Брюксел се подготвя да влезе в търговската война със САЩ

Европейската комисия разглежда нови мерки срещу американски стоки на стойност 18 милиарда евро

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами хайде, де! Те додето се натуткат от ЕК и тя търговската война ще свърши.

stankow

ЕС се готви 30 г. да влезе във война с Русия и накрая американците ги нападнаха в гърба ! :D :D :D

ЕС да наложи мита върху американския втечнен газ и забрана за внос на ГМО. Тогава Тръмп има някаква вероятност да се замисли.

stankow

Toй и без мита газът им е непродаваем.

Това са последните напъни на хамериканците преди цял свят да се обедини против тях. Европа Азия Африка и всички малки и големи имат да им връщат.

Това е целта на Тръмп. Целият свят срещу америка за да се мобилизира електората и да му дадът повече власт. Взема пример от Ердоган.

Защо България бе бомбардирана , от Англия ?

Защото България й беше обявила война и защото Сталин смяташе, че бомбардировките ще могат да се позват с пропагандна цел и ги нсърчаваше.. :) Не мога да отрека, че Сталин е бил прав.

Сетил се Брюксел , за брюкселско зеле ,.....от хАМЕРИКА , от СЕТА !

Егати наглият американец !

Пълна анархия настъпва в света, всичко се управлява от корпораци, политици няма. Настъпва време разделно, времето на парите.... морал, чест и достойнство са думи, които младите не познават.

Щото преди като ги познаваха тия думи, нито единте, нито другите строяха концетрационни лагери. Преди, когато познаваха тия думи, геноциди не ставаха. Просто прочистваха етнически териториите от "другите", за да има за "нас", от диваци, от варвари или злодеи или каквото там са ги нарекли. Като почнете така да говорите наизуст...

Айде Краволюбците на България да палят джапанките и да отиват задокеана. Тук е Европа. Ама нещо не им дават визи а? Ахахахааааа

Ще поскъпнат американските стоки,така ще купуваме европейски стоки и ще стимулираме икономиката на Европа!

Зад океана има 300 млн платежоспособно население.

tonk11

И какво?

300 милиона при толкова бедняци там? Не им вярвай на американските сериали!

В ЕС са 500 милиона. Иначе от тия 300 милиона, 40% не могат да отделят 400 долара за непредвиден разход.

"По-рано тази година САЩ приложиха мита върху вноса на стомана и алуминий от САЩ" Е, това е война! САЩ срещу САЩ

Докато се подготви, войната ще е свършила. Както обикновено, с победа на САЩ. Единственото неизвестно е, на кой влак ще се качи Великобритания.

Не виждам резонните лозунги: "Тиквата е виновен!", "Тиквата ще ни вкара във вона със Света!", "Живея в Боколандия, и тиквата ми е виновен, че съм тъп и съм се набил с кредити, които не мога да плащам!" и т.н. Другарката да не ги е пуснала с ваучери на море в Черноморец или просто днеска няма хонорари за писарушките?! Много интересно...

Ти нали пишеш?

Като поскъпне бърбъна , в Западна Европа ще пият ракия и мастика . Тъкмо по-добре за България !

в коя точно западна европа наблягат на бърбън??? не се заяждам - питам щото не знам.

САЩ Е В ОГРОМНА КРИЗА , напуска всички съюзи , за да прави каквото си поиска , и никой да не им търси сметка .

мита върху всичко което се произвежда между апалачите и скалистите планини, най-вече царевицата и Тръмп ще клекне като бабка във външна тоалетна. Макар, че по-умното решение би било ако се извъртят така нещата, че да не се слагат мита изобщо. Например да се оставят хората да бойкотират на пазара продукти с вложени материали внос от САЩ. Както е примера с ГМО царевицата.

До кога , ЕС още ще ходи по гайдата на САЩ ? Не виждат ли продажните евроГЕЙЦИ , че САЩ прикрита зад НАТО , срина ЕС !

за да сме исторически коректни е редно да кажем, че след ВСВ с американски капитали е възстановена тази част от Европа, която сега наричаме ядро на ЕС. Така, че логиката от западната страна на Атлантика е ясна.

А за да сме още по-коректни, трябва да отбележим, че парите не са подарени, както излиза от твоя пост. Напротив - припечелили са здравата.

Европейският Съюз никога не е бил унижаван толкова от САЩ , от както съществува ! ГАВРАТА Е НА НИВО , ПОБЕДИ ИНТЕРЕСЪТ НА САЩ !

