Даниел Лорер: Има пари в хазната за мерките, няма да доведат до инфлация

Пенсионерите са приоритет, можем да си позволим още заеми, защото дългът е 20% от БВП, каза министърът на иновациите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

можели да си позволят още заеми - защо не включихте това в предизборната си програма - нямаме намерение да развиваме икономиката, а ще теглим заеми, затова и живеят толкова разточително.

Абе, льольо, нафтата вече гони 3.30, а контрол никакъв. Ще свиете потреблението и ще вкарате България в рецесия преди всички други. Повече контрол, регулирайте ги тия цени, щото няма никаква логика. Принципа на търсене, предлагане и цена е отишъл на майната си.

Е като има толкова много пари защо всяка седмица теглите нов заем?

За оставка сте си, няма начин. Всеки ден глупости, които обаче зариват държавата. Единствения печеливш кредит е този, който е използван за да носи приходи. Всичко останало може да кажем че си е заробване.

Чуждите сили си слагат свои агенти в бедните държави. Виждаме един като еврейчето Зеленски до къде докара Украйна и украинския народ сляпо слушайки тези чужди сили. На нас тук ни сложиха еврейчето Лорер и сега ще чакаме нещо добро да се случи с държавата. Тези, ако има още някой който не е разбрал, умишлено затриват държавата - раздават всички държавни ресурси, теглят с милиарди кредити, увеличават пенсиите, спират всички инвестиции, помпат у нас инфлацията умишлено, съсипват бизнеса. Идва поредната национална катастрофа. Бедна и задлъжняла държава слуша и изпълнява по-лесно какво и нареждат тези чужди сили!

"инфлация на държавния бюджет" Това е някаква нова икономическа категория!

Мале тоя Лореал колко е тъп. ВЕЧЕ СМЕ В ГОЛЯМА ИНФЛАЦИЯ ВЪПРОСА Е ДАЛИ ЩЕ Е ХИПЕР ИНФЛАЦИЯ. Бюджета е базиран на 6% инфлация до края на годината в момента е 12% според вашите сметки. А реално е към 30%

Като има пари защо всяка седмица тегите стотици милиони заеми... Цялата тази шайка чака да преведат помощите от ЕК! Ще ги откраднат и ще изчезнат тихомълком както дойдоха! Те нито са родолюбци,нито държавници нито пък имат чест и доблест! ЦАРИЦА-ПАРИЦА)!

цялото кирчовско "правителство' е изградено от тотални малоумници и неадекватници

Явно ще се глави България яко пред СВЕТОВНАТА БАНКА, къде без тях. Е, го резултатът - заеми, лъжат мажат 20% от БВП гонели в кредите, както разправя този Ай ТИ специалист НЕРАЗБИРАЩ ОТ ИКОНОМИКА . Радев свалай антибългарското правителство!

БЕЛИТЕ МАНАСТИРИ И БГ ЦЯЛАТА, ОТ ЖЪЛТОТО ЕВРЕЙЧЕЕЕЕ! НАВСЯКЪДЕ НА ВХОДА И ИЗХОДА НА ПАРИТЕ, ИМА ПО ЕДИН ЮДЕО-ХАЗАРИН С КРИВ КЛЮН И ХИТРИ ОЧЕТА!

Няма да доведе до инфлация...? Защо? Само защото вие го казвате? Ами не! Ще доведе до инфлация!!! Това го знае всеки студент по икономика, ако вие не го знаете... си скъсайте дипломите.

Още заеми. Слава Украине!

Министър Моше(нник) прокарва (анти)инфлационни политики за контрол на потреблението, чрез субсидиране. Това е модерен финансов инженеринг. Очаквайте скоро ваучери под формата на кредитни/дебитни/гифт карти. Затова се натиска за приемане на максимално бързо картовите разплащания. Картовите разплащания означават контрол и нови възможности за политици като министър Моше(нник) да налагат контрол на потреблението, чрез субсидиране.

А ще стигнат ли?

Хора, не вярвайте на очите си! Вярвайте на Лореал! Инфлация няма! Та някакви си 24-25% по-високи цени, инфлация ли е! А парите, които се отпускат отиват за инвестиции! Инвестира се в шепа прекупвачи и посредници, с което те стават още по-богати! Честито бръснене!

240-250%. не е 25.

Всичко ще ви обещая, само шалом да има!

