Коментари - "Булгаргаз" сваля ударно цената за май | Бизнес.dir.bg
назад

"Булгаргаз" сваля ударно цената за май

Общественият доставчик отива към окончателната си втора заявка за петия месец на годината с 18% под първата

Обратно в новината

Коментари - "Булгаргаз" сваля ударно цената за май | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Извадихме късмет ние потребителите, защото зимата наистина беше топла и правехме икономии, нормално е да се свие потреблението. Но има предприята, в които тече ежедневно производство и е необходимо определено потребеление. С диверсификацията, нещата ще се променят, ще навлязат повече конкуренти, които ще редуцират цената.

Ми да, идва 1-ви май-ударният празник на труда, и летящата кокарда ще празнува ударно!

Тая комундела на важен пост. Нямат край тия повече от 30 години.

Господа, защо другарите се възпалиха така рязко в коментарите?

Три пъти по скъпа от руската газ, а щастливите евро кокошки се радват, че "паднала" цената - рекордно... Ооох радини вълнения. Хората се отказват масово от отопление на газ и се връщат към дърва, някой към котлета на кюмюр. .. зелена Европа....мижай да те лажем. Хубаво, че поне на софийските хюмнета им субсидират газа за "топлото" както галено го наричат. Иначе ще изпукат от студ.

Още е мнооого по-висока от нивата на цените на Газпром от 2019 до края на 2021, когато същите бяха около 30-35 лева за мегават час. Т.е. сега с новото "намаление" е пак 3 пъти по-висока цената.

Лоши новини за путинофилите...

сега, било ударно сваляне, не ударно беше качването и то няколко пъти. Сега, че го свалят по малко и за малко, какво значи, след като на зима пак ще го вдигнат без значение, какви доводи ще изтъкнат.

Какво казваш? Ами, купувай сега и затвряй в буркани за зимата

И кво. Никой не харчи газ през лятото. Не мога да си напълня туби за зимата така, че е безсмислено....

Напротив. Пълнят се хранилища, има фабрики, автомобили, битови потребители на газ...

Тази "калинка" Златева.Аман от некадърни и продажни люде

Да плати евтиното ми парно и спирам коментара си!

Като стане 27 лева, тогава ми се хвалете! ... Вазелина ще е за сметка на заведението!

Ама онези с копейките ни убеждават, че санкциите не работят! Заради санкциите Русия пренасочи целия си газ и нефт от Европа към Индия и Китай на дъмпингова цена от 60 % под пазарната. Това веднага срина борсовата цена и постоянно върви надолу! Не можеше и да е различно, защото общото количество на добив на газ в света се запазва, както и общото количество на потребление. Като се изнасят количествата, предвидени за Европа към Индия и Китай, се освобождават същите количествата, които тези две страни биха потребявали, добивани от други страни.

Те туй се нарича анализ!!!! Бравос!!! Копейките са най-важните, няма значени пазарната икономика, няма значение колко е навредила на едната и на другата страна санкцията. Запалил си си къщата, пък коментираш как изгоряла някаква постройчица на съседа!!!! Бравос, хубав анализ :))))

държавен (грозен и нелогичен от пазарна гледна точка) монополизъм - когато нещо не се използва - цената е ниска ...

По интересна ще е цената на тока през лятото с многото инсталирани ФВЕЦ. И сега цената събота и неделя пада под 100 лв/мвт Въпрос на време е цената да стане отрицателна

Сега ще тръгнат климатиците, не бери грижа. Ако може само с възобновяеми источници да караме, ще сме супер, енергийно независими.

Е няма как да стане. Зимата получаваш 10-15% от това, което получаваш през лятото. А лятото при нас получаваш и без това 80% от максимума на фотоволтаик. Гледам, че тази неделя е имало сделки 0,39 лв на МЕГАват - разбирай почти нула лева борсова цена.

