Brexit сделката е факт. Какво следва?

Споразумението обхваща не само търговията, но и инвестициите, конкуренцията, държавната помощ, данъчната прозрачност, въздушния и автомобилния транспорт, енергетиката и др.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щото ако не е публикуван обсъждаме нищо

тъп въпрос; нищо специално, просто англичаните ще си живеят добре както преди и ще се отърват от наште цигани, поляците и другата "европейска" паплач дето ги заливаше напоследък

така както в България , няма да има . Това е .

тогава български

проверка на околовръстното шосее ли ?

Ако ще бомба да ги заличи , много ми е зор ...

To голямите в EU са си на сметка, а за бедните си знаеме. Освен, че ще го...., ще плащят и сметките на богатите. Шибани колониалисти, но не може да им се отрече, че са хитри. Ние просто нямаме избор, ако желаем да сме в клубът на "богатите"

Както и се очакваше руините на Британската империя принудиха джендърите представлявящи ЕС да отстъпят ! Англичаните преговаряха за себе си, а брюкселските бюрократи за да отчетат някаква дейност, която да обявят за грандиозен успех. "Сделката" е пълен провал за ЕС. На първо време Европа трябва да наложи високи мита само за стоките от английският риболов докато проблема се реши.

Глупости!

Честито на печелившите и свободни британци! Постигнаха желаното - свобода и безмитна търговия със европрецаканите.

Безмитно, ама за стоките, а те са около 14% от оборота. Останалите 86% са услуги. Дадоха на Борис трохичка, за да клекне.

политика за наивници, няма нужда от такива драми! ЕС не е отстъпил чак толкова, колкото си мислиш! Това си е долу горе споразумението на Тереза Мей! Следва ратификация в ЕП и Съвета на Европа, после и от 27 парламента! Ти вярваш ли, че това споразумение ще мине ако НЕ Е в полза на ЕС!

Щом успехът се крие в разединението и напускането ще доведе до "просперираща Великобритания", то не разбирам защо Северна Ирландия, Шотландия и Уелс са още в съюз в Англия ....

ЕС - пазар 448 милиона. Обединеното кралство - 66.5 милиона. Англичаните изляха огромно количество помия и лъжи по адрес на ЕС. Като гражданин на ЕС се чувствам предаден от поредната отстъпка, направена от ЕС по отношение на Англия. Англичаните имаха най-много представители в парламента на ЕС, както и право на вето - все отстъпки. Накрая, най-нагло и предателско, след като близо 50 години са били членове и са се възполвали от благата на ЕС, решиха да подкопават ЕС с пропаганда, която стартира от Тръмп. ЕС със своите 19 трилиона БВП и огромен пазар, вместо да ги остави без споразумение, реши да направи поредната отстъпка за наглеците. През 1973 година, когато Обединеното кралство става член на ЕС, нейното БВП е 192.438 млрд. долара. БВП-то на Германия е 398.437 млрд. долара, на Франция - 264.430 млрд. долара, на Италия - 175.492 млрд. долара, на ЕС 1.142 трилиона долара, и на Япония - 432 млрд. долара. 2018 година БВП на Обединеното кралство е 2.855 трилиона долара - това са 1384% увеличение спрямо БВП от 1973 година. Това увеличение до голяма степен е благодарение на ЕС. Очевидно е, че споразумението е прието от Франция и Германия, иначе нямаше да има сделка. Останалото са формалности. Освен това е факт, че в ЕС се случва това, което кажат Франция и Германия, останалите само следват партийната линия. Не очаквам някой орган на ЕС да отхвърли споразумението, което влиза временно в сила и на практика на 1.1.2021 година не се очаква да има проблеми със вноса и износа между Обединеното кралство и ЕС. Германия има доста бизнес в Обединеното кралство. Има вериги магазини като Лидъл и Алди, има заводи и т.н. При Брекзит без сделка, немската икономика ще пострада, така че отстъпката в последния момент на ЕС изобщо не ме учудва. Територията на Англия е - 130 хиляди м2, на Обединеното кралство - 240 хил. м2, на България - 110 хил. м2. Англия е предимно едно голо поле с около 10% гори. Гъстотата на населението в Англия е 432 човека/км2, в Обединеното кралство - 275 човека/км2, в България - 64 човека/км2. Около 35% са горите в България. Как е възможно при тези дадености БВП на България да е 65.13 млрд. долара, а на Англия - 2.5 трилиона долара? Дори 8 пъти по-голямото население на Англия не обяснява разликата в БВП-то.