Има, щото теглите всяка седмица по половин милиард заеми. Душа да им е яка на нашите потомци. Аз бих предпочел да живея оскъдно, но държавата ми да е независима, околкото да имам излишен разкош и страната ми да е завряна в мишо дупка и да живее на колене.

Та ние живеем оскъдно!

Сигурно е че мерките ви все още предизвикват смях,но другото съгурно е че БЪЛГАРИТЕ вече са на предела на всичко ,дори и на търпението!Някой скоро ще яде дървото!

Вервайте на ЮдеюСемитите!

Парите, т.е. нашите данъци, които ги профукват сега, ще ги плащаме пак и то с лихви. По-хитри са от преди. Ще доят същата крава два пъти

Този каквото и да каже вече, не му вярвам. Лаладжия.

Дългово робство, за да дойде следващия и да каже че трябва да продадем всичко за да се оправим, тоя е с мисленето на продавач на бързи кредити

Пенсионерите са приоритет, можем да си позволим още заеми, защото дългът е 20% от БВП, каза министърът на иновациите - този " икономист " дава ли си сметка, че така накрая ще предизвикат хиперинфлация и ще се обезценят всички пари на хората или точно това е целта ?!?

и за гушите ви, които станаха, като на пеликани!

Честен е този мазньо нали ?

Един от факторите за високата инфлация е плоския данък.

Това е причината в България инфлацията да е най-висока в ЕС.

Ако има пари в хазната това означава че данъците са високи.

Ако има пари в хазната, значи, че правителството няма управленски капацитет да уплавлява/усвоява тези средства. А на него това му е работата, следователно е некадърно!

Лорел, що се правиш на хитрец, вадите едни пари за да забършете политическите простотии, сътворени от ПП. Да не би да са твои тези средства, нали ги преразпределяте, демек взимате от друго място. За майките няма пари, за пенсионерите няма пари, за бедните работещи се няма пари, ама за простотиите ви има!!!! Просто си тръгнете, колкото по-бързо толкова по-добре. Определено бях срещу ББ, но вие нямате спирачки, нямате гръб, просто мекотели защитаващи чужди интереси. Ако много ви натискат, тръгнете си поне с чест, обявете - не може да устоим. Тогава ще ви разберем и може би да ви простим.

На тоя аз лично бих му газифицирал жилището. Аз ще платя.

Почвам да ви мразя повече и от герб.Идиотските ви зелени,сини и незнам какви енергии,и луксозното къпане И З Р О Д И!

НЕ ТИ ВЯРВАМЕ бе, става все по-нагъл във всяко следващо интервю. В едно от предишните казва, че "взимаме заеми за да ... НАВАКСВАМЕ"?! Управляват частна фирма, не държава. Този дали е заличил гражданството си на държавата Израел?! САМ се представи, че е роден в Тел Авив, и?! Заличил ли е двойното гражданство?! Кой българин роден в София е станал министър на иновациите на Израел?! Има ли такъв? Не - няма, защото израелците не позволяват. НЕ ТИ ВЯРВАМЕ бе, Лорер! Я кажете в цялата история след 1989 г. на България какво ДОБРО получи от евреите - министри, българския народ и българската държава. Нищо добро - факт като се почне от Надежда през Паси, Калфин до Лорер. Небългарите работиха срещу българите. Само мъка и страдание от тези НЕбългари.

ТОЯ Е БРУТЕЛЕН ДЖЕНДЪР

Напротив -ще ни докарате хиперинфлация като при Жан. Оставка веднага.

Да вкарваш пари в обръщение в условия на изострен дефицит си е чиста проинфлационна политика.

Този човек живее в някакъв паралелен измислен свят. Ще теглят още заеми, че и внуците ни да имат да връщат. А как ги харчат, само те си знаят.

Заемите трябва да отиват за инвестиции във високотехнологични отрасли, но не в раздаване пари на калпак, под натиск от улични протести и неграмотни финансово и правно псевдополитици. Прост народ, слаба държава.

В СВЕТА, КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА НАЛОЖИ, ЗАЕДНО С ДРУГИТЕ ОТ БАНДАТА МУ! ИЗПРАТЕНИ СА ДА ВИ "ОПРАВЯТ" И ТОЗИ ПЪТ ДО КРАЙ!

що ли не вярвам на евреи?

Защото този е Моше(нник)