COVID няма да спре зимния туризъм в България (видео)

"Единствената държава с прогнозиран ръст на БВП е Китай, докато в Европа и САЩ се очаква спад от 10-15%", съобщи премиерът Борисов от Брюксел

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Блокирането на хората в домовете създава много проблеми, въпреки че е единственият възможен начин", добави министър-председателят./ поредния милиционерски тарикатлък за бягане от отговорност , много добре знаят какво трябва да се направи но пък не желаят да изгубят ;системите за контрол ;

а на бас, че някъде около 10 януари всички туроператори, хотелиери ,рестьорантьори, собственици и наематели на лифтове, ски училища, ски гардероби и капанчета по пистите в един глас ще ревнат, че искат пълна карантина и компенсации от държавата заради слабия сезон!

Борисов, Борисов ти си господин компромис бе! Компромшс с ковид, компромис с Северна Македония, компромис с протестиращи... как живееш с толкоз компороми си бе? И кво? Болниците изнемогват и поциенти умират на стълбищата им а ти ще отваряш на ЮЛЕН лифтчето в Банско! Аман отзи БЕТОНЕН туризъм целящ само пране на пари!!! Щом ще работят лифтомете, що не работат моловете? Щом работи джъмбо защо не отвориш киносалоните? ИЛИ ЗА ЕДИН СВАТБА щот кум му е Борисов,а за друг брадва щот си няма кум? Щяло да бачка зимния туризъм... брех и работа! ОТВАРЯЙТЕ ТОГАВА всичко!

"По думите му, единствената държава с прогнозиран ръст на БВП е Китай, докато в Европа и САЩ се очаква спад от 10-15%." Там е заровено кучето...

Абе то и Слънчака беше отворен лятото, ама... А зимният туризъм (ските) е три пъти по-скъп! Ако не пуснат лифт картите по 10-15лв./ден има да си стоят празни курортите.

Цеко измисли лъжлива анкета: https://gformanalytics.com/form.php?gaid=G-2318CED4SQ&formid=1FAIpQLSeNPQSnahN2eVqngtZobYfx7vn4ULTZg_JIXCPVAeLImvOsEg 1. Защо изобщо трябва да се подменя най-тихия и романтичен лифт на Витоша ако не и в България изобщо? Возенето на него е неописуемо удоволствие, а и гордост т.к. е българска разработка. Същият модел са и на Добринище и Сопот и се поддържат в перфектно състояние! Да види цените в Сопот и да ми каже дали може да сложи и с нов лифт по-висока цена!!! Не? Тоест това не е икономически проект, а политически. Иска да открадне съораженията от държавата както направи със стария (и перфектен 4-седалков лифт Тодорка). Отговор на точка едно е СЪС СТАРИЯ ДРАГАЛЕВСКИ ЛИФТ (която разбира се не е достъпна на сайта)! В този случай точки 2 и 3 губят своя смисъл 2. НЕ Е ВЯРНО че не с произвеждат двуседалкови лифове. И Допелмайер и Лайтнер предлагат и сега двуседалкови лифтове: https://www.leitner-ropeways.com/en/products/ropeway-systems/detail/fixed-grip-chairlifts/ https://www.doppelmayr.com/products/fixed-grip-chairlift/ КОЙ# му позволява да си прави каквото си иска? Вземете му концесията омръзна ни да чупи съоражения (някои държавни като Заека) само и само маймуните да му ходят на Банско, което има 2 писти с нормален наклон (Балканиада е прекалено равна), а на Витоша има цели 5, от които работи една, защото Данчето не смее нищо да каже.

Първо: Старият лифт на Тодорка беше 3-седалков, а не 4! Второ: Как се краде лифт от държавата? За да избие концесията сменя съоръженията с по-ефективни и по-модерни. Смяната на съоръженията е за сметка и риск на концесионера!!! Къде видя кражба или далавера? Трето: Ако не се подменят съоръженията на Витоша, ски там няма да има! Старите са опасни, бавни и некомфортни! Освен това са скъпи за поддръжка! Амортизирани са, постоянно дават повреди. Четвърто: Защо ще монтираш 2-седалков, като може да е 4-седалков? Не е ефективно - разходът е съпоставим, а капацитета два пъти по-малък! Пето:Там е работата, че не му позволяват да си прави каквото си иска!!! Не Цеко, а зелените не дават нищо да се прави на Витоша! Затова нищо не се случва там! Ти мислиш ли, че ако има възможност да смени съоръженията на Витоша, няма да го направи и да прибере всички софиянци да не ходят на Боровец? ... и да смачка конкуренцията? Някои хора говорите на изуст!

