БНБ вади от обращение стари банкноти с номинал 20 лева

За последната година откритите фалшиви банкноти по 20 лева са 448 броя

Обратно в новината

Коментари - БНБ вади от обращение стари банкноти с номинал 20 лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално е... Трябва банкнотите да са с съвременна защита и дизайн Виж новите рубли от 5000 са безаналогови

Тия в БНБ винаги са били малоумни. В Германия дори и сега може да смениш доиче марки за евро, а тук краини срокове и какви ли не глупости. Даже не само марките ами и пфенингите.

Целта е да изчезне кешовицата. За това са тези гърчове . Иначе в БНБ си има достатъчно мангизи - над 60 000 000 000 лева депозити на граждани и гражданки. Пари има , ама хора няма.

Ха дано, да изчезне - писна ми от семкари, будки и лелки, които НЕ приемат електронно плащане, а САМО в кеш. Писна ми и от работодатели, дето плащат под масата.

Ми не пазарувай от семкари и лелки и не работи за подобни работодатели. Толкова ли ти е трудно? Btw. Ако кеша изчезне семето което ще консумираш, ще бъде течно, ако се сещаш какво имам предвид. Свободата на избор отнета един път трудно се връща. Ама нали сте прости така и не го разбрахте това.

Ха дано ти запорират всички сметки в банката поради някаква причина за да разбереш колко са яки "електронните плащания" 100% ще просиш по улиците за малко кеш или работа с плащане "под масата" за да не пукнеш т глад. Много сте прости.

няма как да ти запорират всички сметки в банката освен ако не си сгафил много яко. А и хората трябва да имат задължително сметки в две банки... Щото се случват такива неща като КТБ. А иначе да - има много тарикати дето искат да надхитрят държавата, но най-накрая надхитряват себе си.

Алооу мозък ... Да "сговнил" бил.. Остани без работа за три-четири месеца и не си плащай кредита и само гледай как освен без жилище ще останеш и без спестявания и карти понеже си много дигитален и модерен. Какво ше ми ядеш тогава ако няма кеш да ти дам 5 лева за баничка докато си се свил в кашона на централна гара? Тъпи сте като гьонове не е истина просто.

На коментатора трябва да му се каже, че не е задължително той да сгафи, за да му блокират сметките. Хакерчетата много обичат да връщат такива в първи клас. Иначе сума руснаци се оказаха с блокирани сметки само защото са руснаци…

БНБ има проблем. Твърде много кеш пара липсва от системата. Това е голям проблем.

Ги изяде

Dir сменете заглавието , иначе си е click bait , а и много хора със слабо сърце може и да не оцелеят от притеснение !

Банкнотата от 2005, показана в заглавието е възпоменателна и въобще не се върти в обращение. Работещите двайсетолевки са емисии 1999, 2007 и 2020 г. Ама dir-аджиите нямат пипе да помислят малко

Не е така изтеглих от банкомат 200лв.Едната е от 2005г.Та колко да е рядка тая банкнота

Май не правиш разлика между 20 и 200

Преди 2005 също е неактивна

Ами покажете на снимка ясно да се види кои точно банкноти са. Освен това съобщението е прекалено късно. Трябваше да е преди няколко месеца. Твърде идийотско като постъпка!

Какво повече искаш да ти покажат, точно банкнотата е на снимката. Аз имам някъде десетина бройки нови, непрегъвани, ще си ги пазя за спомен.

Браво бе , много рано се сетили да кажат ! Поне месец срок да има . В Бургас нямаме клон на БНБ

Абе хора , това е възпоменателна банкнота , която никога не съм виждал на живо с тираж 250 хил.