Предлагат нов модел за финансиране на болниците в периода на кризата

Принудителното спиране на плановия прием спря голяма част от клиничните пътеки, а оттам - и доходите на лечебните заведения

Обратно в новината

Коментари - Предлагат нов модел за финансиране на болниците в периода на кризата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо лошо, че е без дом, но не е за този пост. Кой, кой.. Плевен, 1977,женен с 2 деца, глезел жена си.. С наши пари помен прави, свищов, счетоводство и контрол.. Жалка картинка. И прави били юристите.. Важно е диплома да имаш. Бате, умен ще си умрем, с нашата честност.. Право че доктори, юристи учени и над горанов, но без връзки. Номер 1 сме... Икономически... Кой те тури, Бойко, кой или от Плевен, Ловеч.. За белене ставате

А аз предлагам жителите на общини без болница да не плащат здравни осигуровки. И без това не получават никаква здравна услуга....

Нали ви казах, абсолвент от Свищов може да извади зайче от джоба на сакото ви, та този ли ,който даже няма дом!

Ako Една малка болница се издържа от данъците на 5 ресторанта, 4 междуградски автобусни линии, 4 хотела , един завод " жица-кабел " . Това колко прави ?

Понеже имаха по-големи разходи за дезинфекция и предпазни средства ще им платим по-малко.Тия за какви се мислят за депутати ли?

Предлагам служебно правителство, защото настоящото очевидно не може да се справи...

Сменете сбърканата здравна система. Извадете докторите и сестрите от търговския закон. Направете я социална, както пише в конституцията. Направете заплатите на докторите и сестрите като тези на депутатите без други бонуси и без доплащане от пациенти. Достъп до болниците да има всеки, който има здравна осигуровка. Който няма да плаща. Нека здравната вноска стане двойна за всички. Който иска да плаща и тройна или четворна, като за това да получи безплатни лекарства в аптеката срещу рецепта. Без рецепта всичко се плаща. Може да се помисли и да се пререформира фатално сбърканата здравна система. Сега е моментът.

Този го интересуват само печалбата на Болниците ! Да не е болен бездомника ? Никакви смени на закона ! Чакаме Оставките на Това Правителство и на Борисов с нетърпение ,но сами да си подадат оставка е по -добре , свърши ли Карантина , много хора ще ги подсетят да се махат , по живо по здраво ! Омръзнаха на хората , лъжи ,лъжи и измами !

"Обсъжда се лечебните заведения и договорните партньори от извънболничната и денталната помощ да получат 85 процента от средномесечната си заработка. " . Хайде сега " умният ни министър " да обясни какво означава това. Щом има заработка , означава че лекарите напр.специалисти в извънболнична помощ са си изработили тези мижави пари , т.е. отчетени са реално направени прегледи . Как така на големия бизнез/ нашите фирми / ,без изработено държавата ще плаща , а тук на реално изработено ще взема 15 %. И без това на специалистите от извънболничната помощ заработката им се сви много ,защото хората се страхуват да отидат на лекар. Дайте сега да им вземем още 15 %. Ако действат така тези малоумници ,при следващия вирус няма да има лекари в България , а може би това е целта.

Горанов е една герберска калинка, но момчето няма никаква вина нито за корона- вируса, нито за сбърканата здравна система и модел на финансиране на здравеопазването. Сега е момента системата да се изчисти от 8о Общински болници- паразити. Вече не става номера да лекуваш сливици, а да пишеш пневмония. И фалшивите диагнози, и фалшивите лекари, ще намалеят. Отделна тема е , че се иска коренна реформа в здравеопазването!

Много бързо сменихте заглавието!

Редакторчето, защо сменихте набързо заглавието, за да не дразни управляващите, които може би, едва ли не ще вдигнат кръвно като прочетат коментарите за народната любов. По-добре да бяхте забранили да се коментира темата, че да е ясно за какво става дума.

