Коментари - Бюджет 2022: Близо 1 млрд. лв. за енергийни компенсации и още толкова за Covid | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На пролет галошите пак ще са по паветата.

Искахте комунизъм, получавате комунизъм, а и по високи данъци за хората с високи заплати. Да мрат тия кулаци с високите заплати, нищо че за тях сме учили 10 години и се образоваме всеки де?н. Честито на пролетариата

А за пенсиите нищо не пише !?

Че те нямат харчене тези 71 000 стотинки?

Лажи,лажи Вере.... За кой? За батко и братко ли? Завладяхте всичко,като семеен бизнес и за тях ще е.

Асене нали 10 милиарда годишно се крадяха ве. Ако броим от миналия март трябва вече да сте ги спасили от крадене тия милиарди.

Спрете да коментирате АЕЦ и Белене. Това е само мечта за строене. Всъщност България не отговаря по никой критерии за съхраняване на отпадъци от високо, средно и ниско съхранение на радиоактивни отпадъци. За изграждането на такива съоръжения са нужни десетилетия. В момента когато Русия откаже да ни обслужва и ще станем радиоактивна дупка или ще трябва да плащане х10 на някой да ни оттърве от боклуците. АЕЦ БЕЛЕНЕ не е възможен! Европейската комисия няма да го разреши в близките 30-40 години!

Единственото, с което може да увеличим дела на чистата базова енергия е ядрената част.Просто няма с какво друго да е чисто.Нотификация от ЕК имаме само за площадка "Белене" за 2000 мвт мощност. За площадка "Белене" законодателно е извървян този процес. Нещо което не разрба Г-н Професоре....?

Важното е да има 0 лева за чекмеджето !

Милиард за енергийни компенсации - добре. Но милиард за ковид който замира и до средата на годината ще стане обикновен грип ? Не.

като раздавате пари на калпак само ще влошите нещата, това ли ви е промяната, още заеми?

Седем милиарда дълг?!? Нов!! А аз още чакам да чуя за какво се употребиха 2,8млрд дълг, взет в Ноември..... Стават 10млрд - къде ще потънат тези пари?

Раздаването на пари не води до икономическо развитие. Инвестирайте в АЕЦ. Евтиният ток, инфраструктурата и намаляване на бюрокрацията е единственоти решение за бизнеса, за хората и за нашето развитие.

Е те тека се прави инфлацията, пари ,като вестници, мастило и хартия да има. Преди за 5 лв увеличение нямаше за пенсионерите, сега ще ги хвърлят от хеликоптери с чували. "Има нещо гнило в Дания, ама много гнило" Само едно не мога да разбера, как има още балъци да ходят и да гласуват,мислейки си ,че нещо звиси от тях.

Инфлация Заем още 4 000 000 000 Ток цена в небесата Това ли е промяната? На Лорен жената с заплати над 30 000 на месец На Кирчо канадчето любовницата коли и беси Това ли е промяната? България срината и унижена пред Република Северна Македония. Това ли е промяната?

ПОЛОВИНАТА БЮДЖЕТ ЗА КОВИД И ТИЯ СЕ ОРИЕНТИРАХА ПРАВИЛНО,АМА НАЛИ ОТ ЮНИ ЩЕ ГО НЯМА И СПИРАТЕ ДОБАВКИТЕ ИЛИ ЩЕ ПЪЛНИМ КАСИЧКАТА?

НИТО ГЕРБ НИТО ТИЯ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА-ДВУЦИФРОВА ИНФЛАЦИЯ ОБЕДНЯВАЩИ РАБОТЕЩИ И МИЗЕРСТВАЩИ ПЕНСИОНЕРИ-ТОВА ЛИ ВИ Е ПРОМЯНАТА КАНАДЦИ ?

Ако това им го беше казал на герберастите по времето на Тиквата, вместо 12 години да гласуваш за тиквеното ти Боче, сега нямаше да настояваш икономиката да цъфне и върже за единия месец, през който управлява новото правителство.

Абе не знам, ама откакто в Израел , вече втора година, няма нормално правителство и приет бюджет, икономиката им е скочила три пъти! ... Интересно, нали?

Само, че ние нямаме никакви прилики с Израел. Даже ще цитирам една разлика - Израел прави от пустинята градина, а ние от градината - пустиня

Всеки с проблемите си! ... Тук е политическа пустиня!

Важното е, че така по между другото - пак ви затворихме :) И вие нищо не можете да направите.

малееее 1млд за ковид , а 2млд за реактора в Белене много ви се видяха....

Така става, когато Боко с цялата си наглост отказа да се съобрази с волята на суверена, изразена чрез референдум, и с цялата си простотия попита на кого щял да го продава тоя ток.

