Коментари - Бюджет 2022 – Промяна не дойде | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този който е писал тая статия идиот ли е или да? Много ясно че с всяка следваща година приходите на населението трябва да се увеличават и най вече мизерните пенсии и социални добавки. Как да живеят пенсионерите с тези мизерни пенсии при все че сметки от цени постоянно се увеличават? Или те може да се увеличават повече от Европейските а пенсии и заплати да са Африкански? Ти малоумен ли ви който си писал тази статия или да? Олигофрен прост

Михаил Кръстев е политически и икономически анализатор "Анализаторът" написал: "Проблемът е, че в предложението за Закона за държавния бюджет за 2022 г. обещанията не просто не са подкрепени с цифри, а напълно се разминават с тях" След това продължава да списва анализи, без нито един аргумент доказващ тезата му, че обещанията не са спазени. "Мнозина експерти твърдят, че Бюджет 2022 е разточителен и потвърждението на думите им идва именно от тези предвидени за харчене 8 млрд. лв. повече" До тука с анализа. Според мнозина експерти и замята е плоска! Анализатора, пророк предрича провал, и защитава тезата си с аргументи за прилики с практики прилагани от ГЕРБ...

Много мек коментар! Истината е, че водят държавата към ФАЛИТ! Тече тежка и напоителна подмяна на фирми получатели/пощаджии на милиарди, които за разлика от при ГЕРБ нищо няма да строят, просто ще изнесат едни пари от България!

Краткото обобщение на случващото се е, че промяна не се забелязва, камо ли продължаване на промяната.

Обаче кражбите продължават за сметка на това

Нов публичен дом с нови корвета ! Пари има за ченгета, даскали , овенни и държавната администрация ! На тях се крепи Царщината - дребни крадци от Харвардската магнаурска академия ! Няма никаква стратегия за реформа в нито една сфера на обществения живот , но е важното, че дойдоха на власт с голими обещания и малки възможности ! Булгаристан е на пълен автопилот , на пулта е Херо Мустафа !

Вие на разбрахте ли, че всичко беше лъжа?! Старо племе пък наивно!

Не е луд тоя, който яде зелника

Не разбрахте ли, че който и да е на власт нищо няма да се подобри. България нищо не произвежда. Хазната се пълни основно от ДДС, което е напълно недостатъчно. Без тегленето на външни кредити не можем да изкараме и тримесечие. България за съжаление е умираща държава.

Скоро и с ДДС няма да съ пълни!?Като фалират фирмите заради тока?!!!!

Да ви таковам "промяната" Бандити и некадърни мошенници

Уж се увеличава събираемостта , уж прехода свърши, уж промяната е повсеместна, всъщност нищо не се е променило към по-добро. Продължаваме да дълбаем дъното, в случая - финансовото дъно.

Демократите и другарят Кръстев СА ПРИВИЛЕГИРОВАНИ и НЕ ИСКАТ ПРОМЯНА.:) Над 155 хил. богати пестят от осигуровки до 1400 лв. на месец "2 425 755 са работещите на заплата българи, от които 155 215 души вземат доходи между 3000 и 10 000 лв. на месец.  Това става ясно от писмена справка от министъра на финансите Асен Василев. Данните са само за хора, които плащат данъци върху доходи от трудови договори. Именно тези 155 215 души спестяват от осигурителните си вноски за пенсия и здраве заради ограничението на максималния осигурителен доход. Той в момента е 3000 лв. и всеки доход над тази месечна сума е освободен от вноски за пенсия и здраве. Желанието на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев е със следващия бюджет максималният осигурителен доход да бъде вдигнат поне на 3400 лв. на месец. Срещу това се обявяват от “Демократична България”. До 1400 лв. на месец стига спестяването от осигуровки на хората, получаващи заплата над 3000 лв. Като общо СЕ СПЕСТЯВАТ около 52 МЛН.. лв. приходи от осигуровки върху пенсиите САМО за МЕСЕЦ, Тази сума стига за плащането на 140 540 минимални пенсии месечно, и то в новия им размер от 370 лв. С нея могат да бъдат платени и 34 666 максимални пенсии, които от 25 декември са по 1500 лв. на месец." Министър Василев заяви, че данъци НЯМА ДА УВЕЛИЧАВА, но ще възстанови СПРАВЕДЛИВОСТТА и ЩЕ УВЕЛИЧИ СЪБИРАЕМОСТТА. А цървуланковците ПЛЮЯТ МИНИСТЪРА. Живи да ги оплачеш...

