Иван Иванов: Трябва да преговаряме с "Газпром" за по-ниска цена

Има решение на ЕК за такава възможност, но руснаците сами няма да го направят, каза шефът на КЕВР

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нема проблеми с искането - "Вие сте свободни да искате колкото си искате, особено когато плащате". Това е днешния свят. ПП: А коя беше вашата тръба Г-н Иванов, тази по която ще купувате евтината руска гас (вземи най-после се научи, че руската гас се пише със "С"). Щото онази диверсифицираната руско-турска газ се чува че ще идва я от гръцко, я от сръбско... Поздрави от село ;-)

Нагледно как ЕС ни защитава от нашите продажници и руските олигарси

Няма да станат тия преговори,защото ще спрат подкупите от страна на Русия към рубладжийте в България.

няма никаква икономическа логика да продаваш на дребен търговец с големи намаления. Практиаката показва, че при търговия на едро, тоест с голямо количество стока, има по-ниски цени, а при търговия на дребно, за единични бройки и малки количества има солени цени. И е съвсем естветвено - разходите за малките количества са съизмерими с разходите за големите количества. Пример - отиваш сколата на пазар и можеш да си купиш един кг. домати, но може да си купиш 5 килограма. И в двата случая харчиш една и съща сума за гориво. В първия случай един килограм домати ти излиза много по-скъпо отколкото за 5 килограма.

При доставките на ГАЗ не е точно така, щото има тръби с капацитет от които се отделят тези които се поръчват, а другите продължават по пътя към следващите. Затова се плащат отделно цени за транспорт.

ПтарЕоте, кого защитаваш сега ? Българин ли си или си рубладжия, кой ти е по-близък путин или ти ?

Този докога ще бъде на този пост, хайде стига от дъртофели!!!!!!!!!!

на нас ни евтино. Даже искаме увеличение, за да подпомогнем братушките. Нал тй, Бойчо, Цецко, Румка?

ТИ РАЗБИРАШ ЛИ, ЧЕ ЕВРОПА Е ЗАВИСИМА ОТ РУСИЯ ЗА ГАЗ, МАЗ И МНОГО ДРУГИ НЕЩА, АМИ АКО ИСКА ЕВРОПА ДА СТРАДА БЕЗ ЕЛЕМЕНТАРНИ РЕСУРСИ НЯМА ПРОБЛЕМ!

Русия е само един придатък на ресурси

Русия какво ще я прави тази газ, ако не я продава ? Ако я спрат ще има криза, решение и излизане от кризата - елементарно е, а русия ще си стои в калта.

Дори да приеме, че има някаква полза от КЕВР, най-добре в него да няма многознаещи дядовци в следпенсионна възраст!

Пак ще се оправдават с ЕК, която преговаряла за по- ниска цена и "била задължила Газпром да продава газ на по- ниска цена включително и на България.Това са фантасмагории за оправдание на председателят на КЕВР. Питам: 1. Как ЕК ЩЕ ЗАДЪЛЖИ "гАЗПРОМ" ДА ПРРОДАВА НА ЦЕНИ КАКТО ХПРОДАВ НА фРАНЦИЯ, гЕРМАНИЯ? 2. Русия не е член на ЕС.Не ни казва Иванов има ли договор на ЕК с "Газпром" за тези страни 3. Всяка от тези страни е подпшисала договор с "Газпром" и сеп изпълняват клаузите по договор 4. Как нашите престъпници ще договорят по- ниска цена след като те сега "се подмазват за "Южен поток"? 4. Въобще ние какви хрантутиме и продължаваме да държим на власт? Народе на бунт!

Ес вече задължи Газпром на описаните от вас неща. Заведе им дело и се споразумяха, преди да ги глобят с 20% от оборота. ..ама до ваше село това не е стигнало като информация..

Значи да те точи немски верига с двойни цени е евродемократично и няма проблем, при това с храни! Но другите трябвало да изравнят цените си! Значи може 4л течен прах там да струва 9,59Евро, а у нас ментето му да струва 27лв! Така ли?

щом търпим , всичко може.

Депутатът от БСП Румен Радев, погрешно наричан Президент, вече е договорил с Газпром да ни подаряват газа.

Защо триете бе! Нещастници! Написах, че преди да искаме нещо от външни за ЕС страни не е ли по-добре да поискаме ЕС да регулира вътрешния си пазар на хранителни стоки. Защо немските концерни ни продават промишлените си боклуци на двойни цени?! Дадох и конкретен пример с имена и цени! Отворете им сайтовете и вижте на какви цени продават в България и Германия. 1кг лазаня при нас струва 7-8лв а при тях 2,50Евро! Защо ЕС не регулира първо вътрешно общностните си ценови равнища!

що не си регулира и доходите. Не може да има такива огромни разлики в заплащането в рамките на ЕС. Що за съюз е това, че и инструкциите им изпълняваме. щом като ни унищожиха икономиката, сега да ни плащат заплати като техните !

Защото ЕС изпълнява каквото САЩ каже,а американците не ги интересува, че БГ си отива.Даже мисля че е по план така да стане.

но когато си в поза партер много не се пазираш-колкото по мърдаш толкова по ти влиза!Засега само 3-те М могат да говорят ,като равен с Путин!тереза Мей,Макрон и Меркел!

На чичака от снимката му е трудно да говори камо ли да мисли!

Теменужка Петкова като беше вчера в Русия,защо не си е отворила устата по въпроса,а е мълчала?

А е отвори, а я запушат! С пушена сельодка! :))))

Е защото така й е наредено! Нали знаеш, че бойко предпочита тези и води тези, които не си отварят устата!

Русофили и русофоби гузно мълчат, а българи - няма. И президентът беше в Русия, и министър-председателят, и никой не попита. Възстановили диалога или по-точно изслушали монолога на Путин, а нашите интереси, както винаги - незащитени.

На закачайте Газпром! От де накъде ще продават на българите и на още по-малки пазари на същата цена като на французите и германците?