Коментари - Бои, лекарства, електроуреди, гуми: Изхвърлете безопасно опасните отпадъци | Бизнес.dir.bg
назад

Бои, лекарства, електроуреди, гуми: Изхвърлете безопасно опасните отпадъци

Ограниченото и разумно потребление е за предпочитане, но така или иначе всичко има срок на годност. Какво правим след това?

Обратно в новината
| Автор : Елза Тодорова

Коментари - Бои, лекарства, електроуреди, гуми: Изхвърлете безопасно опасните отпадъци | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На първо време трябва да се разреши използването на собствени съдове при купуване на готова храна и да спре дивотията с използването на кутии за еднократна употреба, които отгоре на това се и таксуват. В Канада даже получаваш бонус, ако си носиш съд.

Когато купуваме нещо в цената му се включва т.нар. Такса опаковка. Къде да го изхвърлим после е наш проблем. Когато си купим електроуред, опаковката му къде бихме могли да я изхвърлим? В малките отвори на цветните контейнери? Като си купим нов матрак, къде ще изхвърлим стария? При социализма ни убеждаваха, че нямаме съзнание. При капитализма водещи са парите. Нека да създадат система в която отпадъка струва парите на платената Такса опаковка. Има много интусиасти-еколози,(които бъркат в кофите за буклук), с радост ще помогнат. Говорят ни за рециклиране на отпадъци, но ние гражданите може само да сепарираме отпадъците. Истината е, че никой не рециклира. Вижте колко струва килограм хартия на пунт за изкупуване на отпадъци и преценете да ли разхода да отидете до там ще се възстанови с "продажбата". Пластмасите от своя страна са прекалено много видове и на практика се извозват в най-бедните държави по света, като ги превъщат в гето. Най-простото решение е всеки търговец, който продава нещо (да кажем електроуред) да е ДЛЪЖЕН да приеме остарелия уред. Не да ни казвате, че някъде можело! Най-лесния за оползотворяване отпадъл е растителния. Контейнерите ни събота и неделя са пълни с лозови прички, рози, почва от саксии и друг подобни, а ние чакаме понеделник да си изхвърлим буклука. Това, съжалявам не е ЕКО. Планетата ни се запълва с буклук, унищожава се с все по-големи темпове, а разни либерали ни предвещават светлото бъдеще с нулеви емисии. Никой не изчислява щетата която насася на околната среда производството на т.нар. ЕКО продукти - вотоволтаици, ветрогенератори, акумулаторни батерии (например за електромобилите) и други. Либералните и т.нар. зелени политици лъжат (с добри намерения) и наричат злото-добро. Бъдете здрави!

Има едни машини - шредери. Всичкия боклук се сипва там и излиза накълцан на ситно. Цели автомобили стават на салата от шредера. Купете такива машини и въпроса с отпадъците е решен. Трошляка след шредера минава през сепараторни заводи където се разделя по видове и отива за претопяване или преработка.

Машини има, но няма далавера! Друго си е да ти начисляват такса отпадъци още когато купуваш новите придобивки и после, когато вече се амортизират и ги изхвърляш пак да плащаш.

Ами не виждам особен смисъл от тези евро глупости. Значи - аз вече над 10 години се отоплявам само на гуми, така че този въпрос не ме брига. Батерии като трябва да изхвърлям - в канала. Навремето акумулаторите ги източвах също в канала и след това на вторични. Електроуредите - ако мога да ги шитна добре, ако ли не - до кофите. Бай мангау ги усвоява за отрицателно време. Лекраствата - ако се налага, в кофата. Боята - в канала. Крушките - в кофата.

Къде в коментара ми намерихте други освен български букви и знаци, за да го спамите! Или въпросът който засягам е неразбираем за изкуственият интелект който ползнате

Какъв ти е проблема с латиницата и нейните букви? What is your problem with the Latin alphabet and its letters?

Бай Ганьо рециклира в реките и по паркингите!!! Имаме красива територия тотално задръстена с боклуци! Спрете на който паркинг искате и погледнете какво чудо е...за реките да не говорим!

Нали госпожа Фон Лайняндер обяснява, че старите перални ставали за ракети на Русия, защо не ги похвалихте, че рециклират отпадъците правилно?