Бойко Таков: Малкият бизнес няма притеснения за приемането на еврото, а за липсата на работна ръка

"Имаме валутен борд и уверение, че сегашният курс ще бъде запазен. Нужно е обаче повече усилия и информираност за микропредприятията", смята директорът на ИАНМСП

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При 2 милиона дупи извън икономическа активност да ривеш, че нямало работна ръка е чист дебилизъм. Ама то не може само 25 годишни секретарки с 3 езика, ниски морлани стандарти и ниски финансови очаквания да търсите. Там има лиспа на "кадри" , да. Търсенето превишава в пъти предлагането.

ако плаща бизнеса ще има работа рака

като това за Шенген. Прочетете дали ще стане след като има законова възможност за промяна на курса от друга държава в еврозоната. Да не излезе гаранция Франция.

По възможност, не рботете з бългрски чорбджии наречени "рботодатели"!

Хайде и тоя иска да праща на галерата за паница леща за бърза амортизация и на срочни договори. Българските ишлеме бизнесмени търсят ръчници максимум за сглобяване, запояване, опаковане. Нека бизнесмените си внесат работна ръка от Шенген.

Квалифицирана работна ръка ще намерите на кукуво лято. Малък,среден или голям бизнес...все още очаквате Голяма опашка от желаещи...да,ама Не. Голямото текучество е заради Вас,първо че няма обучен персонал,и второ, че заплатите са ...... Очаквате някой да ви работи за стотинки..?

само кадърните ги искат навсякъде напъваха се да ги карат без осигуровки да работят и успяха да изгонят кадърните сега бай ганьо бизнесмен трябва да плаща повече от европейците за по-малко работа да му е честито като е тоООолкова умен!

В България не се плаща достатъчно и за това няма клалифицирани кадри. Вземат се хора от "пътя", никакъв ценз никакво обучение. Колкото е по-неграмотен,толкова по-добре за бизнеса. Има една пословица - "Сито говедо и гладен човек се водят най-лесно".

Така е. Колко училища останаха за професионална подготовка../хайде да ги наречем техникуми/? Дори и да лазите,ще намерите някой пенсионер.

Туй момченце освен да теоретизира може ли да свърши нещо конкретно? Прочее, имаше на времето една известна фамилия - Такови, та, внуче ли е?

България е в много по- изгодна позиция сега, когато е във валутен борд, отколкото ако приеме еврото. Имаме все пак някаква самостоятелна монетарна политика и в същото време сме застраховани от банковите сътресения от 1994-95 година. И най- важното- в отделение "Емисионно" на БНБ има активи за около 65 милиарда лева, които са добре обезпечени и са си НАШИ. Влезем ли в еврозоната, губим всякаква самостоятелност в монетарната политика, губим тези 65 милиарда лева /те стават собственост на ЕЦБ- за това е голямото натискане от страна на еврозоната, защото 65 милиарда са си 65 милиарда/, които ще отидат за обезпечение на количествените улеснения, т.е. изкуственото поддържане на стандарта на живот на фалиралите Гърция, Италия, Испания, Франция, Португалия, които пък ще продължават да ни се смеят какви бедняци сме, или пък ще отидат за финансиране на Украйна. Изобщо, на кой идиот му минава през акъла от държава с 23% задлъжнялост да се обединим във финансов съюз с държави със средна задлъжнялост от над 90%. Вие лично ще го направите ли като физически лица, ще си обедините ли финансите с ваши комшии, които са с голяма задлъжнялост? Не гледайте всички тези мазни финансови пехливани, които ни поучават от трибуната- техните бизнеси са пряко зависими от лесното финансиране, което еврозоната може да им осигури. Осигуряване, което означава задлъжняване за българската държава, т.е. за всеки един от нас. И не на последно място- ние сме вързани към марката, а не към продъненото евро. Ако някой ден на германците им писне да влачат целия ЕС на гърба си, излязат от еврозоната и си възстановят марката, ние за 24ч ще забогатеем на фона на посочените по- горе страни. Което е и лелеената от българина мечта да стане по- богат от гърка.

95% от т.нар. Малък бизнес са нагли и икономически неграмотни индивиди, набълбукани с кредити, надяващи се някой глупак да им работи за жълти стотинки. СВЪРШИ АВАНТАТА, ИЗМЕКЯРИ и е време да ходите, където ви е мястото - в лайната!!!

УолшВажното е ,че всички активи на БНБ отиват на майна си .За народа пак ще има не мити кайсии .Заплатата делено на две ,цените по две .И тогава ще намерят работна ръка .Първо да осигурят нормални условия и средства за полагане на труд ,нормални заплати от минимум 2000 лв и тогава да реват .

работна ръка. Е няма и да има , за кво да се мъчиш за жалки пари в пробит разграден двор от корупция?

Бизнеса сам си докара липсата на работна ръка.

Защо един човек да работи за 350 евро, като може да работи за 1200? Този продажен и не особено умен гражданкн може ли да обясни?

ръка има, пари не дава малкия бизнес

Как така да няма рааботна ръка- да немат французи, германци, датчани да им работят. те са в ЕС и не им трябват трудови визи. Населението на ЕС е към 500 мил. Все ще си намерят....

Точно така! Отворен пазар е :)) да си търси бизнеса кадри от ЕС.. все ще се намери някой. хахах. Ще им отнеме известно време на тия дебили да се усетят в какъв капан ни вкарват, но.. явно такъв ни е матряла :))) по конференциите.. тъп и продажен.