НЯКОЙ ДА ПРОЧЕТЕ НЕЩО ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИ? ДЯНКОВ,ГОРАНОВ ,ВАСИЛЕВ-УБИИЦИТЕ НА БЪТЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ .

2 милиарда за "мерки " на 3 милиона работещи се пада всеки да кихне точно 666лв. Всички прилики с числа и религии са "конспирации" :)

Нали нямаше да се вдигат данъците ? А вдиганеъо на максималният осигурителен доход какво е? Още миналата година ви казах, че тези харчове за пенсии трябва да дойдат от нас, ама кой слуша. Скоро ще стсне 1 гофина от както не управляват гербаджиите, нали само трябвало да спрат ктанчетата от които те крадяли и всичко щяло да бъде цветя и роьи. Ами щом сте ги дпррли колко да сме цъфнали и вързали ? Ама вие вярвайте и подкрепяйте промяната, пардон подмяната

Не се напъвай толкова, че взе да фъфлиш от злоба, герберастче. Както правилно ти е просветнало в тиквата, герберастието вече почти една година не управлява (от април до януари съвсем не е една година, ама да не затормозяваме еднокнижниците с такива сложни изчисления) и няма шанс любимият ти тиквен комунистически вожд да се върне. Свиквай!

колко?!

Само да попитам, какво направи служебния кабинет и настоящото управление за регулиране и контрол на галопиращите цени? Не ,не съм от ГЕРБ, но ми е тъжно....ако продължава така, тези момчета ударно работят Бацето да се върне на бял кон. Не ме интересуват президенти, премиери, партии любими..нито десни и леви политики. Политиката е ЕДНА - да си готов да умреш за народа си, да правиш всичко за неговото добруване. Никаква надежда не виждам, никаква. Ни морал, ни съвест . Едно време Бойко цял мандат плака, че наследил Тройната коалиция. Сега тия плачат, че наследили Герб. Майната ви, само устите ви са големи! А мен ме интересува нещо простичко - какво слагам на масата и дали ми остава нещо за да живея! Понякога си мисля, защо някой астероид, минаващ тъдява, лекинко не промени траекторията си и не цуне Земята. На тая планета алчността край няма!

Докато се орпускат пари за ковид - ковид ще има. 1 милиард???? И за какво ще бъде похарчен??? А, да: тестове (разбира се, от наши фирми)... и така нататък. Честито! Искахте промяна? Ето ви я!

Само, Специ липсва...

A Боко и тиквената му свита не липсват на никого.

Стар бардак с нови к*рви!

Образование 50 милиона. Осигуряване на тестове за образованието 100 милиона. А 90 милиона засъдиитепе да осъждат както трябва. Изобщо, с толкоз средства за да ни пазят здравето яко ще се мре.

Казвах ли ви, че ще ви “затегнат”??? Е, нали вие пък казвахте, че бе съм депутат, и че съм трол… Честито :) Не ме интересува кой ми вярва и кой не. Интересното тепърва предстои. Това е само началото :)

Не разбрах за здравеопазване каква е сумата. Или всички пари ще са този ковид.

С тия пари колко асфалт можеше да се положи:-) Можело значи д се харчат пари и за различни неща от магистрали и саниране. Както се казва ценности. Даже за образование има за култура. Чудесно! Дано сега тръгнем напред да се започне да се говори, да се твори, а не само двопръстите чела само да сумтят и да ходят по чалготеки. Дано и Тома Биков се укроти и опие с вино та да спрат само да плюят и нареждат. Дано и партията ГЕРБ се разцепи и изчезне, че никаква опозиция не е Ами само пази задника на създателя си. Амин!

Ами почвай да твориш, какво чакаш? ГЕРБ няма да изчезне, но ти ще си същия бедняк. Който и да управлява.

Безплатни детски градини и ясли не сте построили нито една ! Стават безплатни яслите и градините на ГЕРБ, нал? С чужда пита помен прави...И много бла-бла- ще-ще...С народна пара казват като че ли те ще я дадат. Какво стана с милиардната Програма на ЕК ?

Що, ГЕРП колко ясли и градини построи? И що не станаха безплатни по времето на Тиквата, нали уж искаше да стимулира раждаемост, да се раждат деца?

Защото дадените средства за градините и яслите следва отчасти да се връщат от ползвателите-родители и с парите да се поддържат построените. Другото сега от ПП е популизъм и пещерен комунизъм.

Знаех си, че ще подминеш въпроса герберастието колко градини и ясли построи, ха ха ха! И да говориш за популизъм, когато става въпрос за улесняване и привилегироване на отглеждането на деца в държава, която Боко докара до историческо демографско дъно, е обикновена герберастка простотия. Язък дето Тиквата се биеше в гърдите как "улеснявал"!

Виденовата зима. Поне кражби нямаше, нито парици,,в повече,,. Всичко изпокриха в складове и банки. И след това - ИЗОБИЛИЕ от материални и ,,духовни, блага.