Много добре звучи до 1400лв. Глупостите дето си ги надробил ако бяха вярни то нямаше да има таван, а те са консервативни и вдигат тавана само с 400лв, което няма да покрие разходите защото все още има генерали и шефове на предприятия от комунизма, които са си взели трите години от стажа си на максимум!!! А всеки с малко мозък знае какво значи до 1400 лв. тези дето ще плащат 1400 са 1000 чоевка. Успех!!!

Да го ду...т бедните . Хаха а а

За сметка на това гриндърите още си стоят. И как пък тъй все когато трябва да отговарят се заразяват с ковид? Гриндърски номера

ПРОМЯНА с Бюджет 2022 НЯМАЛО ДА ИМА според другаря Кръстев. :) Първото, което можело да направи др. Кръстев преди ДИСЕКЦИЯТА на Бюджет 2022, трябвало да бъде ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ПРОЧЕТЕ ДЕТАЙЛНО ПРОЕКТОбюджет 2022 и да сравни заложените ПРИХОДИ/ РАЗХОДИ с ПРИХОДИТЕ/ РАЗХОДИТЕ в Бюджет 2021: +14.5% на СОЦИАЛНИТЕ разходи; +7.4% за ИКОНОМИЧЕСКИ дейности / КАПИТАЛОВИ разходи; +5.8% за ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ; +4.6% за ОТБРАНА и СИГУРНОСТ; +4.5% за ОБРАЗОВАНИЕ; +2.7% за ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖБИ; За КУЛТУРА, ОБЩИНИ и т.н. СОЦИАЛЕН бюджет + бюджет НА РАСТЕЖА. БЕЗ КОВИД мерките планираният бюджетен ДЕФИЦИТ е 2.5% от БВП; СЪС КОВИД мерките - 4.1% от БВП. Др. Кръстев иска ли държавата да остави МЕДИЦИТЕ, БИЗНЕСА и ХОРАТА БЕЗ КОВИД подпомагане?! И къде др. Кръстев видя УВЕЛИЧАВАНЕ на данъците - с увеличаване на ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНИЯ праг ли?! А справедливо ли е БЕДНИТЕ да СЕ ОСИГУРЯВАТ на РЕАЛНИТЕ ДОХОДИ, а БОГАТИТЕ да ПОЛУЧАВАТ МЕСЕЧНИ заплати НАД 100 000 лв., както популярен болничен шеф, а да се осигуряват на 3 000 лв.?! ... А АКТУАЛИЗАЦИИТЕ не означачават задължително ВЗЕМАНЕ на НОВ ДЪЛГ, а и ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на НАДСЪБРАНИТЕ ПРИХОДИ. Пример - 2 ПЪТИ Асен Василев УВЕЛИЧИ РАЗХОДНАТА част на Бюджет 2021: ПЪРВИЯ път с 2.5 МЛРД. лв. с астуализацията на Бюджета и ВТОРИЯ с 1.2 МЛРД. лв. с решение на НС. И БЮДЖЕТНАТА година ЗАВЪРШИ с 0.6% ПО- НИСЪК от ПЛАНИРАНИЯ бюджетен ДЕФИЦИТ. ПП: Асен Василев МАХА 2 ДАНЪКА: данък "УИКЕНД"; данъка върху ЛИХВИТЕ. И НЕ 2 МЛРД., а 2.9 МЛРД. лв. са ПРЕХВЪРЛЕНИ по НАБИРАТЕЛНИ сметки за 2022 г. Който СЪБИРА, ПРЕХВЪРЛЯ.

Чемадан, вакзал, Пхенян!

Този коментар е десетки пъти по стойностен от самата статия..., което не пречи мишоците с минусите да го наскачат. Поадравления за автора!

И с какво е по-стойностен? Друго тълкуване на същите факти. Защо повишеното харчене е прието за добро? И не е ли вярно, че безплатен обяд няма? За съжаление единственият начин да се харчи дълго време повече е да се изкарва повече. Но това не е лесно и с приказките на новите, че основният проблем на България е краденето, в същност не им дава възможност да решават реалните проблеми. А те са в ниската проиводителност, може и доста да работим, но резултатът не е достатъчен. Аз имам бизнес и това го виждам всеки ден, дори и самият аз не съм достатъчно ефективен, пък да не говорим за колегите.

