Коментари - Бразилия и Франция инвестират €1 млрд. за опазване на Амазония и джунглата на Френска Гвиана | Бизнес.dir.bg
назад

Бразилия и Франция инвестират €1 млрд. за опазване на Амазония и джунглата на Френска Гвиана

Лула и Макрон ще се стремят да определят общ курс за борба както с изменението на климата, така и с бедността

Обратно в новината
| Редактор : Радостина Димитрова

Коментари - Бразилия и Франция инвестират €1 млрд. за опазване на Амазония и джунглата на Френска Гвиана | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както се казва: "Гаранция-Франция".

Как ще я опазят, както в Шри ланка, където изгориха 10 милиона декара дъждовни гори ли? Унищожават белите дробове на земята и после да носим не маски а противогази.

На територията между Бразилия, Боливия и Парагвай е един от най-големите залежи на Литий на планетата. Зоната на добив не е само за изваждането на рудата, но и за нейната обработка посредством различни видове киселини. Като в последствие използваните киселини се изливат директно в почвата!!! Поради това цялата зона на мината се е превърнал в блато с киселинни пари, където без противогаз и защитно облекло директно Умираш. Зоната на добив също така продължава да се разширява и да създава токсична пустощ, НО да нека се преструваме че това не е проблема, а изменението на Климата поради индустрията на изкопаеми горива. И да сигурен съм че джунглата около Френската Гвиана е "по-зле" от блатото с токсични пари.

Този участък, който споменаваш не е точно в джунглите, но за написаното си прав. Когато видя Макрон и веднага се сещам за корупция. Изключитено неприятен ми е този човек, за разлика от всички предишни френски президенти. Тук се намесва френска Гуяна, единствената остамал колония в Южна Америка, където е позициониран космодрума Куру. Най-вероятно се замисля разширяването му, разбирай дивашка сеч на нови гори, разбира се всичко завоалирано зад най-благо пожелания за зелен рай.

Макарон оправи френската икономика (жълтите жилетки и земеделците) и сега ...ще оправя и Бразилия. Предполагам, че ще се опита да се възползва от Бразилските природни ресурси в замяна на Африканските, откъдето му показаха пътя. Между другото, Бразилиа е с пълен ядрен цикъл за производство на ядренно гориво за ядренните си реактори в Ангра дос Реиш, които са строени по френска технология.

Пише се "ядрено", а не "ядренно". Едно от елементарните правила в българския език.

Муито обригадо...

е причина за климатичните катаклизми...това дерегулира разпределението на дъждовете по земята...например т.нар. "въздушна река" над амазонската джунгла е основното течение, което захранва южна европа с дъжове... сега при почто 70% изсечена амазонска джунгла Испания и Южна Франция ще се превърнат в Сахара

Доста отчаяни ходове прави Макрон, след като руснаците завзеха почти всички френски колонии там. И понеже вече не може да пие негърската кръв и пот, Макрон е отишъл къде? - при индианцитеее. За да продължи да има достъп до ресурсите на друг континент и държава, където между другото, е и единствената площадка за изстрелване на европейските космически ракети Ариана.

се събудиха от мечешкия сън. Ако искаме да живеем добре всеки от нас трябва веднага, сега, моментално да започне да сади дървета. Аз съдя орехи, череши и поддържам дивите орехи, ябълки и няколкото иглолистни, които имам. Това е основно, за да можем да имаме подпочвени води и да живеем. То е важно и за животните, които ни изхранват. И не искам да чувам новоизлюпени "специалисти" до обясняват как, цитирам "дървета има там където има вода". Това не е вярно. Точно обратното е - водА има там където има дървЕта, защото площ от 10 декара дървета създава микроклимагт и така нататък. Това го е знаел още прадядо ми, който е има 300 декара и те са били предимно ниви и гора. ХОра, моля садете дървета и спрете да ги сечете, за да не ви падне къщата. Няма да ви падне къщата. Това са глупости. Не знам кой глупак го е измисли това.

С жалките пиари. Заминаха ви колонийте бабоебецо. Заминаха:) Скачайте в Украйна да ви пържат ФАБовете.

Ей го и тоя. Този "колоний" някой римски пълководец ли е?