"Бизнес с всички": Това ли е неутралитетът на Швейцария?

7,5 милиарда франка са блокирани след решението на властите в Берн да наложат санкциите на ЕС срещу Русия

Обратно в новината

Коментари - "Бизнес с всички": Това ли е неутралитетът на Швейцария? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак DW. Стига с тая пропаганда. И швейцарците са независима (все още) страна, не се дупят както в ЕС на краварите. И кво стана сега с норт стрийм? Нищо?

на евреите откраднаха парите, та камо ли на някой друг

Край с техният неотракитет !!! Никой няма да си държи парите там вече ! Има по сигорни неотразени банки и държави !

Много тъпи руснаци има. Те си мислят че като са открднали едни пари от Русия на запад ще получат уважение . Заслужават си конфискациите .Сега всеки руски велможа би трябвало да инвестира в имот в Русия,крипто и злато в наличност . Нива ,сграда,крипто и злато от всичко по равно би трябвало да е идеалната инвестиция . Фирмата винаги данъчните могат да те закопаят ,затова по настрани от банките и Брюксел .

Украинец означва Предател, ИЗЛЪГАН от евреина Зеленски да се бие срещу своите и руснаците.. По същия начин фирмите- ЦСКА и Лиевски настройват българите в София, едни срещу други....

А ти какво предлагаш? Украинецът да сведе главичка пред руснаците и да се предаде или ритуално да се самоубие, за да не им пречи да завладеят цялата му държава? Ама много умни се извъдихте това русоробите беее!!!

Като лоялността на натовска Турция - най-големият съюзник на САЩ. Но когато има изгода - веднага забравя кой е шефа и кой й плаща.

Ококорих се, когато на гара Лозана видях платформи с танкове, завити в платнища. Къде ги караха, не знам. Швейцарските мъже са много добри войници. Папската гвардия е съставена само от швейцарци. Онези, с шарените шалвари.

Глупости на търкалета, швейцария от минимум 100г е свърталище на западните бандюги наречени предприемачи де, на нацистите около и след 2 световна, на всякъкъв вид крадени и заграбени от запада богатства, какъв неутралитет ви гони?

Не "бизнес с всички", бизнес с тия, които има много пари. За предпочитане, които наистина имат огромни пари. Другите са свободни и за тях се прилагат всички мерки, с цялата строгост на закона!

Швейцария е хитрата маман на Европейския бардак. Кешира парите на другите коври.

Парите от швейцарските банки са в Сингапур! Далеч сте от гейополитиката... Неутрални, ама НЕ Да си доят кравите и правят шоколад... Това ще им оставят в наследство янките!

Това е, това е! Така е било през Първата и Втората световни войни. Така е била Португалия през ВСВ и Турция... а България винаги от страната на Булката..

Швейцарците са курвите на Европа. Те се мислят за най-хитри и недосегаеми. Така те пазеха златото и парите на Хитлер, после парите на руските олигарси и на световните мошеници. Пари които им носеха милиарди, а сега обръщат резбата за да угодят на американските бандюги.

Не знам кой е курва, ама имат най-богатото и спокойно население в Европа. С минимална заплата хиляди евра и средна заплата 7 000 евро. А в България по малките градчета хората умират от глад и студ и липса на медицинска помощ.

Само не разбрах защо Швейцария налага санкции, като не е член на ЕС?! Явно ЦРУ я е натиснало, но както знаем умните хора, санкциите са незаконни, защото не са от ООН, а който ги налага краде от чужда държава и народ!!! И защи няма санкции на САЩ и НАТО за нахлуване в Сирия без покана от законното правителство?! А за нахлуването в Ирак, Бомбардиране на Югославия, Либия и др?!

ШВЕЙЦАРЦИТЕ СА БЕДНЯЦИ В ШВЕЙЦАРИЯ.!.

Те още преди месеци си го казаха в прав текст_ бизнесът си е бизнес и няма общо с някакви си санкции. Това да не са нашите политици? Кажат им да ни наведат, а те по очи на земята ни проснат...

Тия дни ,зеления звяр ще гушне букета.

Швейцария вече наруши неутралитета си. От тук насетне всеки чуждестранен бизнесмен ще се замисли три пъти преди да си сложи парите там.

Дребна поръчкова статия. Швейцарците си го преместиха.

https://m.youtube.com/watch?v=ZfuAkEPwha0

ZБОЛИ МЕ УУУИВЯ ЗА ШВЕЙЦАРИЯ..ВАЖНОТО Е ДА СЕ ТРЕОЕ УКРОПУТЕЦИТЕ..ДЕН И НОЩ.

