Бизнес и синдикати: Минималните заплати да се освободят от данък

Ако партизираме предприятията, ще счупим икономиката, заяви Васил Велев, председател на АИКБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да си ги плащат те. Един предприемач плаща почти 600 лв за минимална заплата от 1300. Ебахти и крадците.

Как ви лъжат, как ви грабят, как ви правят на маймуни всеки ден... ДАНЪЦИ И ДАНЪЦИ. ОТНОВО ДАНЪЦИ ВЪРХУ ТЕБ... Шепа "хора" ви взимат безусловно и постоянно над 70% от жалкия ви доход, а след това с тези пари, те плащат на други да прилагат тяхното "законно" насилие: физическо, ментално и емоционално, и то всеки ден върху теб. За този месец ще ти вземат от жалкия ти доход, пряко или непряко, следните пари (в проценти): 20% ДДС + 28% данък върху дохода и задължителни "осигуровки" + 10% данък акциз горива + 10% данък други акцизи + 1% данък мита + 5% данък движимо и недвижимо имущество + още други скрити данъци, Общо 74% данъци + още други скрити данъци, ??? Данък върху данъка, данък върху данъка... Данък акциз горива е 80% и данък ДДС 20%, общо данък горива е 100%. Във всички стоки и услуги участват горива. Данък ДДС 20%, във всички стоки и всички услуги участва данък ДДС 20%, реално ДДС е данък върху данъка, данък върху данъка..., затова ДДС е много по-голям от 20% за крайният получател (физическо лице) на стоката или услугата, а следват още и още данъци вложени в стоката или услугата.

България е държавата с най-ниска средна продължителност на живота на населението в Европейския съюз. Много над 28% от мъжете и много над 14% от жените в България, те нямат възможност да доживеят до 65 г. и затова пенсионните им вноски са отнети в "полза" на държавата.

Баламурник пенсионите им вноски се отнемат в ползата на ТОЛУПИТЕ от МВР и МО, които се пенсионират сега на около 50 годишна възрас. Но преди беше още по рано, ако не се лъжа на 42 годишна възраст. Които крепят това управление на шайката ГЕРБ + ДПС + БСП/Гергов ... /. Напоследък при Нинова БСП се опитва да се изчисти, от ченгетата и номенклатурата като Гергов и Станиишев, но неуспешно. И не смее да се изправи срещу 300 000 богати червени пенсионери. Защото когато БСП говори за бедни пенсионери има предвид всички пенсионери. но това не е истина бедни са само 1 млн. пенсионери с минималнапенсия и още 0,5 млн пенсионери с пенсия до 150 лева над минималната. Когато БСП говори за пенсионерите и думичка не казва за червените богати пенсионери с пенсия от 1200 лева месечно и десетките апартаментите от които взимат наеми. Ако БСП са социалисти,то те трябва да облажат всички богаташи. Какрово IT специалистите, банкерите, така също трябва да обложат и богатите пенсионери с големите доходи, взимащи и държавна пенсия плюс това. Като фатмака Радев, който взима огромана президентска залата и необлагема пилотска генералска държавна пенсия.

Леле боже, мили родни картинки Празни кратуни

Крайно време е да се въведе необлагаем минимум и семейно облагане у нас. И да се премахне класа прослужено време, който е остатък от комунизама. Синдикатите за нищо не ставате, щом 12 години не можете да ги направите тези неща. Също така всички доходи на лицето да се сумират, включително пенсията и така богатите пенсионери да плащат данъци за доходите си над необлагаемия минимум. Т.е. върху целия си доход включитено пенсията, както останалите български граждани, които не са пенсионери. Така това няма да засегне 1,5- 2 млн. бедни български пенсионери. Ще засегне само около 200 – 300 хиляди от най-богатите пенсионери. БСП нали са уж "социалисти", те първи трябва да го предложата това. Също и постепенно да се премахват 20-те заплати давани на военните и полицаите при пенсиониране. Като сегашната сума от 20 заплати, първо стана еднаква за всички и за генерала и за сержанта да получават еднаква сума. А не като сега генерала над 100 хиляди лева, а сержанта 30 – 40 хиляди лева. И постепенно да се намалява тази сума до пълното и премахване.

Най-добре да премахнем и заплатите!

Четеки написаното си мисля, че работите в държавна институция, където може би Бай Иван заеднос с класа взима повече от Вас. А и коя ли е тази институция с 1,2% лас, при положение, че стандартния е 0,6%. Явно сте договорили по - голям клас. Но не сте доволни че вместо 0,6 взимате 1,2. Важното е не Вие колко взимате, а колко взима бай Иван. Докато следваме девиза Не е важно аз да съм добре - важното е Вуте ( разбирай бай Иван) да е зле, няма да се оправим. А и може би бай Иван с треперещите ръце, но с 40 годишен опит да е по-производителен от Вас - освен ако не копаете канаи или не носите чували с цимент, въпреки че знае ли човек. А и Вие високо образования, можещия, производителния и т.н. - ако наистина сте толкова знаещ и можещ - спокойно ще си намерите високоплатена работа в частния сектор, където класа е формален. Там се договарят чисти пари - с включен клас. Работодателите се борят против класа отделно и то е ясно защо ( може би на Вас - високообразования, умния и кадърния да не е, но...) - заради осигуровките. Защото те масово плащат осигуровки върху МРЗ, а класа ги принуждава всяка година да плащат и върху него. А за пенсионерите - какво ви вадят очите тези с по-големите пенсии. Те са с по - големи пенсии, защото са внасяли по-големи осигуровки . Т.е. бай Иван плаща по-големи осигуровки от Вас. Но явно принципа и тук е -не е важно аз да съм добре..... Съжалявам тези, които мислят като Вас. Тях вечно нещо ги яде отвътре. Завист ли, що ли.....И винаги обвиняват другите за своите несполуки и проблеми. Вместо да гледате в канчето на бай Иван, помислете как самия Вие да изкарвате повече пари и наистина да сте по-производителен. Ако на ба Иван му намалят класа, или пенсията, или му вкарат повече удръжки или данъци - бъдете сигурен, Вие намя да живеете по-д0бре. Може би, сравнявайки се с новия бай Иван ще се чувствате по-успял, по - значим, но това няма да е Ваша заслуга. Чувството ще е дребно и измамно...

