Дадоха зелена светлина на "Балкански поток": саудитците ще построят газовата връзка със Сърбия за 250 дни

Проектът, който "Аркад" ще изпълни, е на стойност $1.1 млрд. Оставаме на газовата карта, заяви Бойко Борисов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бая пара ще се дава... 3567лв. на метър!?

Крим не е руски както ни го пробутват на картата! Потока не може да се построи до края на 2019г, КОЙ подписа тези срокове от името на България? Отново прекарват България да плаща неустойки на руснаците!

Гавра с труп.

Пак по втория начин уредиха саудитската фирма да строи, защото не беше пратила в срок определени документи.

Споко бе и за руските ти господари ще има гювеч, и за турските ти братя, и за саудитците. Само нас българите кучета ни яли.

Ха, ама ти за българин ли се имаш? Като гледам как пламенно защитаваш господаря си РазБойко, едва ли си българин.

Сугурен съм че не е имало проблем с документите, просто ни беше казано да забавим процедурата с нещо докато Русия и Германия си доуточнят нещата. Явно са се разбрали вече ...

Като питаш герберски трол защо ГЕРБ строи руските енергийни проекти и настава мълчанието на агнетата. Няма опорна точка по този въпрос. Все едно да питаш бесепарски трол защо мълчат за Гешев и не са по площадите да протестират срещу "репресиите" и мафията.

Споко пичове газ има за всички

Борисов взе правилното решение

РазБойко изпълни ,,правилната "заповед. Но мястото му по принцип е в затвора.

Предполгам е имало договорка между Русия и Германия, че ако има Северен поток тогава ще има и Балкански поток. Разбира се, че немците ще цоцат евтина газ, а за нас ще е скъпата. След Украйна, Турция ще стане втората Украйна, демек ще почнат едни шантажи и ще спират и пускат кранчето. Тогава познайте какво ще стане ? Ами да, руснаците ще пуснат още една тръба и ще видим Южен поток осъществен. Руснаците не са се отказали и затова тръбата ще минава по пътя на Южен поток ! Руснаците знаят, че турците са долни, да не забравяме как турците им свалиха самолет преди няколко години.

Напук на всички русофили

Тикво, тия саудитци нали не бяха предоставили документите по срока в ЗОП? Защо нарушавате закона и подписахте с тях? И после някакви соросоиди ми обясняват, че сме били русофили...

Такова нареждане е получил от Фашингтон

Транзитните такси в чии джоб ще влизат,щом циганите от саудитска арабия ще участват,от къде накъде?Изобщо ще има ли некакви пари ,които да остават за България?Сигурно и работниците ще трябва да говорят саудитски за да получат работа!

работещи араби няма в Саудитска арабия камо ли тук ще дойде някой. Всичко се строи от български фирми с пари на саудитите ние нямаме свободни 1,1 милиарда те те ще си ги вземат като част от таксите. печелят веднага българските строители

Ти определено си фес!А как имаше 1.2 милиярда $ за некакви пикливи самолети,които и никога нема да видите тъпоъгълници такива?..:)

До умерените ни партньори по форум: радвайте се, че са черни арапи, а не руси руснаци. Така е по-демократично и в унисон с уахабитската линия, щом така поиска чичо Сам, нали?!

От времето на Стамболов не сме имали по протурски минпред у нас. От глуаво сервилничене пред американския ментор останахме без печалби за страната ни по южния газов коридор. Парсата ще отива в турци, араби, гърци, но не и у нас. Защото сме васали на Запада!

Саудитите нищо няма да строят, преди два дни дадоха по ТВ български строители в Саудитска Арабия, които са работили за по 450 лв. ан месец. По подобен начин мамят със заплащане и индийци, пакистанци, но важното е че в СА всички строители са чужденици! Та какъв е смисълът да се прекарва строеж през Саудитска фирма? Много ясно - да се отделят още комисионни, такси. Много ще капе от тръбата и тук няма леви-десни, руснаци-западняци, всички са баджанаци и наред ще млатят, без извинение, бедна България като измъчена невеста!

Напред с братска Русия!

Да си вземеш чемода а и да се разкараш при братята си в Азия Моите братя са до мен Аре писта

Тогава за себе си никога повече няма да казваш АЗ. Лишавам те от интелектуални права!

С наши пари строим на сърбите и блядивете тръбопровод Защо?! Внесто да ги дадем за деца и пенсии?! Оставка майцепиродавци!

защо трябваше да купуваме прескъпи и несъществуващи самолети от САЩ? Парите можехме да ги дадем за пенсии и деца в нужда.

А парите кой ще плаща, Боко?

Нещо проблеми с паричните потоци ли имат саудитцисте, та тре'а им се възложи да строят?! То много хубаво, щом големия брат казва, араби ще са, ама да вземе да даде и 4-5 самолета от 70-те години аванта....

