Борбата на ЕС с флуор съдържащите газове се сблъска с неочакван съперник – термопомпите и климатиците

Зеленото бъдеще и отоплението с термопомпи са под въпрос заради намерението на Европа да ограничи тотално флуорираните парникови газове

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шило

Айдеее, нема газ, нема климатици, нема термопомпи.... Ша дуаме перките

Решава лобитата. Да. Не народа. Демокрацията е за наивници.

R32 поне е безопасен по отношение на озоновия слой, но участва в ефекта на глобалното затопляне. Въпреки това е много по-добър вариант, тъй като средно климатиците от висок клас с този агент отнема 5 пъти повече енергия от въздуха навън, спрямо тази която консумира. Т.е. 5 пъти по-малко електроенергия. Ако се ползва конвектор реално замърсяваш природата много повече, защото ще трябва да се произвежда 5 пъти повече енергия (горене на въглища или природен газ), да не говорим, че генерираш топлина (от активния консуматор), вместо само да я "преобразуваш", като ползваш климатик или термопомпа.

Европейският съюз започна значително да заплашва здравето, живота и бъдещето ни. Време е да се ликвидира, а ние трябва да се изнесем от там веднага

Хващай нощния влак за Москва - никой не те спира. Те хората ти казаха - ще намалят химикалите и отворите във въздуа - ти искаш отрови, тежки метали - ами ходи в индустриална Русия да те третират с каквото искаш.

*Отровите

"заплашваха да разрушат озоновия слой на планетата" - но вече не заплашват! и спрях да чета!

"Използват се най-вече в климатични системи, хладилни и охладителни уреди, електрическо оборудване - и най-важното - термопомпи, припомня Euractiv. " Да ви светна - всичката тази изброена техника е термопомпа, отнема топлината (изпомпва я) от едно място и я пренася на друго. Зависи от коя страна я позваш тя затопля или охлажда.

Това с фреоните е такава огромна далавера, че няма как да стане вашата работа. Ако сте забелязали, на всеки 15-20 години старите фреони се обявяват за опасни за озоновия слой и се забраняват, а на тяхно място идват нови, "екологични" . Не случайно това става на 20 години, просто толкова трае един патент.

Крайно време е да се махаме от тази кочина. Ако искаме да оцелеем. Те да си приемат каквото си решат

Абе лва е тази идиотска се татия последният литър фреон е налят в съоръжение в края на миналия век. Чист пропан се ползва в момента като и той е на доизживяване следващият флуид ще е въгледвуокис. Тия за фреони пишат баси тъпотията

Съвременните климатици работят с фреони основно R410

Ползват R32, но и той не е "перфектен", пак има fluor

Вече ми писна да съм зелен! С климатици неможе, с ток неможе, с въглища неможе, с дърва неможе. Писна ми! Защо търпим това? Ба си!

Кво триете бе? Евродебили!

Абе, Европа към новите тъмни векове ли е тръгнала ? Пак ли на ЕК-зекутори и Инквизиция ли ще си играем ?

много се надявам до 2030 - 2050 тия всички идиоти да са на изповед при св петър. аман от простотии!

Само, че нали знаеш.... С какъвто се събереш такъв ставаш..... Новите няма да са по различни.

А к'во пра'им с газираните напитки? Отваряш капачката и фссст - въглероден отпечатък! Ама световните производители на колови напитки едва ли ще са съгласни да си затрият производството, щото са с американски произход!

По принцип само Европа се бори с глобалното затопляне. Подозирам , че даже Европа да изчезне въглеродния отпечатък няма да се промени съществено.

Само подмяната на домашните хладилници с такива които "опазват" озоновия слой изяде 20 милиарда долара... сега наред е смяната на климатиците;)

ㅤ

И как ще си охлаждате охранените тлъсти задници в Брюксел и останалата част от Гейропа? Ще отворите прозореца, казвате? Ще разкопчаете копчетата на ризката, а? Ми хубаво, може и да проработи при едни 10-20% от населението. Но истинското предизвикателство е да ви видя как ше си охлаждате контролните табла и машините в производството. Щото там не можеш да отвориш вратичката, щото или ще се напълни с пепеляк и ще почнеш да губиш парички, или някой от все по-често раждащите се евро-олигофренпета ще го плесне тока и ще го захвърли в другия край на халето, като семенна течност от девствена чекия.

затова най-зелено и европейски е да не се топлим ами да издържаме на студено! Но за целта трябва да спрем да се обезкосмяваме!

България трябва да се оттегли от ЕС. Иначе вървим към зануляване. Оттеглянето следва да е приятелско, за да не отприщим отношение на безсмислено отмъщение и амбициране от страна на ЕС както това стана с Великобритания. Може да останем само в митническия съюз, подобно на Турция. И после да приемем в конституцията принцип, че България не участва в никакви политически съюзи. Това е смисления път. Всичко друго е хазарт и самоунищожение

От години повтарям това с излизането от ЕС. Оставането вътре е равносилно на заробване.

Време е да приемем еврото. Зеления чорап го обясни вчера. Къде ще излизаме, не си в час нещо.

Политиката на Европа по отношение на термопомпените системи, наричани понародному и климатични системи е противоречива. Тоест, силите, които се опитват да запазват нивото на потребление на енергия високо, независимо от съществуващите нови технически решения не спят: С появата на последния модел фреон, които уж трябваше да ни пази озона се установи, че съоръженията, които го използват харчат барем 20 - 30 процента по-вече ток. Този проблем в Европа го "решиха", като промениха стандарта за икономични климатици. По този начин, на стария континент, се стигна до това, че и най-простите климатици започнаха да се водят свръх икономични. За разлика от нас, Япония не си промени стандартите и затова там производството на климатични системи се приспособи към старите стандарти. Демек, техните климати станаха по-качествени и много по-икономични.

Познайте какво хапват растенията, СО2. Ако се намали, ще се намали и зеленината.

Проблемът е решен изначално: Още Кериър изобретява първия хладилник, като използва, вместо фреон, въглероден двуокис. Спират използването на двуокиса, защото е опасен за хората в помещението. Днес, това се компенсира посредством повече датчици. На въглероден двуокис понастоящем работи термопомпената система на Кауфланда на ул. Цветан Лазаров и всички Кауфланди, изградени след него. Икономията на ток, при тях, е доста над 40 процента, спрямо по-старите Кауфланди на фреон.

След ДВГ 2035 година Европа ше забрани и всички термопомпи- климатици, хладилници, също така избягваме природния газ за отопление, че идва скъп, пък и недостига, нооо сме зелени, все по зелени тикви ни управляват и се упражняват на наш гръб. Мисля клона на който са седнали всички и го режат упорите вече скърца и скоро всички ще паднем на земята, от високо да панел - боли много!

С това темпо След 2050г. Европа ще е в пещерите, на дърва и въглища ( уж "зелено" и "еко" ), а САЩ, КИТАЙ И РУСИЯ ще е милиони обиколки пред континента и ще си ни цакат с доставки на газ, на "истинска енергия", ядрено гориво и т.н....

Зелен тоталитаризъм. Тези са кръгли идиoти. Защо са ни крави, след като има мляко в супера?

Един български клик си изливаше шибаните климатици над саксиите и розите ми даваха дефектни цветове.....катоспя теча цветовете се оправиха...

"Един БОКЛУК"

А какво е бе смешко?

Поредната лудост на ЕС