Данъци, пенсии, сметки: Вижте всички мерки в плана на коалицията

Най-съществени промени се очертават в пенсионната система и в тарифите за ток, вода и отопление

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната гавра с тавана на пенсиите.

Не мога да разбера защо Слави и Каримански позволяват на говорещите постоянно лъжи представители на ПП да си измият ръцете с тях и да ги изкарат виновни че 34000 български пенсионери няма да получат законно изчислените си пенсии и ще продължават да бъдат крадени от държавата и залъгвани за в бъдеще.Нали ИТН се бореше за справедливост.

Гьоков какво стана с тавана бе нали всичко беше решено.Един говори за 3400 друг говори за 2000 трети го отлага за октомври оплетохте се като патета в кълчища.Като не знаете какво да правите а само говорите големи лъжи се махайте и да идват други които не се въртят като ветропоказатели.

Най-различни политици управляващи депутати и други се надпреварват по телевизиите и форумите да сипят лъжи и да си подмятат тавана на пенсиите като горещ картоф даже стигнаха до там да смятат какво увеличение ще получат пенсионерите с таван.Те ли са гламави или правят пенсионерите на такива.Ако не бъде премахнат тавана на практика пенсионерите с такъв няма да получат и един лев от големите лъжи на Киро всичко ще бъде на хартия а хартия инфлация не бори.Всичко се отлага с голями лъжи и празни обещания само да останат на власт.Това ли е справедливостта за която се бори и ПП и БСП и останалите или кражбите на 34 000 пенсионери ще продължат.

"Гьоков Сие " политици, от вчера мълчат за тавана на пенсията. Явно са приготвили бидон студена водица за таванските пенсионери.

Държавата е виновна за тези които изброяваш защото са плащали осигуровки като тези с тавана а не върху целия доход от заплати.Това важи и за управляващи депутати и други подобни.

Трябвало да има таван на пенсиите.Защо тогава този таван не важи за всички български граждани а има богопомазани които са освободени от този таван.На практика излиза че тези с тавана са внасяли осигуровки каквито са внасяли и богопомазаните и приноса в пенсионната система е почти равен за разлика от пенсиите.

Правителствот вместо да промени цялата данъчно-осигурителна/ставките на данъците и осигуровките/ и пенсионната система. Каквато крещяща нужда има за България, се занимава с див бойко-разбойко-популизъм Управляващите трябва да въведат необлагаем минимум и прогресивни данъци, които да заменят сегашната система от "плосък данък доход", регресивни осигуровки и разни ваучери/далавери/. Управляващите да въведат холандската пенсионна система, едно към едно, без никакво побългарвване/разваляне/.

Ваучерите изпълняват ролята на необлагаем минимум, но обхващат много малка част от хората/работниците/ и в мног нисък размер/200 лева на човек/. Докато при НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ, ще важи за всички данъкоплатци еднакво и ще е за 500 или 700 или 1000 лева месечно.

дори царят вървеше сред своите, а премиерът десет метра преди тях, иначе как ще се почувства значителен, само присъствието на президента му пречи, но сигурно ще вземе мерки - импийчмънт заедно с ГЕРБ и ДПС

До преди няколко дни всички политици като Гюров Гьоков и други говореха от телевизионния екран за отпадане на крадливия таван но от вчера палачинката се обърна и кражбите на пенсионерите остават в сила.Какво стана и тези политици нямат ли достойнсто а се въртят като ветропоказатели само да бъдат във властта.

Таван на максималната пенсия трявба да има. Защото сегашната пенсионна система при изчисляването взима предвид само внасяните пенсионни осигуровки в 3 последователни години, не за целият 40 годишен осигурителен стаж на човека. Таван на максималната пенсия трявба да има защото пенсията за старост е най-вече социална грижа. Гьоков каза, че имало някакъв български пенсионер щял да взима 20 000 лева месчна пенсия, ако се махне тавана на пенсии. Това кка ви се струва?

