Борисов: Поемаме политически риск - ДДС за заведенията пада на 9%, отлагаме Наредба Н-18

Премиерът прие исканията на ресторантьорите, с които Горанов не е съгласен. Но постави условие: намален ДДС, но 100% оборот на светло

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а нямало пари за медицинските сестри. за кръчмарите може да има !

борисоф, колко ти е лептата ? дай ще съберем някой лев и от другите бизнеси, та барем и за нас се сетиш !

МАШИННО ГЛАСУВАНЕ И ЦИК от ГЕРМАНИЯ! НЕЗАБАВНО!

В нашата държава политически риск е да отговориш на нещо за което се е протестирало вече половин година, и да се направят промени, съвпадащи с направени такива в страни съседни на нашата.

Снимката обаче кърти мивки. :) :) :)

Това е последната мярка, която би довела до изсветляване на бизнеса и запълване на фиска! Най-доброто в този кризисен момент е расрочване на задължения, а не опрощаване на 13% ДДС. Намаляването на ставката не би довело до увеличение на оборотните средства, нито до автоматичен спад на цените с 13%, нито до наплив на клиенти....., единственото сигурно е, че ще се отвори още по-голяма дупка в бюджета. НЯКОЙ ХОРА НЕ СЕ НАУЧИХА, ЧЕ ПОЛИТИКА И ИКОНОМИКА НЕ СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО!

Боли го фара бб.За него е важно да няма протести и да фо свалят от власт.

Благодааря ти тъп гъз.

Чета подзаглавието и си бия главата в масата - намаляваме ви ДДС-то, ама спазвайте закона. Пич, спазването на закона и декларирането на пълният оборот трябва да се случва по подразбиране. И ти, като знаеш, че не се спазват правилата, какво точно правиш? Това прилича на срещата с футболните босове - спрете да си договаряте мачовете. Друг е въпросът откъде ще се компенсира това намалено ДДС. Ама важното е да се харесаме на една част от обществото и да нагъзим друга, нали?

Taka e kato pove4eto depytati imat xoteli po 4ernomorieto

Пълен цирк. Колко МУ е важно да остане на власт. "След МЕН и потоп".

ОСТАВКА!!! НЕЗАБАВНО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО, ПЪЛНА РЕВИЗИЯ на "държавата" ни, МАШИННО ГЛАСУВАНЕ и НОВИ ИЗБОРИ!!!

Управляват ни престъпници! А икономиката е в ръцете на други престъпници! Сядат и се разбират за поредното престъпление. А на народът безхаберието му е безкрайно голямо!

Завой на 360 е ход на мутрата щото го е страх от разкритията на божков за мента и влади понеже техните прегрешения ще легнат върху него и ясно е решил да изпуши тези 2 бушона, хитър ход за да спаси задника си и рейтинга

Е сега любка Т. ще остане още една година да мъдри глупости и няма да излезе в заслужена почивка. Поредния незавършен проект

Евала на тиквоча. С това още веднъж затвърди съмненията на всички ни, че туристическия бизнес е негов и дава лепта на мутрите около него.

Бойко, Бойко, колкото съм те хвалил толкова и ще те плюя сега. Всички ти казвахме че наредба Н18 е много голяма крачка и не сме ние и ти не си готов за нея. Има няколко важни стъпки преди това, да не влизам в подробности. Такава наредба се прави с добро планиране, ясен и далечен краен срок, с ясни изисквания, а не промени каквито НАП правиха през месец. Твоето Iдиотче Горанов те подведе много тежко с нея. И за пореден път се доказа това. Сега тези което въведоха новия софтуер, реално спазващите правилата са излъгани - от ТЕБ са излъгани и неконкурентно способни спрямо останалите мнрънкачи , които не са плащали и няма и да плащат данъци. Ти излъга и подведе хората, които работят реално на чисто в тази държава и ти плащат данъците. Излъга и предаде двигателя на икономиката. И догодина няма да я въведеш защото кризата няма да отмине лесно и бързо, а има избори и никой няма да се занимава с нея. Сега ще си искаме инвестициите в тази наредба, които не са малки. Реално това недоразумение Горанов и НАП разделиха хората в България, тежко ги разделиха. Едните работят по едни закони, другите по други. Това е повече от година а и ще продължава още поне толкова. Тотална гавра. И най-лошото е че дори и с такова пропадане, останалите политици са още по-зле и от тебе.

Имам школа за уроци по математика БЕЛ и 3 чужди езика. Какво трябва да направя, да идваме и ние на килимчето и да се лензим и молим на плиткоумния султан ли?

