Бюрата за обмяна на валута в Истанбул хлопнаха кепенци

Турците могат да обменят само до 100 долара, лирата с нов рекорд, за долар вече дават 6.50 лири

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голямата хурка ще дойде след като инфлацията надхвърли не 30 а 300%. Точно както беше в България при "СПОЛУКАТА" на Жан Виденов. На Ердоган отсега му треперят потурите и пуча срещу него ще му се стори като детска игра, когато спестяванията на 80 милионна Турция се окажат просто едни хартии - без покритие.

Малоумници проблема не е икономически а политически,това може да се случи и на нашата страна ако не слушкаме,всички ревете за златото на канадците я да се опитаме да им го вземем,до три дни лева ще е унищожен,ама Турция не е България,нито държавата нито материяла:)))!!!!

Тъпир, радвай се ,че си на правилнат страна и с левчето си можеш да си купиш необходимото, а не философствай щот не са ти ясни нещата.

Закривай!

Проблемът на Турция е само един: Ердоган много си повярва, твърде много! Сега Турция я чакат само три неща: хипер инфлация, фалит и глад. Това се знае от две години: САЩ и западна Европа ще доведат Турция до фалит! Просто Ердоган си поеярва и обърка постановката: Европа може да я плашиш с "проток от емигранти", но САЩ просто няма как!

Дано го обесят пастора на босфора че да види Трьмп как го оправят Ердоганците

Всеки, койро се е опитал да прави алъш вериш с прокажените алкаши-ватенки, то той бива засмукан в тяхното блато.Ватенките са като вирус, вредни за целия свят. Колкото по-малко останат, толкова по-спокоен ще бъде светът.

Туй наше момче може с няколко ловки хода да направи всички турци милионери!!! Е, няма да е в зелено, ама в лири със сигурност!

сега ще им трябва валутен борд и да се вържат към Българския лев ...

както всеки нормален човек знае,турската лира и руската рубла стават само за тапети по стените....

Раша и Турция КАПУТ...

автора пак е допуснал грешка - свършили са не лирите, а гущерите

Тъкмо исках да си купя турски лири, пак тесла.

що тесла, сега ще си ги купиш за много по-малко левове..

Турция да излезе от нато и да ни прибере базата минджирлик.

Сериозно ли лирите свършили? Ако е така - то турците са коне с капаци да слушат Ердоган, защото се обзалагам, че той не си държи парите в лири. Логично е хората да наблягат на обратния обмен, да се стремят да защитят парите си и да обменят лири в долари, защото, каквото и да му мели устата, лирата ще продължава да пада, цените да растат - нещо като у нас ще стане....

Тръм е турнал 50% мито на стоманата и алуминия от Турция. Това си е сериозен удар по Турция. Но как ще се отрази това на Турция зависи най-вече от самите турци, т.е. от Ердоган. Практиката показва че при едно разумно управление всяка държава може спокойно да кара под американски санкции колкото си ще.

Като Венецуела нали ? Баси и простите червени лейки

В Истанбул е много готино, а в България е мизерия.

стой си там, не се връщай, скоро ще си милоионер в турски лири!

Какво ни стана като бяхме милионери в левове ? Ами нищо. И пак ще станем. Колкото по-далеч от долара, толкова по-добре.

Тези списвачи съвсем не мислят какво пишат - обменят, т.е. продават, само до 100 долара, защото лирите свършили?! Доларите са свършили, бе! Нали затова доларът поскъпва - увеличава се търсенето му. Ако лирите бяха свършили, щяха да въведат ограничение да продават до 100 лири срещу други валути. От известно време все повече харесвам Ердоан. Поставял условия на американците - ние ще ви дадем някакъв пастор, ама вие ми дайте доскорошния човек №2 в Турция. Този предлага размяна на редник за генерал глупакът и то на американците. Ако онези му предложат редник за генерал, пак е длъжен да приеме, а той - обратното. Садам през 70-те и 80-те беше галеното дете на САЩ, а после какво стана? Този или е много прост, или играта е много дълбока и на Турция хронометърът й цъка, а този прави парлама...

Ох само да дойдат на нашио, самохвалковни унищожители на историята и бъдещето ни!

Само не разбрах защо ми скриха коментара?! Точно политиката на Ердоган е причина за срива на лирата, точно противопоставянето му на САЩ и силите, стоящи зад САЩ, сриват икономиката на Турция, а като продължение на това ще се реализира и отделянето на Кюрдистан, което САЩ подкрепят и е в основата на конфликта им с Турция. И кое от написаното не е по темата?! И на този фон, ако правим мили очи на САЩ мигар е невъзможно да получим Одринско, което сме си завоювали в Балканската война и загубили заради алчността на Фердинанд? Последното може да си е една мечта, но всичко останало е РЕАЛНАТА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА КАРТИНА в момента!

Ами няма да седна да рева за Турция. Ердоган не се оттегли навреме със спечелените милиони, ами се конфронтира челно със САЩ и тези които дърпат конците на света... Ами ще яде дървото. Редно е като разпарчетосват Турция в бъдеще да ни подхвърлят Одринска Тракия.

За къв чеп ти е бе? Там живеят само турци. Ставаме малцинство.

В понеделник ще е цирка на улицата, във вторник са при Ердо.

Лирите свършиха казва всичко,че това е само спекулация на онези дето си мислят,че управляват света.Турците обаче не са българи и подкрепят валутата си и така спекулантите само наливат милиарди долари в Турция,а вие чакайте да фалира.

По тъпо нещо не бях чел скоро. С какво подкрепят валутата си с г.з?

Споко, грешката е моя. Не лирите, а зеленото свършва! Лирите ги печатат без грижи, ама нема гущери. В това е същината на проблема.

Глупаво е да шантажираш американците, особено пък Тръмп.

Краставите магарета - Турция и Русия ще видят дебелия най -сетне. Могат пак да се сберат да си пореват в дует.

Нищо няма да видят. Най- много турците да теглят една майна на нато и край с него

И какво като теглят турците майна на нато? Ще хвръкне лирата нагоре ли? Абе ти си бил финансов гений , как не са те взели в някоя банка или министерство да им оправяш нещата?

Ей вие комунистите с дявола съюз ще направите....Паплач безродна...

Фасбука не загуби ли 20% за един ден? Кво стана с говедата "инвеститори", що не пишете за тях, ми се занимавате с турци?

Гейса е една малка американска фирма,а тези 20% загуба са на комунягите БВП за 5г.

вероятността пазарът на валутите да се стабилизира : лира, рубла, юан, паунд, биткойн

Естествено на ердогад отново ще му е виновна Европа, защото иска да султанства вечно !!! ВИНАГИ , когато една страна се управлява от диктатори , икономиката се превръще в КАТАСТРОФА !!! ХОРАТА и ИКОНОМИКАТА търсят СВОБОДА !!!!!!

Айде на биткойнитеее ;)

с терористи не се преговаря. Не може да се разменя свободно живеещ човек, с/у затворник. Турците съвсем изглупяха. То русофилистиката не прощава.

Пазара на криптовалута се срина пак ония ден, стоковия пазар NYSE е надолу...това са трилиони долари срив, те ми говорят за някаква лира. Нямало шанс да се оправят нещата краткосрочно - е много ясно бе. Те изпокриха стотици милиарди за 2 дена, а вие си мислите, че ако направят трампата със САЩ танто за кукуриго...и опа света се съвзел мигновено.

PEYTSCH

Весело до...смешно...Комично по ориенталско-турски...Турция капут.