Господин Горанов, тъй като е извънредно положението и много структури в държавата не работят, ще е хубаво да приложите същата схема и спрямо тях! - Народно събрание, министерства, агенции, съд и други които работят много по-малко от 85%. Някои отделения в болниците ги затвориха, защото техни лекари се заразиха още в началото, когато нямаха предпазни средства! Има болници, в малките населени места, които затварят, защото лекарите им отдавна работят на минимални или без заплати!

БСП и Радев са виновни, че няма да получим пари от ЕС. Заради тях ние не сме в Еврозоната и механизма. Това заяви пред Bulgaria ON AIR президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев. "Ако сега бяхме в чакалнята, България щеше да получи голяма финансова помощ. Сега ще се оправяме сами. Икономиката ни няма бързо да се възстанови. Известно време ще постоим на дъното. Най-малко три месеца ще са нужни за социална изолация, а в цялата си фаза тази криза ще трае още две години", каза още той. "Мерките в България са разумни, работещи и коректни. Има държави с по-тежки мерки, защото изпуснаха положението. Има държави, в които магазините са празни, а здравните системи са в колапс. България не е в тази ситуация - затова трябва да благодарим на Кризисния щаб и на правителството", разкри бившият президент.

Аиде лягай в леглото че евреме за следобедна визитация

Това в този сайт няма да го публикуват! Трябва да се пази рейтинга на упрвляващите, а този като и Барба Ганю ръсят глупоси на поразия!

Да им паднеш в лапите и да те лекуват на 85% Горанчо.

стига кълня бе женчо

И нещо друго прави впечатление. Ще даваме пари на лекарите на първа линия, но парите ще ги вземем от колегите им.:) Политиката - разделяй и владей - в целия й блясък.

Кога ще започнете да уважавате образованите и интелигентните хора? Кога заплатата на горепосочените ще е съразмерна с приноса към обществото? Сега, когато са сринати здравните системи на много страни и има недостиг на лекарства, вие къде и с какво ще се лекувате? Привилегите, които досега ползвахте ги няма. Оставате наравно с народа. Не можете ли да мислите две крачки напред и да не сте толкова алчни? Дошло е време, когато дори и с много пари здраве не може да си купите. Не се подигравайте с ценните за обществото хора! Значи забранихте ненужно и лаишки много дейности и сега няма заплати.

Може да получат или вече са получили???

Почва се орязването! С тия управници ще измрем и без ковид19. Засрамете се! Така ще изгоните и медицинския персонал, а малкият и средният бизнес вече го погребахте!

Така се получава като начело на финансите сложиш счетоводител, а не финсист-държавник.

Още смс-и да пускаме ли или тоя недоучилия вече ги е "разпределил" и тия пари вече?

При условие, че прекратихте плановите операции за срок от три месеца, защо не резнете пътеките на частните болници, които не желаят да приемат пациенти с коронавирус? Но това няма да го направите, нали?

Медицински застраховки/осигуровки. ...и Незабавно ! ...а на тоя Ачик екземпляр на Вси”наште” - Да му се Набие —> че Днес Навсякъде Болниците&Лекарите - СА С Абсолютен Приоритет !

А каква е заработката на депутатите, за да получават изобщо някакви пари??? Ще го видите на следващите избори калинки некадърни. Хората, дори да са болни или тези с хронични заболявания се страхуват да отидат на лекар заради вируса и не могат да проследяват развитието на болестта си, защото знаят, че една зараза може да е фатална за тях, а вие продължавате да си играете на търговски дружества.

Всички видяхме, че здравеопазването ни е в плачевно състояние. С това решение след година, състоянието ще е още по-плачевно. Просто лекарите ще си намерят работа в чужбина.

и сестрите и санитарите също . Ще остане само министър Бай Киро

Параграф 22

д-р Данийка - не точно.

