Бостян Васле: На България предстои много труден дебат за приемане на еврото

Предварителната подготовка е не по-малко важна от самото встъпване в еврозоната, препоръча управителят и председателят на УС на Словенската национална банка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво ми натякват в другите държави какво било като приемели еврото, истината е че си знаем политическата класа в България която не работи в полза на обществото и едни такива промени ще бъдат удар по обикновените хора,нещо като Жан Виденова зима само че в по-плавен вариант но в дългосрочен план ни чака огромна инфлация нарастващи цени, лихви по кредитите,нови дългови спирали после ще обясняват как държавата няма от къде да набави средства и т.н всички си го знаем дето се казва тоя филм сме го гледали вече тридесет години

Тука се изказват книжни плъхове, които развиват тези на базата на фантазията си , това което гонят обаче не е истината, а личните си сметки. Когато отидох в Кипър ноеври 2007 нямаше такива дебати като тук, само прочетох че минават към Еврото и следващият месец хората получиха заплатите си в Евро. НЯМАШЕ НИКАКВО ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ. Търговците бяха длъжни 3 месеца да обявяват цените на етикетите и в паунди и в евро.

Защо Бостян се грижи за България? От кога Словения има грижа за България? Това е пропаганда! НИКОГА цените не са се вдигали с 0.5% при въвеждане на еврото. НИКОГА. Между 30 и 100% се качват, както показва практиката. Понеже в България вече са доста високи в сравнение с европейските държави, може да се очаква, че всичко, което е малко по-изгодно сега, ще стане по-скъпо, ако направим тази грешка. В момента ни спретват кампания, за да ни вкарат в торбата. Чехия, Швеция, Швецария, Полша - да не им е зле?! Някой да е чувал за еврова Словакия? Едва вегитира. Някой да е чувал за еврова Гърция? Изкупиха я на безценица, докато хората се хвърляха от балконите си. Еврото не е за България днес. Това е капан.

Какъв дебат? Пари няма действайте! Такава е политиката. Ще ни трябва известно време за присобяване към новите реалности.

У нас дебати няма! Събира се парламента и приема де що си поискат от Европа! Ако не вярвайте, направете опит с нещо абсурдно и ще се уверите!

Добре де приели сте го, защо искате да го пробутвате на друг. Кой мисли за добруването на друг, кой би те направил ортак на хубавото и да даде от себе си.

България трябва да приеме еврото, в нейн интерес е. Обаче лицемерната позиция на Холандия и Австрия по Шенген, ще провали този важен за нас план. Гласовете против еврото ще се удвоят и реформаторските соли ще загубят. Ефекта от блокажа ще бъде много негативен за България като цяло. Радикални и проруски партии ще спечелят гласове за сметка на проевропейските. Резултата ще провал в плана за приемане през 2024г. Темата ще остане някъде за далечното бъдеще. Икономическата и емигрантска криза през 2023 допълнително ще радикализира избирателите против този приоритет! Има реална опасност българския суверенитет, нещо което се премълчава за момента.

Еничарите взимат решенията. Матряла влачи. Дебат се провежда ако има реални страни. Тук страната е една: ДС масониадата. Каквото им кажат от ложите, това се случва. Утре ако им кажат: Запалете България и мобилизирайте матряла, че ни трябва територията без хората, това ще се случи за 24 часа. Господина е напълно наясно, но играе и той театър по поръчка.

Не казваме "НЕ", казваме "НЕ СЕГА". Това трябва да е отговора на България за Еврозоната. Когато икономичските показатели на държавите в нея са по-лоши от тези извън нея е по-добре да стоим настрана, докато се подобри ситуацията, за да не носи още в началото бремето на губещите.