Безработицата у нас е на рекордно ниско ниво за ноември

През миналия месезц тя е едва 4,4 %, отчитат от Агенцията по заетостта

Обратно в новината

Коментари - Безработицата у нас е на рекордно ниско ниво за ноември | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това за София ли се отнася???? Не моожим всеки месец да се разписва и да ти предлагат една и съща работа и ти чакаш години да те баламосват

Реалния процент безработица е 20- 25% а измислените е 4 %

Това е най голямата измама , от край време. в нашата България официално има около 750 000/ 770 000 здравно неосигурени Българи , и как става 4 процента безработица ,.

Сега било “измама”. Ами погледнете по сайтовете за работа колко хиляди обяви за работни места има.. огромен недостиг на квалифицирана работна ръка.

Време за национална стачка.

В робовладелската демокрация всичко е лъжа.

Като не те одобряват за безработица няма как да се водиш на статиска. То ти си пак безработен, просто не ходиш 1 път в месеца да вземеш някой лев за хляб и гледаш да оцелееш по други начини...

Безработицата се изчислява, като се раздели броят на регистрираните в бюрата по труда на икономически активното население, което пък се определя при преброяването на населението. С лед последното преброяване ик. активното население ще се промени доста надолу и съответно % на безработните ще се повиши. Сега изчисляват % още върху данните от 2011 г., та затова се хвалим ниска безработица. Всичкото е ала бала, да заблуждаваме хората колко много работа вършат в Агенцията по заетост.

Ако е така, то това е измама. Как им е позволено?

Не знам колко реално в работоспособна възраст остават да заемат свободните места?

Дукато майка и татко са живи нема кфо да им работим на тези чорбаджий изедниций. Аз за пот 2 хиляди лева чисто никога няма да се хфана на работа.

A като умрат родителите ти с какво ще живееш? Ще започнеш работа на 60 години ли?

Безработицата у нас е на рекодно ниско ниво за ноември - тази статистика може ли все пак да не е само измислица ?!?

Реално неработещите в България, а и средни за целия ЕС са над 25 %. Всичко друго са лакърдии за наивници. Постоянно обясняват как нямало работници и трябвало да внасят от чужбина, а всъщност това изобщо, ама изобщо НЕ вярно.

Четем коментарите и гледам Ганьо колко е прост уж евроатлнатик а не вдява.Безработицата се смята на база регистрираните в бюруто а тия които не са регистрирани а нито учат нито работат какви са ?

Милиардери?

Бретарианци се наричат.

Кво се оплаквате в Англия е супер зле.

Колкото и да е неприятно, трябва да признаем че това е вследствие на войната. Отбранителната индустрия дърпа всичко нагоре.

Луда статистика. Огромен брой хора, партийни членове, работят на държавно партийни позиции, на които нищо не правят, а тежат на всички останали.

Хората в БЪлгараи се РАЗБОЛЯХА и НЯМА кой да работи !!! Митьо-вци, и Мутри са тъпи олигофрени- Наркомани и Педдерази, ИЗБЯГАЛИ от затвора, които се правят на негри с черни БМВ-та... Един мангал- Митьо може да изнерви с аларми, кучета и китайски бомбички да ИЗНЕРВИ 5000 души.. Един Директор на Вииваком може да разболее с РАК и Левкемия( или Ослепеят)- 50 000 души. А един негър маймуна- Сисиньо може да ЗАРАЗИ с ВИРУСИ- СПИН ,Ебола, Африканска ЧУма, Маймунска Шарка- 10000 души.. Куршум за такива !!

Човек, потърси помощ, сериозно.

В България няма дефицит на лекари, медицински сестри и санитари. Е, затвориха някоя друга болница, ама то и без това няма население. Всичко ни е наред, цъфтим и вържем...

айде стига глупости! безработицата е над 14%!

Къде в "Нов път" ли?

Не над 16, а над 25. Последно успях да намеря данни за 2018-та за целия ЕС. Средно 30 процента от работоспособното население 18-65 НЕ работи. Младежка безработица около 35.

Процента на безработицата е ниска щото се увеличава пенсионата възраст и броя на работещите се подържа висок, а основно работя бъдещи пенсионери, ако пенисоната възраст е 60 години то тогава процента на безработни ще е около 10 процента

Пълно е с работещи пенсионери, над 65 години.

Процента е нисък защото отчита само тези които са се регистрирали в бюрото по труда. Има една категория, т.н. Трайно Безработни, дето хем са без работа, хем не се регистрират и тях не ги обявяват. Не вярвам да не знаят поне приблизително колко са, просто не им отърва да го казват.

С добра работа, в престижна фирма, с добра заплата и т.н. съм на една крачка от клошарството...

Гласува за ПП-ДБ, нали?

