Коментари - Данъчното "меню" на КНСБ: ставка 15%, необлагаем минимум, нови налози, единен ДДС | Бизнес.dir.bg
назад

Данъчното "меню" на КНСБ: ставка 15%, необлагаем минимум, нови налози, единен ДДС

Данък върху финансовите транзакции и "дигитален данък" са сред предложенията на синдиката

Обратно в новината

Коментари - Данъчното "меню" на КНСБ: ставка 15%, необлагаем минимум, нови налози, единен ДДС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не пипайте данъците, че по-малко пари ще съберете. Да сте чували, че когато се увеличават данъците падат постъпленията в бюджета, защото хората започват да крият данъци? А тези мърльовци от КНСБ кога ще изкарат колко е производителността на работниците срещу полагащата им се минимална работна заплата и могат ли да си я изработят? Кога ще направят едно сравнение на производителността на труда/(към) минимална заплата между Германия и Испания и България примерно? Ще лъсне, че нашите се чешат по таш...те по цял ден и дърпат фасовете и нищо не работят и не изкарват и 1/2 от минималната заплата, но пък работодателя им е длъжен да им дава, щото умниците от КНСБ-то, дето нямат един ден трудов стаж в реалната икономика са сметнали така. Това КНСБ като Робин Худ - взема от средната класа и богатите и дава на бедните, така ли? Или взема от богатите и дава на бедните чиновници да разпределят, май? С тази минимална заплата и ако увеличите и данъците ще утрепете и малкото бизнес който е останал в България.

със стара дата ли ги предлага канесебето ?

абе тъпанари,само искате ,ами вземете че раБотете както в европа

А ти да не мислиш , че като заработим като в Европа, ще ни плащат като на западния европеец? Защо ни сочат като държавата с най- голямо неравенство м/у бедни и богати?

Преди въвеждането на плоският данък ползвах офшорна фирма. Ако го променят или увеличат пак ще ползвам. Нищо повече от това което вече плащам няма да платя на мързеливците всиндикатите и държавната администрация. Има си начини. Така че си правите сметки без кръчмар си мисля аз.

в коя юрисдикция я бяхте регистрирали, че май натам са се запътили нещата

Щом нещо го предлагат "експертите" на КНСБ - то умния държавник трябва да прави точно обратното! Аз мога да предложа нещо друго - орязване на субсидиите на синдикатите, съкращения в администрацията (50% нищо не правят, абсолютно нищо!), спиране на изтичането на бюджетни средства чрез всякакви измислени "курсове" и "семинари", от които няма никаква полза. Който иска да се развива да си плаща от джоба, като всички останали! Само това ще свали дефицита с 1%. Като продължим и с реален контрол върху обществените поръчки и нещата ще си дойдат на мястото. Абе, къде е Влади Ролекса?

В коя държава синдикатите се занимават с данъчна политика? Тези удариха ненормалнометъра!!!

тоя льольо потен вода не е пил такива като него само искат и нищо не произвеждат търтеи на гърба на народа защо не иска цялата държавна администрация, военни, полицаи ... и други толупи дето само цоцат и почти нищо не вършат да се посъкратят и да си плащат данаците както обикновенните трудещи се

Не че нещо, ама техните данъци пак ще дойдат от нашите данъци :) По просто решение има - съкращение, повишаване на ефективността и оттам - на заплатите. Чиновниците най-накрая да разберат че са слуги на народа, а не обратното!

Задължете всички Фаянсаджии , Плочкаджии ,Строители изобщо Бармани Сервитьор Готвач и тн работодателят да им плаща по банков път заплатите с закон . Ако пипнат работодател да плаща пликове Закриване на бизнеса и 1 млн лв глоба. пред НАП да обявяват всички Реалните заплати получавани от тези хъшове. Ще излезнат поне един БВП скрит Слага плочки с касов апарат. задължително бележка,фактура за фирми за парите за да може клиента да направи рекламация и преди да го наеме Списък от лицензирана Камара на Строителите , и тн издаващи лиценз на всеки Хъш за правоспособност . Ако издадат на некадърник, камарата да плаща глоби неустойки и щетите.