“ За украинците, които живеят в Швейцария, нежеланието на Алпийската държава да вземе по-крайни мерки за контрола на руските пари в банките си, е необяснимо.” Като им е необяснимо да си ходят в украйна. Тия скоро ще почнат да цвилят като мангалите за ракети … като няма ракети да си ходят.

"За украинците, които живеят в Швейцария, нежеланието на Алпийската държава да вземе по-крайни мерки за контрола на руските пари в банките си, е необяснимо." Кое му толкоз необяснимото, войната и 5 години да продължи накрая ще приключи ,но ако Швейцария си компрометира статута на неутрална държава при всеки конфликт ще искат от нея да блокира активи, което ефективно ще доведе до отлив на всички капитали от държави ,които в един момент могат да бъдат обявени за враг на Запада.

Джанет Йелън ,шефът на ФЕД на среща в Кииефф пред Зеленски: Има непреодолими юридически трудности пред конфискацията на запорираните руски активи в размер на 300 млрд $ в полза на Окрайна...... хахахааа...... среден пръст за Бандеровската кочина!

Хората имат правова държава, какво им се смееш. В обратната ситуация дали биха се намерили достатъчно големи юридически пречки да спрат отнемане на американски или европейски активи в Русия? М? И тук ли ти е смешно? Сега разбираш ли разликата?

И двамата сте зомбита, ако се пусне духа от бутилката и сега едностранно се конфискуват капитали това ще е срещу долара защото кой би държал долари ,ако всеки един момент САЩ може да ги конфискува. Отделно какъв контрол ще има САЩ над Украйна ако им даде тия 300 милиарда, САЩ им дават по малко за да поддържат Зеленски зависим.

Преди да започнат да се занимават с часовници и банки, швеицарците са си вадили хляба като наемни войници. Сегашното им положение на неутрална страна с ултра висок стандарт е базирано на поколения и поколения живели в зверски лишения и на стотици тонове кръв. Можете да ми вярвате, швеицарците НЯМА ДА НАПРАВЯТ НИЩО, ЗА ДА ГО КОМПРОМЕТИРАТ. И после, навярно малцина знаят, но Швеицария е втората най-милитаризирана страна в света след Израел. В момента, швеицарците имат 30,000 професионална армия, която в случай на нужда може да нарастне на 640,000 в рамките на 6 часа и на 2,5 милиона в рамките на 2 дни. В Швеицария всеки мъж е войник, автоматите и униформите им стоят в къщи, а относно техниката, в Европа и Азия мисля, че само турците имат повече въоръжение от тях. Бърз пример - швеицрците имат 380 бойни самолети, над 2,000 танка и какво ли още не като тежко въоръжение. ЕТО ТАКА се пази неутралитет. Бизнеса идва после и само допълва - все-пак е по-добре да имаш добър комшия - бизнес партньор, отколкото враг с вековни традиции в бойното изкуство. Укркаинците СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛИ. Ама това, май всички го знаем вече.

Кои са съседите на швейцария заплашващи нейния неутралитет?? Пак доколкото си спомням твоя любим путин нападна украйна за да я демилитаризира. С други думи да не разполага с възможности за самозащита. Пак последно си спомням, че украйна не членуваше в нито един съюз.

Един от съседите на Швейцария е Германия, която 2 пъти подпалва световни войни.

И къде ги паркират толкова танкове и самолети? То няма къде да им остане място да пасат кравите.

Ти да видиш! Швейцарският неутралитет днес е почти същият като този по времето на Хитлер. Дойче веле нямат нищо против неутралитета на Швейцария по отношение на Хитлер, но виж по отношение на Русия е друга работа, нали така? И, О уджаст! Украинеците се сърдели на Швейцария, която ги е приела и настанила! Ау, тази лоша Швейцария! ми да се махнат от там, бе! Ей я къде е родината на Дойче веле - само минавате границата и почвате да викате вашето "Татко Бандера, мати Украина" там!

Как нямаш против неутралитета спрямо русия но имаш против неутралитета спрямо хитлер? Защото аз лично имам против и двата неутралитета.

Пак новина от "Дойче Велле"! Пишете го предварително, че да не си губя времето да го чета - тия бози/това ниво трудно се издържа!

Когато другите се разделят по съюзи и почнат да се трепят "нашите" срещу "вашите", при неутралния идват кинтите и от двете страни. Просто но ефективно, нали! Във времената древни, когато швейцарците били бедни, те се прехранвали основно като наемни войници. От там води началото си и швейцарската гвардия на папата. И явно някъде тогава са разбрали, колко е тъпо да воюваш.

