Четвъртата индустриална революция започва: Как да намерим мястото си в нея

Има човешки умения, които роботите не могат да заменят, ако ги притежаваме - печелим, ако не - се учим

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като предстои четвърта индустриална революция и роботизация, каква ще е ролята на почти 8-милиардното човечество? Само консуматорство, и ако е така, какво ще консумира, не се ли изчерпват запасите на планетата?

Как ще си намерим мястото ли? Питаме някоя чистачка, къде се събират аутсайдерите и симе го намерили. Друго място няма, вече няма!

Куп празни приказки.Да идват роботите журналисти.

В България трябва да се научим как засегнатите от техническата революция да не се окажат зад борда. Сега например няма масово пътни камери свързани с НАП щото полицаите няма какво да работят. Да ама ние не искаме да им плащаме при положение , че работят калпаво , подкупно и излизат скъпо на данъкоплатеца.

Може би е редно да се помисли как "човешки" да се намали раждаемостта след като хората стават излишни. В противен случай роботите няма да дишат вместо нас...

В Б-я има недостиг а не излишък на хора.

Индустрия 4.?! писна ми от меринджейски глупости... и алчност за пари... да ви е6а революциите и щуротиите, един смешен вирус ви направи на салата, та ся се чудим кво да работим.

Вируса направи на салата тези които си мислят че е толкова страшен .

Разбира се, съществуват и скептици, които казват, че са възможни проблеми с безработицата. Но такива гласове са се чували при всеки предходен революционен етап в производствата и са се оказали безпочвени. ---- при първите три "революции" машините са били в качествотото си на пряк помощник на човека, облегчаваха неговото дейност, но без човека не можеше. сега обаче нещата са коренно различни и дефакто се получава обраното - не машината ще е помощник на човека, а човека с превръща в помощник, придатък на машината! това е нещо, с което човек не е сблъсквал до сега!

Дано да изчезнат и "визионерите", които измислят и списват подобни "статии".

Ех Дир, за Industry 4.0 се говори от години, а в момента в ЯПоня се развива парадигмата 5.0. Малко сте назад, но щом казвате, че 4.0 сега започва...

Органичните портали ще си хортуват с роботи. И двата вида ще се различават основно по това, че едните ще имат обоняние и ще си сменят миризмите. Макар че, впоследствие може да се появи някое НПО движение за равенство и да се окаже, че нямат разлики или ако имат роботите са по-развити, защото навремето са били подтискани. Душата на хората е вечна, но и глупостта засега край няма. Както е трудно на далтонист да има критерии за зелено и червено така е трудно и на шаблонирана душевност да разбере какво е креативност ( сиреч съзидателност). Интелектът не е нещо , което се учи. Може да развива, но не се създава с учене. Интелектът не само изчислителна способност. Това е и наблюдателност, преценка кое да ползваш от целия набор данни и как да ги предадеш на друг, който няма въобще твоя начин на мислене, но заедно тряба да се справите ( сбирка между ескимос, абориген, нюйоркчанин и кърджалийски селянин - да ги събреш в екип) . Интелектът е възможност задавайки си сам въпроси да надхвърлиш видимите и познати параметри, които познаваш за света и да го изучаваш от непознат досега аспект. Това е одушевеност, а не гола изчилителен и изпълнителен капацитет.

... не е даденост. И може да се развива изключително бързо - справка -> https://deepmind.com/blog/article/alphazero-shedding-new-light-grand-games-chess-shogi-and-go

Роботите само могат да помогнат за повишаване на стандарта на живот на хората,няма да им вземат доходите! Без доходи няма икономика! Без работа,няма доходи,от там няма покупателна способност,от там и икономика! Автоматизацията докара още повече работници по света,като вдигна производството,но и това не е добре,огромното производство води след себе си изчерпване на ресурси,затова трябва да се помисли дали трябва толкова много да се произвежда,защото така се съсипва планетата. Не може само за пари да се мисли,някой да имат стотици милиарди,други да са гладни и боси. Явно е,че ще има нов световен ред в близко бъдеще,но няма как да има икономика и безработица... Икономика се гради с високи доходи и работна ръка!

е толкова назад, колкото не може да си представи. Технологията върви напред, човеците изостават. Е и какво като има бърз интернет. Използва се за клюки и обиди. Масово хората не могат да ползват търсачки. Малък процент информативен материал на български. Неграмотно писане онлайн, все още много пишат на латиница български текст. И още, и още...Дори някои африкански нации се насочиха към усилено изучаване на технологии и програмиране. В Италия беше по-бавен интернетът, сега е много по-бърз от България. Навсякъде се върви бързо. В България пък се пръскат усилия по разпространяването на конспирационни теории. Когато не се учи много, няма развитие. Естествено, че повечето рутинни работи ще започнат да се вършат от роботи. За човека ще остане творческата. За тези, които са учили. Постоянно. Останалите ще изпаднат. И то от утре, от днес. Не си правете илюзии.

В България започва поредната национална катастрофа

точно в десетката.... както винаги БГ ще е наблюдател а не участник в тая "Революция"

Роботите ще отнемат едно от най-значимите умения и нужди на човечеството - работата с ръце и следствията от нея. Това върви наравно със стремежа за размножаване. Загубата на кое да е от двете води към едно и също....

Роботите ще отнемат еднообразната и затъпяваща работа от човека. Човека винаги има възможност да се обучи и да създава с ръце разнообразни и уникални произведения. Стига да поиска.

Нет чоловек нет проблем

Мега тъпа статия....ДИР- а счупи пак тъпомера.

Като обиколите прованса в БГ може да установите, че сме 3 дни след големия взрив. Там е пустош. Кви индустриални революции се мътят на някои в главите не знам.

Дир бг е възможно най-глупавата слугинска медия! В пик на една здравна криза, с експоненциално нарастващи случаи на ковид-19 у нас, ТЕ ни занимават с МААНЕТА, мартинета и пр. глупотевини! Вместо да възпитава, да призовават хората да носят МАСКИ, да се пазят, лампендурници такива!

Големи глупости! PHP ако е бъдещето....... САП счетоводен софтеур?

Е вем роботи.