Защо 85 процента, а не 100? Направена е преценка, че лимитирането на дейността би следвало да доведе и до някакъв елемент на спестяване от клиничните пътеки, заради обстоятелството, че всъщност не е извършвана реална медицинска дейност в тези лечебни заведения", обясни финансовият министър. Не разбрах : значе ли че медиците могат да ходят на работа 85% от работното време г-н министър след като ще получават до 85%

Абе нали цялата работа беше болниците да работят! Да си стоим всички в къщи, да не излизаме, да не виждаме слънце. Само и само болниците да работят! Да не се претовари системата, да издържим! Нали затова събираме кой каквото може да даде - левче дори с СМС, пак в помощ за болниците! И накрая "мерките" от държавата - орязваме парите за болниците. "Маргиналите" ще им съберат пари. Оляха се вече, наистина се оляха. Жалко за почти всички българи, които проявиха почти невъждана дисциплини, но и обичайната си солидарност. Почти всички, освен някои отрепки. И управниците. Жалко!

Т.е касата да плаща за неизвършена дейност.. е, браво?!

Кого заблуждаваш ? Реално е обратното - касата решава и НЕ ПЛАЩА реално извършена дейност. Това е от години. От години болниците водят дела. Ей така - решават, не си плащат, а пред нас го представят за икономии. Икономия, която те изяждат, а ние плащаме като отидем да се лекуваме. Щото тоя дефицит все през джоба на някой излиза. А твърде често има и смъртни случаи. Някой влязъл за нещо, но получава инфаркт и никой не му обръща внимание. Не щото не иска, а защото няма кой. Икономии...Някои хора имат късмет и въпреки системата нищо не разбират . Някой ги спасява.

Горанов като се е загрижил толкова, поне да наложи някакъв законов механизъм в държавните болници за разпределение на парите. Не шефчетата да си раздават по 90% от сумата, а за шерпите да оставят само трохи..

"Маргиналът" в действие. Защо имам усещането, че скоро и той ще се превърне в ИСТИНСКИ маргинал, няма да е зле, човек се учи докато е жив! "Влади" - чудя се на умилението, с което наричат този мошеник "Влади".

Министър Горанов, за кога си планирал закриването на държавата??

Да ама бащицата"обеща' по 1000лв. на всички,а никой няма да получи не само тях не само извънредният труд няма да бъде платен,но дори и нормалната средна заплата ще бъде орязана с 15%.При 1000лв. за лекар сега ще трябва да се задоволим с 850лв. и при 700лв. за мед.сестра сега 590лв.

Болничния персонал, дано има по някой кръстник та да преживеят кризата! Уж щаха да им дават по 1000лв ... тя накрая държавата ще на плюс след това!!!

Обещаното не е като завещаното!

Тъй, тъй - докторите по пътеки с 15 % надолу, даскалите без онлайн обучение - с 25 % надолу. Дотук - разбрах! Само не разбрах - а чиновниците с колко надолу?! Щото и сред тях бая народ си седи дома - не всички могат да работят от вкъщи...

Нали това е целта. Разделяй и владей! На един ще увеличим, на друг ще намалим и ела ни гледай сеира!

Къде ще отидат останалите 15%?

към БарЦелона, чудно къде!

вместо да се даде в повече на болниците вие ги режзете!!!!

Хубава работа ама Гербаджийска ....

Иван Гешев в с.Трилистник: Бандитите не спират с престъпленията дори и по време на карантина.

на фона на цялата не работеща болница,ние работещите в химио и лъчетерапия, не сме спряли да работим с около 100 човека ежедневно,без да смятам риска от корон.,.и не съм съгласна ,да получа толкова ,колкото колегите ,които от 15 03.са си в къщи..и ако това стане,8 сестри, сме си подготвили молбите за напускане,и никой няма право да ме упрекне

Навсякъде по света държавите отделят повече пари за болниците заради пандемията.. Само в България бодигарда Бойко и неговата пасмина орязват финансирането на болниците. Хора стига сте гласували за тези комунисти!

Как така на жипито се плаща на калпак, а на болницата на заработка ?? Значи единия работи не работи/може и по телефона/ -парите му са осигурени.Другия се скъсва от работа с вируси с инфаркти с инсулти ,с цигани с българи- и ще си ходи без пари. Ами дайте да ръкопляскаме тогава на министрите че са толкова умни.