Пали цървулите към Москва тогава !

Много си малък , не виждаш ли , че всички искат ЕС и НАТО , НО БЕЗ САЩ ? Не виждаш ли какво иска Тръмп ? Накара ЕС да бойкотира Русия , а в същото време САЩ и АНГЛИЯ си търгуват с Русия , САЩ измести ЕС от руският необятен пазар .

Deus Vult

Както посочих в статията за Китай: ЕС се включва срещу САЩ и шизофреничния грандоман

Всичките дудуци от ЕС са станали БОКЛУЦИ !

Тръмп се обадил на Путин: -Другарю Путин, не мога повече така! -Трябва, Щирлиц, трябва- отговорил Путин. Стар виц, но много точен.

Цщла Европа е принудена от САЩ , да отива за зелен хайвер !

ЕК на ЕС се ПРОДАДЕ на САЩ , а сега о' леле !

Ало, Брюксел , много е късно вече ! САЩ срина ЕС !

Това преди или след колапса на Еврото? :)) Имаш ли идея, защо войната на няколко фронта винаги е свършвала зле за тоя който я води, пък за САЩ ще е друго сега? Япония, Канада, Мексико, ЕС, Китай...

Стафиди и лейкопласт щели да забраняват. Абе тези европейци с всичкия ли са си?

Ами еврозелки сър. Л=Мито за лейкопласт срещу мито за Мерцедес, Ауди и БМВ. Няма що. Голяма санкция за американците.

Айде да се разтуря седянката и Краварските Джендърски войничета да се прибират дома. Айде марш от Европа

Каква война бе хора,ЕС вк.и ния сме окупирани от воени бази на САЩ,нищо не можем да направим и те го знаят.

Поредната измама на Тръмп, уж грижа за по-бедния , но на практика обратното. Който иска да купи Мерцедес, ще си купи но митото ще го калкулира в повишение цените на другите стоки и услуги, така че колелото се завърта и товари работника , който например въобще и не мисли да купува Мерцедес. Превръщаме се в планетата на маймуните. Власт получаващите са все повече маймуноподобни.

Не знам защо козяците си мислят, че САЩ няма да имат проблеми, а всички останали ще имат проблеми. Леко сте смешни в усилията си да оближете Задокеанския Бастун

Важното е, че ти се напъваш като глист на буца да си първи в облизването на червения бастун с петолъчка на главичката!

Какъв червен бастун бе БЛИЗАЧ омазан? Трътльо

Бюрократите от ЕС НИКОГА няма да "спечелят" търговската "война" с/у САЩ докато налагат санкции с/у Русия!!!!!!! Трябва да си олигофрен ако не разбираш че баба Европа Без Русия за НИЩО НЕ става!!!! Предстоят ни доста катаклизми докато това стане реалност!!!!!!Дефолта в ЕС ще стане реалност през 2019-2020г!?!?Дано греша????

Ти ако си икономист, аз съм трмвай. Да ти пикам на русията - жалък суровинен придатък.

Ааа, не може така, всеки разбира не разбира, тръгнал да пика.

то това си е човещинка... няма хора дето не дишат, не пикаят, не умират.

Tова е лоша новина за нас понеже Германия последните години беше на пълна пара и се търсеха много хора за работа съответно много българи имаха възможност да работят там.С тези санкции неминуемо немската икономика ще се забави защото САЩ е един от основните им пазари (около 30%) а автомобилостроенето е гръбнака на немската икономика.Всичко това означава множество безработни забавен растеж и дори рецесия и домино ефект който ще се отрази на цялата еврозона.

Не е точно така. Да, автомобилната индустрия ще забави темпо и ще освободят персонал, но много друг бизнес, заради новите мита, наложени от ЕС, ще набере скорост. Може част от този бизнес да е в България, а това е добре за нашата държава.

Икономиката е свързана това че автомобилният бизнес ще пострада означава че ще пострада икономиката на Германия като цяло а не само този отрасъл изолирано.А това че ще спечелим е абсурдно защото нашата икономика е като сламена къщурка и ще бъде издухана при една по-голяма криза осве това най-големите инвестиции са на българите в чужбина.

