Бизнесът ще иска оставката на кабинета, ако няма компенсации за газа и тока

Не сме склонни на компромиси, ще има фалити, хиляди хора ще отидат в бюрата по труда, каза председателят на УС на БСК

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Марш на бизнеса. Да го духат - отрепки със самочувствие на бизнесмени. Ако може държавата, демек ние да ги хрантутим цял живот, а те да си купуват скъпите коли и самолети. Да ги продадат и да си финансират осрания "бизнес".

Бизнеса няма пари няма работа ти това не можеш да го разбереш защото си прост човек

Ти добре ли си? Значи тези, които произвеждат да го "духат", а корумпираните ни министри Петков и Василев да си попълват офшорните сметки. Освен бизнесмените ще го "духаме" всички бг жители. Така, че или оставка на правителството или запазване на сегашните цени, които и без това са непосилни за повече от половината български домакинства.

Не знам за бизнеса, но оставихте пенсионерите за Гергьовден без пари за храна и лекарства!

И кой ги е оставил, викаш? Лично премиера или хакерската атака над пощите? Айде бе, дееба, айде почнете да мислите преди да пишете тъпотии!!!

Щом 250 000 работят в сектора, то те ако са добре организирани могат да пометат всяко правителство. 100-150 000 пред парламента могат да правят каквото си искат. Ще има по трима на всеки полицай, дори да докарат в София полицията от цялата страна.

Човека от снимката си пее:" Аз съм малко дребно, навъсено човече, кой не ме познава, кой не ме познава? Аз съм подчинен на герберската клика, кой не ме познава, кой не ме познава? И за какво са ви тези компенсации? Теб като те гледам, май не работиш много, само се заяждаш и подчиняваш. И познаваш команди като: Седни! Легни! Донеси:))

Тук не става въпрос за ГЕРБ или някоя друга партия тук става въпрос за оцеляване на българин който няма да може да си плати сметките за ток въобще ще му бъде много трудно да изхранва семейството си на който и да било разбира се само не тези които са на ръководни постове тези дето са в парламента заедно с министрите те имат достатъчно пари тях въобще не им пука колко пари ще струва тока или бензин те важното да са на колене пред американците и да им ближат сладоледа

Точно така, държавата да помогне иначе оставка ! Аз предлагам държавата да плаща заплатите директно на работниците, а те да плащат на работодателите, че работят при тях. Само който има работа ще получава помощ от държавата, така че хората ще имат стимул да работят, а работодателите ще имат стимул парите да отидат при тях и ще гледат да назначават хора при конкурентни условия. Хахахаха !

Ха-ха-ха! Щели да искат оставката! А Киро ще си го премести от левия в десния крачол! Това да не е Борисов, да седне да разговаряте, пък да извади (от джипката ли, от чекмеджето ли, ама намираше откъде) колкото милиона са необходими? Разглези ви той! Вие не разбрахте ли, че тези (П)омиярите на (П)одмяната са ной-големите гьон-сурати (извинявам се за турцизма, но не се сещам за напълно еквивалентна българска дума)? За тях българската поговорка "Ти го плюеш, то си мисли, че дъжд вали" е направо бледа! Толкова много некадърност в толкова малко хора - направо е някаква шизофрения! Ама искайте си, лошо няма. Може и да ви обещаят нещо, ама друг път. Чакайте от умрял писмо.

Оставка, продажници!! Искате както винаги народа и бизнеса да платя сметката за вашето лизчество на чужди интереси...

От най-бедната държава в ЕС ,си купи най-скъпата кола в света.Толкова за фалиралия бизнес .

"бизнесмени"тръбяха,че държавата е лош стопанин и всичките държавни активи тряба да преминат в техни ръце(за жълти стотинки или въобще без стотинка).Защото частникът е умен,предприемчив и мисли за работниците си.Шеле да бъде всичко цветя и рози,а сега се вижда,че без държавата са гола вода.

...след като се налагат политически решения ,като това да се откажеш от даден доставчик ,държавата да плаща ....лошото е ,че пак с нашите пари ....ЕК е призвана да служи на европейските народи ,а не да само да свежда до тях малоумни решения .