Ние сме с най ниски данъци ,остава и необлагаем минимум!Стига глупости,всички искат пари,то учители,лекари,хора с увреждамия ,пенсионери и ако може да няма и данъци!Е не става!А и близо 50 % от пенсиите се плащат от републиканския бюджет.Вижте данъците във Франция,Германия,,Холандия,Норвегия,взимат им повече от половината.

Замълчи, мръсен гербаджия/депесар/ бесепар/ манипулатор или пък си много прост и необразован щом да го твърдиш това. Осигуровките са също данъци. Занеш ли, при минимална заплата от 620 лева, колко взима чисто работника. Взима около 490 лева. Това са 20% одръжки. А знаеш ли, че колкото осигуровки внася работника от свое име толкова внася и работодателя за него, т.е. още окол 15%. И според Маркс това не са пари на капиталиста/работодателя-робовладелец/, а са откраднати от работника. А според мен това са пари изработени от работника, но които работодателя не му плаща като заплата, а плаща на държават като соигуровки за работника. Никой работодателя-робовладелец, няма да бръкне в собствения си джоб, да плаща заплата и осигуровки, на работни, ако същия не му изработва тези пар с труда си. Тези осигуровки, които уж плаща работоатела, в действителност си ги плаща работника. Но 70% дебили сред българските граждани, не могат да го проумеят. И затова напълно залужават да ги ограбват мошенци като Борисов, Доган, Станишев, Орешарски, Гергов, Добрев ...

КОЛКО ДАНЪЦИ ТИ ПЛАЩАШ, КОГАТО РАБОТИШ НА "ЧЕРНО" И НА "БЯЛО" ИЛИ НЕ РАБОТИШ Ако работиш на "черно" и взимаш 1000 лв. на месец, само от данък ДДС 20 % ти плащаш данък 200 лв. всеки месец. За една година ти си платил на държавата ДДС 20 % - 2400 лв, а за 40 години ти си птатил данък ДДС - 86 000 лв. Ето как реално само чрез този данък ти си платил своите пенсионни и здравни вноски. Но следват оЩе няколко данъци...които ти отново трябва да платиш. Реално за 40 години работа на "черно" ти си платил общо данъци 200 000 лв. А колко общо данъци ти си платил за 40 години, когато ти си работил на "бяло" - 220 000 лв. А колко общо данъци ти си платил за 40 години, ако ти не си работил и един ден нито на "черно", нито на "бяло". За да оцелееш за един месец, на теб ти трябват 320 лв. на месец. Само от данък ДДС 20 % ти плащаш данък 53 лв. всеки месец. За една година ти си платил на държавата ДДС 20 % - 636 лв, а за 40 години ти си платил данък ДДС - 25 440 лв. Ето как реално само чрез този данък ти си платил своите пенсионни и здравни вноски. Но следват оЩе няколко данъци (скрити)...които ти отново трябва да платиш. Реално за 40 години, ако ти не си работил и един ден нито на "черно", нито на "бяло", ти си платил общо данъци - 50 000 лв.

Подкрепям напълно разсъжденията ти. Само искам да обърна внимание: 1. Чиновниците или така наречения публичен сектор, не плащат осигуровки както плащат работещите в частния сектор. 2. ДДС в България се въвежда 1994 г. първоначално е 18%. Така че няма как, който и да е у нас да е плащал ДДС в продължение ба 40 години. Най-много е плащал ДДС 26 г. Преди 1994 г. комунистическата държават по друг начин вимаше "парите" на хората.

То ако питаш Велев шяхме още да си стоим още на 260 лв. минимална както бяхме до 2010 г.Имаше страшен отпор при всяко повишение на МРЗ от крупните работодатели.Че хората не работели,та обиди,че синдикатоте пречели,та какво ли не.Постепенно клекнаха,но сега пак използват сложната ситуция да не плащат данък.А МРЗ трябва да се повиши,но гледат по малко да им се отрази.

Тези казионни синдикати са също за разформироване. Те са 5-тото колело на колата на мутро-олигархията, никакви синдикати не са.

По-скоро петоколело на анархокомунизма.

