Brexit поставя на изпитание британските енергийни компании

Какво е общото между правата за улов на риба в Обединеното кралство и сигурността на електроенергийната система?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аре режете им кабела и да се връщат в средновековието, та да ходят да се кланят на царя си...

Англия не е България .живея от 20 години тока никога не спира.нито има проблеми .българите си мислят по-български.Англия има нуклео станция така че нас не ни мислете.мислете за българската си кочина.

Не им трябва ток,ще си палят свещи! По един или друг повод.

Че кво им пречи на британците да си купят ток извън Евросъюза... или Франция смята да ги рекетира.

Напримар да си купят ток оот САЩ в кофи

А защо не от Норвегия или Швейцария?! Те са в европейският пръстен, демократични са и не са членове на ЕС-)

на ел.енергия не става без загуби и транзитни такси даже и когато минава през демократични страни.

Британски енергийни компании? Четири от шестте най-големи доставчика (Big six) на ток и газ в ЮК са собственост на германци, испанци и френската държава. Петият води преговори за продажба с E.ON. Британската енергетика, включително и производствените мощности, не са в британски ръце.

Вече съществуват повече от 18 милиона биткойни, генерирани от „миньори“, които също осигуряват изчислителната мощ, подкрепяща блокчейна, цифрова книга, поддържана от хиляди компютри по целия свят, която записва транзакции, направени с помощта на валутата. Математическата система, която генерира нови биткойни - която е децентрализирана и следователно няма контролна институция като централна банка - има максимум 21 милиона монети. Но рядко в дискусията за реалната стойност на биткойн се разглежда въпросът за производствените разходи, освен така нареченото непрекъснато онлайн хардуерно оборудване, главно въпросът за консумацията на енергия. Сметките за енергия за консумация от приблизително 3 киловата на час само за малка неконкурентоспособна единица са обичайният случай, просто когато сте онлайн в репродуктивната верига! Математиката зад възпроизвеждането на нови символи натрупва потреблението на енергия в скала от квадратен корен 3. В крайна сметка хипотетично, вместо да обслужва нуждите от плащане, биткойн общността трябва да харчи цялата така наречена стойност за поддръжка на текущата стойностна машина. С други думи: веднъж влязъл, няма изход. JPMorgan например прогнозира такава вътрешна стойност на прекъсване около днешна цена от около 100000 USD, с днешни еквиваленти за цените на енергията и технологиите на оборудването.

Нали Ингилизите само бяха донори на прогниващият ЕС?!? Какви са тези фалшиви новини :) Ще видят как се насадиха на пачи яйца поданиците