Такаааа, оказва се, че ние клиентите на "бизнеса" плащаме двойни и тройни цени заради тока и газа на "бизнеса". Те искат допълнително и компенсации за себестойността чрез данъците ни. Е колко пъти да плащаме? Не са ли малко наглички от този "бизИнес". Наумиха се всички да дрънчат пари, а при нема!

На тиквата бизнеса.

Пичове пишещи и непишещи, положението е зле и ще става още по-зле. И аллаха да дойде не може да ни помогне. Проблема е огромен и това е че Америка иска да разбие Европа, скарвайки я с Русия. Така ще бъде ред санкции, ред антисанкции, Украйна ще се разрушава, военния комплекс на америка ще богатее, а ние по средата ще духаме супата и ще викаме слава на Америка и слава украине.

Ако Путин беше умен,това трябваше да го предвиди и да не повежда тази война .Защото Русия е най-потърпевша.

Какво е потърпевша Русия, която държи сама 30% от суровините на Земята - и тук не говорим само за енергосурояини. Виж рублата се вдигна на най-високите си нива спрямо долара, докато еврото падна на най-ниските си нива спрямо долара. Ние сме тези, които се самоубиваме и наистина идват страшни времена, ако лудите псевдо политици на ЕС не се осъзнаят до месец. А за нашите псевдо-обеазовани Кирчо и Кокорчи изобщо няма какво да коментирам - те са по-прости дори и от Борисов и са на директно командване от САЩ.

Няма вече обществени поръчки за мен, крвите.. така де жена ми и любовницата ме напуснаха, не мога да им смогна на харчовете, тази сесмица връщам и лизинговата А-осмица, банки и лихвари ме натискат, ще се беся..

Пазар за небитови потребители ,влезе в сила на 01.10,2020г.при управлението на ГЕРБ.Защо тогава не протестирахте?

И къде спа т.н. бизнес толкова години? В България има много сериозни бизнесмени - българи. Никога няма да ги видите по телевизора, и никога няма да ги видите в разни "казионни" организация. Въртят бизнеси за стотици милиони и нямат нито желание, нито време да се занимават с това "някой" (т.е. държавата) да им "подпомага" бизнеса. Няма да видите работниците им на протести. Те нямат проблем с кадрите, защото им плащат адекватно и те не емигрират нито в чужбина, нито към големите градски центрове в БЪлгария. Тези бизнесмени притежават и управляват фирми които отдавна имат contingency plan-ове. И сега не им е проблем цената на газа, нефта и прочие. Още през 2014, когато беше ясно какво ще последва на изток от България посъветвах един от тях да инвестира 30% от печалбата си годишно в изграждане и разширяване на фотоволтаични и акумулаторни паркове в непосредствена близост до производствените си мощности (те са пръснати в 5 общини из страната). В началото малко се мръщеше на перспективата за възвръщаемост на инвестицията (смяташе че ще се избие за 12 до 15 години), но буквално онзи ден се обади и ми каза - "Брат, вече съм на плюс от инвестицията. От трети производител в света сега съм първи, защото мога да предложа по-добра крайна цена". Ами това е. Който има глава на раменете си - печели. Който няма - реве по телевизорите, че и плаши.

Идеята е, докато руснаците завземат Украйна поне да загубят България. А техните подлоги тук драпат със зъби и нокти да не ги разкараме.

Бизнесът на Бойко Борисов ли?

Компенсации за бизнеса- добре! Но за битовите потребители на ток и газ защо никой не обелва и дума? Идва лято, сметките ще са една идея по-ниски, но какво ще правим през предстоящия отоплителен сезон? И всекидневно галопиращите цени- горива, хранителни продукти!

Просто отоплителен сезон няма да има. С тези цени на газа, ТЕЦ-овете просто няма да работят. Тогава всички ще са принудени да се отопляват на ток. Но като знаем в какво съсояние е ел.преносната ни мрежа... не ми се мисли. Режима на ток по татово време ще ни се види, като рай.

А защо е такова състоянието на електропреносната мрежа?Нали са частници,които всяка година вдигат цената на тока,за да правят "инвестиции? Пак ли държавата е виновна или потребителя?

За бизнесмените веднага компенсации. Те ги взимат и оскъпяват продукцията си, а ние я купуваме и кой плаща на "бизнесмените"народа и всичко това заради някакви тъпанари от ЕС, които искат да затрият народа на РУСИЯ. Значи тъпанарите от ЕС и техните командири от САЩ са най обикновени педали.

