Браншовици прогнозират силно поскъпване на жилищата: ето какви са причините

Миграцията, поскъпването на строителните материали, евтините ипотечни кредити и неизгодните депозити са сред главните фактори. Върви и замяна на панелните апартаменти с ново строителство

Обратно в новината

Коментари - Браншовици прогнозират силно поскъпване на жилищата: ето какви са причините | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво става бе? От вчера масова реклама на коптори и кредити? Статия след статия. Явно са предприели новогодишна офанзива. Е, пък да ви кажа, аз не смятам да инвестирам в балон. Ама със сигурност има шарани. Успех.

раздел „Хумор и забава“ :)

факоф дирници,то народ в бг не остана,жилищата поскъпвали,смешковци...

Твурдят от асоциацията на строителите, че 1 двустаен в София ще е 250хил. евро. Тъкмо ще се засили миграцията и вече не 50хил. на година ще намалява населението а по 100хил.. И смешници, не може една селска къща на 50км от София с 1 декар двор да е 30хил. евро, а един двустаен в Манастирски ливади, което не е и читав квартал да е 160хил. евро (обява от вчера), т.е вече тази мизерна кутийка ще е 200хил. евро. Държава на абсурдите. Платена статия. По улиците на София е пълно с хора със скъсани обувки, те ще искат 400 000 лв за 80кв.м апартамент.

що бе Байо? Имотният балон може да издържи на много зверско надуване. Пари може да се направят от тази работа.

трай си, че и на селските къщи ще вдигнат цените!

Бърже , бърже да купувате коптори. А какво правим с празните жилища. 30-40 % от старите и новото строителство не са обитаеми?

Няма лошо. Който иска да надява хомота и да се пробва. Пък може и да прецака някого. Аз имам по-смислени неща като идея.

Сега всички страхливи хора ще хукнат да купуват и ще вдигнат цената както тези спекуланти искат. Елементарно Уотсън:-).Спрете да купувате и да видим какво ще стане. Градовете са грозни, мръсни и скъпи. Там хората лесно се манипулират и са роби. На колата на жилището на страховете си.

Няма бе , балона ще се спука .... ех балъци , балъци :) Чакайте вие да се "спука".

правителсто, скъпотия, жилища, oставам си в германия и почвам да си търся къща тук, бг. го оставям на младите и прост ,о киро :)

200 хиляди празни жилища само в София плюс миграция към селото и малкия град. За първи път от много време, впрочем. С една дума, както отбеляза и колегата - бал-о-о-он

Ще изчакам и ще си купя жилище от съдебния изпълнител. Това работи винаги и скоро ще проработи на високи обороти !! Цените се вдигат , а доходи няма ??!!!

Градовете се презастрояват грозно при положение че има страшно много необитаеми жилища. Нужно е спешно да се вдигне данъка за второ и трето жилище , ама яко. " Инвеститорите" ще започнат да продават и балона ще се спука

Ти явно нямаш достъп до малко статистика и факти. Недей много да им се връзваш на тия статийки и заклинания от строителния бранш при това.

хе-хе това извинение с покачване цените на строителните материали не работи вече. Строителните материали без да се стига до луксозни изхвърляния за по 300+ лева за плочки съставляват не повече от 100-150 евро/кв.м. Всичко останало е разходи за ТРЗ, права на строеж, услуги (изкопни работи, включване към ВиК/електро) и печалба. Това последното е около 60% от крайната цена, минимум.

То не мога да поддържам това което имам, камо ли да купувам още. Всички имоти в страната са в руини и задръстени от боклуци. Като след война сме. жалка картинка.

Колко хубаво става....

Латифундистите прогонват последните задържали се по селата и играят комбина с имотната мафия в няколкото по-големи града.

При 7% инфлация 7% лихва по кредита значи банката да губи пари от това, че е дала кредит. Вдигането на лихвите ще доведе до обръщане на пазара, защото все още хората купуват с при, които нямат. Тръгне ли веднъж надолу, следва цяла спирала от понижение на цени - на материали, труд, обезщетения ... това се случва винаги с имотните балони, кога ще се случи, това е друга тема. Ще стане, когато реалните участници на пазара купуваи, станат по-малко от реалните участници на пазара, продавачи.

Ха, ХА, ХАААААААААА..... Дори НСИ отчете задържане на цените и намаление на ръста на цените на годишна база... Последни издихания и платени статии... В държавата с най-голяма смъртност с 3 милиона по-малконаселение :-) .... И над 50% нови жилища които са за инвестиции и си стоят .....

продават на 2000 евро на квадрат новото строителство в София. Естествено е да пускат подобни глупости. А това, че лихвите вероятно ще се вдигнат и балона ще думне и ще паднат под 1000 Евро на квадрат не се обсъжда въобще......

Инфлацията ще погуби младите. Аз като бях млад си купих жилище евтино. Сега синът ми трябва да живее под неам, защото никоя банка няма да му даде пари за жилище

Те и сега са недостъпни, представям си като се покачат с 17%. Хляб по 2 лева ли да купувам по-напред или да изплащам кредит на 17% по-скъпо жилище? Ами може и с 50% да ги вдигнете... Все тая.

Това е статия за изкуствено помпане на цените. Строителите и брокерите всячески искат да вдигнат цените, за да имат по-големи печалби и комисионни. Всички виждат, че балонът скоро ще се спука и сега помпат като за последно. Нагушване като за последно! А после когато балонът се спука и цените рязко паднат, кой ще изкупи евтините имоти? Точно така - онези които до последно се гушеха и разполагат с много кеш.