Наистина са само елементарно мислещи (ако изобщо мислят) на всички обществени постове, включително и в синдикатите. Ето какво притеснявало Манолов - "Манолов коментира и протестите в страната, заявявайки, че за него е по-важно "какво предлагат тези, които ще дойдат", за да не протестираме отново след 10-15 години по същите причини" - има ли още някой, който да не разбра, че ще протестираме отново и отново, дори и да е няколко следмици след като ново-избраните встъпят в правомощията си, ако има и най-малка заплаха за злоупотреба с властта в полза на мутри, олигарси и мафиоти. Ако някой (който и да е) с власт се опита пак да поставя мутрите над закона. Ако пък тръгнат да променят пак законите в полза на мутро-олигархията, пак ще протестираме! Ще протестираме, ако се продължи с този хаос в социалната сфера и обществено-полезните отрасли (образование, наука, здравеопазване и култура). Демокрацията в условията на либералната пазарна икономика изисква непракъсната борба, за да има поне малко социална спраевдливост. Демокрацията не е даденост; за нея ще се борим непрекъснато. В този смисъл, ще протестираме при нужда не 10 години след изборите, а 10 дена след тях, ако се наложи!

А не Ви ли минава през ума, че вместо да протестирате, бихте могли да мислите? мИ да поемете отговорност? А, да - и да работите, защото докато Вие протестирате, някой като бай Иван се труди за да изкара насъщния и за Вас.

Само дебили и далавераджии се събрали и ще оправят държавата......

Тоя ще освободим от данък, онзи няма да плаща ДДС. А пари в бюджета от къде? Щото тия "бизнесмени" не са съгласни да падне 10% данък

Нещата ще се оправят като се разпуснат казионните синдикати КНСБ и Подкрепа.

КОЛКО ДАНЪЦИ ТИ ПЛАЩАШ, КОГАТО РАБОТИШ НА "ЧЕРНО" Ако работиш на "черно" и взимаш 1000 лв. на месец, само от данък ДДС 20 % ти плащаш данък 200 лв. всеки месец. За една година ти си платил на държавата ДДС 20 % - 2400 лв, а за 40 години ти си птатил данък ДДС - 86 000 лв. Ето как реално само чрез този данък ти си платил своите пенсионни и здравни вноски. Но следват оЩе няколко данъци...които ти отново трябва да платиш. Реално за 40 години работа на "черно" ти си платил общо данъци 200 000 лв. А колко общо данъци ти си платил за 40 години, когато ти си работил на "бяло" - 220 000 лв.

За заплати става дума,не за търговски сделки!За 10% данък печалба от заплатата,,който работодателите искат да спестят,уж заради работника.При положение ,че масово ги осигуряват на минимална,за да спестят от техния дял осигуровки,а дават на ръка,да скрият техни данъци.Но тези 10% се удържат след приспадане на социални и здравни осигуровки ,и влият съвсем минимално на работника, то към момента не е редно данъка да отпада ,защото сме в криза, а сбора от този данък от всички работещи е от полза за бюджета.Има изключително много нови социални удлуги и мерки 60/40 така, че да отпада не му е времето.

Принципно е така, в криза сме и ако се събират по 10 лв. от 2 милиона, това прави 20 милиона приход. Но ако работиш за минимална заплата, от 610 лв. и получаваш чисти 480 (или някъде там, не знам осигуровките за здравни и други колко са точно), няма да мислиш за това кое е редно и кое не е. Защото от мизерното ти трудово възнаграждение от 610 лв 1/4 изобщо не го виждаш. И тогава каквао правиш за да оцелееш - ами ставаш един "високо квалифициран" сезонен работник на богатите в нашия евро-съюз. Е това, ако не е скрита колонизация, не знам как да го нарека. Ясно е защо Меркел, Макрон и комапния са глухи и слепи за нашите протести. Правителството на Борисов им гарантира, че ще сме им вечната колония в ЕС и ще осигуряваме постоянен приход на евтина работна ръка за техните им капиталисти.

И в Гърция има много българи,те осигуровки не са виждали,а тези които отиват в Германия с посредници в кланици,и ги ограбват ,живеят в мизерия ,то колко е удачно,нали социална държава.Чак скоро се вдигна шум,покрай коронавируса..И данъците там са много по високи,да не говорим за Франция.Разликата е,че имат много предприятия и нужда от работна ръка,а тук се чака,вместо хората да са предприемчиви.Но има млади които се ориентират и печелят.

Трябва да се вдигне още минималната заплата. Че нашата е най-ниската в Европа.

При Тези “управляващи”/“елит” - Абсурд !

Докато помагаме на бедните няма да се оправим.

Що Значи беден, Колега ? ...щото теятам “наште” дето от 60/40 - отидоха на 80-20...че И дедесето Си намалиха - ...

Направо всичкото "частен" бизнес да минава на пълна държавна издръжка, така де, какво ще ги мъчат да мислят постоянно някакви хитрости, с които още малко да им помогне държавата.

Тъй де ! - в “държавата” на Вси”наште” - АбсолютноВсичко Е “собственост” на Вси”наште”.

Отдавна трябваше да се направи!

