Държавата изтегли рекордните 500 млн. лева нов дълг

Министерството на финансите пласира облигации за половин милиард лева срещу отрицателна лихва

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за 6 месеца твоето правителство изтегли толкова колкото Боковото за 2 години... Евала... доказваш за пореден път как действат червените правителства. Направо надмина предшествениците си Луканов, Виденов, Орешарски... Явно твоята зима ще е най-студена.

Опаа..кредитче

Ура, напечатахме си още парички

Не! БНБ не може да печата пари - в борд е!

ДАЛИ ПЪК ЩЕ ЗАТВАРЯТ ДЪРЖАВАТА ??? И МУНЧО ЗАВИНАГИ НА ВЛАСТ !!

Гарантирано от умните и красивите. Извеждайте децата си от България, защото ТЕ ще връщат тези пари.

Ще връщат и милиардите на Боко

Каква задлъжнялост бе? Виж, че доходността (лихвата) е отлицателна -0,02%. Ще връщат по-малко отколкото са взели. А при задаващата се инфлация, държавата ще е съвсем на далавера! Ама мислете малко, преди да пишете бе!

Погледни цените на стоките бе, кънчо ли си, мунчо ли си, все тая.

Да, гледам ги! Има инфлация! Значи, освен че лихвата е отрицателна, допълнително държавата ще връща още по-малко от колкото е взела!

След това идва хиперинфлацията и мунчовата зима !

Служебно правителство не може да тегли заеми! Оставка! Съд! Затвор!

Без борда инфлацията щеше да е вече 100 %

Глупости! В другите страни що няма 100 % инфлация, като не са в борд!?

Служебните калинки на Мунчо Шпаклата само теглят кредити и оставят хиляди без работа / заплати Да не забравите да си ги изберете след месц :))

евяааааа 500М дълг???? що не се поинтересувате за милиардните от предишните

Понеже 30 - 40,% инфлация са малко. Дайте да налеем още половин милиард прясно напечатна ШУМА и да закръглим инфлацията на 75%

Я пак? Това не е наливане на пари! Те идват от обръщението/икономиката и отиват в бюджета, откъдето отново ще се върнат в оборота. Новият дълг не увеличава паричната маса, съответно не генерира инфлация.

Излагате се. Стига кафява журналистика. Освен досега никога ако не са теглени повече от 500 млн. лева

От служебно правителство - НИКОГА

Рекордни???? А кой теглеше милиарди?? Боко тиквата!

Бойко теглеше, но ги вкарваше във фискалния резерв и строеше. С тези крадата с г…за си и спряха всичко! Комунисти, сър!

Вкарваше ги в шкафчето Боката, ако ги наричаме фискал, и даваше пари на фирми да си купят камьони за да построят нещо след 5 години да го споменават със здраве и кюлчЕта.

Вдигаш юмрук, че някой краде по 10 милиарда на година, Вземаш властта и не само че не спираш тия 10 милиарда, ами за 6 месеца, освен тях, усвояваш 2 милиарда излишък, прехвърляш си 1 милиард от магистралите и теглиш още 1 милиард (септ са пласирани още 500 милиона ДЦК) и казваш, че всичко е наред? Ами ние махнахме Бойко, щот крадял 10 милиарда, за да сложим някой дето краде по 20 милиарда ли?

Бачкай и плащай, народе! Още и повече !

Честита промяна!!!

За кой рекордни, за 2 милиарда заеми през 2020 година изтеглени от герб нищо не казвате, не съпоставяте. Гербаджиите може да теглят за крадене, а служебното правителство за изплащане на натрупаните сметки не може.

Ха ха, продължаваме промяната, кого лъжете бе? комунисти сте всички протестьри!

С тези пари няма да има никакво плащане по стари сметки. Старите сметки се плащат февруари и март. За тях ще се теглят 2 милиарда нови заеми. Бойко 2020 изтегли 2 милиарда, тези за 6 месеца 1 милиарда + 1 милиард от магистралите. И сега е по-добре ли?

Купувай народе, както казват държавата не може да фалира. ама 96 година държава пусна ДЦК с 300% лихва, далавера нали, не по-точно "лапни шаран", защото когато народа си взе парите с лихвата вече нищо не можеше да си купиш с тези пари - бяха се обезценили стотици пъти.

рекордни? тиквата ги теглеше по 8 млрд. за закуска

Герб удвои заплатите на държавните калинки за да си купи гласовете им, сега всички ги плащаме. Жалко, че не ги изметоха с десетки накуп..

Рекордните 500 млн.лева. Ахахха.Толупа от банкя теглеше в милиарди и то евро

Теглеше, ама плащаше, строеше и БГ вървеше напред! Ех, лакоми завистници! Мунчо е супер злобен!

Боко ли върнахте на власт, гадове.