Всъщност войната е между глобалисти и протекционисти. В последните години САЩ и ЕС си размениха ролите и макар и да изглежда странно, глобалистите управляват ЕС. Всяка политика на протекционизъм е в полза на малките държави, като България, за да може да държавата да защити и малкото останал и бизнес от международните корпорации. В този смисъл политиката водена от Тръмп е в полза роду, стига да не ни управляват родоотстъпници...

Тръмпчо (и хората зад него) се се надценили. Ако продължат с наглостта си, доларчето може да даде фира, а след него и цялата им държава. Предполагам, че Тръмп ще разбере, че е отишъл на престрелка с нож и ще даде заден.

SU-152

Къв Брюксел,кви 5 лева..............Браво, г-н премиер! Конгречулейшънс, Борисов! Вчера пресслужбата на родното правителство пусна пресинформация как премиерът ни Бойко Борисов бил получил наградата "Европейска личност на годината". Има и снимков материал, доказващ случилото се в босненската столица Сараево, на който министър-председателят ни с тънка усмивка позира със статуетка и грамота.Честито на европееца на годината, когото албанският премиер Еди Рама заслужено нарече Меркелът на Балканите. Само че се оказа, че и пресслужбата на правителството на бъдещата Северна Македония пуснало прессъобщение за наградата, от което се оказва, че "Европейска личност на годината е премиерът... Зоран Заев". Заев позира със същите дарове като Борисов, а в текста се уточнява, че тая награда си я печели без засилка.

При война потърпевшият винаги е обикновения човек!!!

До този момент, еврепойските коли бяха достатъчни скъпи в САЩ от колкото на други места. Едно Мазерати струва ЗНАЧИТЕЛНО повече в САЩ и се разглежда като голямо финансово постижение, докато в страната в която живея сега (не е много богата) има значително повече нови коли Мазерати и не се разглеждат като чак такъв лукс. С вгигането на митата, един луксозен европейски автомобил ще бъде още по скъп за американците от колкото в други държави. Но това няма да спре търсенето има, защото хората купуват марки и престиж а не качество и функционалност.

Европейците ще го дат в тази война защото икономиката на сащ е в голяма степен потребителски ориентирана а тази на европа е експортна и автомобилопроизводителите са голяма част от БВП на германия която ще загуби към 50 млрд.

Братоци, внимавайте с коментарите! САЩ и Германия са впрегнали специалните си служби, за да не пропуснат нашите мъдрости, които ще им помогнат да наклонят везните в своя полза!

:):):)

надявам се янките скоро да съжаляват...

Путин днес ще е доволен. Всичко върви по неговия план. Започвам да вярвам, че Тръмпи е негов човек.

Ами прав е Тръмп - не бива да има разлика в митата за автомобилите! Германия е печелила от това страшно много години - сега или да си построят заводите на американска земя или да си намалят печалбата, щото Пазар-а определя цената!

Няма разлика в митата на автомобилите. Просто американските автомобили не покриват еко-стандартите на ЕС. Всъщност не покриват дори тези на Китай.

Само последната ти фраза е вярна. Именно пазара определя цената. И щом тя е такава, значе е определена от него...

Че малко ли заводи има на американска земя? Доста вече писаха от американските медии, че де факто ще ударят и десетки хиляди работни места в самите САЩ...

""" ЕС обмисля започването на преговори за намаляване на автомобилните мита с други големи износители в опит да предотврати търговския конфликт със САЩ. Според трима дипломати Европейската комисия проучва дали би било изпълнимо договарянето на сделка с други производители като САЩ, Южна Корея и Япония. """" Значи ЕС започва преговори с други страни, за да предотврати конфликт със САЩ и първата страна с която започва преговори е ... САЩ? За какво да мислим, важното е времето да минава.

Дреме ни - ние нищо не прозивеждаме... Колкото и да дигнете цените Харлито и Джака - народа ще ни ги плаща... Кихайте комисионните за какво да гласуваме...

в Брюксел се подготвят за търговската война със САЩ - мажата аналните си отвърстия с китайски вазелин, предоставен им по волята на Магарешки!!!

Въс всяка война се търсят съюзници. Какви съюзници има Брюксел, че да започва търговска война със САЩ ...

А какви съюзници има САЩ, та да започва война с ЕС?

Доларовата финансова система, която в момента е световна ...

Повече от смешно е това с доларовата кочина

Китай!

Т.е. ЕС ще купи китайските стоки, от които се отказват в САЩ? А не е ли по-лесно, да махнат санкциите с Русия, а ...