дирлайнарника място за реклама и лъжи всеки който им обещае 2 лв може се яви тук чакат още кинти от дубай от лятото видители тук прогноза и всякакви травестите бъдете сигурни че ви мамят

За толкова пари ще ми строят къща, докато почивам в Дубай. За дупка ново строителство ще дам толкова пари нанайси!

Ще , ще! Особено след март месец, когато ФЕД и ЕЦБ спират количествените улеснения и СПИРАТ ИЗКУПУВАНЕТО НА ЛОШИ ИПОТЕКИ. Тогава , дано да сте на фиксирана лихва, защото цената на ипотекирания ви имот ще стане тройна! А всички останали имоти ще се продават на килограм, защото когато един актив е безсмислен сам по себе си, както някога лалетата в Холандия, рано или късно , стойността му пада до себестойност, че и под нея.

Да, аз изплащах кредита до 30 и няколко годишна възраст. Сега ако взема същото жилище сигурно до 50 годишен ще трябва да го изплащам

Какво правиш в града? Градовете се престрояват защото всички селяни решиха да се напъхат в градовете. И съответно за тях трябват места за живеене.

е какво ще правят после с тях???

иншаллах, покупка в София през следващите 2 години. Нямам никакво съмнение в спад на цените до 20-25%. Повече не е реалистично. Натюрлих, панел или ЕПК от края на 80-те. Новото висококачествено е малко и затова ненормално скъпо. От масовото ново или по-старото, особено в центъра, не бих взел и даром,

Що не си признаеш, че си учил история в НБУ, нецсибсе дипломирал, кефиш се на Путин и БСП инте издържат майка ти и бащата ти които живеят в панелка в Люлин.

дори имотите няма да се продават а ще се ПОДАРЯВАТ! Булгар разбира от всичко, това мацки, медвижими имоти, борса за лалета, футбол, автомобили, ракетостроене ииииии най-вече от всичко по-малко. В Карнобат имотите могат и да им паднат цените, но в София, Варна? Нищо лично за Карнобат просто пример. Късмет, радост и любов през новата 2022г. на всички!

Хммм…Е ще растат, ще растат, па ще паднат. Такова нещо няма само нагоре. Догодина 17%, че слагат и такива цифри, за да си мислим, че са правили анализ. После с еврото още едни 17%. И един кирлив апартамент, в кирливата София ще бъде като в Париж. Само дето заплатите са в пъти по-ниски. Аз мисля после с още едни 17%. … 2009-2014 бяха затихнали. Сега пак същата история.

Млад си още и прост. Но не е грях. Разбира се че ще ида на село. На 10км от града. Докато търсиш място къде да си паркираш варела , аз ще си затварям гаража.За 400 евро на квадрат си правя къща мечта и ще бъда лишен от компанията на тебе подобни чалгаджии.

Разбира от икономика, колкото бабите ви от биткойни. Беше безработен до към 40,издържаха го майка му и баща му, пенсионери живеещи в Люлин. Спами у фейса за БСП и Путин.

Трябва да сте ненормални да се тъпкате в София,най голямата лудница,мръсен въздух,грозотия,задръствания,скапан климат заради 200 лв повече,като заплата от провинцията... В Библията се казва: - бягайте от градовете! А вие само там се тъпкате,но там в последните дни ще се излее Божията ярост върху нечестивите...

Разликата от панелка до ЕПК е от тук до Мюнхен! В центъра на София има жилища които са на 80г. и повече и са по-надеждни от новото строителство и панелките, но гроздето е кисело.

Тази инфлация се отразява и на разполагаемия доход на хората. Освен това, лихвите едва ли ще останат ниски. Идеални условия за гръмване на балон.

има имотен балон, цените са свръх надути в момента. Просто голяма част от българите нямат културата и разсъдъка как да инвестират парите си и си бухат парите в апартаменти а продължават да си живеят с баби и лели, че е по евтино и винаги наготвено. Така че не знам какви увеличения бълнуват брокерчетата и строителни "магнати".

На селските хитреци не им исва на ъкъла че с колкото и да са се вдигнали строителните материали поскъпването зависи от търсенето, а не от техните мечти за светкавично забогатяване.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КОМЕНТАРА!!!

Само 17%? Не вЕрвам! Поне 170% ще поскъпнат, дума да няма. :):):):) За сметка на това новите жилища ще са по-лошокачествено направени и по-малки от досегашните, ако това изобщо е възможно. От друга страна кой е казал, че след като си платил само 6000 лева за квадрат е нужно да стоиш изправен в апартаманта си или да спиш на спалня? Ми не е нужно...

Ама трябва да се яде...както винаги дедовия...

Прокуратурата и икономическа полиция ще се заемат с 'браншовиците' в скоро време, отностно договори на работещите и плащания на осигуровки на реалните заплати в бранша.

Имотите нямат предална цена. В Чехия преди 10 години бяха 1500евро квадрат - сега са 10500евро квадрат. Няма по-сигурна инвестиция за съжаление.

Това е истината!

Нещо не е наред в цялата схема - в София се строи като за последно, новите сгради никнат като гъби, а 70% от апартаментите стоят празни! Кой ще ви купува жилищата и кой ще живее в тях на тези цени ?? Банките тотално заробват - по 30-40 години кредитно робство и да трепериш 2 месеца да останеш без работа, за да изплатиш 50 квадрата!

Нищо на света не се обезценява по-бързо от парите - факт.