Бюджет 2020: Повече от същото, много харчене за нищо или неизменна бедност

Проектът сблъска управляващи и опозиция, синдикати и работодатели за доходите, бедността, реформите, разходите и инвестициите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

21 ВЕК И ТИ Живееш в 21 век, ти си мислиш, че живееш в едно съвременно общество, в един модерен свят с уредена или почти уредена социална политика, че ти имаш социални придобивки, ти си плащаш задължителните осигуровки и данъци с надеждата, че някога ще имаш пенсия, заслужена почивка и охолен живот. Ти мислиш, че живееш в една съвременна и работеща система, наречена представителна "демокрация" и "свобода", но ти грешиш. Защо. Ти живееш в робство, ти си роб, а не свободен човек. Ти работиш всеки ден, на една, две или три работи. Ти може да си обикновен работник, високоплатен специалист или даже собственик на някакъв бизнес. Ти почти винаги работиш извънредно, лишаваш от вниманието си своето семейство, крадеш твоето време от своите деца, и въпреки че си почтен, работлив и отговорен – израстваш в кариерата, но и тогава едва свързваш двата края, нали. Ти си просто един съвременен роб. Съвременните роби се ПРИНУДЕНИ да работят безспирно да края на живота си и умират бедни. Това се реализира с помощта на някои скрити механизми и методи, наложени върху теб от шепа "хора" - привилегирован елит и паразит, господар и роб, лидер и останалите. Там, където съществуват отношения на пълна зависимост (господар и роб, лидер и останалите), там винаги възниква робство, фашизъм (открита диктатура), социализъм (открита диктатура) и капитализъм, който е скрит зад думите "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура.

Преди 5 години отново бяхме в Еврозоната, после преди 3, а сега след 1, а преди това преди 6, по-преди това пък бяхме в чакалнята, от която излизане няма, и така България все влиза утре в Еврозоната.

До сега България не е била нито в чакалня, нито дори на пътя за еврозоната. Тепърва чакаме покана и след това име период на наблюдение Не сте наясно, не коментирайте

Всичко което се казва за Бюджета е истина ,но не трябва да мърдаме на никъде за харчене и растеж, Докато не влезем в Еврозоната,следят ни харчовете,след 1год. сме вече с Европа в Еврозоната..Малко търпение и сме се отблъснали от бедността. Който ни кара да харчим и да се правим на мангали е Провокатор,иска ни да си останем в калта на Соц. Икономиката,а Генчев беше министър на Икономиката,след него имаше разруха.

Що се оплаквате бе? Народа си е чудесно, иначе щеше да протестира, да негодува, а народа се радва и заведенията са пълни, нали така!

Я тоя Владко ..да отговори на един пенсионерски въпрос...!От къде намира пари за акгуализирането /увеличението / на тлъстите депутатски /от там и на цялата армия от министри и чиновници / през три месеца ,4 пъти в годината ,а на най-бедните пенсионери в Европа ;;;не може а да отдели 1,6 млрд лв за актуализиране на всички пенсии ,изоставащи от 2008г..,когато Станишев ги актуализира ..,за последно .. ..!?

Моля да ми посочите една единствена седмица в която Герб да не са направили някоя брутална тъпотия! Днес например : Нови по-Високи цени за Гражданска отговорност! Пак НЕ гласувайте!!! Дайте пример с нещо добро което да са направили ГЕРБ без да крадат! Аз само чета: - Забраниха.... - Затягат режима .... - Нови изисквания ..... - Нови солени глоби ..... - Нова такса ...... - Вече задължително с паспорт за ... бебешка количка, памперс, колело ..... - Нови касови апарати ..... - По-високи цени за ...... - Данъчни под прикритие играха хоро ...... - Търговският регистър НЕ работи ..... - Шефката на НАП взе трудно решение да НЕ прекратява отпуската си - Избиха едиколко си свине, овце и т.н. ...... - Задължителна подмяна на еди какви си документи..... - Вече собствениците на апартаменти са длъжни ....... - Който има къща, вила или двор трябва да регистрира .... иначе глоба..... - Започва ремонта на вече ремонтираната ...... Моля ви , молете хората да НЕ гласуват за Герб! Да гласуват за когото си искат, но само да гласуват. Само НЕ Герб..... Ще умрем .... хора.....

