Британците имат само 6 дни да изхарчат 11 милиарда лири с лика на Елизабет II

С края на банкнотите от 20 и 50 лири ще завърши преходът на Великобритания към новите полимерни банкноти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заглавието и новината са малко подвеждащи. Става въпрос за похарчвнето на ХАРТИЕНИТЕ банкноти от 20 и 50 паунда. Тези от 20 и без това вече практически ги няма, а тези от 50 са рядко ползвани. Сега напълно в обръщение са банкноти които са пластмасови, като найлонови са. Те не са нищо ново. Румънските леи са такива от много години. Освен това вече попитах в банката - там ще продължат да приемат всякакви банкноти още много дълго време. Те все още приемат банкноти от 1 паунд - аз лично не съм ги виждал. Характерното за банката е, че трябва да имате сметка. Вкарвате банкнотите на машина и след това чрез банковата карта тези пари ви ги вкарва в сметката. НЕ се разменят кеш за кеш! Явно така държавата иска да "хване" по-големите държатели на скрити пари.

Хартиен £1 има в обръщение само в Шотландия. В Англия е бил изтеглен средата на 80-те и няма как да стане да видиш

Imat si obi4ai no te struvat skupo. Li4n0 za men bankotite trqbva da ostana. Dasmeni6 bankotite e kato da pravish izbori v BG.

Иде реч за хартиените и няма общо с образите Поне веднъж напишете нещо което отговаря на истината , стига с това безмислено плямпане

Те отдавна са изхарчени глупаци

Баси некомпетентна ата статия, става въпрос за преход от 5 години за подмяна на банкнотите

Значи не наличието на образа на кралицата, а липсата на полимер в банкнотата била причината.

От прочутия влаков обир от 63-та година. А така, харчете, пращайте, товарете....че нещо се попривършиха наште, пък и тази инфлация...горивата...международното положение.......кончината.......

Нещо като картите за градски транспорт луда работа нищо че почти нямат златно покритие ...

Заглавието не е коректно. Трябва да бъде „хартиени банкноти“, защото иначе се подразбира, че са всич

при тази инфлация никак няма да е трудно... Природата с нас Бог с нас Победата с нас

Не е за това без пари. Простотии и ше му направи. Точно така жалко за пари дай боже. Ужасно много трудно е. Това Елизабет умря бабата боклука!

Ей, я научи български!

Колкото я погребваха бабата, толкова ще си сменят банкнотите :)

За тези банкноти пише от 5 години, че излизат от употреба. И да беше жива кралицата, същото щеше да е. Подвеждаща новина.

Това си е тяхна работа. Не те засяга. Ти си гледай левовете. Те ако искат могат да си сменят парите всеки ден. Така искат, така го правят!

Защо да ги харчат. Могат и да си ги внесат в банка или да си ги сменят за полимерните. Защо задължително да ги харчат. Подвеждаща новина.

Да има новина. За това ...

... ще завърши не прехода на Великобритания, а прехода на Англия и Уелс, драги авторе. Шотландия има съвсем други банкноти, с различен дизайн и лица, и те отдавна са пластмасови.

lu4ka

Не точно. Всички са с паунд 1:1. Миналата година все още имаха хартиени 5, а тях ги сменят първи. И все пак е по-добре да имаш кралица на банкнотата вместо скумрия.

Аз мислих че това на банкнотата е скумрия, а то се оказа кралица!

Аз си мислех, че валутата в Англия е лири стерлинги, а то било пунди.

На курс 1.08 към долар (при нормален 1.5-1.7) - тъкмо ще им стигне един паунд за дъвка “Турбо”.

Що занимавате хората с мъртъвци?

и защо трябва да ги харчиш??? обменят се във всеки пощенски клон или банка или направо в Bank of England....дори и след 30-и пак може да си ги обмениш

Четейки заглавието, човек остава с впечатлението, че хората имат само още 6 дни да похарчат банкнотите, на които е отпечатан ликът на покойната кралица. Когато прочетеш статията оцаче, се оказва, че това е вярно само за банкнотите с новинал 20 и 50 пауннда, и то само за старите емисии хартиени банкноти

За тези банкноти пише от 5 години, че излизат от употреба. И да беше жива кралицата, същото щеше да е. Подвеждаща новина.

на жълтите павета, тъпко руZZки

Далаверата, която се завъртя около смъртта на бабето изби десетократно парите, изхарчени за издръжката му. Само се чудя, дали след като го държаха неопято и непогребано след деветия ден от смъртта му, няма да вампиряса.

Тя си седеше у хладилнико. Тия една седмица ревахя и тичахя след празен кофчег.

си беше вампир преживе

да веба тъпите руски тролчета фостата However, there is no need to worry as withdrawn notes can always be exchanged at the Bank of England for new notes at any time after this date.