друго си беше сега да имаме договор с гаZпром - фикс цена от преди една година.. за тия дето не умряха от студ де

факт е че беше по-евтина, както и сега може да е по-евтина. Но нЕкои хора обичат да купуват скъпо, че да има за мазаНьЕ

август месец ще е още по-евтино. нема се плашите.. ббаахахаха

Миналата зима Европа замръзна без руската гЪз! Няма живи хора вече, на които да се продава, нали копейки проZти! ХИ ХИ ХИ

Виж си цените в магазините и цените на горивата ве гурбетдобитък тъпии. Ама продаваха дърва в джърманията даже из супермаркетите... ббаахахаха

Е то отоплителният сезон май вече е приключил. Те набиха сметките зимата и сега намаляват цената. Хахах, няма такъв смях

Вие въобще знаете ли как се формира цената? Миналото лятото беше истерия. Въобще не беше ясно може ли Европа без руски газ. От тогава цената непрестанно пада всеки месец и вече е с 30% по-евтин от преди началото на войната. Никой не вярваше, че това е възможно. Дори има още мурзилки дето отчаяно лансират твъденията, че по-евтин от руският газ няма. Всеки обаче може да отвори страницата на Булгаргаз и да свери каква е била цената преди войната и каква е сега.

Януари 2021 - 26,93лв.

Февруари 2020 - 44,02 лв Диапазона беше 20-60 лв

Януари 2022 - 133.81 лв. Войната започна февруари 2022, а не 21-ва.

Хахахаха, я да видим преди 30 години имаше ли мобилни телефони под път и над път? Сравненията не са да вадиш едни числа, аман от стъкмистика, та даже и нея не може да я праиш както трябва. Дружи сегменти и данни трябваше да покажеш, ама простото си е просто.

Сега не ме вълнува и 0лв.да е все тази.Каква причина ще намерят да стане пак 150лв.през зимата или 350 лв.Аз съм на газ пробвах с климатици ама не става работата само дето се набутах за тях.Газта си е газ ама за да се отоплявам само на газ трябва да е под 50лв.Иначе фЪйда няма...

Веднага ти казвам какво ще измислят да дигнат пак цените. Нарича се зелена сделка на баба Урзула и оная крава Бербок.

То май няма парно. Все пак за топлата вода, който ползва толкова много ще е добре

На годишнината от арменския геноцид азербайджанската блокада на Нагорни Карабах стана официална - наред с фалшивите екоактивисти вече има и военно КПП. Но азерският диктатор бива посрещан радушно в европейска столица, а пресата приветства българо-азерското енергийно сътрудничество,а не мога да открия и дума за ОКУПАЦИЯ по свободните бг медии..........

Абе арменче кой ви би по главата да грабите чужди земи и да вършите кланета там,сега ревете,че едва ли не целия свят ви е длъжен,е НЕ Е.Приятелски съвет възможно най-бързо се помирете ссъс съседите си,ако искате бъдеще за държавата си де

Продължава да стои обаче над, или на ниво на TTF, при положение, че има по-евтин азерски газ.

Я сега шибнете (горе-долу№ 40% от горе ДДС и Акциз и ще приближите колко "поевтинява" газта... Когато българина почне да ги смята тия работи и да си дава сметка колко му дере държавата кожата може и да почнем да се оправяме.

Лятото, когато така или иначе няма да плащате за отопление, газта може да е и безплатна... Въпросът е зимата колко ще струва?

И тази зима ще мръзнем.Знаеме.

ще, щото прокарват зелени начини за топлене да сме много еко и настина лятото ще сме

Слезе вече под руската. Край.

факти, троле! Цената на руската беше много по- ниска, в пъти!

Беше значително по-евтина, но преди 5 години. Преди войната беше с 50% по-скъпа от сегашната цена.

Тя тази газ каква е мислиш? :-)

Чебурашките това ги дразни. Те биха предпочели мега-скъпа газ, за да могат да кажат "Видяхте ли бе, не можем без пРоссия" Но реалността не отрязява техните блянове.

ти я дразни нещо друго! Цената на руския газ и сега е три пъти по- ниска от тази. А, скъпа газ има и ще има, но нали трябва да сме европейци!

