17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли в "споразумението" с Ю.К. клауза, че когато на Ю.К. й "скимне", може да си подаде "документите" за влизане ОТНОВО в ЕвроСъюза ?? Мисля, че когато "лудия усети" грешката си, той не се е излекувал. ТОЙ СИ ОСТАВА ЛУД . И затова НЕ НИ ТРЯБВА !!!!!

когато Каталуния обяви независимост.....Салвини да поведе Ботуша към Свободата!

е на Салвини да поведе Ботуша към Свободата!

Чао. Не харесвам нито времето, нито паунда, нито имперските им мерни единици, нито движението вляво. Тия винаги са били и са наобратно. Да си се смесват с колониалните си издънки на воля. Godspeed!

ЕС на Германия вече може да раздава копията от Брекзит на следващите желаещи да се отскубнат от ЕСССР. Само ще сменят първите букви .

Трябва да си много тъп, за да мислиш и говориш, че компютър и компот е едно и също ....

Sixteen

Колко влечуги са изпълзяли от дупките само. Добре че мама ви е дала пари да си купите телефон за да плюете по социалните мрежи. Не ги мислете другите нации, сега Меркел ще изкомандва да храните един милион емигранти, тогава ще разберете що е ЕС за България.

Мисленето ти е точно като на Sixteen Когато станеш поне на Twenty five, ще разбереш други истини за живота ...

то хубаво ама сега накъде? към американския федерален резерв, където ще ти печатат парите и ще ти искат лихва или . абе добре е работата да няма война. но пък е време европейците да погледнат към колониите :))))))

Добре чудесно, сега имат опит и за следващото търговско споразумение, което им предстои с Шотландия, когато тя обяви независимост. Брекзит е против вота на Шотландия.

Добре казано!

предвийда всичко да си остане както си е било докато Англия беше член на отвратителния Ротшилдски кубуц наречен ЕС тежко поражение на хората и поредна победа на глобализма - ето това е т.н. сделка

Бля, бля, или си дърт изкукал сталинист или млад анархо-либерал, който не си е изпил хапчетата.

"Току-що дипломирал се британски гражданин, който е на ваканция на гръцките острови, например, няма да може да обикаля плажа и да търси почасова работа, ако не разполага с необходимата виза. Същото важи за европейските граждани, които пристигат във Великобритания. Те няма да могат да се явят в магазин за сандвичи като Pret a Manger и да потърсят работа, ако не разполагат с необходимите документи." От написаното излиза, че едва ли не само британските граждани се дипломират и ходят на почивки, докато европейските граждани, понеже никога не са чували и виждали дипломи, работят само като продавачи в магазини за сандвичи... Между другото, британските мобилни оператори за момента няма да въвеждат роуминг за британците в страните от ЕС. Дали обаче операторите в ЕС, в частност българските, ще направят същото за гражданите на ЕС?

Кво ти пука, нали могат да говорят безплатно по Viber?

Ами с какво този току що дипломирал се британски гражданин ще си купи дрога на гръцките острови? Нали трябва да си намери почасова работа за да я купи.

Още на 1-ви Януари, британците ще могат да похапват криви краставици и банани, нещо което толкова много им пречеше докато бяха в ЕС !!! Ай честито !!!

Спокойно, кораба потъва ще има вода за всички!

Единствената загуба за англичаните се оказва,че студентите им които почиват в Гърция или Испания,няма да могат да работят почасово да изкарат пари за пиене !! Ще го преживеят. Други загуби за Обединеното кралство няма. Търговията е безмитна,пътуването свободно. Всичко е същото ,но няма да плащат 5 Милиарда годишно на ЕС,избират законите си,посоката на развитие сами,независими са. Ами то Брекзит си е чиста далавера за англичаните. Аре БулЕкзит !

Търговията е безмитна ако на стоката има надпис made in UK, иначе дърво, а те са едни производители.. германците ми се струва,че са по на далавера

Ама все пак имат свободна търговия, без да спазват законите на ЕС, което беше и целта на Бо Джо. Никоя друга страна няма подобна сделка. Скоро и някоя друга страна ще поиска същата сделка като Великобритания, защото ще се чувстват ощетени по един или друг начин. Затова принципите са важни. ЕС трябваше да използва Великобритания като пример за останалите, които си мислят да го изнудват и да постъпят по същия начин, обаче ЕС реално клекна пред Великобритания.