Защо мисирките в България винаги забравят да кажат и напишат фактите такива каквито те са, но мисирките никога не забравят да си вземат "заплата" като "журналист" или "политик". Журналистиката е практиката на събиране, анализиране и интерпретация на информация за актуални събития, теми, явления, личности и тенденции на съвременния живот, представена в различни жанрове и форми и разпространена за масова аудитория. Това не е световна конспирация, даже този път К-19 няма никакво отношение... България е последна по свобода на медиите в ЕС в класацията на "Репортери без граници". Защо. С помощта на европейски пари всяко правителство в България си купува напълно зависима от тях журналистика. ЗАЩО БЪЛГАРИЯ Е НОВИЯТ АБСОЛЮТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН - 2019 СВЕТОВНА КЛАСАЦИЯ: БЪЛГАРИЯ - НАЙ-ВИСОКА СМЪРТНОСТ И НАЙ-НИСКА РАЖДАЕМОСТ ЗА 2019 ГОДИНА България е страната с най-високата смъртност в света и най-ниска раждаемост за изминалата 2019 година. Това показват данните на Световната здравна организация и „Индекс на болниците“ в областта на Акушерството и гинекологията. Комбинацията на ПОСЛЕДНО място по раждаемост и ПЪРВО място по смъртност извежда България като АБСОЛЮТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН по намаляване и изчезване на население за 2019 г. България ВОДИ класацията по детска смъртност в Европа. България е АБСОЛЮТЕН СВЕТОВЕН ШАМПИОН по самоубийства и опити за самоубийства чрез самозапалвания през последните 10 години, а самоубийства чрез самозапалвания никога не са били характерни за България. Самоубийствата чрез самозапалвания на обществени места е форма на граждански протест. Фактите досега - през последните 10 години в България се самозапалиха над 63 човека, а само 15 от тях бяха спасени. България е държавата с най-ниска средна продължителност на живота на населението в Европейския съюз. Много над 28% от мъжете и много над 14% от жените в България, те нямат възможност да доживеят до 65 г. и затова пенсионните им вноски са отнети в "полза" на държавата. Влудяващата бедност и мизерия на огромни пластове от гражданите на България извън София - 52% от децата и 60 % от възрастните хора в България живеят в пълна мизерия - физическо, ментално и емоционално насилие над тях ВСЕКИ ден. България е на едно от последните места в Европа по РЕАЛЕН размер на заплати и пенсии. Фактите, фактите и само фактите. Нищо друго освен фактите, и това ще бъде показвано публично всеки ден.

редно ли е един човек, който се осигурява на минимална заплата и взима останалото под масата да има същия достъп до здравната система като един програмист, който взима 3000лв и се осигурява на пълната си заплата? Каква е позицията на придворните синдикати по тази тема?

сигурно програмиста е с 4 яйца ?

в чист вид минимална работна заплата,защото след една година трудов стаж отгоре се начислява клас и тя престава да е минимална ...формално.

Плъзгавинност. - едно че Цялото ИТ мамбоджамбо у Нас е Бидон...второ - че Зависи Как се Формира ЗдравнотоОсигуряване...трето - че Масово Продължава НЕофициалното разплащане труд/услуги. ...та Затова - ПринципноНова Система ЗА ЗдравноОсигуряване ! , която - Се базира на Лични здравниОсигуровки — които Се плащат на Независими задрвноОсигурителни Бизнеси —-като ПлащанетоИм - от Работодателя (за Работещи) или от СамияДанъкоплатец (за Собствен БизнесПредприемачи) или от Държавата (виа Месечни ваучери за Хората в Неравностойно положение) .......и които РеалноИзплатени Осигуровки - се Отбиват от Съответните данъчниЗадължения.

Да, редно е. Това се казва солидарно здравно осигуряване. Това е смисълът на здравното (и много други) осигурявания. Това е нещото, извоювано с много борби в Западна Европа от капиталистите - нали не си мислите, че те били добри каиталисти и им вдигали заплатите и осигуровки от милосърдие и човещина, просто така.

Чети внимателно въпроса! Солидарен с хора, които взимат пари под масата или в плик и се осигуряват на минимална заплата - за това ли се борили в Западна Европа? Аз пък си мислех, че преди да сме солидарни първо трябва да сме честни, да си плащаме всички солидрно данъците и да не лъжем другите, те не са глупаци!

за да сме честни , здравните осигуровки не трябва да се наливат в една каца , примерно 30% да отиват за издръжка на болници и лекари а останалите да се ползват от вносителя когато евентуално стане пациент

цезар се смили над робите , ще им взима всеки пети залък , не всеки трети , но за сметка на това ще увеличи цената на хляба двойно , така че за цезар да отиват два залъка и половина ,и толкова да остават за роба

И ! - Ясно#Кой “цезар” Се смъкна под Ударите на СвоитеСобствени “творения”.

всички имат една съдба

...та Казвате - вЪрти го сУи го - Пак&Пак стигаме ЗА РеИнженерингът+НовНюрнбергски - Парекселанс !

