Бизнесът: Без държавни поръчки за студенти по икономика и право

Приемът се преструктурира в полза на бизнеса, твърдят от просветното ведомство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Започнахме само... вождове да произвеждаме и пазара се засити, защото липсват... индианците, а без тях, вождовете се самоизяждат:)))!!! И един простичък въпрос..., защо държавата трябва да плаща за интереса на частните фирми??? Питам само!!!

Не знам защо всички българи трябва да са висшисти, специалисти по нищо на практика, вместо да се заложи на професионално обучена работна ръка, със стажове в бизнеса и т.н. още от средния курс. Техникумите навремето захранваха целите нужди на държавата от средна работна ръка. Станахме много вождове ама няма индианци.

Държавна поръчка само при договор, че 5 години след завършването си ще живее и работи в България. Ако иска да емигрира преди това да си плати обучението накуп плюс някаква неустойка. Държавата траябва да инвестира в собствените си кадри, а не да обучаваме служители на бедните западни държави с пари от нашите данъци.

Може и да стане. Като нашите " бизнесмени" почнат да плащат като по- бедните си западни колеги.

Необходими са законови промени в академичната автономия, за да се разбие ректорската мафия в държавните висши училища. В момента дърти КГБ-ДС кадри контролират управлението и немалкото пари, с които държавата субсидира, отиват откраднати от мафиите около ректорското ръководство.

Инженер с 600 лева заплата и безработен инженер. Това са двете определения, за които се сещам като чуя думата инженер.

си тъп цървул

Това беше преди. Сега картинката е друга. Фирмите са готови да плащат много големи заплати за тези длъжности и пак няма хора за тях. Казвам го и от личен опит.

da smeshno e 600 leva za injener, triabva da e pone 1200, a za opiten injener 1500-2000 leva.

ха-ха-ха бизнесът да плаща за образованието на кадрите си ако не плаща - да фалира точка само де сегашният бизнес не е бизнес , а дакавера в процес на вътрешно изяждане нема безплатен обяд- плащайте