Сега първо да попитам същия този Министър-председател като обявява корупционна схема за Южен поток,защо не дава лицата замесени в това?Второ питам къде са тук медиите,че не задават важните въпроси и трето питам прокуратурата защо не се сезира като има сигнал за корупция.Защото там някъде някой спинка спокойно след като е взел пари и е провалил изгодна сделка на наш гръб!На мой гръб!

получаваме 1/4 от капацитета на ЮП за полувината от цената му. С 5 години закъснение и с турска надценка. Че се и хвалят...

Ама, друго си е сега като погледнеш картата и види човек гегата да заожда от към турско! Ей тъй стои някак си по-демократично.

Проектът за нефтопровод Бургас- Александруполис се превръща в проект за газопровод Александруполис - Белград , с газова връзка и с азерски газ от връзката с Турция . По тази тръба след 10 години ще тече всякакъв друг газ , само не и руски . Какъв е смисълът да помпиш по тръбата газ от 4-5 хиляди километра в Сибир , като имаш находища на 1500 - 2000 километра , откъдето газът ти е с 30 % по-евтин !

Смисълът е, че руския газ е с 30% по евтин.

Горд_Руснак

Кратка справка в официалния сайт на Булгаргаз и сайтовете на енергийните борси по света показва , че го купуваме на 250 долара , а втечнения се търгува на 170 франко пристанището на клиента ! Панимаеш !?

Има лек проблем. Къде е пристанището, станцията за декомпресиране на втечнения газ и колко струват тези услуги?

да направи диверсификация на доставките на хляб, той вкарва пак същият хляб, но през два прекупвача.... ама хляба от същата пекарна! Тва как се нарича ?! как?

Тиква. Банкянска. Куха като кратуна.

Така хляба придобива демократична жилка и вече е кашерен.

По същия начин и Украина правила диверсификация. Купувала същия руския газ, но много по-скъп от Словения и гордо показвала на Русия комбинация от три пръста.

улица в най-главният град, на която са разположени "управляващите" васалното царство, носи името на чужд герой! За какво изобщо по нататък да се говори ... то всичко е ясно: "гаварит и показивает масква! слушайте масква!"

Много слуги на руската пропаганда в тоя сайт. Не ги ли арестуваха най-после за държавна измяна.

да започнат от двата номера на дандуков... да минат през двата лъва и после зад коня...

Чакай нали Баце върти руските енергийни проекти вече?

Няма начин, пич. Как ще арестуваш цял един народ. Психо-десните русофоби сте колкото леговата база на 4-ти километър. Айде по двама на легло преко сила.

Остави го, да заработи някой цент. Може би си има интимен партньор и трябва да го храни.

SirBob

Достоен отговор.

Пълно с лъжливи руски тролове тук. Пазете се да не ви промият мозъците като на бабите бесепарки.

Само не разбрах заради "една много прозрачна и честна процедура" или "Личните ни отношения с престолонаследника и Кралство Саудитска Арабия направиха проекта възможен" ?!

Нито едното, нито другото. "Аркад" имаха затруднения със финансирането. Да не забравяме, че Булгартрансгаз ще плати само 250 мил. лева. Останалите финанси следва да се осигурят от Изпълнителя, който ще си ги възстановява във времето с парите от транзитните такси, след като пуснат газопровода. Много вероятно е арабите и руснаците, да са се разбрали.

върви по стъпките на Белорус и Украйна - поглъщане икономическо от кремълският фашист! До 2-3 години белорус няма да я има, и половината Украйна - тоже!

Много добра новина! Ще има чистене на фашисти в украйната! на полски фашисти, защото проблемни са основно полските укри!

Като питаш герберски трол защо ГЕРБ строи руските енергийни проекти и настава мълчанието на агнетата. Няма опорна точка по този въпрос. Все едно да питаш бесепарски трол защо мълчат за Гешев и не са по площадите да протестират срещу "репресиите" и мафията.

+1 000 ... 000!!!

Боко обслужва Турция и Русия. Пра пра пра пра внуците ни ще плащат и ще ни кълнат, че позволихме един пожарникар да ни изпързаля и пак да ни продаде на вековните ни врагове!

Те саудитите не са пръв съюзник нито на Турция, нито на Русия. бедна ти е фантазията Боко кого още обслужва, заформил е каре за суингове.

По други страни комици и артисти станаха президенти но се изкарват далеч по-адекватно от нашия Хъбчо.

най-важното е да направим и най-добрата новина лоша..

реССката кочина, наречена незнайно защо БГ! 140 години - робство!

Че си тъп на теб не ти пречи, ти не го забелязваш. Пречи на останалите, ама на теб какво ти пука, те не мислят като теб...

