Коментари - Бизнесът догодина: Висока инфлация, увеличения на заплати или фалити? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

политическата бизнескорупция,монополите,картелите са много по доходни и гарантиращи богатство,лукс и охолство,а ПАРИТЕ успокояват духът,дават криле и оптимизъм на печеливите българи!

Ехооо от Далеко Чак От Лондон !!! Ама стига ви душиха тия в БНР бре , Каква Инфлаця при вас Турция произвежда Македония И тя ! Вас все С Филми ви Вкарват Тия дето Ви Управляват Де а Тех От Холивуд ги назначават а От там е Скъпо бре ... Я В Лондон В АЗДА кисели Краставички от Индия в Буркан 96пи Картофки от Египет 1кд 1.20 я грозде от Индия пак 1.09 Така е Тук В ЮК

Спокойни, А отбора на кирчо и кокорчо ще оправи всичко = нема страшно.

ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО СТАЧКИ И БУНТОВЕ . НЕ МОЖЕ ДА НИ СЕ ПОДИГРАВАТ И НИЕ ВСЕ ДА ВЯРВАМЕ . АЗ ВЕЧЕ НЕ ВЯРВАМ И ЧАКАМ СИГНАЛ.

Добре може аз да съм невежа и да не разбирам как седят нещата но на база какво изчесляват колко е инфлацията на година? Вчера чета статия пак в дир как всичко поскъпва в дву цифрени проценти от 15% до 40% без свинското. Говорим за поскъпване на газ, ток, апартаменти, основни хранителни продукти, бензин и т-н. То по-скоро да изброявам какво не поскъпнало. Та при положение че всичко е поскъпнало толкова много как говорим за инфлация от 7%? Хляба мисля че скочи от 1.20-1.40 на 1.59 - 2:00 лева това не са 7%

Към слабоумните.

На колко си години? Този въпрос дето го повдигаш беше обстойно разнищен още преди 30г. Когато се наливаха основите на демокрацията при нас. Отговора е прост. Хляба ти е поскъпнал двойно, но полетите в космоса поевтиняха много (вече сички ги предлагат и цените падат). И ти си го избиваш от там. И излиза че инфлацията е ниска. 30г откак това е ясно. Да не падаш от Марс?

По спокойно човека е прав.Нещо на икономист се правиш,виж какво е потребителска кошница едва ли полетите в космоса попадат там.

Изобщо не съм икономист и не се правя на такъв. Нека не се обиждаме с такива мръсни думи. Но и аз знам че има потребителска инфлация (имаше поне навремето 2 способа за смятане, малка и голяма потреб кошница) Има освен това и лична инфалция, човека не лети в космоса, не купува Тесла, а само хляб и на него му се струва че инфл е голяма. Има освен сичко това и един лаф - лъжа, нагла лъжа, статистика.

Ами може би правилно се насочваш че преди 30 години не съм бил роден. А да размишлявам на такава тема хептен. Та не знам какво е правено преди 30 години. Говориш ми за космически туризъм и тн което ОК може би имаш право ако статията беше адресирана за глобална инфлация. Но от това кой са цитирали и от контекста разбирам че става въпрос за България, а ние космическа програма нямаме. Та вътрешната инфлация според мен е много над 7% световната може и да е 7%

Това беше сарказъм. И, преди 30г имаше некво предване "ку-ку", правеха го едни идиоти. Слави там за пръв път май се появи. И там точно обясняваха на един беден пенсионер, как инфлацията не е това дето той си мисли че е, защото полетите с совалка са поевтинели. Не знам защо, но съм го запомнил, и си мислех че всички го разбират и не задават неуместни въпроси.

Ку-ку го помня смътно защото родите ми го гледаха. Аз бях в детска-та градина тогава, нз на колко години. Някви отделни неща като скечовете с двамата хамали. Но да ти кажа честно като съм повдигал въпроса за Ку-ку никой от връсниците ми не го помни - чували са за него или ако са гледали някой запис, но като е илизало абсурд. Та жалко минала ни е совалката и шегата над главата.

Тогава няколко съвета от дъртак: -Не вземай на сериозно това което пишат журналистите - най-често те самите НЕ знаят какво пишат. -Същото за политиците - те самите НЕ знаят какво говорят защото са НЕкомпетентни, обикновено лъжат нещо просто по навик. -Изобщо времената сега са такива, че и на очите си вече понякога не вярвам (поне имам оправдание че зрението ми вече не е добро) ----- за статистиката и не говоря даже

То е ясно. ЕС е води политика на намаляване потреблението енергия. (защо??) Това няма как да стане (има си физически ограничения) без да обеднеят хората (ше стоят на студено, няма да движат много, ще потребяват по-малко). При една соц икономика, подобно обедняване би могло да мине и без фундаментални сътресения за самата икономика (би могло, може би). Но при сегашния модел (капиталистически или дявол знае какъв е).. това ще предизвика страшни проблеми (може би това да е целта?).