дава право да ме ограбвате 7. Ще бъда ли информиран когато ме ограбите?

европейската държава е за да да граби, съди, продава в робство и мори туземците...

Същата държава прокуди българите от домовете им та няма да изземе акциите им

Kaсае се за втората вълна на масовата приватизация когато никой не тръси акции. При първата вълна с боновите книжки някои направиха добри врътки. Банев и такива като него не толкова известни. 99% от мързеливия матриял си дадоха книжките на тарикати като си мислеха, че някой всяка година ще им носи в къщи една торба с пари. Естествено никой не им занесе нищо. Сега ще стане същото. Малко на брой тарикати ще изкарат едни кинти. Мързеливия, прост и невеж матриял няма да вземе нищо.

Може би ще се открехне някаква възможност да взема акцииките на невежи и прости балъци за жълти стотинки и след време да ги шитна с прилична печалба. Ще проуча как стоят нещата. Едно е сигурно. Тарикатите пак ще направят някакви кинити а балъците пак ще духнат таратора. Така винаги е било. А в милата родина балъци колкото искаш така, че възможности винаги има.

Ще ги потърся. Не изисква никакви усилия. Може пък да излезе някоя врътка от тази дивотия. Матрияла е прост и безхаберен и поради собствената му глупост и мързел със сигурност за пореден път ще бъде прецакан. Съдя по коментарите по долу.

Пак се отваря вратичка за събиране на пари.

Значи по тези акции дивидент не е изплащан, и това е почти сигурно защото едва ли 99.99 от притежаващите такива имат и пддържат акаунт при инвестиционен посредник. Дотук 0 лева. Оттделно и да притежават сигурно над 90% от предприятита са ликвидирани и пак е 0 лв, щото държавата е с предимство при изплащане на дългове, а инвеститорите на последно. Ако случайно е останало нещо някъде то на "високоликвината" българска фондова борса може и да не успеете да го продадете предвид "високоупешните" ни предприятия, на които цените на акциие падат ли падат. ако все пак успеете да продадете нещичко примерно за 50 лв, то няма как да ви се върже на + след като открите акаунт при Инвестицинене посредник и му платите дори една такса за облсужване. След което ще трябва да подавате данъчна декларация за "печалба" от продажба на акции и да платите 10% данък, което ще ви отнеме да се раправяте 2 дни най-млко да се занимвате с това. С времето ще раберем по идея на КОЙ Инвестиционен посредник е започната тази кампания...

Според темата на статията - Тази УХИЛЕНАТА на снимката какво точно олицетворява - Държавата , Демокрацията или Национализацията ????!!!!

Това е нагла кражба! От къде накъде??? Мое право е да се разпореждам с моите активи както намеря за добре ... всичко останало е НЕЗАКОННО! Не че съм за тези 8лв за които трябва да платя 50лв на централния депозитар за да мога да си ги получа.

До тук добре... 2 милярда ще идат при чичово и лелино да инвестират нататък по родата и наще Ора... а ако някой не ще да си даде парите, ще му ги вземат и ще неще пак ще ги гушнат... Ей това е да те опънат на асфалта. Ема са те е_али, ем коленете ти надрали!

Съвсем ги бях забравил тези бонови книжки. Проверих с ПИК-а от НАП. Имам 25 акции, които в момента струват 0,46 лв едната. Почувствах се истински богат.

Така е с повечето. Аз не разбрах, как ги сметнаха тези 2 млрд лв. Номинала е 50 млн акции. Необходимо е средна цена на акция от 40 лв. за се получат тези 2 млрд ???

комунизмът се завръща, спете спокойно деца, национализация - любитата дума на комуниста, защото е синоним на узаконен грабеж!!

Държавата национализира непотърсени акции. Продава ги по 2ст. бройката на когото трябва. С тези ценни книжа той купува за без пари някое предприятие, ако е останало още нещо за приватизиране. Всичко е законно.

Явно нещата се връщат 20 години назад. Пирамиди, фараони и прочие.....

С национализацията на частната собственост комунистите започнаха голямото обиране и съсипване на българския народ с масовата пееБатизация довършиха голямата кражба и се подготвиха за болшевишкия капитализъм превръщащ българските граждани в крепостни селяни. Такаче този цинизъм с вземане, изземане и присвояване не ме учудва !

Ами не си прав, защото първото може да се нарече заграбване, а второто разграбване. Две различни неща са.

Капитализъм баце - който по-добре лъже - печели :)

ДС болшевизъм, 70 години масови кражби, измами и издевателства над народа ......

И ако е наследник как да потърси за друго лице , като за него няма издаден ПИК код и не мойе да се издаде защото вече го няма

Имаш акции на твое име,и трябвало да ги потърсиш и нещо да направиш с тях... Какво бе? Защо трябва "нещо" да направя? и Какво да направя? Колко хора са наясно? Да не сме специалисти ? Кога трябва нещо да се прави и кога не? Това е наглост с хората.

Никъде не се каза как да провериш имаш ли нещо!????

Имаш акции във фонд,той съществува...не си си взел дивидента ако са раздавали изобщо...И какво? Какво да им търси човек на тия акции? Твои са си и си седят там...какво искат да ни кажат тези хора?

Акции от фалирани и разкостени преди двайсетина години заводи и предприятия? Сигурно се шегувате.

Се нещо се зема, иззема, приватизира, национализира, конфискува!!!

Ей 30 години кражби и още има. Бай Тошо верно беше прав, че каквото са построили не можем да го боядисаме... Тая масова приватизация вече за 3ти път се готви силна кражба...

Такава престъпна власт няма никъде.

ГЕРБЕРАСТИ долни! Що не разриете и гробищата в Бакърена и Малашевци!? Там колко пари има непотърсени !

А нивите кога ще ги национализирате ??????

те арендаторите ги приватизираха дефакто

Ще си ги намериш във втора серия на фирма " Тютюн"

Моята бонова книжка къде да я проверя? На " Никотиана" е , при кого да си търся дивидентите? Да ви ЕПМ!

Мен пък мъ кефи мацето от снимката което не било родено гато ни раздаваха бонови книжки. Таха ехидно се усмихва с избелените си зъбки гледайки нящо в компа си. Въпроса е на какво се радва: 1. Гледа ''Двама мъже и половина'' 2. Гледа порно фим 3. Наслаждава се на сканирана бонова книжка от баща или дядо. Отгатналите правилно полу

Жената се усмихва защото си мисли че може да го прави по-добре.

Само не разбрах какво точно имат предвид под "непотърсени". Няма какво да ги търся - те са си там на мое име и ми се водят. Дали ходя на общи събрания и дали си вземам дивидентите си е мой проблем. Изкарах някой лев в началото от няколко предприятия чиито акции успях да продам. Сега имам още в непублични вече дружества, а там продажбата вече е доста по-трудна.

Това е ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ от мафията Г.РБ! Хората са си купили акции в измислени "приватизационни фондове", вследствие на което "нашите хора" станаха МУЛТИМИЛИОНЕРИ и МИЛИАРДЕРИ. Сега сме решили да доограбим горките хорица??? Акциите са поименни, а кой, какво и кога ще си потърси си е лично негова робота, тъй като е собственик / собствеността е НАСЛЕДСТВЕНА и срокове няма!

Кмета попа и даскала. В тиквите

Никакъв герП повече! Тази мутренска фирма трябва да си ходи!

Никакво БиеСеПие повече...Тази мафия да си отива...

Те са едно. Няма разлика. Филиали на БКП.

И двете. И ГЕРБ и БСП са за сметището!

Отлична идея! Хората да не търкат талончета, ами да си гледат интереса.