Евала Бойко! Строиш газопровод 308км. само за 1.1милиарда евро, след прозрачна процедура, а крадливите руски и български олигарси и техните слуги Първанов, Радев и Курнелчето искаха Южен поток(260км.) да лапнат 3. 5млрд. евро. Спести ни, БОЙКО на народа 2.4млрд. евро. Затова печелиш избори. Само гледай да не станеш като другите, че те сменяваме и теб.

Абе нали руснаците и рублофилите бяха лоши? Нали под другите новини сте врагове? Кво става? Или викаш комисионните не миришат....

прибери си вересиите.... Айде сега върви и прочети тролче, че капацитета на новия газопровод е четири пъти по-малък от на Южен поток! А цената му е половината от на Южен поток! Благодарим ти, че ни окради яко бойче! благодарим ти че окраде едни милиард и половона!

ще има 5 до 10% активност - само партийните членове, техните семейства и директно заинтересованите финнасовото о местното разпределяне на порциите!

тия дето го плюеха че хъб никога нямало да има и говорел простотии да го ду.ат

Ми то хъб нема бе, бритчет! И няма да има - погледни картата!

Десния евроатлантик Боко обслужва Кремък както никой бесепар до сега.

Кремъл естествено. Другаря Борисов ще направи Големия Шлем на Гоце, че и малко отгоре! ЩЕ сбъдне мечтите на поколения социалисти и ще уреди живота на целите им фамилии за векове напред! Белене, потоци.... капят им лигите на другарите.

1. Тези саудитци прости ли са, че имат държавни компании. Те нали са вечно губещи? Не ги ли е напъплила либерастерията. 2. Браво на г-н Борисовът, след като един път сам се хвалеше, че е спрял газопровода (и АЕЦ-а), сега благодарение на "височайшите МУ лични контакти" си имаме газопровод. Така се бори рецесия. :)

Сещате ли се за приказката, че каквото направи дядо все е хубаво дори когато заменил коня за кокошката, тъпата му баба, вместо да го изреже между краката го похвали, въпреки че й е ясно че дядото е глупака на глупаците. Ето това е саудиския проект спрямо ЮП! А матриала го окуражава, въпреки че знае що за идиотщина е това

Преди завесехме от Украйна, сега ще зависим от Турция, докато ЮП беше директен, а производителя си е все Русия - това са фактите. Другото е политика, лъжи и комисионни.

Ама, друго си е сега като погледнеш картата и види човек гегата от към турско! Ей тъй стои някак си по-демократично.:)

За какъв дявол ние плащаме газопровода за Сърбия след като ние си имаме за нас.

Идиоти, формално ще строят саудитите но с руските тръби и проекти , има компания която притежава проекта за тръбопровода и земята под него ,как ще строите без проект?

Именно. Същото, под ново име и преминаващо през още една небезобидна държава. Но - Бойко щял да построи нещо велико (лично Той, с чертежите и теслата).

Престъпници, мястото ви е в Белене и по лагерите. Вместо да вземе директно газ от Русия, сега ще я взимаме от Турция.

руснаците толкова ли са слаби да позволят турция да препродава газа на каквит о си иска цени ? Путъин е шматка значи

Борисов надви путев

Ако норвежката газ влизаше в Германия през Франция, дали щяха да го отчетат медиите като успех, особено ако година преди това френския Президент ехидно е казал, че Германия е допуснала грешка и Франция се е възползвала? Какво ли щеше да му се случи на немския канцлер е въпрос, какво ще му се случи ма Тиквата при мач с Пулев? МЮРЕ от тиква

колко съм бил прав, когато казах, че т.н. "шпионски" скандал с Решетката - е вятър и мъгла... Само че такива "мъгли" отдавна не вървят...

е той. Ей на докара и саудитски заварчици да му работят.

jikev@

Не разбирам радостта... Значи двама комшии се разбират да си прехвърлят нещо през моя двор. И аз се съгласявам да им строя инфраструктурата, за моя сметка, а те щели да ми го изплатят, след 30 години... Ако е на 100% натоварен... Май ме правят на глупак...

показа, че е ПОД РУСКО ИГО!

като компенсация - 1.1 млзд за печалба на Путя! Пак ходете да гласувате за когото и да било ..."има разлика" шъ знайте!

SirBob

Доста тъп коментар!!! Тези пари ги взема "Булгартрансгаз" по договора с Аркад! Вие мислите ли въобще като пишете?

Южния поток вместо директно Русия-България се преобразува на две: Русия-Турция-България и Русия-СА-България. За Русия всичко си е същото, само няколко допълнителни листчета с междинни договори, а за реализацията ползват всички ресурси на Южен поток, дори без да ги местят физически. А за България какво се получи, след като спазвахме стриктно заповедите на третокласни дипломати, които вече никой не помни??? Питам и отговор не очаквам.