Увеличаване на британските туристи у нас заради Брекзит

Асоциацията на британските туристически агенти съобщава за увеличаване с почти една трета на броя на резервациите за ваканция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой още не знае, дали Великобритания няма за въведе визи за българи, рунънци и поляци. Ако Брекзитът е без споразумение, това ни очаква. Ако това се случи, България трябва ли да въведе реципрочно визи за британци?

Бпрпвец винаги си е пълен с британци!

Казвам им на козяшките подлоги, че брекзита е хубаво нещо, ама те - йок, та йок!!! Говеда!!!

малък си да слагаш визи. меркел и макрон ще ти кажат, но те най вероятно ще се въздържат от визи .

сложихте тиган преди да сте хванали рибата. Брекзита ще е когато свърши сезона..така, че ще почакате до другия да видите дали фантазиите ви ще се реализират.

Брекзит няма да има, а Гардиън трябва да оправдае няк'во кешово или банково плащане свързано с нЕкоя кампанийка... Спете спокойно! В Англия хората знаят, че ги играят....(че има и рима). От първа ръка!

Че Брекзита е в интерес на Козяк! При Брекзит Великобритания се приближава към САЩ!

"след като лирата рязко спадна спрямо еврото от вота за Брекзит през 2016 г." . Ти да видиш, начи лирата рязко е паднала спрямо еврото, а към лева не? Смееех.

Защото сега направо не се понасят, а?

Усетих. Днес в Гондолата на Боровец се качи един с червен нос и до горе трябваше да търпя миризмата на мастика и престорения му бритиш инглиш. Предимно отрепки идват тук на почивка.

Той лева и германската марка (в последствие евро) са вързани от 97ма година ама добре ,че са тъпите британци да си мислят че са на далавера

Повече ингилизки свини значи.

Най-глупавото нещо е да продаваш евтино. Не можеш да се развиваш, не можеш да се надграждаш. Ден година не хране в дългосрочен план!

Щом евтината лира ще довежда британските туристи у нас, значи тези туристи са от най-бедните ! А какво правят бедните туристи ? Купуват евтина пиячка, правят золуми и бият чистачките по хотелите ! Освен това, ако курса на лирата падне, то курса й ще падне както спрямо еврото, така и спрямо лева, та му е все едно на британеца къде ще си харчи парите. Ако миналата година британеца е похарчил у нас 1000 лири , при курс 1 към 2.3, значи е похарчил 2300 лева. Тази година, ако лирата падне на 2 лева, то британеца за същите 1000 лири ще похарчи у нас 300 лева по-малко ! Ха !

при минимално тамошно часово заплащане от ~15,6лв еквивалент естествено че с или без брекзит ще е достъпно за джоба им да почиват на хиляди мили от родина си

Че откога пък в БГ е евтино?!

SU-152

О неееееееееееееееее,това лято в Рилският манастир,чух един британец да казва, че "комиксите", нарисувани на тавана на храмовете, са били по-яки от тези на Марвел....

Ако лирата падне спрямо еврото, трябва да паднат пропорционално и българските цени, за да се харчи по-малко...

Ако лирата падне спрямо еврото, трябва пропорционално да паднат и цените в България, за да не се харчат повече лири тук...

Абе, ти си голям сухар :)

Това евтина реклама ли беше или пак фалшиви новини, бе то половин България бяга на вън а ,,англичаните,, идват тук:))) Пък да не забравяме че свестен и трезвен англичанин не съм виждал по тези земи:)))

За който и да е от Европа в БГ му е евтино, защото доходите са им в пъти над нашите...

За тях е евтино не за нас !

По-фалшива от тая новина не съществува.За първи път не чух нито веднъж английска реч в Банско тази година.Това го казвам като очевидец.А като специалист в сферата на международните отношения мога да дам една - единствена прогноза,че след Брекзит/със или без сделка/ ще търсим англоговорящи със свещ по нашите курорти,защото ще могат да стъпят там само онези , които имат виза.ЧСИ и без това са налепили съобщения за публичната продан на имотите /на разни Джоновци,Патриковци и т.н./, защото албионец като се напие забравя ,че си е купил преди 10 или повече години имот в БГ и си е питал ушите да плаща данъци за него.

Добре са ни дошли от такива туристи има нужда , а не от тия къде ми се лигавят на бутилка водка !

Поредните безмислени и малоумни новини!!

Ако лирата падне, независимо спрямо кво британците ще имат ПО МАЛКО ПАРИ за харчене и едва ли ще ги харчат точно тук! Ама ми се обадете като падне да си накупя че искам да си взема жилище на острова .