Явно доста неща не са ти ясни и в рамките на един диалог във форум няма да ти станат по ясни, но... Първо, ключово за отстъпките на ЕС към Обединеното кралство е това, че ЕС изнася всяка година за 100 млрд. евро повече стоки и услуги, отколкото внася оттам. Без търговска сделка, която да гарантира запазването на втория най-голям външен пазар за общността, в ЕС ще бъдат загубени стотици хиляди работни места и хубаво, че начело на ЕС има информирани, интелигентни и отговорни политици, които защитиха интереса на граждаите на ЕС, а не заложиха на инфантилни сръдни и квалификации в стил "предатели", като теб... Относно това - как Англия е колкото България като площ и няма гори, а е голо поле, пък има толкова БВП..., не знам кое те кара да мислиш, че горите или площа имат някакво позитивно отношение към БВП. Високият БВП се постига с продукти и услуги с висока добавена стойност, на каквито е базирана икономиката на Обединеното кралство и каквито почти липсват в икономиката на България.

Едва ли има по-инфантилно нещо от "Брекзит" и по-специално неговите лица - Борис Джонсън и Найджъл Фараж.

Нещо не ме разбираш правилно... Не казвам, че одобрявам Брекзит. Казвам, че след тази епохална глупост, отговорните политици трябва да не се държат и те като малки деца, а да предприемат необходимите действия, така че щетите върху всички ни да се сведат до минимум. Мисля, че точно това направиха от евврокомисията, след като поеха контрола, тъй като Мишел Барние и британските преговарящи продължаваха да се държат инфатилно.

Отговорността за Брекзит е изцяло на определена клика от английските политици. От самото начало, както и през цялото време на кампанията и преговирте, английските политици са тези, които се държаха инфантилно. Групата на Найджъл Фараж се държеше изключително инфантилно в парламента на ЕС. Борис Джонсън искаше да нарушат международните норми и да не спазят сключеното с ЕС споразумение. Мишел Барние е дипломат от кариерата с изключителни качества и опит, какъвто в Англия очевидно няма. От страна на Англия само разни инфантилни палячовци. А пък ние в България можем само да си мечтаем за политици и дипломати като Мишел Барние. Барние не преговаря самосиндикално, той съгласува всичко с ЕК. Каквито и ходове да предприема той, всичко предварително е договорено с ЕК - много добре знае какви са интересите на ЕС„ какви отстъпки може да прави, какви не може и т.н. Ти май го взе за Борисов или някой друг от българските политици? Между другото, забелязал ли си колко инфантилно е поведението на българските политици, само се оправдават едни с други, докато усвояват обществени поръчки?

дет се вика плъховете първи напускат потъващия кораб

Борката още си е в Англия...... но Британия потъва......

писах и преди - нещата приключиха най-общо казано така - "Сбогом и благодаря за рибата" !

Яко прецакване за британците.....прецакаха си банковия сектор, университетите и фермерите....... А спасиха си рибарите, които данъци не внасят Орангутана потопи острова

Ингилизите излизат от Еразмус...... Кофтии за тях и нас..... тъпо, мега тъпо

предварителна, за да се отчетат политицие пред данъкоплатците, чиито пари харчат безобразно на воля

през ВСВ имаше 'ос' - рим - берлин - токио. сега ще е вашингтон - лондон - ? кой е 'третият елемент' ?

Киев!

Британците си запазиха всички привилегии на ЕС но няма да внасят и цент в съюза, изгониха бракониерите от техните води, могат да сключват търговски договори с който и както си поискат, регулират самостоятелно имиграционната си политика! Някакви “ специалисти” тук предричаха едва ли не фалит на британците след излизането им от ЕС!

ми не прецакаха си банковия сектор, университетите и фермерите....... Чвстно казано спасиха си рибарите, коиот данъци не внасят и прецакаха най-големите си индустрии

Никого не са изгонили, квотите си остават, достъп до пазара имат, но ако нарушават конкуренцията с дотации - ще има мита, договори могат да сключват, но няма как да внесат от япония и после да изнесат в ЕС без мита. Ако си бил скоро в UK щеше да видиш каква им е имиграционната политика - не харесват европейци, но са луди по индийци, пакистанци, афганистанци и тем подобни. Фалит няма да има, но ще им стане малко тъпо заради куп други неща. Европа може без Англия, Англия без Европа не може.

Тази идилия за ангетата , която ти е в гран.вата няма нищо общо с действителността

Британците започнаха да духат супата. Да информация е сладко.

Следва, че ес за пореден път се надупи. Нищо ново. Безсмислена организация. Ние кога напускаме?

Германците може и да се надупиха, ама това споразумение ще е факт едва когато 27те членки го ратифицират. Което ще рече че франсетата може и да подложат крак, не са за подценяване и поляците, които ще пострадат от това че няма да могат да работят току така в UK. Смятам че затварянето на границите не беше заради ковид, а за да покажат на англичаните какво ще им се случи.

Франция няма сметка да спъва споразумението защото ако го стори, тотално ще си осакати риболова. Поляците дали ще подпишат или не, все тая. И в двата случая за тях (и всички други) ще има точкова система.

Как гога2 Ти не разбра ли -утре

zdrafkof

Напускай ,какво чакаш?Свят широк.Няма "ние" има "ти".