Какво му пречише да продължава да си продава ресурсите както преди ами реши да се хвърля войни да води.

А тебе какво те вълнува Путин, та си буташ аналчето пред чепа му?

Защото той води война в момента. Но пак колко хубаво показваш обсесията си към едно половата любов-типично за всеки платен руски трол. Не знам какво толкова вие влече към педерастията.

Педерастия е да си навираш аналчето пред чепа на Путин.

Едно време нашите демокраДи казваха как България ще стане Швейцария на Балканите, когато те вземат властта и станем членове на ЕС и НАТО. И виждате до къде ни докараха! Разбита икономика, компрадорска буржоазия, разсипано селско стопанство, образование, здравеопазване, геноцид и население 5 милиона на територията. Да не изброявам, защото списъкът е много дълъг. Най-бедната държава в Европа и Северна Африка! За това ли са дали живота си нашите революционери? Народе!

Преди това вашите комунисти вече бяха ограбили каквото могат. И си изнесоха на запад. Пък тия дето не успяха да се вредят вие след това ги сложихте на власт.

7 години живях, учех и работех в Швейцария към края на 90-те и началото на 2000-та. Още тогава се усещаше че това което повечето хора си мислят за Швейцария е останало в миналото. Като стажант в една от банките там, виждах и признаци че САЩ се опитват да стъпят на врата на тамошната банкова и финансова система с което си навлякоха омразата на по старите банкери. Спиране на СУЙФТ трансфери и задържане на пари на клинети без никакво обяснение, вкарване на кадри на ЦРУ на определни места в банковата система на държавата, както и по мръсни тактики насочени конкретно към Швейцарски банки. Въпрос на време е било, САЩ изцяло да си навре гагата там и да елеминира традиционият неутралитет на тази държава. Лошото е че на места като Дубай се опитват да правят същото и най вероятно ще успеят!

Ти с какви пари си отишъл в швейцария? С какви пари си завършил и си научил езика за да можеш да работиш там? Защото 90-те години единствените хора с такива възможности бяха другарите комунисти, ограбили парите на България. И защо си отишла в швейцария, а не в така любимата ти русия?

Да това е. От небето ли падате? Не е от вчера.

Ако нашите слабоумно- неграмотни комунисти бяха реформирали държавата и следвали плътно действията съветите и инвестициите в последните 40г на Швейцарската централна банка или на Нидерландия сега в България минималната заплата щеше да бъде 2500евро.

Парцала Дойче Зеле даже не би трябвало да се цитира. А както виждаме, даже и от ДИРа ги е срам да напишат източника, просто един линк...

Швейцария е една от държавите в света, където германците ходят да са газарбайтери. Лично съм видял това.

Всъщност сккоро след като Швейцария се присъедини към санкциите много "олигарси" особенно от Арабския свят и ЛЩжна Америка започнаха масово да си прехвърлят парите Швейцария се одръпна от санкциите. Но грешката си е грешка тези милиарди или трильони няма да се върнат обратно.

Голям рев скапани глобалисти. Сатани долни!

Явно швейцарските политици имат гръбнак за разлика от другите европейци!

Пуснете видеото със стриптизьора генерал от руската армия. Ей,няма такива смешници като тия. Генерал - пендел Гледайте клипа русофили и си вижте генералите

Е на луната ли да го гледаме Дай линк или балдъзата така каза

https://m.youtube.com/watch?v=ZfuAkEPwha0

Защо да е пендел бре бая кересте извади

и напишете кои са украинците, които живеят в Швейцария, от къде са им парите и колко имат в швейцарските банки и в офшорки.

Е, и? Украинците никого не са нападали и не са обект на санкции, както и много други вносители в Швейцария. Ако орките си бяха мирно седяли, никой нямаше да им пипа милиардите.

Всъщност укрофашагите от Западна Украйна (които САЩ сложиха на власт в Киев след преврата там преди 9 г) нападнаха руснаците, живеещи в Източна Украйна (Донбас), и 8 г по късно този конфликт принуди и Русия да се намеси в него!

За да ги нападнат, значи е имало организирана въоръжена съпротива. Срещу която се действа с оръжие естествено. Ако бяха мирни нямаше как да бъдат нападнати. Нападат се въоръжени групи.

Rejat klona na koito sediat

на Швейцарските ЮдеюСемити! Другите Трябва да - Плащат на 10ни цени за Санкциите на ШабесГ0йте им Бай Дэн и Лай Нэн!

Парите на Руснаците са замразени но те няма да идат за Украйна.

Браво Миме

Ясно