Какво ви говорят бирниците на мутрата - държава: Марешки: "2 милиона българи живеят по-добре благодарение на аптеките и бензиностанциите ми." Мариан Колев, "Хиполенд": "Предупредиха ме, че ако протестирам неправилно, бизнесът ми ще фалира за 5 минути." Защо Ви ограбиха и заробиха ШЕПА "хора". Ето защо, бедността БЛАГОПРИЯТСТВА хората да бъдат ИЗНУДВАНИ. Бедността ПОДТИКВА хората към действия, които иначе НЕ биха извършили. Бедността ПОМАГА хората да бъдат ЛЕСНО манипулирани. Разликата между свинете и бедните хора е, че на свинете НЕ им се НАЛАГА да работят за помията: физическа, ментална и емоционална с която ги хранят ВСЕКИ ден. ШЕФОВЕТЕ НА ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ И ОБЕКТИ ЗА УСЛУГА, ТОВА СА БИРНИЦИТЕ НА МУТРАТА - ДЪРЖАВА Шефът на търговски обекти, на обекти за "услуга", държавни или не, те са всъщност бирници на мутрата - държава. Кой според вас ви прибира данък 20% ДДС от жалките ви доходи, а от тези доходи преди това са били прибрани от вас чрез още данъци - данък и задължително "осигуряване" (скрит данък) над 28%. Кой според вас ви прибира още и още данъци: над 80% само от данък акциз, а от данък мита, а от задължителните такси (скрит данък), глоби (субективен данък), а от данък движимо и недвижимо имущество и т.н. от жалките ви доходи. БИРНИК - Събирач на данъци в Древния Рим. Колко според вас са получавали "най-простите" работници в древен Рим, колко... ТЕЛЕШКО МЕСО ИЛИ ТЕЛЕШКИ МОЗЪК Според различни източници цената на робите в древен Рим варирала в зависимост от качеството, между 200 и 500 Денарии (лат. denarius). Преведено на днешни пари 3000 до 8000 USD. От 1/2 до 1 Denar е била надницата на един от "най-простите" работници в ДРЕВЕН Рим, с които пари едно четиричленно семейство е МОГЛО да се изхрани един ден. Една таванска стая се отдавала под наем за 3 Денарии на месец. Чифт ДОБРИ обувки стрували 3-4 Денарии. Един килограм добро телешко месо струвал 1/2 Денарий. Сравнено с 21-ви век, днес един обикновен български гражданин при капитализма ("свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) с една минимална надница НЕ може да купи един килограм добро телешко месо. От 01.01 2020 г. минималната заплата в България е 610 лв. След задължителния наложен върху теб данък и "осигуровки" върху доходите - 28 %, остават ти 477 лв., с други думи 16 лв. на ден за цял месец, а днес цената на телешка пържола (от телешки врат) 1 кг. е 22.60 лв. След последното и поредно "увеличение" на минималната заплата от 01.01.2020 г., реално българските граждани НЕ могат да си купят, ДАЖЕ и един килограм телешка пържола (от телешки врат) на ден, а "най-простите" работници в древен Рим са имали тази възможност. Явно работниците в древен Рим не са били толкова прости, както днешните български "работници" в 21-ви век, набедени сега за "граждани" - роби.

Без РеалноСъбрани данъчниЗадължения - Няма държава, Колега ! ...друг Е “въпросът” Как Ясно#Кой “събира” данъчни “задължения” в Тази “държава”.

Колкото и да се напъваш няма да гласувам за социалисти/комунисти. Живял съм в соца и знам колко беше лошо. 1 декар място с 12 стаи огромна къща в самият център на Варна ни взеха срещу двустайна панелка. За Слави, Марешки и Доган ще гласувам, но не за мръсните комунисти.

Бойко Борисов и партийната върхушка в ГЕРБ са в състояние на паника. Причината е, че цели структури на партията напускат. Положението е направо трагично. Затова лидерът Борисов се втурва да пътува из страната, за да спасява каквото е останало от местните организации. Това съобщиха напуснали членове на управляващата политическа сила. Разнобой има и в партиите от коалицията. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е в лют конфликт с министъра на екологията и водите Емил Димитров. Ревизоро не му вдигал телефона, когато военния министър и вице-премиер го търсил по повод обидните думи на Димитров към русенци, които за пореден път са жертва на замърсен и отровен въздух. Международният отзвук за протестите в България, настояванията за оставка на Борисов и главния прокурор Иван Гешев и обявения граждански поход срещу мафията и корупцията в управляващите кръгове, допълнително разклаща ситуацията с кабинета. Положението е по-зле дори от това, което се коментира в средите на протестиращите. Управляващите досега успявали да прикрият някои истини за съотношението на силите власт – опозиция, но има проучвания за вътрешно ползване, които говорят за истинска катастрофа. Оттам и големият страх, че ако се стигне до предсрочни избори и те се проведат честно и по правилата, ще лъсне грандиозния провал на налагания през последните няколко години модел. В понеделник очаквайте шокираща информация за бруталния срив и надвисналата гилотина над партия ГЕРБ и оглавяваното от нея управление.

В понеделник очаквайте шокираща информация за бруталния срив и надвисналата гилотина над партия ГЕРБ и оглавяваното от нея управление.

Оставка некомпетентни и алчни

КОЛКО ДАНЪЦИ ТИ ПЛАЩАШ, КОГАТО РАБОТИШ НА "ЧЕРНО" Ако работиш на "черно" и взимаш 1000 лв. на месец, само от данък ДДС 20 % ти плащаш данък 200 лв. всеки месец. За една година ти си платил на държавата ДДС 20 % - 2400 лв, а за 40 години ти си птатил данък ДДС -86 000 лв. Ето как реално само чрез този данък ти си платил своите пенсионни и здравни вноски. Но следват оЩе няколко данъци...които ти отново трябва да платиш. Реално за 40 години работа на "черно" ти си платил общо данъци 200 000 лв.

