Бизнесът е успокоен, но без реформи ще има нови кризи

Досега обезщетенията за бизнеса имаха ограничение от максимум 30% от пазарната цена на тока.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът е успокоен, но без реформи ще има нови кризи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да не забравите да намалите цените?

Ами айде дайте дайте я тая енергийна стратегия де. какво само разни експертчета се изказват: трябва, трябва. Мухльовци!

Щом бизнеса е спокоен вече значи фалитите и продължаващата инфлация ще са някаква измислица!

Кой бизнес е успокоен? Вероятно такива като господина или Домусчиев. Нас дребните производители направо ни занулиха с тези цени на тока и с рекордното увеличение на цаната на суровините. Освен това, закъсняха с компенсациите за декември. Днес дойдоха сметките и няма отразени компенсации в тях. Оставили са дори такса "Задължения към обществото".

Кое точно му е успокоеното? От няколко дни само получавам известия за вдигане на таксите по вече сключени договори с основание повишените цени на тока и увеличените минимални прагове на осигуривките? Цените на материалите, с които работим са с между 50 и 70% нагоре,,, ако изобщо намерим... За посрещането на следващата сметка за ток, направо сме си приготвили по няколко блистера валидол... Е ххххти успокоението!

Абсолютно сте прав! Освен това, доставчикът ни си увеличи таксата. До края на годината цената ни беше борсовата цена + 6 лева на мВ, а сега я вдигнаха на 20 лв на МВ. Друг колега ми се оплака, че доставчикът му праща фактури на всеки 10 дни, с обяснението, че много от потребителите фалирали. Трети колега ми се оплака, че го карат да предплаща електроенергията (!). Не разбирам ролята на тези доствчици. Те не ни предлагат някакъв енергиен микс, а само получават горница към борсовата цена без да правят почти нищо. Досущ като топлинните счетоводители. Поредните узаконени пиявици!

Ролята на т.нар търговци на ток, очевидно е да вземат данните за консимацията от ЧЕЗ или друго местно ЕРП да си сложат комисионна и да ви оформят фактура. На практика - нищо друго. За всякакви аварии, справки за отчети и т.н. ви пращат в местното ЕРП. Т.Е паразити на хранилка с държавна благословия.