"Булгаргаз" ще задържи цените с 10-11% по-ниски от световните

Държавният газов доставчик предлага 35,74лв./MWh от 1 май, стана ясно по време на общественото обсъждане в КЕВР

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само преди два- три месеца цялата соросня ревеше въсторжено как сме н@ебали руснаците и сме договорили 20 процента по евтин газ.Направо сме ги докарали до делириум като сме им казали,че ако не клекнат на ниска цена,ще внесем газ от азерите,от янките и от майната си дори! Що ривете сега бе.

"Благодарим", Булгргаз! "Поклон" доземи!

Нищо не предлага и не прави БУЛГАРГАЗ извън правилата на ценообразуването! По-ниската цена е за сметка на това, че в газохранилището край Чирен все още има от по-евтиния газ от миналата година. Като започнат през октомври-ноември да теглят от там газ, който нагнетяват сега, тогава да видя ще се бият ли в гърдите, че е по-евтин. Та и Тиквун - и той се бара ценосваляч . . .

Колко ли плаща Германия, оная държавица дето скоро ще е с 2 газопровода... Е доволни ли са наще, че спряха ЮП! ?

Ти пък! Те не знаят къде са, та ще се сетят за такива сложни причинно-следствени връзки . . .

Докато сме зависими от Русия така ще е. Нашите първенюто ЛАКЕИ го знаят и яко делкат с Русия. Предатели! Докато не Ви ОВРАТ ГЛАВИТЕ,че Русия ни обира 10 % от БВП така ще е. Стойте си в къщи и не гласувайте и ще Ви одират кожите още и още! 3,5 милиарда дарихме тръба на Русия без никакъв КЕЛЕПИР за България,но за Русия и нейните губернии Сърбия има.

Искаш да кажеш, че някъде има по-евтин газ? Например - втечнен шистов газ иззад океана? Първо, самата процедура втечняване - превоз по море - обратно газифициране, трябва да е ясно, че много оскъпява природния газ. Второ, тепърва човечеството предстои да научи истинската страшна еко-цена, която ще плаща за добива на такъв газ. И трето, ако някой е решил да "зарибява" бунаците с първоначални дъмпинг-цени, нищо не ни задължава да се ловим на такава въдица, освен - собствената глупост (или джоб - което е престъпно!) на властимащите.

Ех да можеше Русия през тази тръба да вкара и поне малко акъл на някои нашенски писачи по форумите . . .

Ехх, и заплатката ми да беше само с 10% по ниска от световната.

Е, щеше да е с 10 % по ниска заплатата ти ако не бяхме и още сме си под руски ботуш 80 години. ПРи така наречения Соц живяхме МИЗЕРНО. 56-58 г. един трудов ден работа на къра беше 20 стотинки преди де номинацията през 62., т. е. 2 стотинки . През 64 г работа в тухларна беше 2 лв на ден.и ти искаш днес ЕВРОЗАПЛАТИ !? Сега в Русия дережето още е същото както при Соца !!!

Се ,дали има поне един да ти се хваща на глупостите

Ще намалят малко заплатата на мъжа на Севда и ще излезе сметката

Какви са тези "световни" цени? За тази суровина цените са само регионални. Пак ни баламосват нещо.

Защо говорите за световна цена, а не за руска цена? Колко по скъп газ плащаме от срената цена на руски газ, внасяна в Еврооа? Какво ни е предимството с тръба за 3 мрд лв.?????

Предполагам плащаме по скъпо от средната цена за европа и затова примера е с световната средна цена. Другото обяснение е да греша и просто да сме много симпатични като народ на Путин.

Глупости на големи търкалета! Плащаме по-евтино, защото все още имам по-евтин газ от миналото лято в Чирен, та го смесваме.

като се сложат достъп, пренос, акциз и ДДС... и цените стават по-високи от всички останали страни. Най-бедния европейски народ с най-високите цени.

Нали не мислиш, че в другите страни мрежовите услуги - пренос, разпределение и достъп до мрежите са безплатни!?

Да внесем истински демократичен газ от Сша. Накратко,от Русия нищо.

Нека първо държавния газов доставчик каже на хората първо защо 1 млрд куб метра азерски газ влизат в България не през турската граница, а през Петрич минавайки през цяла северна Гърция! Ако някой не знае, да му обясня: защото Борисов по непонятни за мен причини за 4 месеца спретна тръбата до Сърбия за което платихме близо 3 млрд, а трасето на Български поток до Сърбия ползва старата тръба от Турция до сев. България която е дадена на Газпром 90% от капацитета и за 25 години. Такъв жест никой не е правил на Русия от 20 години насам. Това всичко е в ущърб на българската газопреносна система и ставаме абсолютно зависими от доброто желание на Русия!

Ами и от там все още не влизат. Няма през какво, нищо, че Тиквата лъже друго. Вносът на азерски газ в България в момента е виртуален!

Ето, това са патриоти! Намаляват си печалбата, в ползу роду ....