"Булгартрансгаз" планира тръбопровод за пренос на водород

Делът на природния газ в енергийния баланс на България е под средния за ЕС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Митко Георгиев ти си лайнохвъргачка и лайно

Пак руски

За съжаление тъпите малоумни блядове са ни направили зависими от доста неща , дано не се намесят и в този пазар ама надали.

СМЕШНИЦИ!!!!!! ... само съжалявам, че няма по-големи букви ........

Следва "ХЪб водород" и икономиката ни ще литне в небесата. Е, за тръбопровода ще платим 4-5 милиарда, но после населението ще си живее царски.

За икономиката не знам дали ще хвръкне, за разлика от близките до този тръбопровод обекти.

ако ще го строите като Потока - аз съм пас :)

При родната престъпност във всички посоки, такава идея ще отвори огромен риск от водородна бомба, ако нашите магьосници крадци на всичко решат да се пробват да пробиват дупки в водородния газопровод...

В русофилистичната ти РАБ ФАК тиква има дупка от рождението ти но така е когато вместо да се учи се ходи по партийни събрания

Дори без някой да опитва да дупчи тръбите нашенеца е достатъчно глупав , примитивен и самонадеян че да се самовзриви без ничия чужда намеса.

Само знам че 45 г изнасяхме ток и газ за турция, но следващите 450 ще внасяме. Благодарение на бмб

Що не вземат да планират един завод за производство на водород? Все чакат някой друг да свърши работата, а те само комисионни да прибират и да вдигат цената, понеже някой, някъде я е вдигнал...

БТГ е оператор, или казано на по-прост език, "превозвача" на стоката. Друг е собственика на пренасяното. Все едно, БДЖ или компаниите собственици на ТИР-ове да започнат да произвеждат стоките които пренасят... ;-)

Планира ли са уволни дъртите любовници и депутатски женички със заплати 5 бона? Или ще сменят само автопарка?

Ще произвеждаме ултра-зелен водород от електролиза ( кпд под 60%). после ще го транспортираме по вълшебната инфраструктура на БТГ, и накрая ще го горим в съществуващите ТЕЦ (кпд под 40%). И така ще произведем двойно-зелен ток. (Да не се бърка с двойно преварената ракия!)

Е то вътре в метана има водород ко толкова различно ще правят.

едни тръби напред назад. едни комисионни напред назад. едни балами да платят.

За водорода - добре, но това за нисковъглеродни газообразни горива са пълни глупости! Просто защото "по-ниски" от метана няма, това е най-простия въглеводород!

По прости от метана са само Радевана, Борисована, Нинована и Догана. От тях вече наистина по прости въглеводороди няма...

Безвъглеродно електропроизводство - хората са го измислили - АЕЦ!!!

А най-важният въпрос е откъде ще дойде този водород от Марс ли от луната или от съзвездието малка мечка ,така е при управлението на ГЕРБ празни приказки приказки, приказки,нищо реално и нищо конкретно.

243Win

Няма ли кой да им каже на тези тъпаци, че молекулата на водопровода е толкова малка, че минава през кристалната решетка на металите. Затова никой не съхранява или транспортира водород на големи разстояния. Потреблението трябва да е близо до производството. Не че няма високотехнологични решения, но те са толкова скъпи, че нямат практическо значение към днешна дата.

Нова схема. Евала! Не трябва да ни отпускат.

Далавераджиите само мислят за това което са правили 45+години а сега трябва да гледат отстрани:)))))))))