Стойността е в предоставянето на конретна информация, а не на общите и неадекватни в някои отношения приказки, които представлява статията на икономическия анализатор, решил да списва в дир.бг. А ефективността и увеличаването на производителността се постига с инвестиции и организация, като и в двете направления е рано все още да се дава оценка на новите управляващи. Та в тази връзка статията е тенденциозна - плюене на общо основание и не отива на "икономически анализатор", за какъвто се представя авторът.

Казвах ви аз, че канадския измамник и Кокорчо са супер

Всичко, което се случва в България сега е в резултат на мадууровските машини

Киро Grindr-aще ни оправи.

Кой политически субект носи политическата отговорност за "Промяната"? КОЙ предложи Киро?

Аз и Льотчика!?

пРезидента!!!

Кой го предложи? Въпросът е кой го одобри и избра??? Момчето си няма багаж, и започва да гледа, като мишок във въртяща се мелница .

Бе какъв дефицит? Ей сега Рашков ще направи една акция на "Женски пазар", ще хване спекулантите с чувалите пълни с пари и бюджетът ще се балансира!

Тоя "експерт" откъде го изкопаха? Тоя ли ще наследява Владко Гела един ден, ако се върне Боко?

Тези управляват от май 2021 г. и още не могат да направят бюджета!? Трагични са!!!

Кирил Петков "От 13 декември 2021 г. е министър-председател на България." ... По време на Коледа и Нова година ли е трябвало ДА НАПИШАТ, ГЛАСУВАТ и ПРИЕМАТ Бюджета?! ... Не ви ли писна да си проветрявате устата?!

Дърева!?!А служебните кабинети!???Или вие червените,тях не ги бройте???

Кирил петков е марионетка на Радев , така че не е на служба от декември 2021.

Вътрешната лритика както се очакваше е УНИЩОЖИТЕЛНА. По-лошото ще дойде от външната критика...

все по зле ще става НАРОДА ИЗНЕМОГВА

Има промяна, но към по-зле. Рекорд! За 2 месеца съсипаха стабилната ни държава.

Явно крадците от "промяната" НЯМАТ понятие КАК се прави бюджета на една страна!!!!! До края на м Март -2022г ще я бутаме със старият бюджет ????? За оставащите 9 месеца "новосътворениятбюджет" ще бъде 2пъти актуализиран и то с НОВ ДЪЛГ????? ЗАЩО???? Защото трябва да се откраднат едни пари, а времето във власта им е много малко!!!!!!!!!!А. народа да го духа под вода , за да не се вдига пепел

Голям смях,голям.Цялата световна икономика я движат предимно хора от "бръшляновата лига", обаче у наЗе "експертът" от УНСС е извънземен....

А чиновниците в пенсионна възраст, кога ще ги махнеш от Бюджет 2022?

Само факти:Ако е учил в Харвард, английският му е под всякаква критика!Не знае имената на българските институции! Говори за фашизъм, фашизъм е имало само в Италия!Тегли заеми като луд, само да замаже положението! Назначава Неадекватници,на министерски постове!До това прозрение стигна,средно интелигентен барман!?!?За тока на бизнеса,всички знаете,нищо не прави!

къде е Видин

Няма страшно, чакаме Кольо Събев - Еконта да построи три-четири моста и няколко тунела и потичат реки от мед и масло по тях. При Цв. Ризова Събев каза, да не се съмняваме че ще се справи, той вече се бил доказал достатъчно с частната си фирма !

Пак не слушате, Чърчил казва - няма вечни приятели, има вечни интереси. Обещал си нещо , трябва да доказваш, че не си популист. Другите те дебнат , за да експонират грешките ти, тоест самата сглобка е интересна. Каква е гледната точка на вълка и агнето , след като първия е изял втория - за единия е пир, а за другия трагедия. Романтиката на природата е в минутите преди да се случи събитието и целта е да е колкото се може по-дълго. По мнението за вискозитета на коментара - ако жената сутрин ти повтаря , че си супер и че те обича по добре ли е от това да ти мрънка и че не ставало и чеп за зеле от теб !? Какво е дневното усещане при едното и при другото. Какво печелим от товапда сипваме гняз тук, а не да търсим начин за диалог на яве !? Както казал Цезар на Цицерон, че красотата в политикатахще дойде тогава, когато види Рим Република впистинския и смисъл. Алелуя братя, вярвам , че има доброта във вас, не е нужно само да мърморим. Никога не е излишна една усмивка и да излезем, да купим кафенце , да отпием и да кажем - от днес каквото хвана ще го направя перфектно, щот съм готин.

