"Булгаргаз" свали 5 лева (до под 100 лв./MWh) от офертата си за април и 8,1% от мартенската цена

Пада и прогнозната стойност за месец май. Засега няма изгледи за арбитражно дело с "Газпром"

Обратно в новината

Коментари - "Булгаргаз" свали 5 лева (до под 100 лв./MWh) от офертата си за април и 8,1% от мартенската цена | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Газификацията у нас е една химера насаждана от енергийните хищници ??? Дават се концесии на фирми който изобщо нямат намерение да газифицират ??? Газ и ТЕЦ това ги сърби само кремиковските софиянци а 75% у нас се отопляват с кюмюр и дърва !!!

И в нашето семейство усетихме този спад на цената, дано тенденцията се задържи и да се достигнат старите цени. За жалост наши роднини преминаха на други енергоизточници като климатици и вече се оплакват, че не им излиза по-евтино и най-вече,че стаите много бързо изтиват след изключване, просто няма този уют и топлина на газа.

Тази година случихме на зима. Отоплявали сме се на газ до миналата година, но тази я карахме на климатици. През февруари дадоха прогноза за по-сериозно застудяване и пуснах котлето, защото прецених, че климатиците няма да смогнат, стари са. Оставих го за 2 седмици, сметката от 95 лева скочи на 300 за този месец. Спрях го поради това, че прогнозата се оказа по-страшна от реалното. Тези 95 лв. са за готвене и подгряване на вода за битови нужди. Предните години тази сума беше около 30 - 35 лв., т.е. сметката ни е скочила грубо 3 пъти, не са се случвали промени на оборудването в близките 5 години. Заплатата не е скочила обаче 3 пъти, там е +10%. Не ме интересува каква цена е преди данъци и такси, защото накрая плащам всичко.

са лицемери

А порното, пардон парното какво?

Ако, имаше малко съвест в хората управляващи процесите в страната, то първото нещо ,което трябваше да сторят бе публикуването на всички пари / от заплати, бонуси и др/ получени през 2022 г / а защо не и предходните 5 години/ от така преработилите се членове и членки на различните видове комисии и агенции- напр. енергетиката, кевър, досиетата, конкуренцията, потребителите, инвестициите- онова моме с дънковото яке ,дето бонко от Банкя го бе сложил да управлява инвестициите в государството....В това число да влязат и разни видове надзори и контроли, низши ,средни и висши обикновени и специални магистрати / как ги не беше срам/.....И,като видят хората какви лиготии се хързулват и как се купуват Поршета на ток, имоти по странство, да не изброявам нашите срамотии...Г-н Президент!Натоварете екипа си да извърши една богоугодна и обществено полезна дейност, защото другите - " законно избраните" правителства няма да го направят никога.

горе долу добре, ама точно към господин президента да се обърнеш - същия, който забърка всички глупости - голяма грешка...

И кое е забъркал, далаверите и чекмеджетата ли, тънко намазания асфалт ли, чадърите над този или онзи олигарх ли?

Как се измерва потреблението на газ? На обем или на енергия?

Мерси се на обем, плаща се на енергия... формула проста като летва - х10... обаче 2 страници фактура за да излезе правилното число накрая.. е , не е 8% по-малко , а 20% повече, ама...за Украйна!

Дано повече хора да го прочетът и разбират.

Не. Мери се и се плаща на мегават.

Няма как да се сложи "електромер" на газчицата, за това е сложен "водомер" :) Но този въпрос стои със същата сила и на бензиноколонките, например :) На обем ли плащате, или на енергия :)

ТВА Е КЪМ 520 ДОЛАРА / 1000 КУБ.М ... А КИТАЙЦИТЕ И РУСКИТЕ ТОРОВИ ЗАВОДИ ГО КУПУВАТ ПО 320 ДОЛАРА / 1000 КУБ.М . ... ЕВРОПЕЙСКИЯ ИЗКУСТВЕН ТОР СТАВА ЗЛАТЕН :))

тази година почти няма зеленчуци от оранжерии. Особено от Холандия . Много било скъпо отоплението им, пък вятърът и слънцето...не стигали

Ако посочиш на колко ни излизаше цената на руската газ, преди ЕС да ни наложи да почнем да плащаме по тяхната формула, на коментиращите ще им стане ясно как ни прекараха от ЕС.

И какво стана - всички измряхме без руски газ и се превърнахме в духове, ама още не можем да напуснем този свят че сме много загрижени за благото на Газпром ...

Но до кога ли? Единственото хубаво в тази ситуация е, че укросвинете мрат като мухи :)

Заради Асен Василев,който ни набута скъпия газ в Чирен,затова цената е толковя висока.За седем месеца изтърбушиха Държавата нещастниците ПП и ДБ.Тотални некадърници и лъжци.Къде е онова парапетното леке ,което обещаваше четири пъти по евтин газ?Уж по евтин ,а заредиха Чирен със скъп газ и сега тези дето нямат вина се чудят какво да го правят.

По времето на Кирил Петков в Чирен са нахнетени иколо 25%, останалите около 45% се нагнетиха август, септември и октомври са дело на Капитан Катамаран. Към него се обърнете за скъпия газ в Чирен.

Разбира от газ Колкото котката ми

Умрехме от студ без оркска газ!

Ти друга тази зима не си ползвал. Всички над даваха за руска газ да могат да се запазят и изкарат зимата, преди да влязат в сила ограниченията. Почакай да видиш догодина как ще е без руска газ.

Кирчо и Кокорчо, без никакъв търг, набиха в Чирен газ на ДЕСЕТОРНА ЦЕНА. ..сега се чудим какво да правим

Важното е, че тиквата е аут!