При румпата всичко потъва

Постоянното взимане на кредити от държавата е признак че тя потъва и само слепите не виждат това. Банките досега раздаваха нисколихвени кредити, за да могат много балъци и лапнишарани да се хванат на въдицата и да закупят имоти на двойно изкуствено завишени цени. Да не мислите, че тези ниски лихви са ви подарък от банката? Нищо такова. Сега чрез инфлацията и предстоящото вдигане на лихвите хиляди българи ще се окажат неплатежоспособни да си погасяват кредитите, след което банката ще им ги вземе..

Зеления чорап бавно но сигурно закопава България.

Американският дълг е 330% спрямо бвп, китайският дълг е 290% спрямо бвп! Ние ли сме най-големите будали? Всеки да тегли кой откъдето може! Банката има пари!

Е хубаво, но защо реваха срещу Боко тогава.

тиквоня твглеше с милиарди.. сега що реват за половин?

Никой не може да се сравнява с американската икономика и начин на живот! Това там е чудо велико ЕСТ! Такова потребление, такъв живот, къщи, яхти, завива ми се свят! Видях го!

Ех, ГЕРБ-ерите като теглиха по 7-8 милиярда дълг беше животоспасяващ, а сега 1/2 милиярд - катастрофа, кой е собственика на ДИР?

Най големият дълг е 4.5 милиарда за покриването на КТБ. Винаги са били в рамките на 3% бвп.

Сега за два месеца са пласирани 1 милиард ДЦК. 1 милиард от магистралите, 2 милиарда излишък. И на това му викаме нищо? Това и Бойко не си го е позволявал!

не държават а престъпната група начело с цру слугата онд/онуй на деса/ задачата е нови грабежи/таралясници и тецовете и соларите докато имате 3 безплатни бази и 4та обещана Никога няма да се оправите в булгаристан.

Не ни баламосвай с цру руско …такова.Муню простия ни засилва по нанадолнището със необуздани цени,огромен дълг и здравна и социална катастрофа

Защо теглите рекорден дълг? Нали вече не се краде. Къде са тези милиарди, които щяха да потекат?

Сега, като вземем още 10 милиарда и ще покажем къде са на Бойко 5-те милиарда

Бюджета, по които сегашното правителство работи, го е измислил бат Бойко. И той е заложил в него заем до 4,5 милиарда лева. Това не е заем на служебния кабинет, а на бат Бойко. Друг е въпросът за какво ще бъдат изхарчени парите.

не позна няма заложен Заем.

А служебното правителство са толкова добри, че решиха на не направят нищо по въпроса, а да си теглят заемчета, пък все ще се намери къде да ги похарчат. Рамката от 4.5 милиарда е “разрешена”, като е до 3,5% от бвп. Това не означава, че трябва да се тегли. Още повече, че си хванал 2 милиарда излишък, прехвърлил си 1 милиард от парите за магистрали и сега ламтиш за още 4.5 милиарда.

За излищик никой не казва, а за повишена събирсемист. Разликата е огромна и ако си спрял парите за магистрали това не значи че трябва да ги дадеш за друго, защото са заложени в бюджета и ако ги изхарчиш, примерно за пенсии, ще те изядът жив. Никой не каюти за 4,5 милиарда просто няма да ти излязат сметките. Бат Бойко преди да падне от власт, също беше изтегли над половин милиард

1. Парите от повишена събираемост на данъците къде отиват? В космоса? 2. Как се наричат парите събрани в повече в бюджета? 3. Ако пари заделени от бюджета за магистрали се върнат обратно, то къде отиват тези пари?

Ще ви окрадат Като царските юпита Ама още по-Добре щото са учили в Харвард

Спецов-Егаси нахалния мошеник! Данъчните да не мълчат а да стачкуват срещу директор, класически ДДС измамник!

Освен анонимен ако си и непишещ ще е много по добре за обществото около теб .

Държавата изтегли рекордните 500 млн. лева нов дълг - а милиардите на Боко са много хубави и всички сме щастливи, че мутрите си ги делкаха !!!

Е хубаво де, ама нали обещаваха промяна, а не втори Бойко!? И това е за 3-4 месеца. С тези темпове за 12 г. ще го сложат в малкия си джоб!

Тоя милиард, дето сега Радев го изтегля (още 0,5 милиарда през септември) никой няма да си го делка. Директно на цяло отива в Москва.

Парламентът одобри заема от ЕС за 511 млн. еврo! 17.13.2020 Не виждам какво рекордно има.

Може и да няма - но бибитко така е наредил да се казва .

“Това е втората емисия (300 милиона на 21.09) за служебния кабинет на Стефан Янев. На 9 септември беше пласирана 5-годиена емисия ДЦК на стойност 200 млн. лв. “ Общо колко прави с тази емисия?

Това ти е проблема, че не виждаш.

Самите Герб в бюджета за 2021 заложиха възможност за нови заеми до 4,5 млрд. лева. Защо ? Защото е ясно че разходите на бюджета ще са рекордни и парите няма да сстигнат. Предизборно се вдигнаха всички бюджетни заплати със средно 20 %, пенсиите и др. Не виждам какво нередно прави сл. правителство.