Гечев говори в момента по телевизията че от 01.10. пенсионната реформа ще бъде оправена и премахнат крадливия и мародерен таван на пенсиите.Какъв 01.10 бе Гечев тогава тази скапана и крадлива коалиция няма да я има вече във властта защото на народа му доиде до гуша от лъжци и крадци.

крадливия таван? за да получават пенсионираните директори на болници по 20 хиляди лева пенсия, дето имаме най-висока смъртност в Европа или управителите на държавни агенции, експерти по разни министерства, съветници на премиера и президента?

Слави и Каримански се борят за справедливост и не могат да причинят същата спрямо 34 000 български пенсионери.Последните ще продължат да бъдат пладнешки ограбвани от държавата и ако получат евентуално някакво увеличение на пенсията то ще бъде само на хартия с която да избършат насраното дупе на скапаната коалиция.ДИР да не трие коментари.

Какви две ставки за ел енергия, ние се топлим на ток,нямаме парно, какво искате, да мръзнем през зимата ли, идиоти с идиоти!

И аз се топля на ток и топлата вода м ие на ток. Но смятам, че е справедливо да има две ставки за тока. И тези, коти си топят замъците,басейните, гаражите, фитнес залите... на ток да плащат истинскат цена на тока. А не бедните да им го субсидираме с данък доход данъци, ДДС(20%), акцизи, вискои осигуровки(20% пеннсиоона и 8% здравна). В Германия е 6% здравната осигуровка. Дори ще е най-справедливо да има лятна и зимна ставка за електричеството. Примерно лятната 200-300 кВтч на домакинство, зимата/отоплителния сезон/ 800-1000 кВтч на домакинство

"Георги Свиленски коментира, че въвеждането на необлагаем минимум би струвало на бюджета 2 милиарда лева и на този етап това нямало как да се случи." Демек - ще вземат 2 МЛРД. лв. от Босия и ще ги дадат на Богатия. ПП: Според други икономисти НЕОБЛАГАЕМИЯТ минимум щял да струва 1.5 МЛРД. лв.

единствено плоският данък гарантира постъпления от данъци, иначе всички ще почнат да се осигуряват на необлагаемия минимум.

Ако данъчните работят както трябва, ще се събират данъци и няма да се укриват независимо каква е данъчната системата и какви са ставките. Ако данъчните са некадърни и корумпирани и при "плосък данък" няма да събират данъци и осигуровки и ще се укриват данъци. Данъци не се плащат, когато данъчните не си вършат работатата, когато са некадърни и когато са корумпирани.

Ало Сливенски и БСПарите много е просто откъде ще се вземат 1,5-2 млрд. лева за да се компенсират приходите на държавата и да се въведе НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ. Като се повиши корпоративният данък от сегашните 10% на 20% и като се въведе прогресивен подоходен данък доход. Например данък доход да остане 10% за доходи над необлагаемия минимум, но под 2000 лева месечно(или 3000 лева). И да се въведе втора/трета/ данъчна ставка при данък доход от 20%-25% за доходи над 2000 лева месечно(или 3000 лева).

Какво са 25 стотинки ако бензина стане 4 лева.

Само да попитам.Предвиждат ли Кирчо и Кокорчо и Нинова след големите лъжи за проценти и отпадане на тавана на пенсиите да се монтират железни решетки и на МС за защита от благодарността на излъганите.

коалицията вече е мрътва и четирте партии няма да влязат в Парламента повече

Голямите балони надувани от ПП и коалиция няколко дена се спукаха с гръм и трясък.За пенсионерите не е ясен процента на увеличение пладнешките кражби за 34 000 пенсионери остават и те ако имат накакво увеличение ще бъде само на хартия.Всички мерки са въздух под налягане целта е коалицията да остане на власт.

Плана на коалицията е ясен- с цената на големи лъжи да останат във властта.

Сега да ви кажа. От 01.07. ако съм на власт. Така че си правете сметката. Ваш Киро. п.с. до 01.07. се таковайте, а след 01.07. двойно.