Е то затова е ДДС - да няма черно. Реално си в сивия сектор. Добре е обаче всички да се чувстват данъкоплатци. От тази гледна точка 10% на минималната заплата е полезна практика.

Всеки мисли как да източи държавата! А откъде тя да има пари за пенсии и заплати, не се казва.. Особено работодателите! Ами вдигнете заплатите и готово - няма да има минимални! Плащайте осигуровки на реалните заплати, скапани тарикати! Синдикатите са синдикати на престъпниците - участници в приватизацията и едри собственици. Мафия!

Ми то реално няма една минимална заплата,ама ти от къде да знаеш.

България е държавата с най-ниска средна продължителност на живота на населението в Европейския съюз. Много над 28% от мъжете и много над 14% от жените в България, те нямат възможност да доживеят до 65 г. и затова пенсионните им вноски са отнети в "полза" на държавата.

Ако МРЗ стане необлагаема, работници уж печелят, а работодатели печелят. При пенсиониране базата за изчисляване на пенсията ще бъде по малка, а и болничните ще се изчисляват на по малка заплата ако МРЗ не е увеличена с 40 лева. Работника уж печели, но и губи. Работодателите са на печалба. Профсъюзите са безмълвни.

Ако работиш на "черно" и взимаш 1000 лв. на месец, само от данък ДДС 20 % ти плащаш данък 200 лв. За една годима си платил на държавата ДДС 20 % - 2400 лв, а за 40 години си птатил 86 000 лв. данък ДДС. Ето как реално само чрез този данък ти си платил своите пенсионни и здравни вноски. Но следват оше няколко данъци...които ти отново трябва да платиш. Реално за за 40 години работа на "черно" ти си платил общо данъци 200 000 лв.

МАРШЪТ НА БАНИЧКИТЕ И ГОЛЕМИТЕ ПЛЮШЕНИ ПРАСЕТА В БЪЛГАРИЯ Баничка със СИРЕНЕ или баничка с ИЗВАРА: "Ти избери, ти можеш ли." В България през 1980 г., при социализма - открита диктатура, минималната заплата е 120 лева/месец. Минималната необлагаема с данък - доход заплата в България през 1980 г. е била 100 лева/месец. ВНИМАНИЕ! Цени на баничка... при социализма: "баничка със СИРЕНЕ - 10 стотинки", при "демокрацията" и "свободата" днес: "баничка с ИЗВАРА - над 1.50 лев." Минималната заплата от 01.01.2020 г. е 610 лв., но след задължителните данъци и задължителните "осигуровки" наложени чрез сила само от тях върху теб - е над 28%, минималната работна заплата е реално под 477 лв. Минималният праг на "бедност" за 2020 г. е 363 лв., ДО минималната заплата. С 100 лв., много ПОД минималната заплата при социализма 1980 г. (открита диктатура), ти можеш да си купиш 1000 банички с ИСТИНСКО сирене и напълно натурални продукти. Днес при "демокрацията" (капитализъм, скрит зад думите: "свобода" и "демокрация" - скрита диктатура) с минимална работна заплата, която е реално под 477 лв., ти можеш да си купиш 318 банички, но без сирене, а с извара, палмово масло, изкуствени набухватели и ГМО мазнини. Неоспоримо се вижда, че на почти всеки гражданин в България, сега основният жизнен стандарт е ПАДНАЛ много над 3 пъти в сравнения със социализма (открита диктатура) от 1980 г. А на шепа "хора" - привилегирован елит и паразит в България, сега при "демокрация" и "свобода", основният им жизнен стандарт се е ВДИГНАЛ много над 300 пъти. Ако Вие се храните по три пъти на ден, тогава с минимална работна заплата от 01.01.2020 г., Вие имате НЕОСПОРИМАТА възможност да си купите цели четири банички за едно хранене, с други думи - дванадесет банички на ден. За цял месец, баничките без сирене, а с извара, палмово масло, изкуствени набухватели и ГМО мазнини са общо 396 бр., а минималната заплата реално е 477 лв. Ти вече не само нямаш пари за да си купиш баничките без сирене, защото за цял месец те са 396 бр., но ти стана дръжник, ти задължаваш всеки месец с 78 банички без сирене. Или с други думи, ти дължиш на мутрата - държава всеки месец 117 лева. За една година задълженията ти станаха 1404 лева. ВЪПРОС: Колко броя големи плюшени прасета, ти можеш да купиш в България сега с 1404 лева.

При социализма се казваше " Баничка със сирене", но беше с извара. Баница със сирене съм ял само домашна. Друго. Помниш ли през комунизма предприятията, които работеха на планирана загуба? Ценообразуването беше друго. Няма общо със свободното.

с дебелото си черво, преди век изби българите, които започнаха да използват мозъка си, заради копаня с лъскава помия, подхвърлена от силните на деня. Нищо не се е променило към добро след това. Сега имат в копанята за още 100 години да се опитват да настроят задника си за мислене. Чакаме ги да станат първата Гъзна цивилизация..

В скоро време очаквайте оставка . Повод за тази прогноза , решения за :- необлагаема МРЗ , следващо - увеличаване на пенсиите, - изтегляне и похарчване на нов заем , т.е. увеличаване на стойността на заемите , като някои падежи са следващата година. С една дума да му мислят следващите , т.е. тактиката на изгорената земя.

