Коментари - Бизнесът: Не можем да назначаваме нови служители | Бизнес.dir.bg
назад

Бизнесът: Не можем да назначаваме нови служители

Компаниите ще намалят разходите и ще преразгледат и адаптират своите бизнес модели

Обратно в новината
| Редактор : Калин Каменов

Коментари - Бизнесът: Не можем да назначаваме нови служители | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хахах! За последната година смених 2 работи, за все по-висока заплата. Това са кокошкарски приказки тука. Да не говорим, че вече може да се работи дистанционно и с Щатите, а там заплащането е вече доста сериозно.

Тепърва все повече хора ще разбират напрактика защо има твърдение, че мерките против вируса нанесоха повече вреди, отколкото самия вирус би нанесъл (Лично мнение, не искам да ангажирам никого с него).

Боко каза че сме много добре :)

Мерки тепърва ще излязат през носа на повечето хора. ББ е послушното овчарче на ЕС, което скоро ще хапне дръвцето на изгладнелия народ. От глад умрелите се очаква да са драстично увеличени спрямо предходни години в световен мащаб.

В ЕС никой не е умрял от глад. За безработица има обезщетения. Ако си имал добра заплата, и обезщетението е добро. Ако си криел осигуровки, духаш супата и се справяш сам.

Направо казано съкращения!

За сметка на това заплатите на държавните чиновници растат. Само Боко!!! Оле Оле Оле

В момента търсим 40 човека и няма кандидати. Заплатата започва от 2500 лева за едни позиции и стига до 6000 за други. Това, че едни фирми ще фалират, не означава, че други не отбелязват огромен растеж. Това е нормална екосистема, в природата няма празно.

В кой сектор е това? Защото ако търсите senior dev за 2500лв и sys arch за 6000 няма да намерите

Не, 2500 е за стажанти, sys е над 12 хиляди на месец, но не търсим, имаме си. Спокойно, преди 8 месеца си наехме хора от Украйна. А до този дето знае изискванията, ние пък знаем кандидатите. Идват с големи претенции, а на техническото интервю се сгромолясват. С две думи, нямат никакви знания.

Бихте ли споделили името на фирмата? Може пък да се намери някой с подходящата квалификация ;)

Знаем ги вашите изисквания. За 6 хил търсите човек, който да ви върши всичко, а на запад такъв специалист ще получавам минимум 6-7 хил. ЕВРО за доста по-слаби изисквания. Идваме по няколко пъти на уж любезно интервю и си губим времето с вас, а после дори не се обаждате. Като се каже някоя нормална заплата подскачате като попарени. Търсете си 40 човека, за такива като вас и 4 да наемете ще е много, фабриките за пушачно месо са на свършване, ще дойде време да каните Манго от Факултето!

Само че това е бруто, и се бачка здраво, а чистото е към 4 хиляди евро. Успех, но се съмнявам, че ще те наемат някъде.

Манго от Факултета работи, като таксиметров шофьор. Работи! Имаше период , в който доста често ползвах такси, и там установих, че "Манго работи". Което е добре! Таксиметровата фирма е най-голямата в София, и логото е свързано с рекламата на една частна банка и всички останали таксиметрови фирми я имитират. Сетете се коя е тя?

Пише се, пушечно месо. Неграмотник такъв, но пък с претенции за висока заплата. Научи се да пишеш първо, претенциите за заплащане след това.

Букварчето нямало за какво да се хване и пуска газ. Жалко, че е пълно с толкова алчни и компексирани бълраски шефчета, които са милионери на гърба на работниците си, в същото време им хвърлят трохи. Поредният пример горе, как давал големите пари, пък не може да си намери 40 човека. За сведение на злобарите - знам как се работи на запад, всекидневно, както и какви пари се получават и какви са тарифите на фирмите. Знам и представителите на фирми като тази горе, имам добра представа за какво става на въпрос, знаем и тактиките на интервютата. За такива хора трябва игнор, жалко, че се появиха хиляди кадри от академиите, които нямат никаква идея, нито опит, но са яко гладни и са готови на всичко някой да ги наеме, подбиват яко пазара на съвестните и работещи хора.

гласувайте пак за боко и чакайте квалифицирани кадри, радвайте се за момента, защото след 30 години най-много да ви се изсипе тумба цигани в офиса и да ви кажат , че този офис вече не е ваш. Ама вие си гласувайте за боцко

Мерки тепърва ще излязат през носа на повечето хора. ББ е послушното овчарче на ЕС, което скоро ще хапне дръвцето на изгладнелия народ.

Глупости. Сигурно даже и в нощните заведения има текучество.

До скоро реваха за кадри ..... ще си намалят бонусите, ще си сменят яхтите по рядко и пак ще почнат да назначават ........аман от алчни капиталисти

Айде стига глупости. Коя фирма у нас не работи заради вируса?

И като работи и клиентите са намалели с 60 процента какво правим..... малките фирми масово фалират ......

А защо фалират? Защото, каквото изкарат го харчат и не заделят капитал за буфер. А трябва да са си заделили едни пари за запрати на работниците. Ако си бяха събирали, а не харчили по острови, екскурзии и други удоволствия, щяха да имат пари, за персонал. Аз имам съседи от този тип. Държат две жени на минимална заплата, едната не я осигуряват, защото е пенсионерка, а другата е на минимална и я осигуряват. Като ги попитах, защо са на минимална, отговорът беше, защото ако давам повече, те щели да имат пари, и можели да напуснат и да си направят собствен бизнес.