парашутисти, особено рунтавата..

А дотации за авиона до Скопие?

Къф авион за през баиро, бе? Кой е луд за въздухо?

Половината бюджет ще храни енергокомунягите, а другата половина фармамафията. Кокорчо, язък ти на харвардстването.

Ураа...! Почти построихме Камунизма!

такъв добре стуктуриран и балансиран бюджет тъпуняците от ОПГГЕРБ не са и сънували. Тъпуняци смотани изпуснахте златни възможност за България. Единствената гордост на царя тъпуняк е че всички евро лидери били дефилирали в Бългрия. Смех в залата...

Още 227 млн за ваксини.. еееееееееееей на кой ще ги слагате... баси далаверата.

Това са предвидените средства, не са ги купили още! Времето ще покаже, дано не се налага да се взимат.

Тези двамката ще фалират държавата. Ще си вземат куфарите след някоя и друга година, а бъдещите поколения ще им плащат заемите.

Новата схема за кражба на милиарди е това!!! Никой не знае колко точно се раздават под формата на помощи!!! Считайте, че 50 % от милиардите за помощи ще се намерят в джобовете на политици от "продължава пОдмяната", БСП и ДБ, в бройката включете и Ушатото!!! Тези ще съсипят държавата, но така е-когато избирателите са овце.....избират си кофти пастири!!!

"Ушатото"? Мунчо ли е това?

Колко са самодоволни че „сложиха шапката“ на простоватите наивници в България !

Колко си умирате от безсилна злоба, че на народа му дойде до гушата от тиквени простотии и герберастието вече власт няма да видите.

За 9 дни изхарчиха 9 милиарда. Сега за 3 месеца - още 7 милиарда. Страхотна промяна, спор няма!

Пак лъжи.

Браво на правителството, най накрая малко по-добри политици! Няма да им е лесно да се справят с герб мафията, но имат шанс да се справят.

Кире, стига писа глупости!

Бойко, стига хленчи! Постъпи достойно като шеф Токиев!

Че да попитаме, какво стана с британското правосъдие, реши ли нещо по ОНЗИ казус? Не сме забравили, такива неща ги помним и никакви сертификати не помагат.

С фразички като британското правосъдие за ония неща, дето вие ги помните, си точно за околовръстното, скъпа!

Минимална заплата поне 1000 лв, другото е прах в очите, Отпадане от хранилката на поне 50 000 държавни служители НЕЗАБАВНО. Налагането на дакък върху доходите в размер на 25% процента за доходи над 3000лв, а за доход над 10 000лева да е 40%. Стига с този пост социалистически 10% за всички. Спрете ги помощите за тези кръчми и хотели бе хора, какво солидарност към бюджета и държавата са дали те, като никога не са внасяли нищо, все на загуба са били?

В грешка си, промяната не е в тази посока

е точно в това е проблебла, че промяна НЯМА, посока Също/освен ако да копеш дъното е посока/

267 млн лева за ваксини само за 1 година, това е разхищение, та те сега са сложени около 4 млн дози за 1 година, по 20 лева дозата са 80 млн, айде 100 ги сложете, защо ес взимат толкова ваксини, като никой ги неще и без това, май пак ще се облагодетелства някой , а уж премахнахме модела тиква, а далаверите същите, вместо да се дадат тези 200 млн за оборудване на болници, хеликоптери , обучение на специалисти, ще купуваме ваксини за 3 Българии и пак ще ги изхвърляме или даряваме на африка!

SU-152

Не знам за ковида и електричеството......................Отдъхнах си,че Южна Добруджа няма териториални претенции към Тракия! В знак на благодарност за проявената готовност за сътрудничество и добросъседство, кметът на Пловдив предложи реанимирането на пряката авиолиния "Пловдив-Добрич". Предстои откриването и на воден транспортен коридор по маршрута "Пазарджик-Дулово". По взаимно съгласие на страните, всички евентуални спорни въпроси между страните, като, например, минимално допустимите градуси на домашната ракия, названието и съставките на туршията/маратурата и пр. ще се решават от Великия държавен Хурал на Монголия. Единствен все още спорен въпрос остава наименованието на предстоящия за издаване речник - Южнодобруджанско-Тракийски или Тракийско-Южнодобруджански, но страните са твърдо настроени да намерят компромисно решение с мирни дипломатически средства с посредническата помощ на НАТО, ЕК, ЕП, ЕСПЧ, ОССЕ, МАГАТЕ, Г-7, Ж-8, Т-72, РВ0639АХ и пр....................

Абе да ти кажа по авиолинията Добрич-Пловдив ще има повече пътници околкото София-Скопие.

Браво! Много смешно и в десятката.

Защо тази новина никога не е започвала с "Размерът на бюджета е.......... лв"?