Пак ни излъгаха за тавана. От 01.07 2022 щял да е 2000лв. А от 01.10.2022-3400лв. На тези хора не може да се вярва докато не дойде превода в сметката. Партията на Слави и лично Каримански е причината за това че пак ни прецакаха.

Минималната заплата е 710 лева, но върху нея се плащат осигуровки и данъци и остават чисто 550 лева. А минималната песния е 370 лева, но пенсионерите не плащат осигуворки. Т.е. минимланата пенсия реално е 67% от минимланата заплата, което отговаря на 52% от брутаната заплата. За да има справедливост, максималната пенсия не трябва да е повече от 1770 лева месечно. Т.е. 52% от брутния максимален осигурителен праг(3400 лева).

И къде отидоха тези 21,6% увеличение на пенсиите. Пак повече за тези, които са се осигурявали на минимален доход или с недостатъчен трудов стаж, а за тези с високи осигурителни вноски само 14%. Къде е справедливостта не разбрах.

Кирчо Кокорчо Нинова и Слави и коалиция почерпиха с по една студена вода 34 000 български пенсионери крадени пладнешки от държавата.За тези хора грабежа продължава а ако има увеличение то ще бъде само на хартия.Всичко е една голяма лъжа само и само да останат на власт и да продължават да крадат.

Когато Киро говори че е спрял кражбите не го ли е срам че в същото това време продължава най-пладнешки да краде от 34000 български пенсионери със законно изчислени пенсии и да залъгва останалите с мижави левчета.Крайно време е и пенсионерите да се включат в протестите и коалицията да си заминава.За Нинова и Гьоков това ли е въвеждането на справедливост в пенсионната система.Слави и той се бореше за справедливост.Ако е справедливо да вземаш от внасялия големи осигуровки и да даваш на невнасялия или внасял минимални такива здраве му кажи.Махайте се от властта и да идват други.

Да си ходят. Не стават.

Честито на всички български пенсионери с пенсии до таван и с наложен таван.Кирчо Кокорчо Нинова и Слави и коалиция отново се подиграха с всички български пенсионери.От големите обещания останаха лъжите.Гьоков се скри а пладнешкия грабеж за 34 000 българи продължава.Всички от коалицията лъжат и мажат само и само да останат на власт.Крайно време е народа да ги изгони от властта за да спрат да лъжат и да го крадат.

=====БЪДЕЩИ ПЕНСИОИНЕРИ ОСИГУРЯВАЙТЕ СЕ НА НАЙ-НИСКИЯТ ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД - , защото този който е крил доход и се е осигурявал на ПО-НИСЪК ДОХОД и сега пенсията му е 450 лева няма да я увеличат с 20% а с 10% което прави 45 лв. + 60 лв. или общо 104 лв., ако се приложи УВЕЛИЧЕНИЕ с 20% то увеличенито ще е 90 лв. или за далавераджийте с 14 лв. повече по метода който ще приемат.....Сега за БАЛАМИТЕ, като мен които се осигуряваха на действителният си доход, пенсията е 1 000 лв. увеличение с 20% или 200 лв. но не комунист пари не дава на почтен човек, за това 10% което прави 100 лв. + 60 лв. вслючената добавка или общо 160 лв. опаа 40 лв. комунягата ги открадна, мамицата ви долна червени гадове!....За това БЪДЕЩИ ПЕНСИОНЕРИ ОСИГУРЯВАЙТЕ СЕ НА НАЙ-НИСКИЯТ ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД, АКО ИСКАТЕ ДА НЕ ВИ КРАДАТ!!!

На предишното увеличение от средво12% получих4% сега от 21% срено ще получа 14% тетова е оплавията

КАквото и да ви се предложи ще мърморите. Всеки, който вземе властта идва с осаннна и си отива с разпни го. На български труд българска заплата. Отпуски, почивни дни, смесване на празници, ала бала. НА германски труд - германски заплати. Това е. Световен лидер сме почти по почивни дни. Кво очаквате. Мързела ни е пословичен, тарикатлъка, сивата икономика, андрешковското укриване на данъци. На такъв материал какво да му предложиш. Хахахахахаахаха. Мърморанковци. Все за нещо ще намери ГанЮ да се начумери.