Нанизал си красиво глупости, но с красиви думи държава не се управлява! Ако не ви е ясно, че времето на думите мина си вървете с мир, докато гражданите на България не вземат да ви изпъдят с камъни!

Защо се залага дефицит от 8 милярда? Нали герб крадяли по толкова на година и като се спрели тези течове и сме щяли да имаме пари за всичко? С тази мантра ПП дойдоха власт тъй като това се повтаряшше цяло лято и малоумниците вярваха на комунистическата пропаганда и се трупаха да подкрепят Промяната. В живота има нящкои много прости истини, и една от тях е че не можеш да имаш доверие на хора които те лъжат за да постигнат някаква цел? А ако даваш да те лъжат значи просто си малоумен. И още нещо , нали нямаше да се дигат данъци, а пвишаването на максималният одигурителен доход какво е ? Още миналото лято писах, че промените в пенсиите без оценка от къде ще дойдат парите ще доведе до това. Тъпаци коха ще разберете, че безплатен обяд няма и всички дори и неродените ви внуци ще платим сметката на малоумито ви

Искам да попитам Асен Василев как се живее на 710лв. минимална работна заплата. Но чисто взимаш 503 лв. Как се издържа семейството и разходите да ми обясни. Благодаря!

И кой те кара да живееш с 500 лв? Ходи работи за 3000! Кой ти пречи?

Ефект на Дънинг-Крюгер или иначе казано как глупавите са твърде глупави, за да осъзнаят, че са глупави. Ето и малка справка какво точно представлява Ефектът. Това е когнитивна склонност, при която неквалифицирани индивиди страдат от илюзорно превъзходство, поради което погрешно оценяват способностите си много по-високо от средното. Тази склонност се приписва на метакогнитивната неспособност на неквалифицирания да разпознава грешките си.

Добре е написано, но автора не казва какво трябваше да направят новите управляващи? А това ли трябваше да направят? Да вдигнат данъците? Да замразят минималната заплата? Да не вдигат пенсиите? Да орежат добавките за пенсионерите? Да спрат помощите за бизнеса? И т. н. и т.н. ..... Това ли би било "промяна"?

"Това ли било" промяна"? " Да фалираш, не е промяна!

Промяна има... Ама е в лоша посока. Това се и очакваше

Някой да е очаквал промяна със Старите мастии????

Това с промяната беше най-обикновена пропаганда. Дъвка за наивници.

Много мек коментар! Истината е, че водят държавата към ФАЛИТ! Тече тежка и напоителна подмяна на фирми получатели/пощаджии на милиарди, които за разлика от при ГЕРБ нищо няма да строят, просто ще изнесат едни пари от България!

Червени влязат ли във властта - мизерията е гарантирана. Отдавна са гледни и тепърва ще пълнят опразнените си джобове. От служебните правителства насам, тече яко пренасочване на капитали в "нашите фирми". Не съм видял никакъв реален резултат насреща от почти година насам. Има само довършване на започнатото и нищо ново. Впрочем има - нов заем от 6 милиарда.

Сульо и пульо се "изхождат" по въпроса! Всезнайковци!

Щеше да ти е президент, бате...

Бюджета може да е разточителен , но: - половината ми познати се прибраха от гурбет и тази година са решили да си платят всички данъци, защото вярват, че този път парите ще отидат по направление. Аз също го вярвам. Не заразди ПП или Герб. Просто се подредиха точно както трябва - управляващи с наложена отговарност за доказване и страстна опозиция, която ИМА какво да губи. ПО УЧЕБНИК ! - много от по старите баби, доживяха да видят пенсиите си над 500.лв. - факт. Макар и не толкова достатъчно, те вече се усмихнаха. - няма вицове и смешна реторика, хората се взеха на сериозно. - Спряха се затваряниците, вируса да се нядяваме да отмине по-бързо , че ми писна. - ГЕРБ започнаха градивно , а не злобно и това е ок. - Новите управници показват реваншизъм само там, където обещаха и приятелство на всички останали фронтове. - НЯКАК си ИМАМ ОПТИМИСТИЧНО ПРЕДЧУВСТВИЕ ! Обичам ви братчета и сестри БЪЛГАРИ !

