"Булгаргаз" постави ултиматум на "Топлофикация": Върнете 149 млн. или отивате на съд

Държавният доставчик предлага по-евтин природен газ с 0.67 лв./MWh за декември, стана ясно от днешното заседание в Комисията за енергийно и водно регулиране

Обратно в новината

Коментари - "Булгаргаз" постави ултиматум на "Топлофикация": Върнете 149 млн. или отивате на съд | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шопа трябва да свикне да плаща или да не потребява!Радев-Борисов,Фандъкова-комуняги,в случая нямат касателство!То парно,то"зелен" билет за транспорт,то "столични" добавки,аман от Вас паразити с паразитите Ви!Бецален или на тъмно,студено и пеша!

До кога топлофъкация ще нарушава конституцията и един куп закони ? Каква е тази такса мощност бе мутри прости ? ТоплофЪкация - одит, съд, фалит !

Ние сме напълно излишна мафиотска структура, паразит-един изгнил апандисит за българската икономика

Валентин Димитров – ТОПЛОТО хвърли кораба Топлофикация София върху подводните скали на дяловото разпределение с топлинните счетоводители и сега пробойните са много. Решението е едно и е елементарно: 1. Всяка сградна отоплителна инсталация има свой оптимален режим, който е най-икономичен и за който инсталацията е оразмерена. 2. Енергетиците от топлорайоните, след промиване на отоплителната инсталация, да регулират вентилите на отоплителните тела /радиаторите/ според оптималния режим чрез стоманена бленда. По принцип, отоплителните тела/радиатори/, които са монтирани по проект в дадена сграда, са оптималните, но много тарикати са си сменили радиаторите с по-мощни. Именно заради тях трябва да се извърши регулиране със стоманената бленда и поставяне на пломба. 3. Така регулираните вентили по радиаторите могат да се спират, но не могат да се усилват повече от това което позволява блендата. 4. Заплащането става на ОТОПЛЯЕМА КУБАТУРА според показанията на общия топломер. Предимства: 1. Като цяло сметките ще намалеят поради оптималния топлинно-хидравличен режим. 2. Няма нужда от фирми „ топлинни счетоводители”, това също ще доведе до намаляване на сметките. 3. Премахване на една част от съседски кражби. За пълното им премахване е необходимо да се направи и обследване за незаконно прокарване на подово или друго допълнително отопление. По този начин ще се реализира значително намаляне на сметките на лоялните клиенти-абонати. 4. Ефективно използуване на модерните нови абонтни станции за регулирането на температурата. 5. Заплащането ще става по ясни и разбираеми показатели. 6. Отпадат годишните изравнявания 7. Отпада „неразрешимият” проблем с надвзетите суми преди края на отоплителния сезон. 8. Няма нужда от уреди за дялово разпределение по радиаторите.

Топлофикация е ”виновна” , че я има, дори когато нямаме държава. Топлофикация е ”неудобна” защото със съществуването си запушва устата на всички плачльовци които се оправдават за неудачите си с прехода, кризата , некадърни правителства и т.н. Топлофикация е ”гадна” защото не умря като БАЛКАНКАР, ЗТМ РАДОМИР, БГА БАЛКАН, КРЕМИКОВЦИ, БТК, заводите „Чавдар” и каквото се сетиш още. Не изхвърли стотици специалисти на улицата. Не замърсява въздуха на София и така не дава своя принос за увеличаване на раково болните. И т. н. и т. н.

Бойко е невинен!Да ядете на Радев уя!

Айде стига, бе!Топлофикация да премине на горивата на Ковачки!Целия център на Виена се толи от собствените си отпадъци!!!

Интересно ще е!:-))))

А кой разпореди "Топлофикация" да внесе 98000000 в КТБ, четири месеца преди фалита и!?

Бойко не е виновен,а комунистическата нагла пасмина построила неефективни топлофикации съветски модел.

То тогава други централи нямаше, бе мойто момиче.

Докато си получават тлъстите комисионни, няма да имат основание

Годишният бюджет на дружеството Топлофикация е няколкостотин милиона. 30% от тях се отчисляват към чекмеджетата, а собствениците на чекмеджета се менят в зависимост от изборните резултати !!! От 30 години, десетина правителства се смениха, а тия си правят каквото си искат и вечно са във фалит. И защо прокуратурата не прави нищо по въпроса ??? Най- вероятно, защото крадците на „прехода“ от всички партии са замесени и в тая колосална кражба !!!

глупости! Мислете- ако по съдебен ред си търси парите, законово значи да фалира топлофикация и фактически да я придобие, а Боко няма да си вкара този автогол - държавна топлофикация е големо шило в торба! Партенки, сър...мисирки...

Добре де , на всички е ясно , че Ковачки точи Топлофикация - София. Защо никой не ги проверява ??? Прокуратурата мълчи ...

В случая бъркаш. Не е Ковачки. Точи се през обществените поръчки. А парите се разпределят от мнозинството в Общински съвет.

И защо прокуратурата е скрила тази преписка за кражбата на газ от топлофикация ...къде е отишла газта и на кой е препродадена и от кой точно в тая топлофикация....най- вероятно висш гробаджия е замесен и в тая колосална кражба, скрита от Кешев и сие

Разбира ти кратуната от 'газта'. Аман от т*ъпоглавци, решили да обясняват кое как става

Трябва да се закрие това дружество, няма смисъл от него. Понякога "топлата вода" не е достатъчно топла за къпане дори и без да се разрежда. Парното пуснато на максимум е 33 градуса в момента, тоест ако искаш да ти е топло трябва допълнително климатик или печка. И накрая сметката за парно ще е 150лв, а като ги питаш защо толкова много при условие че е толкова слабо и ти казват - ние ще оправим нещата с изравнителната сметка. И после изравнителната сметка е да им платиш още 500-600лв.