то и в язовирите трябва да има вода , но като се създаде ;криза ; се увеличават цените /отделно е плячката от борба с кризата / , та модела с лифта е същия

Зимния туризъм не го спира Ковида, нито вие решавате... решават тези отвъд океана, ако ви заповядат ще затворите дори и врабчетата.... да се надяваме, че като си платим рекета за измислените ваксини и като ги излъжем, че сме ги набоцкали, ще ни оставят на мира...

добре де тикво проста,тествай цяла БГ с евтини антигенни тестове които стават за минути,положителните се карантинират здравите продължават да си живеят нормално,същото и по границите.Ама явно някой твой близък държи ПСРите докато не свършат антигена неважи.Явно проблема не е във вируса,а тярбва овците да слушат и да плащат.

евротъпанари

Той Курц добре ще отвори зимния туризъм, но там се разчита на месните туристи! Лидите по ските австрийци ще спасят сезона, ама лудите по ракия и свиснко българи какво ще спасят в тези 5 курорта и 3 лифта?

To всички знаем , че в България има много курорти. Обаче ако някой ме блъсне и ми счупи я главата от врата я ръката няма болница която да ми направи дори снимка.

И кой ще дойде у нас на ски при положение , че после ще трява да седи 14 дена карнатина като се прибере?

Повярвай ми има хора, които в момента дори това е за тях вариант. Търсят курорти в Украйна или Казахстан. Не ги интересува, че ще стоят в карантина. На хората им писна.

Ти остави знам хора дето отидоха на Бали за 7 дена обаче ги карантинираха за месец. С право да гледат океана от прозореца на стаята. Разходи за още 23 дена с ядене 3 пъти на ден. Няма искам не искам и нови билети за самолет.

Не ти вярвам , защото имам туроператорска фирма за входящ туризъм и положението е трагично , Единици може и да се прежалят , но това ще е .

Въобще няма да спре .... само с 300 ще ни подмине :)

Мутрите държат туризма, и си имат мутра за бос на държавата

да няма сезон... какво ще е по различно от седиш си вкъщи но ходиш до банка и хранителен магазин... румсървиз без ресторанти,барве и дискотеки... поне ще отидат да пързалят истинските ски любители, а не алкохолхните туристи... бтв аз не съм скиор и така или иначе не ме интересува... просто не виждам разлика...

Още повече, че много хора отиват сутринта на пистата, карат цял ден и вечерта се прибират в къщи, без да ползват хотел! Това е напълно безопасно!!!

Той ковид и ресторантите и дискотелите не е спрял. Барба Ганьос ги спира.

Затваряй децата, че са приносители и отваряй дискотеките и курортите. Амебоооооооооо.

На Боровец миналата зима нямаше вируси. Залудо го затвориха. На Боровец вируси никога не е имало. Там вирус не пристъпва. Не смее.

Аз затуй първо си искам парите от предния сезон дето ни изгониха посред късна доба. После ще видим .

Боровец, Банско, Чепеларе и Пампорово да отварят. Аз смятам да се пързалям цяла зима.

Говорили са си на български. Те европейските лидери отдавна го научиха ... наложи им се :)

Европа се самоуби! Направо ми е трудно да повярвам, че такава масова лудост може да обхване доскоро най цивилованата част на света. Даже световните войни бледнеят пред това....

Докъде стигнахме с ЛОКДАУНИТЕ? Не чувам някъде да са се справили.

До чипа в гъза!!!

дебилоидните тъпаци нищо не ги спира

Който се пързаля, ходи по планини и сред природата ило този който гледа подозрително неправилно поставени маски и се ослушва, откъде ще му дойде вируса?

Само много глупав човек може да си мисли,че ще има ски сезон.Банките ще се обзаведат с бая хотели ама какво ще ги правят се чудя.

Мутренската пара е по-важна от живота!

Дълбоко ме съмнява Борисов да има представа какво ще се случи при 15% спад на БВП на ЕС.

Искам да видя записа от разговора му с Курц. Ей така. Не, че се съмнявам, че Бойко е казал повече от едно здр и е накарал Севда да ги снима ...

Аз пък слушах "ингилизкия" на фатмака с паур поинта зад гърба си-арабелите са далеч напред срвнение с него и само да ви спомена,че руския гном НИКОГА не говори на друг език освен руски на подобни срещи-въпрос на престиж е другаре

разговарял.....