Това са инсинуации. Нашия вожд Тиквун каза че сме минали и Германия по ръст на производство, а тия самозванци глупости говорят.

Айде стига глупости. Всеки трябва да бъде ангажиран с попълването на бюджета! После нямали пари за пенсии, пенсиите им били малки и т.н. Цял живот в сивата икономика и после не им стигала пенсията?!?! И това, което сега им се дава като мин.пенсия им е много, като се равни към участието им в осигурителната сиъема!!!

Не познавам българин, облагодетелстван от вдигането на минималната заплата. Това е елементарен трик на ББ за пълнене на бюджета, а тези искат тя да не се облага... Тогава очаквайте ББ да се откаже и от тази пупулистка идея.

ЗАЩО ГРАЖДАНИТЕ НА ЕДНА ДЪРЖАВА СА РЕАЛНО МАЗОХИСТИ - ЛИЦА С МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ Шепа "хора" ви взимат безусловно и постоянно над 70% от жалкия ви доход, а след това с тези пари, те плащат на други да прилагат тяхното "законно" насилие: физическо, ментално и емоционално, и то всеки ден върху теб. ШЕФОВЕТЕ НА ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ И ОБЕКТИ ЗА УСЛУГА, ТОВА СА БИРНИЦИТЕ НА МУТРАТА - ДЪРЖАВА Шефът на търговски обекти, на обекти за "услуга", държавни или не, те са всъщност бирници на мутрата - държава. Кой според вас ви прибира данък 20% ДДС от жалките ви доходи, а от тези доходи преди това са били прибрани от вас чрез още данъци - данък и задължително "осигуряване" (скрит данък) над 28%. Кой според вас ви прибира още и още данъци: над 80% само от данък акциз, а от данък мита, а от задължителните такси (скрит данък), глоби (субективен данък), а от данък движимо и недвижимо имущество и т.н. от жалките ви доходи. Неоспоримо е, че вие сте мазохисти... Мазохистът е човек, който обича сам да си причинява болка. Обикновено това са лица с ментални проблеми.

Aaa, не! Аман от комунизъм!

Слушайте само какъв уличен език използва този дядка! И този ми бил голЕм търговец, пардон, бизнесмен? Назначен за милионер и съпруг на модел ката от Барселона !!!! ОТВРАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Една позната ревеше че нейна близка взима минимална пенсия а работела като вол ....счетоводителка. Понеже и аз съм счетоводител я питам....на каква заплата се е осигуравала...ами на минималната,и понеже съм паметлива питам още....а тя ли беше умницата дето се осигуряваше на половин работен ден? ами...тя... И тая пенсия и е много и казах и си обълнах гърба. Не може така тарикати...хем на минималната заплата,хем на половин ден осигуряване, разликата от черната каса,и накрая рев до бога че минималните пенсии са ниски,и ако може всички пенсионери да взимали по равно.

пак тъпите ви герберастки опорки..,..в БГ няма значение на какво си се осигурявал...само кражби от парите за осигуровяне и накрая нищо.....аз не знам някой пенсионер да е получил това, което е реално е внесъл...най-голямото мутренско изнудване е пенсионното осигуряване...каца без дъно...за това ГЕРБ се старае много да утрепе пенсионерите или те са си идат скоропостижно

искам им оставката. Казвам ти реални неща от живота. Вчера даваха една комедия по БНТ "Лятно часово време" италиански филм. Досущ като у нас....взеха оставката на стария кмет в едно малко градче заради корупция и нагласени обществени поръчки... Избраха честен кмет,един учител..който почна да гони всички за спазване на закона и за внасяне на данъци-и чужди и свои хора. И така честният кмет стана най-мразената личност,свалиха го и си върнаха кмета корумпе. Защото всеки искаше да е тарикат и честен човек не ставаше...дори своите го възневидяха.

ДАНЪЦИ И ДАНЪЦИ. ОТНОВО ДАНЪЦИ ВЪРХУ ТЕБ... Шепа "хора" ви взимат безусловно и постоянно над 70% от жалкия ви доход, а след това с тези пари, те плащат на други да прилагат тяхното "законно" насилие: физическо, ментално и емоционално, и то всеки ден върху теб. За този месец ще ти вземат от жалкия ти доход, пряко или непряко, следните пари (в проценти): 20% ДДС + 28% данък върху дохода и задължителни "осигуровки" + 10% данък акциз горива + 10% данък други акцизи + 1% данък мита + 5% данък движимо и недвижимо имущество + още други скрити данъци, Общо 74% данъци + още други скрити данъци, ??? Данък върху данъка, данък върху данъка... Данък акциз горива е 80% и данък ДДС 20%, общо данък горива е 100%. Във всички стоки и услуги участват горива. Данък ДДС 20%, във всички стоки и всички услуги участва данък ДДС 20%, реално ДДС е данък върху данъка, данък върху данъка..., затова ДДС е много по-голям от 20% за крайният получател (физическо лице) на стоката или услугата, а следват още и още данъци вложени в стоката или услугата.