Пълни глупости. Екстра е парното и топлата вода. Жега са и двете.

Предлагам всеки да дари по 74,5 лв. на тежко болната Топлофикация така ще съберем 149 млн. Та горките да си купят новите джипове и вили и София да преминат на дърва и въглища и после да ми говорят за финни прахови частици.

от Боко-Тъпото,и необразованата Фандъчка!

А преди това комунистите бяха в шумата

Чакай че се обърках ... те СА комунистите. това, че си направил нова партия не изтрива миналото.

Не можах да разбера тая Топлофикация. 30 години, десетина правителства,тия правят каквото си искат и вечно са във фалит.

Годишен бюждет на дружеството по няколкостотин милиона. 30% от тях се отчисляват към чекмеджетата (собствениците на чекмеджета се менят в зависимост от изборните резултати).

Отговора на въпроса ти се крие в пояснението, което си дал.

Топлофикация е ”виновна” , че я има, дори когато нямаме държава. Топлофикация е ”неудобна” защото със съществуването си запушва устата на всички плачльовци които се оправдават за неудачите си с прехода, кризата , некадърни правителства и т.н. Топлофикация е ”гадна” защото не умря като БАЛКАНКАР, ЗТМ РАДОМИР, БГА БАЛКАН, КРЕМИКОВЦИ, БТК, заводите „Чавдар” и каквото се сетиш още. Не изхвърли стотици специалисти на улицата. Не замърсява въздуха на София и така не дава своя принос за увеличаване на раково болните. И т. н. и т. н.

Закривай и всеки да се спасява сам

Всичко е осрано през последните 12 години. Далаверите на тройната коалиция се оказаха трохи в сравнение с кражбите на БайХ и бандата му.

О забравих ти не мислиш. Ти просто цитираш това което са ти спуснали

Има обективни икиномиччески измерения. Държавен дълг през 2008 - 8.7 милиарда лв. 2020 - 33 милиарда лв. Това е публична информация.

Щом казваш. Аз пък се сещам за едни фалити, за един глад, за една заплата от 3 долара. Ама карай сигурно това не е било в България в някоя друга държава.

Можеш ли да кажеш кой управляваше тогава? Ако все още има нещо останало в главата...

Хайде сега и София да преминат на дърва и въглища и после да ми говорят за финни прахови частици. А ТЕЦ около София са подходящи и да си изгарят собствените боклуци.

Отдавна София е на дърва и въглища. Излез вечер на терасата.

Минахме на пелети:)))))

Топлофикация е направена по комунален модел, хем да е евтина, хем да е достъпна. Но всичко това е направено за друг икономически и експлоатационен строи, където се очаква, че парното ще работи във всички сгради, без възможност за спиране. Един от законите на термодинамиката гласи, че когато една сграда на 100% е затоплена, нейното изразходване на енергия е в пъти по-малко от това на сграда, която е затоплена на 50 или по-малко проценти. В така създадената ситуация, трябва да се въведе модел с индивидуално използване на газ. Ползваш - плащаш. Не ползваш - не плащаш. Всичко останало е порнография, което не води до нищо добро. Голям проблем в България е, че планови икономисти, започнаха да преподават и градят друг тип икономика, за която само са чували.

млъкни идиот спарен. модели на централно отопление има в цяла Европа. Съвсем друг е проблема.

Къде, къде, дай пример? Само не ми давай за пример държави, които са били под влияние на СССР. И щом знаеш какъв е проблема, сподели го със света, за да може веднъж завинаги да го решим.

Много по-лесно е да транспортираш газ и да го изгаряш на място с 98% ефективност, отколкото да търкаляш гореща вода из цяла София и да ремонтираш спуканите тръби през зимата, а също и през лятото - профилактика.

Към въпросителната: Канада, Германия (бившата западна), САЩ, Япония, Швеция, Финландия. В някои държави това са общински фирми. В други - частни.

Само да питам. Кой закон на термодинамиката точно обяснява това с процентите отопляема сграда?

Седмия

Топлофикация София са изтеглили Заем от Кредисимо , а парите от Сметките на Абонатите са ги дарили на HelpKarma за лечение на болнобебе в Сирия .

Фааааандупкова Връщай откраднатите пари скубло!

Значи, левият джоб на мутрата поискал кинтите на десния джоб?! Но десният джоб е празен. От къде ще го пълним- ами, има следните варианти: 1) увеличение на таксите и тарифите 2) нов заем, който ще покрие загубите, а след изборите се връщаме към точка 1.

Шило

И "Топлофикация" им каза: "Добре"

Не върнете, а платете! Те не са им ги дали назаем, че да ги връщат...

интересно как ще върнат тези милиони, без да ги вземат от нас. Управлението на държавата се извършва от опасни за живота ни хора поради ниския им морал, престъпни наклонности и потресаващо невежество.

Ами лятото Топлофикация е осъдила доста хора, които разбира се не са разбрали и в момента ЧСИ поголовно запорират сметки на хора, които дори не ползват парно отопление от години. И разбира се - първо платете, пък после ще видим....

Значи затова тия цървули от ТЕЦ-а ни прецакаха със сметките от последната година... Такъв пладнешки обир скоро не е имало... със съдействието на държавните институции...

Тая Топлофикация това си го прави 30 години. Определено не е заради правителствата,нещо друго ще да е ама не мога да разбера какво.