Браво партио любима 20% данък на основните храни и лекарства, а на мутрите собственици на хотели 9%. То и тях няма да платят защото всички работят в сивия сектор. Къде е инспекцията по труда да види на каква заплата се осигуряват и колко часа е работното време на служителите. Народе внимавайте как гласувате следващия път за да не ви правят постоянно на глупаци.

Бойко Борисов за толкова години на власт освен глупостите направи и много смислени неща в тази държава. Лошото е че колко още години смята да управлява?! В щатите президентите за това имат по два мандата макс. Добри , лоши, толкова. В един момент тази система се изчерпва и е хубаво нещо ново със свежи идеи да го смени. И след някоя друга година пак така. Лошото е че в неговата партия не виждам кой може да го замести. От БСП и те са изчерпани пълни издънки от всякъде. В заключение ще кажа че само другаря Ким и др. Путин искат да управляват вечно. Нека не ставаме и ние като тях.

посочи 2 смислени неща !

Нормалните държави са с по-ниско ДДС на книгите и детските храни. Булгар на ресторантите, които са собственост на ДС доносниците, получили ги без пари. Да сте живи и здрави.

Каквъ риск поемаш бе? То е ясно, че след това безумие няма никой да те погледне повече. Нищо рисковано няма тука, всичко е ясно още преди да си почнал.

Жалка работа, толупска.

Коронната криза показа, че приоритетът на управляващите за спасяване на нацията от заразата е използваемостта на хората за властта, и това определя живота на хората. Първо са банките, след което едрите собственици, политиците, репресивните органи, кръчмарите и хотелиерите, медиците и накрая са простите хорица. Както едно време - господарите са ядели на масата, и каквото остане от храната са го подхвърляли на обслужващия ги персонал. А ние сме обслужващите, обслужваме хазната с данъци и отчисления, обслужваме бюрокрацията с подкупи, обслужваме монополистите с плащане на всякакви такси и глоби, обслужваме властта с апатия и примирение.

Това е едно изключително правилно решение. Занимавам се с този бизнес от 28 години. Сега всичко ще излезе на светло и ще има повече пари в хазната. Никой няма да рискува да укрива данъци. Повярвайте ми!

Е няма такава разорана нива каквато е България, ревнат едните и айде да им уйдисваме на акъла. Какви са тези бизнеси и какво толкова много загубиха тези заведени, като им знам цените направо се чудя на акъла на премиера, кой го съветва и как точно се взимат тези решения, не на тъмно а по свирка от задните маси.

За Боко единственото, което има значение е да е на власт и да бъде преизбран отново. Какви ще са приходите, какви ще са разходите, колко нов дълг ще вземем е маловажно. На власт ли е , той разпределя бюджет от десетки милиарда евро , а знаем каква част отива лично за него и ГЕРБ от бюджета и еврофондовете.

Колко лошо ...Борисов дава възможност на заведенията да си сложат 11 процента в джоба допълнително и да почнат да осигуряват хората си на реално заплащане.лошо ?

Аз на мене ут най първа и важна небходимуст мий мастиката ! Долу дедисету !

Чудесно! 9% за храните, това е похвално. Крайно време беше. Обаче... От 2021 година. Дали Борисов ще бъде на власт тогава и дали това няма да е "честито" за едно ново управление на държава, на която основните приходи са от ДДС-то върху храната на нацията?

Май не си разбрал, свалянето е за кръчмите, а не за храната в магазина , нито пък за лекарства и т.н.

Те 1 % не плащат а сега и помалко...Резил..

Много ми е интересно кой ще контролира дали това ще намали крайната цена на храните от първа необходимост? Дали някой е направил разчет на крайната цена в момента в магазините на дребно и след като ДДС-то падне? Не мисля! Плюс това не мисля, че тази мярка ще доведе до понижаване на цената! Просто по-голяма печалба и за производителите и за търговците!

Точно така ще стане.

А с джиповете и лимузинките им, какво стана:)))???

Сега потребителите чакаме 11% поевтиняване на цените в ресторанти и др.заведения за хранене!

кой е говорил за поевтиняване ? Намалява се ДДС-то и без касови апарати, толкова.

В мутроландия шкембетата и търбусите са по ценни от здравето, духовността и образоваността!

Ама как всички са свели поглед ... пред негово "светейшество" :) Смешно и тъжно ...

Както сте се събрали ,да искочи някой як ,млад Българин и да ви подпука с бухалка , дали ще ожинвеете ! Оставка и 14 май взимай си Каскета и иди в Зайчарника !

Винаги става лошо, когато премиер тръгне срещу финансовия си министър.

това ддс нали си го връщат после. хората ви плащат ддс то. :))))))) големи боклуци :)))))

ДАЙТЕ ИМ И ПО НЯКОЙ ЛЕВ ЗА ОБОРОТНИ! А КАКВО ПО-ТОЧНО ЗА ХРАНИТЕ? И ЗА КОИ ХРАНИ?