Големият проблем на България е, че има определени кръгове, които имат големи облаги от факта, че има много работещи, които се осигуряват на минимална заплата, но всъщност получават по-висока. От това губят всички с изключение на работодателите. Този проблем трябва да се изчисти в най=скоро време, но явно има сериозно лобиране тази ситуация да продължи. Тази промяна ще е началото на подобряване на много неща, сред които пенсии, здравоопазване и прочие..

Всички ли ста толкова глупаву, които останахте в България? Как може "минималните" заплати да се освободят от данъци? А който взема 19 лв повече? Той какво? Очевидно трябва да се направи стъпаловидно облагане. Премахване на плоския данък, който е дясна мярка, въведена от БСП. Този плосък данък свърши работа, време е да се маха. Сега "дясната" партия ГЕРБ да приложи лявата мярка - стъпаловидно облагане

Ти като си много умен не се ли сети,че това не са го измислили тези който са останали в България.Или просто мина да ни кажаш,че не си тук.

Стъпаловидно облагане трябва да има, но - или така наречената мин. заплата трябва да се премахне и да се въведе заплащане на час, -или сегашната ситуация, от която се възползват единствено работодателите като по този начин ощетяват държавата и работещите трябва да не се допуска повече. Известно е, че голяма част от работещите само се осигуряват на минималната заплата. Това между другото е дълбоко криминално и за работодателя и за работещия. Прокуратурата трябва да действа в тази област много сериозно. Тук обаче се появява друг проблем, защото, ако работещият не се съгласи да получава по документи мин.заплата, работодателят лесно ще намери друг, който ще се съгласи. С други думи, прокуратурата има много работа за вършене...

Седи си Румен Радев в бара на последния етаж в един висок столичен хотел – и си пийва пиенето. По едно време в бара влиза Росен Плевнелиев, сяда до Радев и си поръчва. Радев му казва: – Искаш ли да се хванем на бас за 100 кинта, че ще се засиля през прозореца и после ще се върна след 3 секунди? Обзаложили се – и Радев се засилил, скочил през прозореца, и 3 секунди по-късно се претъркулил обратно в бара. Прибрал 100-те лева от баса – и седнал да си допие питието. Обзаложили се втори път – и Радев пак се хвърлил през прозореца. Като се върнал, Плевнелиев вече бил бесен: – Сега аз ще скоча, но залогът е 200 кинта! – казал той, засилил се, скочил – и се размазал на тротоара. Барманът спрял да бърше чашите, приближил се до Радев и тихо казал: – Родения да пълзи не може да лети, но пък ти, пич, си истински Супермен. Като се напиеш, много гаден ставаш понякога!

Напълно съм против това. Голяма част от осигурените на минимална заплата всъщност получават остатъка от заплатата си под масата. Не стига че са в сивия сектор в част от заплащането си, но ще бъдат подпомогнати и с освобождаване от данък.

Абсолютно, и точно заради тези някой ден ще ни вдигнат пак осигуровките и данъците, за да компенсираме за мошениците и тарикатите дето се осигуряват на минимална заплата и взимат останалото в плик.

Деби, така наречените от теб мошенници и тарикати , не се осигуряват сами а ГИ осигуряват такива тарикати и мошенници като теб.

Вие пияни ли сте бе?!

Това за тях е дложна и неразбираема материя, не е като да псуваш каруцарски по който са ти казали.

Заглавието не е вярно - гледах предаването - синдикатите искат тая простотия, а работодателите са предложили 40 лв помощ на хората с минимални заплати, а не да се освободят от данък. Разликата е огромна.

ЛУСТРАЦИЯ ... ОТ ТИЯ ВЪШКИ ... ЕДНА ГНИДА Е ОТРОВА ...

Вече е радно прокуратурата да разследва Васил Велев, не може нищо да не излезне! Този отявлен антибългарин и парвеню. Най-малко да го отстранят от КРИБ и да се разправят после с него. Пълен дебил, нека да отиде на протеста и тълпата да го разцелува с тояжките, че бесепарите и тези псевдо-работодателите ги ненавиждат повече от управляващите. Б.Б. ги храни да го лаят.

имат фирми и са работодатели....не ги гледай че се правят на умрели лисици.

Ако корупцията в съд и прокуратура не беше тоооолква голяма-в хазната щеше да има три пъти повече пари !

Малоумие феноменално - в България никой не получава минимална заплата, а само се осигурява на нея. Значи не стига, че се осигуряват на минимална заплата и лъжат фиска, освен това и да получат бонус, че лъжат обществото. всички, които честно си плащат данъците върху реалните заплати ще са ощетените.

Гошо личи ти,че заплато не даваш.

Моята заплата е истинска, а не минимална. И ми писна некви Тарикати като тебе все да са на далавера с минималните заплати, а ние шараните да ги дундуркаме.

Като почнеш ти да даваш заплати тогава дондуркаш.Той чака шефа да му плати ама мен дондуркал.

Пълна каша ти е в главата. Работниците също плащат и социални осигуровки и данъци мой човек. Шефа ми просто удържа ОТ МОЯТА заплата осигуровките и данъците и ги внася в бюджета. Така, че всички, които се осигуряват на минимална заплата ощетяват директно другите честни граждани. Нещо неясно остана ли?

Абе Жоро, ти на кой свят живееш, в България е пълно с хора, които работят на минимална заплата.

Пълно ама само по документи - в реалния живот, поне в София, не знам някой да взима 610лв, ти знаеш ли?