Общопрактикуващите най-много страдат в момента. Бачкат денонощно - карантини, телефони, диспансери. Не взимат никакви пари и са на първа линия, а нямат маски.

шегуваш се нали ??но лесно с папата може да се свържеш отколкото с жипито.

Хм, джипита си получават пари според броя записани здравноосигурени пациенти. Защо да не получават никакви пари в момента?

Влади енай-добрият финансов министър аз го харесвам. Винаги въздържан, скромен и знаещ.

Само дето го е страх от земетресения.

Така си е, скромно си живее в безплатно жилище, въздъжано не ни информира колко дължи държавата по не внесените здравни осигуровки на всичката държавна администрация, а ако му се наложи лечение, знаещо ще се приюти в правителствена болница. Все пак там си е като петзвезден хотел.

Абе Влади, как така на всички други "заработката" пада само твойна и сие расте?? Открехни ни на тоя номер??

Вие сте онкологична болница, където минават хиляди пациенти, а материалите са изключително скъпи - в хиляди левове. Минават инспектори на НЗОК и ви орязват 15%(просто така са решили), което си е огромна сума и това всичкото като резултат го прехвърляме на персонала. Или да ви го преведа : държавата знаейки, че болниците са фиктивно частни ги заставя да извършват социална функция (безплатно здравеопазване) за сметка на заплатите на персонала (където бездруго е длъжник). Или да ви го преведа : за да върви здравеопазването, ще бръкнем за пореден път в джоба на сестрите (щото докторите ще дадат отпор отново). УНИКАЛЕН ВЛАДИ! Браво! Тоя въобще дава ли си сметка, че реално краде?

И всичко това на фона на това, че болниците работят под минимум персонал, а сега трябва да се случва и под минимума на минимума, защото трябва да има резерви. Последното в случай, че някой реши да запечата половината персонал и някой все пак трябва да продължи да лекува отчаяните. Апропо някой дава ли си сметка как онкологично болни звънят и казват, че не могат да дойдат на химиотерапия, защото са от друг град?

Влади е бетон. Зад него са колосите на бюджетирането Менда и Ментата. Пред него е Непогрешимият Любимец на Народа. Ти си тръгнал да го питаш дава ли си сметка.

И учителите, и лекарите не заработват,защото няма пари в МОН И МеЗе.Безнадеждно болно генералско управление DMS 7777 по левче вместо на национална лотария. Военните какво заработиха?Давайте разчети или чакаме да заработват тепърва. Полицаите и те ако не са на първа линия на заразата,опъват ленти на парковете. Държавата събира данъци и осигурява паркове,образование,соц.осигуряване и здравеопазване и защита от нападение.Кое точно ни осигурява в момента според обществения договор за съществуване на държавата? Горанов е минал на бартер и си живурка,но за всички достойни хора все още е нужна заплата за да оцелеят.

Болниците са недофинансирани със 100% от предвидените средства . Затова ще им дадем 85%. Ако не бяха болници щяха да предложат схемата 60на 40. Но това са гадни болници и затова фалитът ще бъде справедлив. Нещо подобно е логиката в случая.

Поредната секира на гербероидите! А нещо така за електронната здравна карта(това нещо като лична карта,дето ти носи цялата информация) да се споменава?!? НЕ и НЯМА да я направят НИКОГА ТЕЗИ,защото няма как да се краде!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Покрай вируса на болниците им паднаха от небето едни пари. В тази ситуация лошо няма. Но за тези пари държавата трябва да тегли кредит.

Решението е правилно,но тези кл.пътеки ще си останат проблема в здравеопазването завинаги,ако не се измисли нещо за достоверността им.Направо си и чиста лъжа и измама.Пациента е в ръцете им и каквото му кажат подписва.Трябва да се вземат практики от вън ,те как работят,когато пациент лежи в отделение най вече.

Ще го разбереш,когато опреш до нужда от направление за специалист ,а ти кажат свършиха направленията.