Като са синдикат защо не искат по-големи отпуски и по-ранно пенсиониране ? Ще ви кажа - защото са част от матрицата, сатанисти, илюминати, изчадия адови.

Те нямат никаква далавера от пенсионирането, напротив. По-дълго работиш - по-дълго плащаш членски внос!

некадърници, които не стават за нищо, назначени до живот на държавна служба да лапат от данъци. И тоя идиот иска да доубие малкия бизнес в българия, с малоумните си предложения!

Тоз пламенчо от КНСБ е изключително нагъл и противен паразит. Бахти противния комунист. Намърдал се да лапа на държавна хранилка и сега щял да "наказва" капиталистите.... ...как ще наказваш с още данъци онези, които ти движат икономиката и ви изкарват заплатите на нищоправците в държавната администрация?! Жена му е като него - некадърна гербава калинка - забръка огромни мизерии и проблеми в НАП, за сметка на това сама си начислила заплата от 100 бона... Как Галя Димитрова от НАП успя да "укрие" ДДС-то Галя Димитрова пое ръководството на НАП през май 2017 година. Най-големият скандал с нея избухна през лятото на 2019 година, когато хакери пробиха системата на НАП и източиха данни на граждани и фирми, а Димитрова не прекъсна отпуската си. Тогава изтекоха лични данни на над 5 млн. български граждани. Как Галя Димитрова от НАП успя да „укрие“ ДДС-то! Ексшефката на НАП призна, че под нейно ръководство Агенцията била бухалка oт HAΠ нa 15 юли 2019-a изтeĸoxa дaннитe нa 6 074 140 бългapcĸи гpaждaни. Зa пepиoдa 2017 -2020 гoдинa ce ĸoнcтaтиpa cиcтeмнa ниcĸa cъбиpaeмocт нa взeмaниятa пo peвизиoнни aĸтoвe. Зa cъщия пepиoд e ĸoнcтaтиpaнa cиcтeмнa ниcĸa пoтвъpждaeмocт нa peвизиoннитe aĸтoвe. Oт 11 мaй имaмe и peшeниe нa Bъpxoвeн aдминиcтpaтивeн cъд, ĸoйтo пoтвъpждaвa peшeния нa пъpвoинcтaнциoннитe cъдилищa, чe HAΠ ca пpoявили нeпpaвoмepнo бeздeйcтвиeтo зaщитa нa личнитe дaнни. Чecтнo ĸaзaнo aз бяx yчyдeн, чe мepĸи пo oтcтpaнявaнe нa pъĸoвoдитeли нa HAΠ нe бяxa пpeдпpиeти пo-paнo".

ти да видиш! тия от кнсб когато бсп ни натресе плоския данък изброиха същите доводи в подкрепа да го приемат! и бяха също тъй убедителни!! кога лъжат, тогава или сега??

Това е същата тъпотия като предложеното днес от МВР намаление на скоростта от 140 на 130 км/ч, защото се увеличили жертвите. Увеличили са се, ама къде - не казвате. Айде не ни правете на идиоти, щото на магистралите жертвите намаляват, а се увеличават по скапаните останали пътища заради дупки, липса на маркировка и малоумни знаци!

И аз да предложа нещо. Да се намали разрешената скорост на 60км по републиканската пътна мрежа. Така съвсем ще намалеят пътните инциденти.

Направо на 5км и да се пусне само за пешеходци, а за бързащите да се измисли телепортацията. Вие наясно ли сте каква глупост предлагате?

Тоя аватар да вземе да се спре и фа не се бута в неща, коитп не са му в компетенцията. Високите данъци бутат бизнеса към сивата икономика….алоооуууу!!!!