Не само надпис върху стоката, има си и сертификати за произход на стоката, които се заверяват от съответните търговско-индустриални камари.

Не струва майка ти дето те е родила и баща ти с кривата краставица дето те е заченал

АРЕ БУЛЕКЗИТ И бегом в ЕВРАЗИЯ

И какво сделка в последния момент и никакъв преходен период, тези дето са пазарували от там за празниците и си чакат стоките ги чака значи леден душ. Единственият политик за който смятам че изглежда като карикатура и по-зле от нашите е Борис Джонсън.

Kenn1111

Грокия не знае кво ги чака англичанчетата.

"....Търговската сделка на Джонсън за Брекзит беше решително отхвърлена от парламентите на Шотландия и Северна Ирландия, тъй като девизираните държави в Обединеното кралство я класифицираха като пагубна и вредна. Джонсън отказа да приеме, че сделката му ще създаде нови бариери пред търговията с ЕС. В понякога странно интервю за Би Би Си, той също така предложи да се наложи попълването на митнически формуляри за първи път, което би могло да бъде от полза за фирмите, които изнасят за ЕС - защото това би означавало същите правила, приложими за износ във всяка част на света. (Вижте 18.11.)..." https://www.theguardian.com/politics/live/2020/dec/30/brexit-deal-bill-coronavirus-boris-johnson-covid-live-news-updates ЧЕСТИТО ПОТЪВАНЕ НА ОСТРОВА БРИТАНИЯ НА ВСИЧКИ БРЕКЗИТАРИ:) След 10 .01.2021 г., когато се каже ""ю.к." , абсолютно всеки ЕС гражданин ще пита- ааа- новата Атлантида, ли- че тя потъна на 200 метра под океанското равнище...:)

Системата е '' Пременил се Илия, погледнАл се, пак в тия'' Не е за вярване че тоя рошав индивид е начело на Англия, като че ли ние сме го ''избирале''.

Пра, пра дядото на Борис Джонсън е турчин. А канцлерът на Обединетото кралство, който е №2 в държавата, е индиец.

И още от същата статия- ""Джонсън отказа да приеме, че сделката му ще създаде нови бариери пред търговията с ЕС. Това беше твърдение, което той също направи, фалшиво, в пресконференцията си на Бъдни вечер, когато каза, че сделката ще премахне нетарифните бариери. Днес той каза пред Би Би Си, че сделката ще позволи на Обединеното кралство да прави повече бизнес с ЕС, защото Обединеното кралство ще може да прави нещата по различен начин, като същевременно „няма пречки пред търговията с ЕС“. Когато Куенсберг му каза, че това е просто фактически погрешно, Джонсън каза, че ще има „промени“ - но той не признава въпроса. Когато Куенсберг отново му каза, че не е вярно да се каже, че няма да има нови бариери пред търговията, Джонсън каза, че е погрешно да се мисли, че в ЕС няма пречки пред търговията по отношение на услугите. Той продължи: Вече има огромни бариери пред британските услуги. В ЕС няма вътрешен пазар за услуги. Джонсън предположи, че трябва да попълва митнически формуляри за първи път, би могло да бъде от полза за износителите в ЕС - защото това би означавало същите правила, приложими за износа във всяка част на света. Това каза той, когато Куенсберг заяви, че греши, като твърди, че няма да има нови бариери пред търговията с ЕС. Ще има промени. С хората бяхме много ясни, че ще трябва да се подготвят за 1 януари, нещата ще работят по различен начин. Но от гледна точка на износителите от Обединеното кралство, например, сега те ще имат предимството, че ще имат само един набор от формуляри, които трябва да попълнят за износ по целия свят. Джонсън също така твърди, че това е „договор за тортата“, тъй като дава възможност на Обединеното кралство да получи своята торта и да я изяде. Той продължи: Хората казваха, че това е невъзможно. И те казаха, че това е да си вземеш тортата и да я изядеш. Ако си спомняте какво казаха, че не бихте могли да имате свободна търговия с ЕС, освен ако не спазвате законите на ЕС. Това се оказа невярно....":)

Ами невярно се е оказало. Ето, Англия имат свободно търговия с ЕС, без да спазват законите на ЕС. Никой друг няма такова споразумение. Сега какво ще кажат останалите страни, които имат договорки с ЕС? Ми ще кажат, че и те искат така!

