Бирата и виното в заведенията вече с 9% ДДС

След парламентарната ваканция предстои нова серия от промени в Закона за ДДС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

nadyabg

Купуват с 20% ДДС, продават с 9% ДДС..... Дори при двойна цена на данъчната основа прибират 2% ДДС всички ресторантьори и хотелиери и т.н.т......... Оказа се, че само търговците на едро и магазините ще продават с 20% ДДС. Тъжно и страшно!

Да се разреши сега и пушенето на цигари, веднага! Ричард, тичай при падишаха и пак лягай в краката му.Тичай, докато раздава от джипката на ангро.

За да се компенсира ниското ДДС на най-необходимите стоки и услуги, следва ДДС на лекарствата, на книгите и учебниците, на детските и бебешките стоки, на храните, тока, водата и отоплението да се вдигне на 45%. Тогава вече ще станем истинска държава, грижеща се за населението си, което впрочем, напълно заслужава дереджето си!!!

Чудесна новина... за пияниците. Наши и чужди. А лекарствата, например, не са важни...

Трябваше и в магазините да се намали ДДС за да може хората да пият евтина бира.

Имам едно Питане за Бирата - Обожавам я . Та на темата - Купувам Бира Ариана по 1.80 в Супермаркет - Означава ли това че ако отида в Хотелите и Кръчмите на Валери Симеонов и Борисов ще я Купувам по 1 лев ?

Septimius

Не - не означава!

А детските храни и учебници- КОГА?

По времето на царска Русия, приходът в хазната от продажба на алкохол е бил 30% и генерира най-сигурния приход в държавата. Т.е. това генерира едни сигурни постпления в хазната поради спецификата на човеците. А ние правим точно обратното - тези пари не са необходими за хазната и на държавата. А в същото време се вдигат цените на цигарите, защото това е също един много сигурен приход в хазната. Странна държава е България?!

Страшни сте...това е все едно на наркоман да му свалиш дрогата с 200%....

Пълна простотия. Кръчмите по морето са пълни, в курортните градове не можеш да се разминеш по улиците... защо данъкоплатеца трябва да плаща за привилегии на ресторантьорите?

Очакван ефект - БАБИ от ГРЕП, след като се напомпят по залите и наквасят по кръчмите тръгват от провинцията да видят как е Орлето в Софето п,п Спешно намалете ДДС на Бастуните!!!

Голяма засилка на ГЕРП, сега остана само да намалят и ДДС-то на циганките кючекчийки по кръчмите, при условие, че веднага издават касов бон...щом им боднеш двайсетачката между нянките :) А извън шегата, тия мерки ще подхранят ресторантьорите с едни чисти около 5% допълнително, но това няма да компенсира 70% намаление в оборота...наемите не са паднали, заплатите също.

Какво постижение на великата герберска мисъл....... Лекарствата, памперсите и детските храни, книгите.......20%. Фитнес-зали за нискочели гербаджии, виното и бирата за алкохолиците, и за хотелите на мафиотите - 9%. За мафиотите в хазарта - 10%. Както има една приказка - Българина повече го е срам да е дебел, отколкото тъп. Щото фитнес-залите са пълни, а библиотеките празни.

Затова пък лекарствата и книгите са на 20%. ИДИОТСКА ДЪРЖАВА!

Спортни съоръжения + бира и вино = Неочаквано добра комбинация в Българистан.