Точно така. Солидни имена в икономиката взеха Нобелова награда доказвайки връзката между ниски данъци и малкия дял на сивия бизнес. Да, във всяка държава има процент сив бизнес, но той така или иначе не може да бъде легализиран - щото е свързан с престъпления като наркотици, проституция и т.н.

Предложените мерки от КНСБ ще превърнат цяла България в Северозападна България - най-бедния и нещастен регион на Европейския Съюз. Емиграцията ще усили, а уважаемите синдикалисти ще се чудят откъде да смучат пари за членски внос. Забележете че г-н Димитров НИКОГА не е работил нищо освен в КНСБ. Дори селска тоалетна не е управлява, за да знае какво е кръв, пот (и в конкретния случай и още нещо)!

Работата на един синдикат е да защитава членовете си, не да се бърка в данъчната, финансовата и банковите системи. Разбирам г-н Димитров че прокарва през синдиката исканията на НАП (където работи съпругата му), но хайде да не ни прави на пълни идиоти, някак си. Особено като се има в предвид че масата му членове са на държавна хранилка и тия мерки ще са равносилни за застрелване в крака. ВСИЧКО КОЕТО ПРЕДЛАГА КНСБ Е ВРЕДНО. И в дългосрочен, и в кратосрочен план. А използваните доводи са не само неправилни, а и откровени неверни, ако погледнем стопанското развитие на България от базисна година 1997 (след инфлацията) насам. Особено потресаващ е аргумента на (мисля) БСП че видиш ли в първите държави по конкурентноспособност данъка бил по-висок и по-прогресивен. Алоо, ама там за данъчни разходи се признават далеч повече неща отколкото тук! Знам го от първа ръка, имам фирма и във Великобритания! На неуважаемия господин искам да му кажа че тези държави не са на първо място заради данъка, а съвсем други фактори - най-вече държавата не е бухалка за бизнеса! Единственото ни предимство в ЕС е плоския и нисък данък и разходите за труд. А да удариш сектора с най-висока добавена стойност (и заплати) - ИТ сектора - е самоубийство. А точно това целят предложените мерки. Ясно ви е че ви е яд че хората с по-високи доходи са умни и независими и не можете да ги стрижете като овце и да им казвате за кой да гласуват, обаче няма да го бъде - тоя бизнес е глобален и може да се премести за един ден, драги ми некадърници!

Вдигат ли данъка пускам офшорка. До сега съм се въздържал но уви, ще бъда принуден от умно красивите

Не бих нарекъл лицето Димитров умен и/или красив, извинете ...

По добре да си остане на десет.За необлагаем минимум е добре да се направи.Но Синдикатите как ще накарат работодателите да осигуряват работниците на реалната заплата,а не на Минимална и другите пари да ги дават под масата.

Именно затова - не трябва да има необлагаем минимум и ставката да е равна. Иначе всеки ще почне да шикалкави. А тоя мач вече сме го играли.

30% вдигане на данъка, това е дебилно

От къде на къде ще има необлагаем минимум? Кво ме боли мене че мангала бил със завършен 3-ти клас и работел в чистотата за минимална заплата? Да е учил. В момента е най-справедливото облагане. Даже по време на турското робство в османската империя е прилаган само този данък - десятък. 10% от всичко което си изкарал отива за държавата. Искате да ми кажете че трябва да станем по-зле от роби ли? Ае у лево.

Дебили, къде бяхте когато се разграбваха предприятията по време на масовата и работническо-мениджърска приватизация? Май доста от вашите шефове се облажиха. А точно вашият шеф педера Желязко отхапа доста апетитни хапки, които след смърта му отидоха при любовниците му.

Добре е че тези никой не ги пита.

Крайно време е всички тия паразити да бъдат премахнати. Еее кво толкова 5% повече, 10% повече. Ми плашай ги ти бе сульо. И като виждам какво се прави с тия пари - едно кръгло нищо и това ви е много.