Англия още нищо няма с ЕС. - нито свободна търговия, нито неспазване на законите на ЕС. Тепърва ще се нагажда към новите реалности и не е ясно кой ще надвие - я the Camel, я the Camel Driver.

Не ги мислете англичаните те са създали-САЩ,САЩ,САЩ,САЩ,Канада,Австралия,Нова Зенландия,ЮАР,Нигерия,Хонг Конг,Индия и още десетки държави които като сумарен БВП сигурно са над 60% от световния.Да му мисли ЕС защото часовникът тиктака до разпадането му.Това че Англия е загубила нещо са драсканици на професионални тролове изпадняци които изпълняват норматив но истината я знаят отлично и самите лидери на ЕС.

Те собствените им политици не ги мислят, ние ще седнем да ги мислим.

АХАХАХАХАХА- не е истина, ще се напишкам от смях:) "....18:11 Johnson claims having to fill in customs forms for first time could be 'advantage' for exporters to EU Boris Johnson has recorded an interview with the BBC’s political editor, Laura Kuenssberg, in which at one point he went full Donald Trump. Johnson refused to accept that his trade deal with the EU would create new barriers to trade with the EU - even though it will...." https://www.theguardian.com/politics/live/2020/dec/30/brexit-deal-bill-coronavirus-boris-johnson-covid-live-news-updates Превод с гугъл- ""18:11 Джонсън твърди, че необходимостта от попълване на митнически формуляри за първи път може да бъде „предимство“ за износителите за ЕС Борис Джонсън е записал интервю с политическия редактор на Би Би Си, Лора Куенсберг, в което в един момент той е пълен Доналд Тръмп. Джонсън отказа да приеме, че търговската му сделка с ЕС ще създаде нови бариери пред търговията с ЕС - въпреки че ще го направи." АХАХАХАХАХАХХАХАХАХА:D

като чета още колко хартии, подписи, администрация, усложняване на елементарни услуги - това прогрес ли е, нещо не ми се връзва с представата за нов ред и свят, напротив...... Ние вече сме го играли това миналия век - с ограниченията и бележките, Джонсън ми изглежда налудничав

Със сигурност е луд

""...."Това ще е доста по-голям шок за нашата икономическа система и ще се случи веднага. Изведнъж в началото на януари се събуждате в един нов свят", ..." Аааа- май започва да ви просветва:) ГАРДИЪН хубаво ви сготви- час по час ви предлага по една трошичка от катрана, който ще ви се наложи да изпиете още утре вечер 23:00 ч. ваша време:) В 23:05 ч. ваше време, вече борсите ще са полудели и паунда ви ще се е сринал главоломно, защото всички стоки, които не са с произход ю.к. ще чакат за обмитяване на френската граница, а тировете ще стоят със седмици откъм ваша страна:)

Страните с най-висок стандарт на живот в Европа не са членове на ЕС-Норвегия,Швейцария,Исландия,Лихтенщайн.Британците просто решиха че искат да са с висок стандарт.В ЕС останаха само Германия и разни мизерници като нас.Въпросът е коя ще е следващата страна която ще излезе от ЕС и понеже това ще е и страна с евро това ще е и краят на еврото и на ЕС.

Хахаха голям философ си и разказвач на вицове. ЮК сега е това благодарение на ЕС. Тогава защо толкова много са се натискали преди 50 години да влезнат в съюза, я обясни като си такъв разбирач.

Държавиците в Европа са толкова малки и незначителни на фона на големите акули (Америка, Канада, Япония + БРИКС ), че само заедно имат НЯКАКЪВ ШАНС ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ като играч на световната карта. Тук дори не слагам в сметките богатите страни от близкия изток. Така че, приятел, това, което си написал е пълна глупост.

Глупостта е в собствената ти глава, платен Троле. Държавиците в Европа са толкова незначителни, а пък Съветския съюз е толкова значителен, че...... Не е важно колко територия имаш, а какви производства си развил на нея и колко изнасяш в трети страни.