И така, започвам работа в Германия на около 5200 eur от януари 2020. В България взимах около 1800 лв. за същата работа, вече с 12 години стаж, 2 езика, 2 висши образования и доста квалификации. Плащам наем, гледам един родител - болен и помагам на друг, защото пенсията му е 270 лв. Имам нормално семейство и съм само на книга средна класа. За сравнение, парите в Германия са без добавките за жена, дете, градина и специфични условия на труд. Здравно и социално осигурен съм. Пенсията, в случай че доживея ще е 70% от последния ми нетен доход, който впрочем расте с по около 150 eur годишно. Страха ми беше в първата стъпка.....Реших, че тук винаги мога да се върна за тези трохи, ако ми писне там. Сега на ход е системата, вече ме загуби, аз вече нищо не гоня от тука. Изглежда е лесно да ми намери заместник, ама на други 300-400 хиляди като мен - едва ли...

България винаги е управлявана от бивши или бъдещи затворници.

Бюджетът е ясен : 1. За закупуване на имоти в чужбина за управляващите,най-вече в Дубай и Лас Вегас-50% от бюджета. 2. За строежи на хотели и луксозни имоти по Черноморието-30 % от бюджета 3.За закупуване на луксозни коли и джипове-10 % от бюджета 4.За здравеопазване 1 % 5. За образование-1% 6.За заплати-2% 7. За пенсии-1% 8.За въоръжаване-5 %

Къде ли ще отидат 3-те млрд..бюджетен излишък.

Престанете с този икономически растеж. БВП се измерва по текущи цени. Това означава, че при запазване на същото количество производство спрямо миналата година, но повишаване на цените (инфлация) примерно с 5 на сто, автоматично вдига БВП с 5 на сто. Как не ви е срам да лъжете хората толкова елементарно?

1. Икономическият растеж е спрямо инфлацията. Ако имаме същото БВП, но 1% дефлация, ще отчетем икономически растеж от 1% 2. БВП се измерва по продукт, а не по цени. Как пък ти хрумна че е по цени?!?! По паричните потоци се определя. 3. Ако има инфлация 5%, не означава, че БВП се е вдигнало с 5%. Помисли си - продаваш дини по 1 лв килото и правиш оборот 100 лв. Вдигаш ги с 5% и пак правиш 100 лв оборот. Та сега ми кажи, като вдигна цените, дали ти се вдигна продукта?

1. Точка 1 даже няма да я коментирам, защото е някаква бъзикня с думи 2. По точка 2 - БВП не се измерва по продукт, а по крайна продажна цена на дадена стока или услуга. Ако искате да изчислите реален БВП трябва да се направи дисконтиране с процента на инфлацията. 3. По точка 3 - точно затова съм написал, че при запазване за същия обем продукция и увеличаване на цената се вдига БВП, а вие пишете за спад в оборота. Нещо не си в час

Кражбата е приоритетна във вечния най-беден член на ЕС.

Ние май нямаме нужда от мин на финансите и министър на финансите. Бюджетът всяка година е като стария. Само ББ да каже: БВП ще е 126 млрд Минимална заплата 600 лв Мин пенсия 250 И съм сигурен, че един ексел ще направи същия бюджет за много по-малко пари от Горанов.

Предложенията на БСП са: - да вземем от кадърните още малко. Щом са останали, значи са балами и без това - да харчим повече от колкото изкарваме (но да не се вземат заеми ?!?!) - пак да възобновим професията многодетна майка на 12 джебчии

Да съгласен съм! Ne лош бюджет. Нека добавим и влизането в чакалнята на еврозоната след 5 месеца, премахването на доклада на EK и съответното приемане в Шенген.... Прочетете новините от последния месец след доклада в Румъния и ще видите какава паника настава там от факта че България се надига...да не говориме за магистралите . Бълват злоба и завист!

Позитивен бюджет! Щом е по-добър от предишния значи е добре. Да не забравяме каква беше средната заплата преди 10 години. Забавянето от други страни ще се навакаса с времето.

трябва да си истински малоумен за да напишеш толкова много глупости само в 1 изречение!!! От контингента ( 80% дебили ) си нали?

Позитивен бюджет! Щом е по-добър от предишния значи е добре. Да не забравяме каква беше средната заплата преди 10 години. Забавянето от други страни ще се навакаса с времето.

Ааааа, 80% дебили сте от хората на Кури и Мунча, а също на Бойкикев и Рада.

Кой се е съмнявал, че Боко е кремълски васал? Никой с акъла си! Кой строи Белене, Руско-турски паток и поддържа руския газов монопол в България? Той да. Същия.

След обединяването с Мая Манолова спряхме да вЕрваме на уж десните в София.

...като размерът от 650 лв. ще се запази и през 2022 г.). Защо ще спре да расте минималната,след като тя ще продължава да бъде най ниската в Европа дори и тогава,а с това спиране хептен ще се забави процеса на вдигане на доходите!? Защо изкуствено се поддържат ниски доходите в България,до кога ще се поддържат изкуствено ниски тези доходи? Явно мафията БСП - ГЕРБ трябва да си отиде за да тръгнат нещата в правилната посока!