Само 14 лева на месец, дайте другари да дадем... На кого да дадем на пролетариата ли, докога да ви плащаме масрафа, само плоския данък крепи що годе някакви полумъртви чуждестранни инвестиции в тая пробита от мафията дупка!!! Нито има пътища, нито добри кадри, нито никаква норамлна инфраструктура за развиване на бизнес! Добавете и корупцията и безвластието с перспективата близко бъдеще пак да станем соц кенеф на СССР и аз да бях инвеститор, щях да предпочета северна Африка пред това тука!

Ще бутнете борда бе лайнари. Деба тъпаците. В края на миналата година натиснахте да се вдигне минималната заплата , вдигнаха и пенсиите, а откъде пари ? Тия вдигания хранят инфлацията. Как си представяте EUR/лев да си стои същия като покупателната способност на лева намалява толкова бързо ? Какво като Ви вдигнат заплатите с 10% като EUR/лев стане 4лв за 1 евро и цените скочат с 100% ? Шо се отнася до данъците, България е в средата на данъчната тежест за ЕС зашото данъка е нисък като %, но се облага всичко , дори и разходите. Какво му е ниското като ако искараш 100 лева плащаш 10% върху цялата сума или 10 лева а в Германия плащаш 20%, но върху сумата след разходи и може данъка да ти е 8 лева за съшите 100 лева приход. Добавете и саботажите на БНБ, например защо в България онлайн процесори като PayPal са приравнени към кешови плащания, добавете и Наредба 18, която продължава да съсипва малкия бизнес години наред ... корупция на всички нива Заради лошия бизнес климат и корупцията фирмите почнаха да се изнасят без да са променени данъците, какво си мислите че ше стане ако ги вдигнат ? Сега поне имате работа, утре и това няма да имате.

Евала човек, един мислещ и знаещ!

Мислещи и знаещи в България има, но политиците така са се окопали, че няма как да влезе такъв човек в управлението. Просто не го допускат. Допускат се само хора послушни, без много да мислят и без принципи. Важно е да изпълняват за което им плащат.

Минавам на минималната заплата и другото под масата в такъв случай. Писна ми да храня комундели и цигани.

Когато видя доклад от ЕС, че сивия сектор е под 10%, тогава може да говорим за вдигане на данъците. В момента с поне 30% сив сектор, това прави около 15 милиарда несъбрани от държавата за година. При това няма желание да ги събере. За сметка на това, пак ще накажем честните специалисти, като им вдигнем данъка, за да съберем 2 милиарда, които да раздадем на необразованите мързеливци.

Ами държавата да съкрати чиновниците, да спре да плаща заплати на депутатите докато няма редовно равителство и да им намали заплатите с 2/3, защото освен глупости, нищо друго не правят.,

Едно си знаят едно си баят- да вземем от средната класа и да дадем на мързеливите и простите. То и това им е членската маса на тези де.

Значи държавата плати милиарди за книжни самолети. Плати милиони за Украйна и украинците в България, плаща за кръчмари, плаща милиарди за компенсации на скъп ток,като преди това е позволила тези цени и още един куп глупости и накрая да увеличим данъците! Не че не беше ясно че няма откъде да дойдат тези пари, но всъщност всички тези политици са за бесене.

Мафиоти и некадърници !

Да го духат тези паляци ве!

То хубаво, ще се съберат повече пари, но въпроса е, къде ще отидат тези пари? За народа, единственото хубаво нещо в тези препоръки е необлагаемия минимум. Аз не чух, къде ще отидат парите, при безработните ли, при бедните ли, при отхвърлените от системата ли или досегашните лапачи, просто ще си вдигнат още заплатите. Искам детайлно разяснение, къде ще отидат парите.

А всичко може да се реши с едно простичко въвеждане на Безусловен Базов Доход. Нищо друго не е необходимо.

Какво ще решиш с този БЕЗУСЛОВЕН БАЗОВ ДОХОД? От къде ще вземеш парите? А и какво решава това?

lu4ka

А подоходно облагане?