Къде в София е офиса на банк оф инглнад да си обменя британските банкноти

у нас банкнотите се сменяха 6-7 пъти вече и далаверата никак не беше лоша... за банкерите де... е ся същото става и в англия

разбрал си ти...даваш 50 паунда хартиени вземаш 50 пластмасови ...голяма далавера...това да не ти е деноминация

Скарлет съжалявам, нещо не си разбрала може би не само хартията но и ликът ще бъде на Чарлс, а тези с Кралицата слизат от обръщение.

Да ги ползвст за тапети, скоро и други хартийки

Ако имаш полимерни банкноти с лика на кралицата няма проблем.Само хартиените банкноти.

Някой да е изненадан че неграмотни и некадърни писарушки за кой ли пореден път пишат фалшива "новина"? Защо ако прочетеш текстът се оказва че в заглавието нищо не е вярно.

Добре де. Аз имам 200 лири по 20 и по 50 от две години. Бях ги забравил. Какво да ги правя? Да ги обменя , но ми отказаха на две места.

Добре че не си си закупил 5000 лири, щеше да изгориш още повече

Ако са хартиени са за смяна.

Гориш!

Аз търся да купя хартиени.

ми казаха че в бнб ще ми ги обменят. не съм пробва все още...

Имам си едни 20 паунда от старите, много красива банкнота. Ще си я сложа в рамка и на стената за спомен.

Ще си я сложиш в рамка щото няма къде да си я смениш с нова. Жалко, прецака се с ~50 лв.

Всяка банка обменя и ще обменя паундове, не знам какъв ти е проблема, ако за някой старите бакноти с лика на кралицата имат по-голяма стойност от номинала й.

С 50 кинта ше си оправиш живота, а?!?

Целта е всички спестявания на хората по света да бъдат "изядени" по най различни начини, единият от които е инфлацията, тоест обезценяване на парите, обезценяване на имотите, накрая зануляване. В Европа около 20% от трудоспособните хора не работят, защото те или техните родители имат заделени пари до старини. Само В Германия депозитите в БаМките са над 3 трилиона, а какво става за цяла Европа. Та само в България са 100 милиарда и тук също е голям процента на хората, които не работят. След зануляването, всички ще бачкат до скъсване, защото ще са гладни, ще им са нужни пари, а това ще рестартира икономиките.

Ъ? Някой си е забравил хапчето.

Минавам на злато.

Пак глупости. Що да ги харчат,ще им ги сменят с нивите.

Фейкове до безкрай

Полимер, а? А какво ще кажат Зелените?

Горките. Да ги ожали човек.

Дир.бг е жалък в опита за генериране на трафик с гръмки и много далече от фактите заглавия. В статията е уточнено, че става дума САМО за хартиените банкноти от 20 и 50 паунда, но заглавието е абсолютно подвеждащо.

Да помагаме нещо ако трябва....ЕлатЕ повече паунди, ще ви намериме цаката :)

като при фараоните, при новия крал се унищожава всичко свързано със стария

Централната банка на Англия даде срок от 100 дни на британците да изхарчат всички стари хартиени банкноти, чиято стойност се равнява на 14,5 млрд. британски лири. Гражданите на Великобритания трябва да похарчат или депозират парите, преди те да станат безполезни

Съверените ще станат оше по търсени. И сега сепродават такива още ит времето на Виктория.

а в сърбия се търсят банкноти от един милиард от времето на инфлацията по време на войните

Британците имат само 6 дни да изхарчат 11 милиарда лири с лика на Елизабет II - любовта към кралицата явно се засилва !!!

За половин час цял долар .Браво. За час 4 лева.Работиш за под минималната ,смешко

И едва ли някой британец има такива банкноти. Аз дето съм си в България и съм си ги обърнал още преди ковид простотиите.

6 дни са много. руските курви от червените фенери в западна европа могат да изсмучат 22 милиарда сперма за 3 дни.

Известие: 20 цента са добавени по вашата сметка

Цената на това съобщение е 21 цента.

още 2-3 съобщения и ще мога да си позволя майка ти. провървя ми днес дейба

Известие: 20 цента са добавени по вашата сметка.

Майка ти това ли те научи?

Личи си, че имаш опит, а не говориш само ей така

А в същото време руснаците имат дори по-малко от 6 дни да обърнат в ръблите в долари и да бегат през границата.. хахахахахаха

Известие: 20 цента са добавени по вашата сметка

Шило

Брех, то погребението отне повече време!!!!!

lu4ka

Не. Те ги сменят от две години.

Погребението беше по малко от ден.

Идиотите с минусите не са гледали, но по принцип мразят фактите.