„Булгартрансгаз“ строи водородопровод до Маришкия басейн

Компанията работи по разширяване на газовото хранилище в Чирен, заедно с терминала за втечнен природен газ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имаме си наши енергийни технологии, а търсим как да се спасим от “скока на тока” ! 1. Ето първата от тях. Тя е е за производство на генератори за електричество на цена 40 пъти по-ниска от произвежданото от атомните централи – само 5 стотинки за квтч. и без каквото и да било външно захранване като газ, въглища, уран и т.п. България може да продава най-евтиното електричество в Европа, както и да дава на лийзинг тези генератори , а не само да постигне 100% енергийна независимост! Защо обаче тази българска технология, вече реализирана в няколко други страни /САЩ, Канада, Китай/ не се прилага в България ?! Виж повече тук: http://www.chukanovenergy.com/bulgarian и тук: http://www.energyrevolution.space/index.php/en 2. Има и втора /пак българска/: производство на течен водород на цената на обикновена вода при международна цена над 2,5 дол. за 1 литър и пазар за над 150 млн. тона годишно! Експерти, които я познават, са убедени, че това е студен ядрен синтез – енергията на Слънцето https://www.youtube.com/watch?v=2mpskk0ZZtY И затова питаме защо у нас вода газим, но жадни ходим?!

За разширението на Чирен и същото. Няма как да си разширява нещо, което е толкова, колкото, е. Просто трябва да му се поддържа капацитета.

По вероятно е да е станала печатна грешка. Може би става дума за водопровод. По преноса и съхранението на водорода се работи отдавна и усърдно, но все още годни за промишлено използване решения няма.

Водород мъдород

провод - хубаво, мощно и модерно звучи. Ама с тези снимки, с тия яко боядисани в бяло тръби (без никаква изолация) - никакъв водород дори на километър не можета да прекарате. Дир.бг - освен, че сте чудовищно прости и неуки в материята, но явно и не умеете да запитате поне онова говно Google - примерно как изглежда тръбопровод за пренос на водород (hydrogen transfer pipeline)... Отдавна не сте Българския Интернет Портал, явно паднахте до ниво страничката на Цеко Циганина, дежурен в Каспичанския ЖП-възел (само вторник и петък)...

Яко писане, ама и дума няма от къде ще го пълните тфа джиуотно! Тфа кат на Боко хъба!

Равни единици кислород и водород правят як БУМ :)

По химия са ти писали тройка от съжаление.

Европа откри газа преди 100 години, сега минава на ВЕИ, ние още сме на въглища и те първа започваме газификация.

карайте коли на ток, зареждани от дом контакт преносими акумулатори http://rentelex.tech

Не четете внимателно. Строи се газопровод. След затварянето на мините маришките ТЕЦ ще работят на природен газ. Работата е там, че природният газ може да се смесва с водород до 10 обемни процента без да се налага преустройство на тръбопроводите и горивните системи. Замисълът е излишният ток от соларки и ветрогенератори да не се праща в електропреносната мрежа, където създава проблеми с балансирането, а да се използва за разлагане на обикновена вода до кислород и водород. Водородът се инжектира в газопроводите, централите получават ефективно и икономично гориво. Това е схемата и ЕК поне от 15 години пита защо не я правим досега.

Водородопровод... Откъде бе, откъде ще е този водоропровод? От Марс или от Юпитер?

Поредната дъвка. Как се добива Н2,как се втечнява и съхранява, не е ли скъпо, има ли пазар за този газ??? . ПОРЕДНАТА ДЪВКА. А МАЙ СЕ ЗАБРАВЯ ЧЕ ВОДОРОДА ГЪРМИ. ЯКО.

А метанът, който пренасяме по газопроводите не гърми ли?

Няма газ за България, затова строят водопровод. От водата ще вадят водород. Пак усвояваме пари.

Тази година газа е увеличен с над 60 процента. Уж Балкански поток щял да намали цената му.

Нямаме ли дългосрочни договори,където да пише от колко до колко може да се вдига газа.Ами че то така утре и тока може да вдигнат с 60% и оставаме на лоени свещи.Ами тая тръба дето я платихме до Сърбия,тя става невъзвращаема.Тогава трябва да дигнем транзитната такса за да избием тръбата.

и аз доста търсих из статията без резултат за водопровод??? викам си ще завиряват мините язовир да правят или се слагат на Пожарникаря на републиката

Небостъргач строи на Мусала....

колкото по-скъп газ, толкова повече връзки !!! Така се борим с лошия руски газ !!!

"Булгартрансгаз" строи ... водопровод? Да не разширяват бизнеса си с ВиК услуги?