Бизнесът върви към провал в декарбонизацията

55% от фирмите не могат да достигнат целите за декарбонизация до 2050 г., предупреждават експерти

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът върви към провал в декарбонизацията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като пърдиш метан, обаче ти забранят да изпускаш въглеродни емисии, значи трябва да премахнеш въглерода от метана и да започнеш да пърдиш чист водород! Сега е моментът да разработим нов вид ГМО-боб, който в червата освобождава директно водород!

Декарбонизация не знам какво означава, но обичам да пърдя поне 8 пъти на ден, 3 пъти преди лягане.

Декарбонизация по команда за определен срок/период звучи като популярен в миналото лозунг "Петилетката за три години!' или разбираемо за по-младите като "до 2050 всички да сте джендър неутрални".

_stankow

Затова пък банките са много успешни да го набутат с кредити ...

Декарбонизацията не става с политически декрети. Тя ще се случи от самосебе си когато има технически и икономически предпоставки за това. Преди 100 години индустрията е била много по замърсява ща от сега, но сама е стигнала до сегашното ниво и не щото някви чиновници се събрали някъде и приели някакво споразумение.

като нямат пари корпорациите, да вземат от бедните, както преди...

Ха ха ха, а кога ще затапят вулканите?

"Повече от половината от компаниите в света са на път да се разминат с целта от Парижкото споразумение за беземисионна икономика до 2050 г." "Компаниите се движат прекалено бавно към целта за декарбонизация като 78% от инвеститорите заявяват, че повечето бизнес лидери се провалят в прилагането на нужните действия за постигане на прехода във фирмите им до 2050 г." "Според проучването, декарбонизацията също така няма да е търговски жизнеспособна." === Първо, заложените цели са нереалистични и няма как да бъдат постигнати. Цялото производство (включително и на енергия) по начало е въглеродно и това е така от времето, когато сме открили огъня. Всички технологии до момента са въглеродни и това е било така в продължение на хиляди години. Но виж, сега за 30 г. трябва да минем на безвъглеродни технологии. Как? Дори и тези, които са поставили целите нямат представа. Грета също няма представа, просто си врещи. Кажете ми как, например, се произвеждат черни метали и сплави (стомана и чугун) безвъглеродно. Първо, това изисква огромни количества енергия, която "зелените" енергоизточници не могат да осигурят. Второ, въглеродът е това, което прави стоманата и чугунът това, което са. Ако създателите на тези безумни цели са били в металургично предприятие, щяха да са видели, че към стопилката се добавя чист въглерод. Това е нещото, което прави стоманата стомана и чугунът чугун. Но не всичкият добавен въглерод остава там, част от него изгаря и се отделя под формата на въглероден двуокис в атмосферата. Същото е и при преработването на метални отпадъци, когато ги претопяват. Може ли тия, дето са заложили безумните цели да обяснят как се прави стомана без въглерод. Искам да чуя.

Не е съвсем да няма идеи. Този въглерод, който се използва, ако не може да се избегне, може да се получи от улавянето му от атмосферата. Затова има няколко подхода за намаляване на въглерода в атмосферата. Едната е по-малко да се генерира, но другата е да се улавя.

Няма страшно, ще се декарбонизираме , като се върнем отново в пещерите. Тези , които са измислили концепцията и са определили нормите , защо не са подготвили решенията на база оценка на риска? Пълна декарбонизация на икономиката не може да има даже и теоритически, защо не се предприемат и други мерки а не само да се натоварват икономическите субекти.

Държави управлявани от тикви и политици с мислене от 19-ти век вървят към провал по принцип!

Споко, осраналите ще успеят. Парите ще дойдат от неуспелите. Преразпределение от немижещите и неискащите към искащите и можещите. Така е в демократичния зрял капитализъм.

,,Осраналите,, нищо няма да успеят. Тия общи приказки си ги спести или остави за пиянските вечери. Това са изказвания на кило,без никаква конкретика. Боже би след някои и друг век, но не и след 20 години.

на напрайм дзаводи за кюмбета,свеще и газени ламби,много ще се арчат у европата! за нас за ковчези и бесилки!!

Така е като тази програма е измислена от хора, които и една баничарница не са управлявали сами през живота си

И тази лудост ще отмине, като много други, но цената за експеримента на хахавелите от Брюксел ще я платят обикновените хора, както винаги. А един мармот трупа пачки...

Ако не могат да се декарбонизират, тогава може да се оксидират или сулфатизират. А аз ще си го преместя в другия крачол.

Еми то кой луд ще се върже на тези безумия. Само лалат празни приказки и усвояват крупни суми за "екология". Никой няма да рискува бизнеса си заради тези зелени нелепици!