Никога повече Газпром и корупционните схеми,които съпътстват договорите с встенките

Добре ,че тиквите не са на власт, щяхя дя уреват всичко, че те са свалили цената хахахахах, измамници

Значи цените на хляба ще паднат :-))))

Лятото свалят малко 'ударно' а зимата ще вдигат пак

"България ще умре от студ", "Ще плащаме скъп газ години наред", "Без Русия не можем". Става ли националният предател от Москва, ваксинираният неваксиниращ се, и анти евро, но спестяващият в евро да висне на някой стадион за национално предателство?

Абе джендър недоклатен ходи в магазина да видиш цените :) Тока бензина водата как са :) Радвай се че ЕС печата евраци за субсидиране на горивата и тока а после заемите ще ги плашат внуците ти !

да дрънкаш глупости провери цифрите и замълчи. Руската газ беше три пъти по- евтина от сегашните "ниски" цени...

Ти противоречим.

Бутайте скъпата газ от Чирен в микса по малко, през летните месеца, когато газта е по-евтина, за да не я плащаме зимата при голямото потребление, а и да напълним хранилището наново, с евтина газ по "летни цени". Мислете за потребителите

Всичко поскъпва. Миналата година след отказа от газ от Русия, Булгаргаз вдигна цената двойно. Сега "ударно" я смъква с 18%.

Bye, bye ватенки, няма да липсвате на никого.

Ще мръзнете !Ама другата зима!!!

а цените кога ще паднат, вече и горивата и газа са на значително по-ниско цени, а се наблюдава покачване на цените, с изненада онзи ден установих, че оцета, който всеки месец си купувам е станал на 1.85 от 1.55 през март месец, и хляба са покачили с 20-30 стотинки и т. н. Голяма спекула се вихри !

Не знам какво свалят, ама всеки месец плащат по 120-140 лв./ месец за сградна инсталация. Тия боклуци от Топлофикация да вземат да спират парното вече, навън е 20 градуса.

Утвърдената от КЕВР цена за април е 98,16 лева/MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Тя и цената на промишлената ел.енергия уж така падна до 0.25лв/кWh, но като добавят достъп, пренос, акциз и ДДС и става 0.55-0.60 лв/кWh. Преди две години беше 0.20лв/кWh всичко.

23+6+ДДС ~~ 36 стотинки за Март

Тия свалят цената на газа, но стоките, в които влиза при производството цената на газа, си остават на цени при най-високите такива на газа ....Какато стана и с дизела и бензина. Цените на стоките си останаха на цени при 3.50лв за литър.

Защо сваля цените? А скъпият газ в Чирен какво ще го правят? Обезценка и загуба 100 милиона?! Загуба за държавното дружество, печалба за частните!

Цената на газа през април е важна единствено за индустрията. Мен като домашен потребител ме интересува цената след септември каква ще е.

съгласен напълно. но също е интересно дали индустрията ще си "обнови" производствените разходи към крайната цена...дано дано ама надали

Хайде сега да видим ще започнат ли да падат цените на всички свързани производства. Като се качи газта и всички надуха ма макс.

Навремето беше 20 лева, направо се сгромолясала цената. Мамицата ви мръсна!

Електроенергията кога?

и тя скоро докато се навържат всички да потребяват зелен ток без пари, а на зима ще му мислим

само не разбрах на чий гъз се пише разликата

През МАЙ няма да има нужда от парно !!! За какво "сваляне" на цената става дума ??? Поредните ЛЪЖИ, които се повтарят всяка година !!!

В края на сезона...

Можело и без руски газ.

Чирен е пълен с руска газ на тройна цена, защото гнусните пепепутки асен и киро я купиха от техни хора, които пък я купиха от турски посредници.

Червен тъпак!

червен е задника на майка ти. Това са фактите.

Мрънкахте да се купува спешно газ. Сега мрънкате защо сме купили газ!

Не може да сте толкова прости. От друга страна - фанатиците сте. Руски газ, доказано, се продава на поразия, но през посредници, бе, глупаци. Мордор щеше да е фалирал преди месеци. Санкции, санкции, санкции... Абсолютни идиоти сте.

Към днешна дата се очаква цената на природния газ през месец май да бъде 79-80 лева/MWh Да не забравите! Цената на газа през февруари 2021 беше 21,03лв/MWh! Толкова за намаленията!