ГЕРБ да си ходи да, БСП кога са били самостоятелно на власт и за колко време я си направи сметката преди да пишеш небивалици. А като те чета явно искаш да дойде отново синята мъгла ( чийто дериватив са и ГЕРБ ) начело с мангала костов, кулветината надка михайлова и целия отбор юнаци нароили се и крали до пръсване

БСП управлява самостоятелно 1995-1996г. Големият икономист Румен Гечев беше министър на Икономиката!!! Сеща ли се някой какво се случи с Икономиката тогава? Фалираха 6 банки !! долара беше 30лв и стана 3000лв. !!!! инфацията - не помня точно, но беше около 500% !! и т.н.

Много просто - ако минималната заплата стане 2000 лева, то 50% от работниците отиват на улицата. Ама как да го разбереш това..

За първи път от над 50 години приходите на България ще покрият разходите й. Това го напомням на критикарите от БСП.

Сития на гладния не вярва!

Един пенсионер кара месеца и плаща ток вода парно и тнт и храна с 132 или 200 лв един работещ с 430 700 лв такъв като Горанов само на ден сигурно харчи толкова колко ли харчи за месец

Пенсия 132 лв и 200 лв минимална заплата 510 бруто при минимална заплата и минимална пенсия в Румъния 900 лв , Гърция 1500 лв Швейцария над 8000 лв т е с това темпо и след 1000 години няма да ги стигнем с 132/220 лв или 430 лв може ли да си платиш ток вода парно нито може да ги платиш нито ти остава за храна ,че те тия пари такива като Горанов ги дават за 1 1 или 2 дена

Досега имаше буфери и в бюджетните разходи не влизаха всички изработени от народа пари. Сега няма буфери и ще се харчи това, което изработим, ама пак няма угодия. Защо за доходи, а не инвестиции, защо правителството ще преразпределя по-малко пари, защо... защо ....? Винаги има някое "защо", с което да се критикува и доволни да няма.

Отново синдикатите реагират неадекватно. Те всъщност кого защитават, като искат увеличен таван на пенсиите? Ами че те тези, които са взимали такива огромни заплати по принцип едва ли са били членове на синдикати, нали? Би трябвало да са хора на ръководни позиции и др.п.

Гечев и Орешарски...хахах.Титаните на икономическата мисъл..Книжните професори ,които за съжсление са.много.слаби икономисти

И Орешарски и Гечев са истински икономисти, с реални ПОЛОЖИТЕЛНИ резултати, а това ГЕРБ ла-йно което освен със взетите заеми за вече над 20 милиарда с друго няма как да се похвали.. а оня дебел шопар който сега се е хванал за палците в америка наведен и опрял чело в земята заедно с дружките си от ДПС фалираха КТБ .. та я малко по кротко и ходи се запознай с фактите преди да се пънеш така неподготвен ... ама то вие от ГЕРБ сте все такива дебилни самоуверени трапери ( за справка какво е трапер прочети Винету .. а тук може да питаш и ментора си тиквеника от Банкя, той на тема Винету е велик! )

Остави нещастника да се радва на некадърници и лъжкини,като оная мента..Скапанаците искаха да се тупат в гърдите,че увеличават мин. пенсия с 15 лв,а са готови да вземат на болните 30лв.Следва да се радва на по-висок данък сгради и такса смет и т.н.,,,,

Едният фалира 7 банки, другият още само една, но все пак ПОЛОЖИТЕЛНО!

Аз не мога да разбера... За какво вдигат минималната заплата, като вдигат и цените на много други неща... Това какво е - демагогия, цинизъм ли, що ли?

Цените вдигат отвън - почти всичко, което потребяваме е произведено извън България - поради което вдигат заплатите, колкото да не изпукаме от глад.

Не знаех, че общият външен дълг е 126 млд лв. Защо трябва догодина да се излиза "на външни пазари" да се търси финансиране, нали харчим толкова колкото изкарваме. Еквалибристика на думи и лъжи, лъжи, лъжи.

По-големи лумпени нямате ли?

Качвам се по стълбичка и надолу слизам.

Повече от кое? От пармезана или шунката?

Увеличаването на парите за здравеопазването ще отидат в тези , които ги крадат.Нищо няма да се промени.Управляват ни пълни нещастници.

ооо, те са си много щастливи даже, но виж нещастниците пишат по форумите докато управляващите са на Малдивите..

И тоя като вожда си се чеше през джоба, а какво чесане му предстои догодина!