Проблемът е , че бълг бизнесмени избраха лесното . магазинче , ресторантче , хотел . Така голяма икономика не се прави . Трябват ни бизнесмени с големи мечти , защото каквито са мечтите , това постигаме - Къде е българският Форд ?!

Ами стани ти бе пич. Стига си чакал някой друг. То това е проблема на България, всеки какво било пък сега какво е. Ами работете, стига сте хленчили. Станете бизнесмени. Ама то как да стане като когато е трябвало да учите сте пушили цигари и не сте отваряли учебник. След като сте взели някаква диплома не сте прибавили нищо в кратуните си. Е какво чакате тогава?

Аз се подготвях за бизнесмен (магистър по финанси), дори не останах да стана професор - избрах реалния живот , за да приложа наученото . Но "Бог" ме призова за свещеник !

Докараха го пак социализма, при това уродлив. Потъваме!

Световния глобализъм е новия социализъм. МАркс е измислил интернационализма, днес му викаме глобализъм. Мякои милиардери вече предлагат да се отменала частната собственост при бедните - така и така не я управлявали добре. Те, 1 процент супербогати с близкото им обкръжение богопомазани слуги ще управляват 99 процента ПОТРЕБИТЕЛИ - свине в новата глобална кочина.

Нещо за минималната заплата... Гьоков

Кокорко не дава да се бута до края на 2024та май. Ама дава, не дава, кой го пита. Ще го мете метлата скоро ако се прави на Дянков пицарина.

Пенсионерите са в трепетно очакване да разберат какво се крие зад табелата "средно с 21%". Вече има три варианта за разкодиране, но все още алгоритъма на Василев не е "разбит".

Май запазват добавката от 60 лв + 10% средно . За сега ...

Споко, всичко върви по план

Ще се увеличат ли пенсиите ще видим ! Както казват Руснаците : -Поживьом увидим !

Само руснаци не споменавай. С техните изпросени от Путин санкции няма да са за пример следващите към100 години.

Изравниха минималните и средни пенсии.. Това е чиста кражба. Крали и крили доходи и сега дясна полипика.

Разбрахте ли че пенсиите няма да се преизчисят с 20 процента. Тези 60 лева влизат в тези 20 процента. Ментърджии.тска че ако получаваш 500 лева, 20% са 100,и като се извадят тези 60 лева, увеличението е 40 лева

но средно статистическият Българин толкова може да смята, че като чуе някакви 20% плюс 60 лева и вече не знае къде се намира... щом Кирето такива ги баламосва, значи смятай :))).

Що не сложиш и ваксинацшонната добавка-ще бъде по-убедително.

Крайно време е управляващи да спрат да шикалкавят с тавана на пенсиите и да ограбват българските пенсионери със законно изчислени пенсии.За нуждаещите се под социалния минимум да се намери решение за подпомагане без да се обвързва пенсионната реформа и едни пенсионери да плащат на други пенсионери /неработили или крили доходи/.

Кой ще плаща сметката...?!?

Ние.

е да ни изтикат докато влезе Еврото и после да ни оставят на чакалите

То като влезне еврото сериозния проблем е, че ще падне борда..... инфлацията нема да ни се верва колко е

Тези които ги изброяваш затова са там те на пенсии не разчитат затова не вкарвай в кюпа обикновените равотещи изкарали голяма пенсия и ти им предлагаш таван.

Очаквайте всякакви злоупотреби с хляба от тук нататък, дюнерите ще станат хляб с парченца месо, пиците ще станат плосък хляб с подправки. По-нахалните могат да пуснат промоции - хляб по 25лв с подарък 1кг агнешко.