ХОРА събудете се. Времето на писането свърши. Ножа е опрял до кокала. Давайте да се организираме и да се вдигаме да изметем тая американска продажна сган от България. Американските ТЕЦове 1, 2,3 Марица изток печатат пари а ние тракаме по клавиатурите докато ни оправят без вазелин. Давайте да се организираме и да ги почваме> Кирил Петков и компания за американски марионетки. ОТ писане тук файда няма. 5000 човека протест и Кирил е АУт. а пък ако излезем 20000 ще се насере.

Излезте де.

Ти специално стоиш гладен, дано да ти е за последно и да минат твоите роднини на жито..

Знаем ви националните протести.Ще докарате десетина автобуси с роби и еднакви лозунги ,ще повикат малко и ще подсилят опашка .

всички трябва да му потърсим сметка на киру тъпото и на кокорчо... тези са за затвор

А бизнесът може ли да си бръкне с два пръста отзад и да свирне.

а за народа компенсации за всекидневно повишаваните ви цени кога?!?добре сте я замислили,коригирате си цените постоянно според повишените разходим и същевременно искате и компенсации?от 2 цицки да бозаете,а?лешпери!!!

как си минал и 2ри клас не знам. С тия цени, които на теб ти се струват много високи, бизнесът няма реална печалба, а се моли да не е в загуба, тоест бори се само да оцелее... в същото време потреблението се свива и свива... тоест и оцеляването е трудно. Дано ти се изясни малко тежката ситуация! До тук ни докараха дебелите от цирка на Киро Баш Тъпунгера, който ти естествено с пълни тъпотии се опитваш да защитиш.

който никога не се е занимавал с някакъв бизнес, не отговаря за никакви работни места и хора, не плаща никакво ддс и други подобви данъци, който не е съгради и създал нищо в живота си и не се е сблъскал с безизходната ситуация в момента... при всяка инфлация потреблението намалява, но тук при нас в някои сектори направо е пълен вакуум... но на такива като теб с вакуум в главата, няма смисъл да им се обясняват деликатни неща като бизнес, икономика и т.н. На Запад първо инфлацията не е така висока, второ цените на газ, ток и други суровини са по-ниски, и трето хората имат повече пари и потреблението не е така свито, така че тук при нас на фона на този нисък стандарт и тази инфлация да се биеш в гърдите с увеличение на ток и газ е върхът на наглостта.... това е пълно ликвидиране на бизнеса!

Да! И новия кабинет ще поеме всички разходи за бизнеса, даже и за заплати на работниците им! То бива, бива, но такава наглост вече е недопустима. Цял свят се тресе от финансови проблеми, а нашия бизнес постоянно реве за парите на данъкоплатците.

Абе, нали същите тези колеги, станаха бизнесмени с кражби и гъзолизис. Нали обичаха "свободната инициатива". Нали обичаха свободния пазар. Нали презираха държавата като лош стопанин? Какво реват сега? Просто техни колеги им го набиват квадратен като те на нас. Стиснете зъби и го поемете храбро...

РАзбирам бизнеса . Проблема с тока и газта е че става некункорентно способен на стоките където цените на тока и газта са по-ниски . Пример Сърбия,Унгария ,Германия. Въпроса е че не трябва компенсациите да са за сметка на държавата защото това означава за наша сметка пак. Евроатлантическите Ку-ви трябва да се разберат с Газпром за нов дългосрочен договор с ниски цени за нас. Сега е иделен момент . Трябва да се спре либерализацията на тока и да се върне предишното положение. Само дето тези неща няма да се случат заради Американското и английското посолство у нас който са дефакто управляващите

В България,стана при Борисов .Какво английско посолство,какви 5 лева?

Бизнеса няма нужда от компенсации след като вече е калкулирал това в цените на продуктите си. О, забравих за двойните печалби!