само че при неговото управление такива простотии нямаше и нещата вървяха, но простия избирател повярва на презедентчето, че му е зле и е нужна промяна...

гербав, верваш ли си като ги говориш тези?

В България има 140000 домакинства, ползващи природен газ за битови нужди. Това прави около 700 000 българи, потенциално 400 000 гласоподаватели. С този народец държавата в лицето на крадливи политици, кресливо угоднически медии и журналисти дерат кожи от тези гласоподаватели, наречени БЪЛГАРИ. За справка цената за 1 куб. м. газ през септември 2022 е била 5.02 лв., октомври 3.32 и т.н. ТОВА Е ГРАБЕЖ и не знам прокуратура има ли или и тя угодничи. За милата ни татковина цена за 1 куб. м. природен газ, независимо от войни,крадци, извънземни или друга гад и измислени причини трябва да се движи в диапазона от 0.81 лева до ТАВАН 1.10 лева, крайна цена с ДДС, пренос, превоз, воювала, невоювала и пр. ДРУГОТО Е ГРАБЕЖ, НАГЛОСТ И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Като си толкова умен, ще пресметнеш ли колко мегаватчаса има в един кубик? Щото така сравняваш круши с пириони ...

кел файда, зимата свърши, хората на газ си се отопляваха на климатици, печки и т.н, сега и 50 лв да го направите, хората не ги интересува вече !

Много автомобили, включително товарни и транспортни са на метан Интересува ни и още как!

Значи можело, а президент Мунчо? Това държавата да продава с 5 лева по-скъпо природния газ, не е ли СПЕКУЛА? Теб питам президент Мунчо. Можело природния газ да е по-евтин, но трявбавало "бизнесмените" да почнат да реват, когато реват обикновените граждани, които са закрепоствени към Топлофикация, не може да се сваля с 5 лева ценат на природния газ. Мунчо, защо този Иван Иванов шеф на КЕВР, не му издърпаш ушите? Този Иван Иванов и другите членов на КЕВР тряба да ги глобите с по една заплата за несвършена работа.

По рождение ли си прост или ?

само не разбрах какво общо има президента с ГЕРБ, нали той ни натресе ПП

И ЗАТОВА ЛИ ВСИЧКИ ЦЕНИ ХВЪРЧАТ НАГОРЕ???? Да попитам защо като България си е произвела жито, ядем вносно, а цените на хляба пак ги повишиха???? Това не е ли геноцид????

Путай зърнарите.. сещаш ли се онея с майбасите.. ?

Забрави да кажеш, че вносното е украинско и се внася без мита в ЕС и цената му е почти наполовина на българското! А българското седи по складовете и не го изкупуват, а идва и нова реколта юни-юли... Българските земеделци са на колене в ъгъла и никой не мисли за тях, какво остава да им помага... Долу ЕС!

Питам мелничарите, защо като мелите 2 пъти по-евтино украинско зърно, продавате брашното на цени все едно мелите 2 пъти по-скъпо убългарско зърно. Питам хлебарите, след като купувате по-евтино брашно произведено от по-евтино украинско зъарно. защо продавате хляба на цена все едно е замесен от 2 пъти по-скъпо българско зърно. Питам регулаторите, защо не виждате СПЕКУЛАТА в цените на брашното и хляба. Регулаторите, защо не си подавате оставките след като е видно, че не си вършите работата. Било поради некадърноста, било поради корупция.

Много сте умни бе, ей... Първо, в България почти не се гледа зърно за хляб, а фуражно. Второ, питайте ония зърнарите с ламборджинитата (не, не говоря за тракторите) и ланците дето сега протестират защо е така - там е голямата мафия ...

Няма какво да си говорим. 19,08 лева/MWh! Запомнете тази цена. Това е първата половина на 2020г. И когато ви говорят за гигантски намаления правете сверка винаги с тази цена! беше 20лв, ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАМАЛЯВАТ и цената е 100лв! Това са сухите факти.

Ама, оня специалист с фамиля на женски полов орган я спря. Спря я на неприятелските държави. Вие още се кланяйте на диктатори.

Само дето тая цена е от 2020 година след нулевата цена на петрола. Среднопретеглената е доста над тия 20-на дето споменаваш. Факт е, че цената на TTF в момента е двойно по-ниска отколкото в март 2019 и вероятно през лятото може да слезне и под 30 евра, заради пълните газохранилища в Европа.

природния газ в момента е на рекордно ниски цени тия свалили 5лв....

Как се казва мацката с цайсите? Много ме кефи , в смисъл ...... Абе знаете в какъв смисъл. Не е газов.

Абе разбрахме те. Пак в ГАЗОВ смисъл, но с Ъ. Да живеят мераклиите.

Газът поевтинява, зърното - и то, а един добруджа 830гр вече е 2,20.

И аз това попитах???? Ако е от еврейския съюз, то защо трябва да сме в него???? Да ни карат да даваме и произвеждаме оръжие??? Да са ни високи зените като там, а заплатите едва свързващи двата края? Ай стига. Който иска да ходи да живее там.

Искат и ходят. На теб като не ти харесва - Чемодан, Вокзал, Масква !! Може и Пхенян, за по-интересно.

Пак познах. А през юли и август цената на парното ще е по-ниска от колкото през януари и февруари.

Тая буца Златева … Газта се срина вече. Да свалят цените. Като да пълнели на високите цени си е техен проблем. Няма да вземат заплати тая година и ще избият загубата.

И ся кво? След като мръзнахме и гладувахме цяла зима, така ще е и пролетта ли? Пак минаваме на диета от сурови катерички? Ай ай ай ай.....

"Газпром експорт" е информирал "Булгаргаз" за възможността непогасени стари задължения да могат да бъдат заплатени по предоставена сметка в евро. Можело значи.