КОМПЕНСАЦИЯ ЗА А95 С 25 СТ. И ДРУГИТЕ ГОРИВА , НО ВЪРХУ КАКВА ЦЕНА НА 01.07.2022 . НЕ ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ , ЧЕ ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ГОРИВАТА ПО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ И ТО ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ ЗАПОЧНАХА ЛЕКООООО... ДА СЕ ПОВИШАВАТ ПРЕДВИД ТАЗИ АНТИКРИЗИСНА МЯРКА. А КЪДЕ Е Г-Н МАРЕШКШ , ВЕЧНИЯТ КРИТИК НА КАРТЕЛА , ЗАЩО ИЗВЕДНЪЖ И ТОЙ СЕ ПРИСЛАМЧИ КЪМ МЕДА И И УВЕЛИЧИ ЦЕНАТА НА ПРЕДЛАГАНИТЕ ОТ НЕГО ГОРИВА , КАТО СРАМЕЖЛИВО ГИ ПРЕДЛИЖИ НА НАРИЧАНИТЕ ОТ НЕГО МОНОПОЛИСТИ.

Пенсиите за осигурителен стаж и възраст се изчисляват по определен със закон начин и понятия, като "минимална пенсия" и "таван на пенсиите" не трябва да има. Всеки трябва да получава пенсия според това какво е изработил и какви пенсионни осигуровки е внесъл. За да няма несъответствие между "стари" и "нови" пенсии - пенсиите трябва ежегодно, към първи април, да бъдат преизчислявани със средния осигурителен доход от предходната година. Така всеки пенсионер ще получава полагащата му се по закон пенсия. За възрастните хора, инвалидите, сираците и други подобни уязвими социални групи, които изпадат под прага на дохода за оцеляване, трябва да се търсят механизми за социално подпомагане, но терминът "пенсия" във връзка с тях не трябва да бъде използван.

Това не са истинските пенсии , както при капиталова сметка в частните фондове , където инфлацията изяжда всичко . Така , че трябва всеки пенсионер да е благодарен , че получава защита срещу инфлацията . Таванът за вноските и плащанията е добър подход

Разумно и социално оправдано ще е, ако времето през което някой е бил записан в бюрото по Труда се признае за осигурителен стаж.Така също ще се повдигнат някои пенсии за облекчение на безпартийните- масовият посетител на бюрата по труда!!

Оказа се, че вашият Жоржи Ганчев се е преродил и е жив и здрав /особено/! Само не се знае как стоят нещата с кобилата Деси и любимата Жужи ли беше...Или обратното - любимата Деси и кобилата Жужи...? Н яма значение - той така и така яко ги шпореше и двете, завалията.

БКП ..ааа. БСП ..Та тия идиоти и терирости за 75 г ..нищо не спасили ..чакате сега ли да спасят..дано ама нада ли..

И защо се налагат тези мерки? Ами защото правителството е некадърно, а коалицията е безидейна. Обаче те искат да управляват още. Видите ли нямало нужда от нови избори и трябвало да ги търпим. Сериозно? Някаква идея имат ли в главите освен да си играят с данъчните ставки.

Ти да не живееш на друга планета ,че плещиш тези щурутии.

Напълно адекватни мерки,ама българина все недоволен. Ами ще ми се септември Винету,Прасето и Падишаха пак да дойдат на власт ,и заедно с Копейкин напълно и завинаги да "оправят" този дебилен народ.

Какво ще се случи с ел.енергията: 100кв х 0.20лв. за кв/час социален ток, останалия над 100кв х 0.77 или ако си имал декември 2021г. 200лв ток, то декември 2022г. сметката ти ще 713лв. На печелившите честито!

Ама нали Киро е договорил газ на цена 4 пъти по-ниска от руската? И как Киро знае каква ще е цената на доставените с танкерите от САЩ, като още не знае къде и как ще разтоварят втечненив газ (знае се, че при втечняване и газифициране се губят 25% от обема на газа). С тези ниски цени на газа е нормално всички цени на пазара да са по-ниски от преди? Е, как ще стане това, Киро?

на кирето, между редовете да се чете: НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО АЗ ВИ ОБЕЩАЯ!