Какви са тия малоумщини? Компенсациите са пари, които това правителство няма. Съответно могат да дойдат само от нови кредити с все по-високи лихви, които пак ние ще изплащаме. Нещата все повече отиват към ситуацията да взимаш кредити за да си плащаш предишните кредити и накрая фалит

Тези,които 30г. не вложиха и стотинка за модернизация,работят още със соц. оборудване или китайски машини,десета ръка,по отношение на енергийната ефективност ,въобще не са конкурентни способни.Печелят единствено от далавери и кражби,както и от безобразно ниските заплати . Имат компенсации за тока,60-40,на някои им свалиха и ДДС,а те вдигнаха цените. И тази либерализация на цените на тока ,пак е заради тяхната алчност.Някох ги излъга,че цените на тока ще паднат,те понеже нищо не разбират приеха,пък сега протести.

А когато цената на газа падне, същият този бизнес ще поиска ли да му се увеличат данъците. Комунистически назначени негодници - космосът им е крив. Жалки некадърници.

И кога точно ще падне? Ти например можеш ли да не ядещ една година, докато храната поевтинее?

Защо не искаха компенсации заради отказа от азерския газ който е 3 пъти по евтин? Защо тези Z...ци са се хванали за руската цена лсед като именно путин спря газа?

Индустрията в България е в ръцете на криминални приватизатори от близкото минало, затова трябва да бъде фалирана.

Най много крадоха гербдпс. Виж им банковите сметки И пак искат властта те. Казват го техните хора, назначавани от селата на държавна служба. Страх ги тресе от умните млади К и А. Не е моя работа, но си нямате на идея през последните 12 г какво бе, а и ореди рях крадене, крадене, крадене на едро. Виж им замъците на дс, доносници и дбес деца, внуци са на държавна хранилка. Лошо няма, но поне да бяха умни, а някои от тях били то директори, милициобери са задръстени, но с много имоти, земи и чакат още и още, и се чудя на подръжниците им, те живеят на гърба на вас, а вие 33 години ги подкрепяхте

ГАДНИ ДОЛНИ ИЗМАМНИЦИ КОИТО ХОРАТА НАМРАЗИХА ИСТИНСКИ........ ДЪНОТО НА ИЗМЕТТА СА БАНДАТА ШАРЛАТАНИ!!!! ОСТАВКА!

Планът на Кремъл, възложен на верните му партии у нас, предвижда след поздравлението на премиера Кирил Петков за 24 май, да го обвинят в предателство спрямо националните интереси спрямо Северна Македония. В допълнение към спрения газ скандалът ще ескалира, а кулминацията е оставка на кабинета. Разказвам съкратения вариант на заговора, но подробностите са ултра интересни и коварни. Те разкриват задкулисни преговори за предсрочни избори, на които ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ ще вземат повече гласове от последния вот. Възможно е към тях да се присъедини Стефан Янев с нещото, което се мъти в момента. „Подължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще минат в опозиция. Предвиждането на Христо Иванов, че може „да спечели Путин“, ще се материализира. Отчасти и със съдействието на двете демократични, проевропейски формации заради тяхната нерешителност да извдят на показ свинщините оставени от управлението на Борисов. Сред по-нататъшните последици може да очакваме дори замразяване на членството на България в НАТО и ЕС. Сега това изглежда абсурдно, но войната срещу Украйна на 23 февруари също изглеждаше такава… Има обаче и лоша новина за празнуващите путинофили, които днес пият за своя идол: Никой не обича предателите. Путин им плаща, но ги презира. Борисов се прегръща с него и въртя „геврека“ в Турция на Турски/Руски поток, в който наля 3 милиарда на българските данъкоплатци, но знае как са го наричали Путин и Ердоган, когато са хапвали в луксозната резиденция на турския президент на брега на езерото Ван, копие на някогашния дворец на селджукския султан Кай Кубадх Първи… Да попита някои служители в посолството ни в Анкара. Очертава се освен икономиката, да загубим и свободата си. Но пък Путин ще ни огрява чрез марионетките си в София. Нали това е мечтата на част от българите. По-продажната и по-гръмогласната част. Както се казва: Старите зависимости ръжда не хващат… Нещо като Закона на Ом за зависимостта между напрежението, тока и съпротивлението на проводника в електрическа верига. Само дето ние не оказваме никакво съпротивление.

СТУДИО Х НА ПАРТИЙНИЯ ЖИВОТ А, ИНАЧЕ КАК СИ КИРЕ?

Как можа да го измислиш?