И на мен нещо логиката ми се губи ! Щом лирата пада спрямо еврото, това значи, че повече европейски и български туристи ще има в Англия, а не обратното ? Че ще се търсят повече Ягуари, МакЛарън или Рейндж Ровъри, вместо Мерцедеси и Ауди ? Аз пък съм си харесал Morgan Roadster и като се срине лирата, ще си я взема на далавера !

Защо ме изтрихте?!? Дори малко дете може да сметне, че ако лирата рязко падне , ще намалее рязко и покупателната способност на притежателите и . Съответно потока от туристи ще падне, а няма да нарастне!

"специалист в сферата на межународните отношения" разбирай безработен/продавач с диплома от УНСС по безсмислена наука дето само в СССР я има. С или без ЕС, визи на Европеец един комсомолски туземец никога не може да иска. Виж за мйка Рассия е друго.

Боклуци не ни трябват.

Имаше хиляди англичани пенсионери, които си купуваха евтина къща в български села и живееха комфортно от пенсията си. Имаше дори групи семейства в едно село. Сега за съжаление не могат да си получават пенсията в България и затова си продават селските къщи и се връщат обратно в Англия. В Испания такива англичани има още повече, но и те ще се изнесат също оттам.

Може и да е вярно в момента, но вероятно е за последна година, след 29 март едва ли ще има толкова мераклии. Освен временни визи им се подготвят и други изненади в Европа. Да не говорим, че ще бъдат затворени много работни места там, европейският бизнес включително банковия бизнес (за повече от 800млрд euro) се мести в Европа. Те внасят 40% от ток потреблението, също газ, хранителни стоки, лекарства основно от Европа. Европейските сезонни работници се изнасят оттам, а английските менажери пък трябва да се приберат от Европа и да си търсят друга работа за по-малко пари в Англия. Ако бъде твърд Брекзит, накъдето отива, ще бъде катастрофа за Англия.

мъдьо комуне си и комуне си оставаш.

Английски мениджър звучи като евреин еленовъд. На англичаните не им се работи та им се рИве.

Беше ...

Вярно е, че БГ е най-евтината дестинация за британците. Все пак, обезценяването на паунда намалява покупателната способност. Пред референдума за Брекзит, 1 паунд беше ок. 2,60 лв. След това падна на 2,15, средно. Значи, на всеки 1 к паунда, губиш 450 лв. Аз лично губя поне 1,5 к лв всяка година, когато идвам със семейството си до БГ. Страшен автогол си вкараха британците с тоя Брекзит. Яко ги подхлъзнаха. Тепърва ще му плащат цената. Ама, живи и здрави!

Сами се позиционираме за евтин туризъм със често пъти социално слаби и с нисък социален статус.от там са и ниските заплати в туризма и липсата на кадри.

там дето от известо време живея, на разстояние по-малко от София-Банско има един голям ски курорт; няма да ви кажа кой е, може да се сетите по част от параметрите му. 3 лифта тип гондола като на боровец с кабинки за 8 души, една гондола с кабинки за 28 души , 8 4-седалкови по-дълги от годолата на Боровец, още толкова 2-седалкови и около 20 влека тип котва с различна дължина. Пистисте са от за начинаещи до абсолютна дивотия и екстрим където може да те качат с хеликоптер. За 1 седмица не може да се мине по-всичките, пробвал съм, а за сведение, ястребец 2 го спускам за 8 мин. Хотелите наоколо събират "само" 60000 (да 60 хиляди) души; а колко бара, кръчми, ресторанти и басейни има не съм броил, но рядко ми се се случвало да не си намеря място за вечеря; почти като Банско звучи нали...? приятно каране и прекарване по българските ски курорти

то 'ногу просто бе, живей си с циганите тогава, купи си къща у факултето, фъргй кючек и недей да одиш при "боклука"

ко сте седнали да ги мислите англичаните? да не би да сте си решили българските проблеми? а да се басираме ли че даже и да стане по-зле в англията, там пак ще живеят по-добре от нас? или май нема смисъл

Аз навремето се качих със съпругата си в гондолата на лифта от Симеоново за Алеко. За съжаление се качиха и група софиянци. Пушиха всички непрекъснато до горе, въпреки забраната за пушене в кабините на лифта и въпреки нашите протести. Невъзможно е да се разправяш с БЪЛГАРСКИ ПУШАЧИ-ПРОСТАЦИ! Това ми беше първото и последно качване на този български "ЛИФТ САМО ЗА ПУШАЧИ"!

Аз навремето се качих със съпругата си в гондолата на лифта от Симеоново за Алеко. За съжаление се качиха и група софиянци. Пушиха всички непрекъснато до горе, въпреки забраната за пушене в кабините на лифта и въпреки нашите протести. Невъзможно е да се разправяш с БЪЛГАРСКИ ПУШАЧИ-ПРОСТАЦИ! Това ми беше първото и последно качване на този български "ЛИФТ САМО ЗА ПУШАЧИ"!