На 9.9 служ правителство пласира 200 милиона, на 15.09 пласира още 300 милиона и сега още 500 милиона. Че това са си 1 милиард за 6 месеца. Плюс 1 милиард от магистралите плюс двата милиарда излишък. Решетников да не закусва сукляж с милиарди

бибитковче - провери , от януари до март , любимата ти тиква колко изтегли .

300 милиона, защото не е пласирал втората емисия ДЦК от 200 милиона.

Защо се плюете бе колеги... Радев е бил член на БКП, Борисов СЪЩО, или не е истина. А голата истина е следната : 2млн пенсионери 2 млн деца и цигани 1 млн държавни служители 1.5 млн работещи и УЖ плащащи данъци.Та питам, откъде да дойдат пари. От икономиката... Ха ха ха Та нима строежите на апартаменти и лоши магистрали е икономика???

Баце като пукаше милиарди - защо нямаше такива заглавия?

Имаше, имаше... И имаше зверски рев от протестиращите партий! Сега не виждам някой от тях да се изказва негативно. Имаше и 2 млрд. в хазната и 500 млн. от магистрала Хемус... Въпроса е как се похарчиха за 3-4 месеца, че сега се налага да се вземат на заем нови 500 млн.? И то при положение, че на практика няма почти нищо ново, което да се прилага в подкрепа на бизнеса и по отношение на Ковид кризата. Чудя се в някакъв момент дали на това служебно правителство може да му се търси отговорност за парите, които изхарчи?

А, честита ви промяна олигофрени, Боко със свещ ще го търсите още януари, ама ще получите само шут в г*зо! Прости шарани, кълват на празни обещания!

Жалко , Радев вече спечели изборите чрез машините за гласуване които толкова усложливо му предоставиха Славун , Ицето , Мая и Хаджиминдилов !

На бас, че след изборите и помен няма да има от тия пари. Всичко ще е разпределено и усвоено. Законно! Ако след три месеца ще има нови избори - ще трябват още не 0,5, ами 2 милиарда, щото идат падежите на заемите за които събраните пари в резерва също са похарчени.

При Герб дългът се качи с няколко десетки милиарда, тука говорим за 0,5 млрд.

20 милиарда за 12 години и един покрит фалит на банка. 0,5 милиарда за 6 месеца + 1 милиарда от парите от магистрали.

Забрави и едни 2 милиарда бюджетен излишък, които беше оставил Ананиев и за които Кокорчи твърдеше, че ги няма ама после без да се извини все пак смотолеви, че са налични. С тях сметката става още по-интересна!

21.09 по повод дцк на стойност 300 милиона: “Това е втората емисия за служебния кабинет на Стефан Янев. На 9 септември беше пласирана 5-годиена емисия ДЦК на стойност 200 млн. лв”

Със 200 задминаха Боко по теглене на заеми тия "най, най-успешните"! Радевото време ще го помните докато сте живи, ако го преживеем де, тоя е решил корени да пуска, пълен тапир! Потрес!

"Президентските избори са тест за зрелоста на българския народ. Ако изберат президента Радев предложен от Решеников, президент уреждал любовницата си с апартамент и заплати неправомерно с крадени пари , разединил нацията и подбуждал бунт срещу законно избраното правителство от българския народ нарушавайки конституцията, явно още се учим на демокрация!"

Да ви/ни е честит редник Радев и неговата времена"Харвардка" хунта и временно правителство барабар с всички комунисти вътре! Колко от вас забелязаха, че държавата спря да работи и само крадат и ревът по ГЕРБ , че за всичко им е виновен. Типични комунисти! А за редник Радев нали знаете приказката за казармата: ВЛИЗАТ РАЗЛИЧНО УМНИ, ИЗЛИЗАТ ЕДНАКВО ТЪПИ!

Хунтата на Радев окрадоха държавата само за 6 месеца. След тях ще е леш, много от тях ще избягат в Русия или в Дубай за да не влязат в затвора. А тъпите им избиратели ще плащат сметката им от собствените си данъци.

Хунтата нвма да си тръгне без бой! Бъдете готови ако не искате Фатмакът да ви чете литиргии за нова година до краят на живота ви!

По времето на Бойко: Наследява дълг 9 милиарда и за 12 години става 29 милиарда. В рова число влиза: Кризата 2009 година и пренасутия бюджет от Станишев с повишени пенсии, които изяждат 2 милиарда лева. Руския реактор за който платихме 1 милиард лева Фалита на КТБ, който ни струва 4 милиарда лева. Дългът на Орешарски - 1 милиард без да покрие но от КТБ. Реално Борисов е вземал по 1 милиард лева на година нов дълг.

Никой не споменва, че лихвата е отрицателна....

Най-добрия заем е невзетия!

Ама главницата трябва да се връща, нали? Основния въпрос кога и от кого!

Президентските избори са тест за зрелоста на българския народ. Ако изберат президента Радев предложен от Решеников, президент уреждал любовницата си с апартамент и заплати неправомерно с крадени пари , разединил нацията и подбуждал бунт срещу законно избраното правителство от българския народ нарушавайки конституцията, явно още се учим на демокрация!

Ще ви ограбят и избягат Като царските юпита