Свикнал е да го хранят в гербаджийска копанка, затова сега му е криво!

Сменяй работата. Шефа сам няма да се сети да ти вдигне заплатата. С молене ще вземеш по-малко увеличение.

"Инфлацията е брутална. Страшно е, а заплатите не растат." Нали искахте "промяна", нали драхте гърла по площадите срещу евтините цени на "лошия" Борисов. Сега си трайте, ако обичате!

Важното е, че тиквата приключи! Такива хрантутници, като теб, които яли от гербаджийска копанка, още много време ще квичат!

Инфлацията е брутална.Страшно е,а заплатите не растат

Племеника е фирмаджия в бизнес парка и ме подучи много добре. Каза ми, че възнаграждението расте, ако сменяш работодателите често. През 2022 започнах на каса в Лидъл,после денонощното, сега един магазин за подаръци. Всеки нов работодател ми предлагаше по 200 лева отгоре. Откакто напусна в лидъла още си седи обявата за продавача на 1600.

Ама как става тая работа, при положение, че България не прозвежда нищо за себе си и всичко останало е грабеж?

Последното тримесечие сме с над милиард положително търговско салдо. Туризма, АйТи сектора, Стоматологията (вече не само българите си правят зъбите тук). Festo си правят платките в Дружба, а оръжейните заводи работят на 3 смени от началото на войната и не смогват.

Добре че започна войната. Пуснаха още една смяна в цеха и увеличиха заплатите. Вече и щерката си бачка при мен, а беше останала безработна покрай ковид. Само се моля руснаците да не се предадат скоро, че да можем да си стъпим още малко на крака.

Минута мълчание за всички работодатели, които “не намират кадри”, да им работят за без пари :)

Ми то не остана кой да работи - само шефове. Лятото в Хасково нямахме сметопочистване. Момчетата отиват на гурбет, понеже дават по високи заплати, а няма кой да им вземе мястото, докато не се върнат. Навярното пазара на труда ще намери равновесие в някакъв момент.

Безработицата 4%, а реалната инфлация доста над 50% !? То че ни е сбъркана държавата е ФАКТ неоспорим, ама све пак....

В момента България има малко повече от 3 млн. в трудоспособна възраст. Между демографския срив и миграцията губим по стотина хиляди всяка година. До края на десетилетието работещите българи ще са под 2.5 млн. Цената на труда ще се покачва ежегодно в обозримо бъдеще, а безработицата ще е нещо, за което се сещаме с умиление.

Това е следствие от факта, че много хора, от тези които нищо не работят са на заплата. Виж справка - Народното събрание !

А сивата икономика е на рекордно високи нива. Като прибавим и директорите с по 50к заплата при 3 и нещо осигурителен максимум, направо цъфтим...

във всеки град се знае, че 80 % от частния бизнес, бил той среден, голям, дребен, е в сивата икономика и крие осигуровки. Всеки има съседи, приятели, познати, които казват, че получават по 1500 лв. да кажем, но ги осигуряват на минималната заплата. И това е много лесно установимо. Стига държавата да е нормална и да има желание да преследва тези нарушения.

Безработицата в едно село поразено от чума е ниска. Топлата вода не замръзва. Когато вали е влажно. Слънцето свети....Тиквата е кюфте...Дупетатите са национални предатели....Голеееемо откритие..

Браво, браво. Чудесна новина. Сега НОИ ще натрупа огромни приходи от осигурителни вноски върху МРЗ на назначените специалисти от работодателите. Очаквам да падне прага от 3400 лв. на пенсията ми.

То и в Индия всички се трепят от сутрин до вечер, ама за една купичка ориз. Айде ние тука за две, добре де.

Ми щото не остана работоспособно население. Всичко избяга от България.

Да е живо и здраво служебното правителство. Да издържи до следващата есен и в Шенген ще влезем и в Еврозоната. Ако дойдат евроатлантиците, спукана ни е работата.

Това ми звучи като ВСИЧКИ свалени ракети от Украинската ПВО....

Само не казвайте, че безработицата е отрицателна величина, както прогнозира наскоро един изкуфял политик. Минимална РЗ 1200.00лв и премахване бонусите и съкращения на половината държавни служители и нещата ще влезат в ред.

Давайте еврото тогава!

р0ботници в България - Бол, за Коричка хляб работят!

То работни места има, НО... пари няма :)

Ще споделиш ли, какво образование имаш и каква квалификация???

Дааа (нерегистриран) Може ли Вие първи, моля :)

Кажете и за безаплатицата.

А ромите с кола кво работят?

Живеят на вън и продължават да бягат иначе ще Бъде ужас Да не говорим, че има места в България с по 45% безработица

Браво на Гълъб Донев и цялото служебно правителство!

бачкайте, бачкайте. