Коментари - Безусловен базов доход, една алтернатива на социалните плащания | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смешно.

Изнасяне от големите градове. Инвестиция в самостойно стопанство и земеделие. Без търговска дейност. На разменни начала локално. Панелките и новото строителство не могат да се ядат. Ако имате акъл действайте. Турците в България с примитивната си религия и остарял модел явно ще оцелеят в новата Зелена Пандемия.

Абе я се скриите бе льольовци ….. Кой ще ви го плаща този безусловен базов доход ???

Господин Гълабинов,пенсиите доход ли са,ако да, кога ще махнете тавана на пенсиите?

Те увеличиха годините за пенсиониране и увеличиха с 300 часа работните дни за годината , щот немало пари за пенсии, тоя баламосва хората с лъжи, само и само да се инжектират с кил геноцидовкидовките....щот това ще условие номер едно да ти отпуснат тоя "безусловен базов доход за лапнишарани", след като те убият с инжекцията първо обаче

Къв безусловен базов доход бе!? Те изработени заплати не плащат или в България колко ще е тоя безусловен базов доход след като хората работят за 300 евро заплата на месец, а хора с 42 години трудов стаж , чийто пенсии ги ограбиха при преврата на 10 ти ноември 89-та взимат сега по 200 евро пенсия на месец...Това са хората, които построиха училищата, пътищата, болниците, язовирите, атомните централи и тецовете в България...Знаете ли как га ще ви дадат пари !? И като ви шибнат ориспивателната килгеноцидовка за лека нощ...

Защо се трият коментарите ? Това ли е свободата на словто ?

Комунизъм за циганите като при Бай Тошо.

Това са глупости за шарани. Не работи. В Финландия го пробваха и имаше хора които го използваха като сабатикал в други страни.

А някой казва ли кой ще изработи парите, които някой ще получява без да работи?

Нали идеята е с навлизането на роботизирани системи, тези които бъдат съкратени от работа да разчитат именно на доходи от подобни фирми, въвели автомати и роботи и които ще плащат съответно по-високи данъци.

Амазон вече изпозлват роботи, но нещо не плащат данъци :) Или поне не колкото трябва. Тази идея е кауза пердута, ама след модерната болест и това ще разберем по трудния начин.

ТРЪРДО НЕ НА БЕЗУСЛОВНИЯ БАЗОВ ДОХОД.

Който не работи не трябва да яде!

Каквото става, става с харвардски подставени лица. Експериментално, след снемане субсидиите за Славешкото ИТН поради неактивност, средствата за клатене отидоха при още по-експерименталното ПП (Кико и Асан). Сега ББД за който се чуваше, но го отлагат по други причини...Ако гласувате погрешно ще съжалявате дори за времената от преди Иван Костов.

Кажете, как да гласуваме правилно?

Правилното гласуване за него е само тиквуний и никой друг.

Безусловен базов доход звучи добре. Но ще има ли безусловна базова производителност. Или безусловен базов принос към обществото. Хайде да не се залъгваме. Ако безусловен базов доход означава, че едни вечно не-можещи и вечно не-знаещи (но затова пък вечно искащи) ще получават задължителна минимална сума на месец независимо от положените усилия, това е поредния жест към една точно определена група вечно гласуващи. А, не, мерси. Но ако това означава да се сложи край на "работещите бедни", които масово биват използвани като безлична "биомаса" от всякакви полу-криминални тарикати (пардон, бизнесмени, предприемачи и работодатели), тогава съм съгласен и нямам нищо против част от данъците ми (включително ДДС и акцизи) да отиват за това. Но нека не забравяме и основният принцип за формиране на инфлацията. А именно - балансът между пари и стоки в една система. Така че, ако налеем едни пари, за да гарантираме един безусловен минимален доход, колко време ще е необходимо на търговците, за да се усетят, че на пазара вече има повече пари и да вдигнат цените. И тогава този безусловен базов доход дали ще гарантира определен минимален стандарт на живот или просто ще направи работещите бедни малко по-малко бедни. Ама само малко. Също така нека не забравяме, че инфлацията важи за всички, които са част от една икономика и наливането на пари и създаването на инфлация ще се отрази на всички ни. Т.е всички ще станем малко по-бедни, за да може някои да станат малко по-малко бедни.

Да има ББД независимо какво правиш. Можеш цял ден да си лежиш и да ти плащат за това. Като гостите на Меркел. Вместо тази тъпотия да направят необлагаема определена сума от заплатата. И най-важното да е еднаква сума за цяла Европа. Така е честно и справедливо!

Само да допълня. Безусловния базов доход освобождава косална работна сила, която в момента е заета като служители в социални и пенсионни системи. За територия като България говорим за над 100 000 служителя.

И без това са някакви търтеи назначени с "връзки". Проблема ще се появи когато установят, че са осакатени и не могат да полагат труд. Тогава ще гризкат ББД и ще мрънкат, че имат златни ръце, а никой не ги оценява!

Тука малко изоставаме от останалият демократичен свят - дребният и средният бизнес още не е съсипан, не са наваксани и всички затуй идеята идва малко странна, ама нали се отчитат и наште управленски измекяри и мисирките на същия господар, затуй и тая статия извън контекста, карат си хората по опорните точки към новия фашистки строй, ей на в - Канада и Австралия почти сме го построили

Докато няма Давоска революция с модерни гилотини.

От една страна получаването на ресурси /пари/ без полагането на труд изглежда неприемливо, но от друга, дори безработния допринася за съществуването на икономиката с потреблението си. А и голяма част от безусловния доход се връща в бюджета под формата на такси, налози и акцизи. И да, експериментирано е във Финландия и почти никой от работещите, които са били в експерименталната група не е спрял да се работи. Просто е започнал да потребява повече.

Дори безработният яде и се е.

Още една конспирацийка излезе истина. Щом грантояди ако дира го лансират това нещо, да вземат да кажат най-важното - безусловен базов доход ще има само за наваксани добитъци

Народът е казал "Който не работи не трябва да яде."

Беше. Който не яде, не консумира, тоест не плаща за продукти с ДДС и 20% плюс акцизи и други ги няма като постъплени в бюджета...Дори търтеите от Афганистан дъвчейки доринасят с това за икономиката. Щсно кой ще бъде облагодетелстван-циганите. Хем крадат, хем ще получават ББД...Престъпностт плюс престъпност прим.

По принцип не е лоша идея, но като отчетем конспиративните фактори става ясно, че не може да го допуснем. Не забравяйте, че плана е до 2030г. да въведат комунистическо-фашистко управление по цял свят.Ако бяха добронамерени щяха да тръгнат с намаляване на работното време, повишаване на отпуските и ранно пенсиониране. Виждаме, че целта е някаква подмолна.

Безусловен базов доход....думичката безусловен означава...без условия. Тоест базов доход без условия който да се получава от всички а не за еди коя си група и дрън дрън възможности за корупция. И така...според теорията за безусловен базов доход, всеки навърши пълнолетия ще получава определена сума независимо дали работи или не, дали е богат или беден, здрав ,болен ...абсолютно всеки пълнолетен до края на живота си. Това гарантира достоен живот дори само за това че съществува. Този безусловен базов доход ще даде възможност системи като пенсионните плащания, здравните и социалните да изчезнат. Този доход дава усещането за сигурност и справедливост в човека. Всички опити направени до сега с такъв доход направени в Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Португалия и Естония водят преблизително до един и същи резултат ...87% от участниците не са спрели да работият или са си намерили работа. Освен това 62% от тях са увеличили стандарта си на живот четири пъти в рамките на две години. Нека продължа ...76% от участниците са повишили своята квалификация а 83% са придопили повече от една. Какъв извод може да направим...спокойствието и достоен живот води до успешна активизация и развитие на човека както в духовна така и в материална посока.

Само едно условие ще има за безусловния базов доход. Да си напълно ваксиниран и със зелен сертификат.

как ще спреш вдигането на цените? Наемите? Храните? Как? Нито живота ще стане по-добър, нито компетентността! Мислете, не само да четете пропаганда!

дали няма да започнат да налагат други извращения? И дали този цирк няма да ви заприлича на разходка в парка? Мозък, мозък.... ама като липсва пишеш пропаганда само и само някой да ти каже, че имаш повече от 2 мозъчни клетки.

да премахнат данък върху определена сума. А и да е еднаква за всички в целия ЕС. Ей това е честно. И ако не знаеш има огромна разлика някой да ти дава пари за едното нищо и определена необлагаема сума :) Тези глави са ви дадени да мислите! Не да пишете за неща, които не разбирате!

Една дума истина няма в това, което си написал.

И спооред него(щот не мисли) е само истината и нищо друго освен истината. Лошото е, че точно такива стават копия на СС на Хитлер и се опитват да налагат възгледите си. Същото, което наблюдаваме в момента с модерната болест.

то това беше целта на цялата операция "Ковид", разрушаване на икономиките, фалит за малките бизнеси, сертификат за да ходиш на работа, за да могат да направят всички хора бедни, след това "безусловен доход", но само ако преклониш главица и изпълняваш "безусловно" всички команди на Партията ... или с две думи - "Великия рестарт" (не ми трий коментара ве тъпак)

Браво! Много се радвам, че все още има мислещи хора сред сънародниците ни, които могат да правят връзка между отделни събития и да ги анализират. Зелените сертефикати са троянският кон, с който ще въведат анти-хуманна социална кредитна система по китайски модел. Засега в тях ще фигурира информация за това кой е ваксиниран против Ковид, но скоро ще съдържа много повече информация за това как живеем живота си и на базата на това ще ни ограничават или дават определени права и свободи. Всички ще бъдем сведени до едни QR кодове като в Китай, с определени въглеродни емисии. Зад безусловния базов доход и зелените сертефикати стоят едни и същи интереси. Въвежданетето и на двете са основни точки в плана на Световния икономически форум със седалище Женева, Швейцария. Неслучайно Световният икономически форум и Klaus Schwab са известни с думите "Welcome To 2030: I Own Nothing, Have No Privacy And Life Has Never Been Better". Или преведено от английски - "Добре дошли в 2030: Не притежавам нищо, нямам поверителност/тайни и животът никога не е бил по-добър": https://www.forbes.com/sites/worldeconomicforum/2016/11/10/shopping-i-cant-really-remember-what-that-is-or-how-differently-well-live-in-2030/?sh=7d22aaf01735 . https://www.youtube.com/watch?v=aztvWxRKqDQ "The Great Reset. You'll Own Nothing and Be Happy. World Economic Forum Commercial. Davos Group. WEF" . Добре дошли в "новото нормално". Пълният план за "светлото" бъдеще може да се види от всички в книгата "The Great Reset" (Великото Нулиране) от същия този Klaus Schwab, основатeлят и президент на Световния икономически форум. Тези хора се считат за толкова дръзки и недосегаеми, че дори не крият какво ни готвят.

Ше стане, нема как да не стане! С плосък данък от 10 % както е в БГ веднага ще стане, дааа! В Дания например, данъка за високите среден клас заплати за горницата от над около 7000 евро е 52 %, обаче още не си позволяват да говорят за безусловен доход.

Постулат от соца на широкорекламиран икономист е много смущаващ сигнал. След дълги години проба ,грешка и огромен фалит на всички социалистически държави, няма как да се говори по този начин.

Тъпи коминистически простотии

Гълъбче румено, ама много ги забързахте нещата. От днес грейн пас и веднага подхващате темата за базовия доход. Срещу какво обаче. Не казваш още. Ама аз знам - срещу отказ от собственост, ваксина и пълен отказ от човешки права.

Kогато започнете да отнемате от хората, които искат да работят, за да го давате на тези, които не искат да работят, с демокрацията е свършено.

Ами то това става отдавна. Някои си плащат осигуровки на реалния доход. Повечето се осигуряват на минимална заплата или работят на черно. Когато дойде време да се пенсионират - ревнат, че са им ниски пенсиите. И правителството вдига минималните пенсии толкова, че почти се изравняват със средната. От почти година се надпреварват да дават добавки на пенсиите, за да печелят избори. Стотици хиляди хора получават фалшиви инвалидни пенсии, защото никога не са се осигурявали. Много от работещите на черно получават социални помощи. И още, и още. Когато събереш всичко това плюс административните разходи по него, може дори да е по-евтино да има гарантиран базов доход. Все пак, аз предполагам, че икономическите последствия от мерките по "пандемията" ще доведат до такава световна икономическа катастрофа, че всякакви социални плащания ще бъдат невъзможни много години след това.

на средната класа,а за най-богатите има офшорки.

В бегето с индекс на неравенство Джини над 40 % и с тенденция на увеличаване , щело да има безусловен месечен доход.... Да, може ама само да се говори... Ако има реален безусловен месечен доход без празни приказки това ще е в страни с нисък Джини индекс, като Норвегия, Дания, Швеция, Чехия....

Мунчо ще яде тоягата.

Кой ще плаща масрафа на безусловния базов доход? Нали всички са наясно че "комунизма не се състоя"? На всекиго според потребностите,от всекиго според способностите?

ББД е комунизъм в най-чистия си вид. Съчетахо с фашизма на лекарите.... нещата ще станат драматични!

ОСТАВКА на Фигуранта на Божков - Мунчо Коремното!

Ако може малка добавка към въпросчетата: Колко пари е прибрал гусина от соросоидните фондации, че да си сгъне всичкото икономическо познание и да се изтрещи толкова публично? Няколко страни го пробваха - не работи. Хората са мързеливи - няма ли мотивация - няма да си мръднат пръста. ББД е последният пирон в ковчега на капитализЪма и уводната глава на корпоративния феодализъм.

.

ОСТАВКА на Метежника-Резидент Румен Радев!

Вън мутрата Радев от Президентството!

Мунчо ке падне.

До гнилата тиква ?