Боже, какъв наивен човек!!!

Боже, какъв глупак!

И ние те обичаме, но я помисли още малко. Май ще стане : А дано, ама надали .... С тези цени на електроенергията се уби брутално почти целия бизнес. Останаха само най-големите. Мисли му какво следва - монополи навсякъде. А като падне ограничението и за битовите потребители, твоите приятели ще избягат пак с 200 навън. Дано не стане така, но .....

Ти не си замислен, а измислен. Няма такъв налудничав и безпочвен оптимизъм като твоя. Дано поне са ти платили нещо за глупостите.

Всичко ще се оправи със създаването на нови авиолинии. Набързо ще построим 5,6 мостта над Дунав и 3,4 пещери в Стара планина. Дрънчи ми на промяна.

БКП-БСП-СДС-НДСВ-ГЕРБ-ПП... Те това ако не е промяна, здраве му кажи.

да видим реално колко човека пишат в сайта

Заглежда се по мъже, а милицията пази сладкарницата на жена му.

Всички обичаме Румбата и Кирето!

Вече няма турско робство в историята ни..... значи 500 години не са ни колели резаците и не се изнасилвали българските жени а? Продадохте се за турската лира!!

Миличък,на предишните президентски избори,Радев беше избран с гласовете на ДПС и БСП!?!?! Кратка памет,не мисля...

а Борисов като целуваше ръка на Ердоган пред 2 турски знамена?

От известно време се замислям и все повече ми се проясняват нещата. Задавам си следния въпрос - Защо под турско робство сме могли да ходим където искаме и да учиме в зяла Европа, а под съветско робство не можехме дори до Югославия да отидем, камо ли във Франция например. ЗАЩО???

???? Моля те отговори?

Някой в тази страна прави ли/работи ли нещо въобще!?! Едните крадат заеми, другите чакат трохи с ръце в джобовете.

Михаил Кръстев си е сбъркал професията ,трябваше да стане Връжелец.Той е ,,наследник “на баба Ванга във финасовото икономическо направление и бюджетна политика.

Държавата няма добавена стойност! Няма производство. Няма преработка! Цеха в който паботя има сметка за тока платева януари 2022 е 10800 , януари 2021 е била 2900. Бюджета на България трябва да РЕСТРИКТИВЕН! Не можем да харчим повече отколкото изкарваме!

Дори да не е съвсем точен анализа най накрая някой каза това което е очевидно.Дефицитът ще надхвърли 4% даже отива над 5% при актуализация средата на годината.Социалните политики са популистки и основната им цел е задържането на власт на практикуващите ги.Но после това някой ще го плати и това са работещите -средната класа.Тъй че приказките за невдигане на данъците са една мазна лъжа изречена от един мазен лъжец-Асен Василев.Но заслепени от десетгодишна злоба и най накрая докопване до държавната софра всички от коалицията са готови на далеч по големи поразии за България като надупване на макета само и само да останат на власт.

Е трагедия! Ще бъде ремонтиран поне 3 пъти и отиваме на дефицит от 8% и дълг 50 милиарда. Честито на балъците.

2.1 % e дицицитът пише го ясно, коието е най ниския дефицит в европа ! кои ви ги говори тея простоти кадете да си пие лекарствата

Няколко милиона мишлета чакат наготово сиренце. ХА-ХА-ХА

когато дойде Борисов на власт 2 години обвиняваше БСП Сега.... Борисов е невинен... нищо че ни вкара в дълг над 40млрд и сме последни в европа по икономика и 112 по свобода на словото...

от къде го измисли тоя дълг бе я ходи виж си направи тест за корона вирус, нещо не си в ред

я виж добре колко е дълга ни до 2019та

ИСТИНАТА БОЛИ А?

ти си един малумник

България - дефицитът е 2.1 % отвирете и прочетете мързеливци, а не слушайте какво говорят циркаджиите п отелевизията и внушават