Предлагам да им бойкотираме скапаните заведения.

уж са на загуба а затворени заведения няма. напротив певици пеят за по 10 бона вътре. тия работи ги приказвайте на филанкишията.

каква е печалбата от едно кафе което струва 1,5 лева??? :))) и всички работят на минимални заплати. знаем какви са печалбите в ресторантите.

Обещали 100 % на светло. А бе, Бойко, толкова ли си наивен?! Някакви си браншовици ти обещават, това дето искаш да чуеш! А отделните заведения и хотели ще го карат още повече юруш през просото. Залагам три хотела на Слънчака, че това наистина няма как да се случи. Ако не съм прав ви ги прехвърлям веднага. //

Той не е наивен, а ПРОСТ.

Наредба Н18 трябваше да се отмени навсякъде, но не и за заведенията. Тя е проектирана точно за заведения. Е, сега всеки собственик на заведения ще кара нов джип и ще е внесъл нула данъци, както до сега. Честито!

ЖИВЕЕШ В ИЗМИСЛЕН СВЯТ ...

Ще се случи само едно нещо: Цените няма да паднат, ще се увеличат печалбите на ресторантьорите.

що пишеш глупости като не разбираш ...кои печалби точно ??? аз съм сигурен ,че месеци наред ще се работи основно на загуба или с мин, печалба . а ако ги няма тези хора ти какво точно печелиш ...май нищо нали ? още 100 хил . на борсата ..браво ..гений !

Пич, не драматизирай толкова! Излишно е!

На "тези хора" в кръщелното им свидетелство не пише: резторантьор, сервитьор, барман етц.... Преквалифилация и реялния сектор, производството.

Мунчо над мен, какво е... "Преквалифилация и реялния сектор, производството."??? ДУпЕтатите и всички тунеядци на държавна издръжка, влизат ли в него:)))???

както за всичко ББ пак клекна. Само дето се чудя защо поставя условия за 100% оборот на светло, като самия той е наясно, че това няма да стане - само да си пеем пред медиите. Държавата в лицето на нейните служители нито има желание, нито досега е показала, че има възможност да контролира тези дейности да са на светло. А мога да се обзаложа, че прословутата Наредба 18 и догодина няма да влезе в сила. Просто през 2021 има два вида избори и никой няма да иска да се конфронтира с бизнеса.

В България от 30 години е така! И след това намаляване нито приходите на "бизнесмените" ще се изсветлят, нито ще се понижат цените, нито ще се покачи качеството на услугите. Просто едни олигарси в туризма ще имат още по-големи печалби за сметка на останалите сектори на бизнеса.

крие се ..дрънци ...и ти не си в час ама пишеш ...кога точно работи в туризма и кво точно ти си скрил ..? пич ...не сме 2010 година ..много си спрял ..да не казвам тотално си спрял ..точно като Тулупа .

Ама, ако съдя по правописа ти, то и ти не си мръднал доста, откакто си завършил по милост килийното, нали:)))?!?

ами те всички бизнеси търпят загуби не само ресторантьорите. намалете на всички тогава ддс то. тъпанар.

ти си грешка на природата ..като Тулупа !!

Някой може ли да ми разтълкува какво значи поемане на политически риск, защото съм сигурен, че и самият Борисов не е на ясно с въпроса. Почти в целия свят ДДС за хранителните стоки е от 5 до 9%. Само у нас е 20%. Горанов не давал. Ето ти държавата.

айде да видим дали ще паднат цените в заведенията ама надали. не че някой ще ходи на заведения скоро. груба грешка.

Ама то това от догодина.. :) Само утре купуваш два бири и получаваш една безплатно!

като си направиш заведени ...ще разбереш какви са разходите ...и да ти кажа честно може и да паднат ...такъв данък от 20 $ няма нъкъде в европа за заведения ..щото е безумно висок ..това нещо трябваше да го направят още преди тея пандемии .. Грам не си запознат ама пееш песни тука !! сам ода ти дам пример ..за какво става въпрос и да си сметнеш сам цената ..при 20 % ддс как то беше ,като седнеш на заведение и платиш сметка 100 лв ...15 % грубо ти е данъка към държавата от нея по ддс ..без другите разходи ....и сега ми изчисли на какви цени трябва да се гони печалба :) айде мозък :))

пич вчера се мотах по Витошка ...чувал ли си .и почти нямаше свободна маса ...ама ти си живей измисления свят !! хората искам да работчя да изкарват пари ..да се забавляват не да са като консерви до ..не се знае кога ..