Хаджигенов, не заблуждавай форума. Всичките цитирани от теб страни са членки на Европейското икономическо пространство и спазват законодателството на ЕС.

Как се прави английска морава - лесно - 300 години косиш и поливаш. Това е разликата между нас и тях. Тук, ако народа сбърка при избора си, избрания го яхва и почва да го дои. Образно казано. Че и променя правилата така, че да остане вечно 'отгоре'. Там, ако народа сбърка при избора си, винаги може да разчита, че тези над него имат повече акъл в главата и ще оправят грешката по най-добрия възможен начин. Ако не бяха поданици, бих казал голямо БРАВО. Не харесвам поданици. Затова - и малко браво стига.

кралете й се обръщат в гробовете заради напразно пролятата кръв да я направят велика, а те се свива и още ще се свива до територии ,които не е имала и в най - тежки времена. опасявам се, че и до кръвопролития може да се стигне с шотландци и ирландци. ще я довършат окончателно. големите корпорации и банкови централи бягат панически...

Историята показва, че колкото повече се хили тоя капут - толкова по-зле си го отнасят англичаните. Така че нямам търпение да видя какво следва... :)

Хиляди новини, трудно да намериш информацията която теб те интересува. Ето го моя казус: Внасям от UK като фирма. Плащам там ДДС понеже продавача не изпраща извън острова и отказва да ми продава с 0% ДДС. От там си доставям с ggbg (gabco) Ще важи ли за напред процедурата по възстановяване на ДДС платено в UK? Това със сигурност го пише на някоя от 1264те страници споразумение, ама кой и как да ми отговори? Нашия НАП нищо не знаят... айде тикви честито ви отдръпване на b2b sales :)

B2B sales ЩЕ ИМА, нооооо- ще има и ЕС регламент за ЦИФРОВИТЕ УСЛУГИ, та- зависи в кой сектор искате да предлагате В2В услугите си- за ИТ сектора и за програмистите на питон или в друг сектор:)

Ех да бях чел малко повече. Кво ни занимаваш с тая шитня габко и твоя алъш вериж. Ако си сериозна фирма, филма с непродава с 0% ДДС го няма. Когато се издава данъчна, повтарям данъчна фактура за износ на стока тя задължително се оформя без ДДС, не дали иска, а закона е такъв. Когато стоката е внесена в страната на продажба, там се начислява местното ДДС. Ако си като частно лице тоя филм го няма, плащаш си ДДС като пич.

Свободата, Санчо, е на върха на копието! Да си свободен е мечтата на всеки мъдър и дори глупак... Защо да не живеем както в мислите си - искрени, свободни и щастливи?

как си поделихте ролите? а джендъри? цру пое удавянето на дечица, а меддите ви ги снимаха, или обратното?

Не знам каква сделка са сключили, но моите банки ме уведомиха, че всякакви трансфери на пари от и за УК вече ще са по тарифи като за трети страни. Допълнително бях поръчал някакви неща от амазон.ко.ук и от там ми изпратиха съобщение че има забавяне няколко седмици и ако не си получа нещата ще ми върнат парите. А това е амазон, не някой келеш от ибей... Въобще май тия ликуваници са прах в очите на британците да не изпадат в депресия по нова година. Стават си яко страна от третия свят за ЕС.

НА ЗЕЛЕНИТЕ ПЕДОФИЛИ ИМ ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ САМОУБИЯТ!! как си поделихте ролите? а джендъри? цру пое удавянето на дечица, а меддите ви ги снимаха, или обратното?

Най-накрая...откога ги чакаме, да се махнат тея педерунгели!

НА ЗЕЛЕНИТЕ ПЕДОФИЛИ ИМ ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ САМОУБИЯТ!!

По Коледа се случват чудеса :) Уж 5 години не можеше. Пък за няколко дни изведнъж се оказа

Ялова съм. Сърби ме долу. Разпраха ми я от помпане. Ама не е Хаджигенчето. Он е джендър

Тц, тц, тц, а аз се уплаших, че няма да подпишат:) 8-цооооооо, късай дипломите:)