А защо подоходно облагане? Щото си прост галош който завижда на получаващите по-добри заплати?

Супер е менюто. Накратко "ще ебем честните".

Както винаги. За съжаление в милата ни татковина положението е такова

Като начало да започнат разните му знайни и незнайни майстори които правят ремонти и покриви и документи не издават, да хванат такситата, сергиите по пазарите и тогава да се заемат със законния бизнес да щавят.

Ако се вдигнат данъците хептен ще паднат приходите. В место това държавата да почне да си събира вересиите има 30 % сива икономика - цели сектори не плащат никакъв данък - строителни примерно ще някой не се заеме да направи статистика колко човека работят и се осигуряват като "фаянасджии" и какши доходи декларират и какво имущество и какви коли карат???. МВР си снима и трупа милиони нарушения по пътищата - никой не си плаща като не могат да ги съберат да ги дадат на частни съдебни изпълнители ще видите как ще стане. Защо не се въведе правили да се дават примерно 5-10% от събраното при сигнал за укрит данък - колко народ от сивата икономика много бързо ще побелее... Най лесното е да се намали дажбата "на магаретата" който си плащат от колкото да се търцчт онези които не плащат...

Както и да се спрат налагането на служебните неразумни решения на ЕП ....като налагането на закупуване на ненужни ваксини ,както и помощта за корумпираното украинско правителство .

123

123

Това КНСБ ли го предлага ?!А аз мисля ,че трябва да се намалят разходите за издръжка на държавните ръководители ,както и всякакви представителни и лични такиваза тях !

Тоя синдикален вожд с военното училище, дето не е изкарал и 5 лева в пазарна среда, дава акъл. Прогресивен данък и облагаем минимум до 5 200.00 лв. Всички работещи пенсионери да заплащат % от пенсията. Всички банки в бГ С ЕДНАКВИ ТАКСИ И ЛИХВЕНИ %. Банков грабеж.

И в момента, с тези ниски данъци, имаме над 30% сива икономика. Необлагаем минимум - ДА, но вдигане на данъците - АБСУРД. Всяко вдигане на данъците трябва да бъде съпроводено със семейно облагане, а това не виждам как ще стане близките 10 години. Тоя клатикурец трябва да разбере, че не е задължение на образованите да издържат необразованите. Също така 3000 лв може да са много за сам човек, но за женен с две деца, ипотека и жена в майчински е всъщност под прага на мизерията.

"Той изтъкна, че първите страни по конкурентоспособност са с най-високи данъци." "Дребният" проблем е, че те не са първи по конкурентноспособност заради високите данъци, а са толкова конкурентноспособни че дори и при високи данъци има инвеститори. Тъп като галош.

тия не трябваше ли да защитават работниците...?

Ако се спрат депутатските заплати, хранилките на псевдо синдикатите и правенето на избори през два дена- милиарди ще се спестят!

И ще се върнем в развития социализъм.

Тоя олигофрен, защо го показват?

Няма кой да гласува такива безумия. Тези малоумници от КНСБ си говорят така от години, никой обаче не ги слуша.

Реинвестира в "МАЙБАХ", "Лмбурджини", аероплани, яхти.Всички тези неща обезпечават работа на тенекеджии, бояджии, моряци, пилот инструктори, медици и парамедици от неотложна помощ.Да каже някой, че не е реинвестиция?

Стани и ти бизнесмен какво чакаш?

Не бъркай тези бизнесмени(политически обвързани, които не плащат данъци) с другите, които плащат данъци и на които се крепи държавата. Не ги бутайте защото така ще я катурнете тая държава, та читав човек няма да остане в нея и тогава ще ядете сопата.

Ама функцията на синдикатите е да се борят за интересите на своите членове, не да правят данъчна политика. Г-н Димитров трябва да се прегледа, мисли се за някой друг. Не вижда, че в БГ експлоатацията е чудовищна, всики можещи напускат а той се изявява както данъчен експерт.