Коментари - Бурни страсти в Испания: Пътни такси, винетки или безплатно? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Според испанските медии везните се накланят в полза на общи символични такси за цялата страна - от 1 до 1,5 евроцента на километър за леки автомобили и 5 евроцента за камиони. Тези стойности подлежат на промяна." За да се покрият 80,000€ на километър годишна поддръжка, при цена от 1.5 цента за коли и 5 цента за камиони, трябва да има трафик от 10,000 превозни средства в денонощие, като поне 20% да са камиони. И това трябва да е СРЕДНАТА натовареност на всички магистрали, за да работи устойчиво системата с толкова ниски такси. Това просто няма как да стане. В Сърбия ценаата е около 5 цента/км за леки коли, във Франция е 8-10 цента/км, в Италия също е от този порядък.

Испания, където магистралите светят нощем ,като самолетни писти, дори и тези насред нищото. Извън парите, разликата между неплатени и платени е само в силата на осветлението.

Месото на крепостните селяни една статия която, не е точно както е реално крепостният селянин не знае че от всичките 14800 км магистрали в Испания 70% са безплатни но мисирките го облъчват!!

През социализъм към разруха!

Сценарият е следния. 1) частна фирма експлоатира магистралата без да влага много труд по поддръжката и’. 2) магистралата се амортизира. 3) държавата поема контрол. 4) магистралата се ремонтира с пари на данъкоплатците. 5) магистралата отново се отдава на концесия. Резултатът: 1) данъкоплатците са прецакани, защото плащат двойно. 2) ‘частният предприемач’ гушка кинти без нищо да върши. 3) държавата е благороден разпределител на средства. 4) слънцето продължва да пече в тила на раята.

има най-голямата пътна мрежа в Европа и трета най-голяма в света след Сащ и Китай, които са в пъти по-големи по територия!! В Испания безплатни са всички, магистрали наречени Autovia, платени са наречените Autopista!! А тази в Каталуния вече е безплатна обша дължина 660км!!За какви винетки говорите мисирки това не е Чекмеджания!!

Ето го поредният селянин който си мисли че всичко на Запад е Кореком! Испания била такава онакава, а в България толкова зле разбираш ли. Разбира се Мутрата от Банкя е мафиот и крадец - тука спор няма. Но да се говори "колко по напред" била Испания са глупости и показва пълна липса на житейски опит и познаване на близката история и сегашните тенденции. Свърши разликата между Запада и други. Почти се е стопила вече. Няма нищо безплатно и държавите от цял свят (еле па от Западна Европа..като Испания) нямат вече възможността да балансират приходи и разходи като едно време...сега и те са гладни за пари! Разходите им многократно надхвърлят приходите!!! Цял свят е притиснат да харчи по малко и да намира начини да печели повече. Може би само Китай не е така - да видиш що е парадокс! Падането на качеството на живот, по високата инфлацията и намалените възможности за по добри приходи по цяла Западна Европа и САЩ (но не и само там) са доказателство за това че хубавите дни са далеч зад нас. Очаквай повече такива нови като тази и опити на държавите от ЕС да намират нови и креативни начини да взимат повече от населението си.

е майка ти, за разлика от теб, !! Погледни през терасата виж два панела и после, калната счупена улица и ела пак да си говорим.Злобен роб!! Не си виждал истиснка магистрала в живота си, а в Испания и Франция са най-добрите и в Испания са безплатни за разлика от Франция. Отиси и си натопи дупето в студена вода да се успокоиш!!

безплатно е само сиренцето пред муцунката ти.

Във всички държави сценарият е един и същ. Не искат много-много да пътуваме. Не е хубаво за управляващите.