Демокрацията е на Запад. Тук е свинщина, връзки, далавери, и добре, че са големите ненски вериги, че има промоции. В бкп номенклатурата им влизат 10.000 лева български на месец, а на безпартийните в повечето им влизат от феодала 1.000 лева. И никога няма да се оправи, ако Продължавате. Цели семейства българи на държавна и цели семейства гладни и нечистоплътни. То за сапун, вода и ток се иска пари, а не им стигат явно. А и сняг хихи няма, поне да се изкъпят със сбежна вода. Всипки от селата станаха граждани. Народа го интересува хляба, а не политиците изедници. Не се наядоха и още искат, искат

Демокрация няма това е дума лишена от съдържание жалко че се разбра след 30г

Обратното броене и на това правителство май започва.

Козяшките долнопробни отрепки викат ‘Оставка на Бизнеса’. Искат България да страда и бизнеса да затрият, е няма такива тумори като тия, трябва да се ДЕЙСТВА ВЕДНАГА!!!!! Отечеството ни е пред тотален разпад хорааа

Искат Компенсации заради Санкциите на ЕС и САЩ срещу Русия!!?? Сътпият ток, газ, бензин, хляб, олио... .. Е заради Санкциите на ЕС срещу Русия! Русия никога не нападала или Санкционира Ла ЕС! ЕС Едностранно и НЕЗАКОННО санкционира Русия!! Или ще Плащаме и Обедняваме заради Санкциите... .. Или Сменяме партиите на САЩ и Мустафа: ПП, ДБ, ГЕРБ, ИТН, ДПС... Това е изборът пред нас!

Не си ли разбрал, че с ултиматум не става! Дай аргументи, факти, причини, обстоятелства и т.н.

Хитри са чорбаджиите - искат държавата да ги субсидира, а те да помпят цените и да задържат ръста на заплатите, с оправданието, че има война в Украйна...

Ами нали искахте промяна???? Е, промяната дойде.

НИКАКВИ КОМПЕНСАЦИИ!!!!ОСТАВКА НА БИЗНЕСА,ЗАРАДИ НАЙ-НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ В ЕС!!!

И кой ще ги плаща тия компенсации бе капути?! Нови заеми ли да се теглят? Впрочем, колко милярда станаха вече?! По добре фалирайте и това е! И без това сте алчни наглеци дето издеватестват и не плащат на работниците си!

ще ги плащат който въведе санкциите, сиреч русофобите и ЕК. мен никой не ме е питал!

ОСТАВКА НЕЗАБАВНО! Всички на ПРОТЕСТ! България бива ограбвана брутално в момента!!!!

Бега на Позитано 20,боклук

СКОРО ЩЕ ИМАШ ПРАЗНИК, ГЕЙ ПАРАДА ЩЕ Е СЛЕД ДЕНЯ 9 МАЙ!! ИЗЧАКАЙ ШВЕСТЕР.....

Пък искаме оставка на бизнеса,защото хем са некомпетентни ,хем са алчни.

Който е учил икономика, икономическия техникум знае. Хляба и млекото, пример, ако не дах си боже стане 5 лева и с тия заплати и пенсии от 250 и 150 евро, маса народ няма да изкупува стоката им, ще се наложи да намалят големите вериги, а и малките куоуват от тях и ще настъпи хаос. Много хора с малки хонорари започнаха да се лишават, а в Бг всичко е платено. Щом по кварталните магазинчета започнаха да работят 14,15 годилни непълнолетни депица, същото е било и преди 1944,започвали са на 13 г и не дочакаха пенсии преди 1944, идвайки от войната 1923.историята се повтаря на всеки 100 години

Бизнесът да се обади на Зелето дето не иска да внасяме руски газ и нашите слушат и внасят руски през гърция :-0

Да се обадят на Путин. Нали този бизнес е по руски олигарйичен модел. Така че да с еобадят на Путин, да им внася газ за без пари. А не да точат от държавата. Безплатно.

Комунистите вместо затворници, станаха работодатели, за това се получава така. Комунизма си отиде, но останаха комунистите и ПАРИТЕ са в тях! Това е положението, робите да са живи и здрави да им работят за без пари. Жалко за България, младите продължават да напускат кенефа сътворен от такъв "бизнес"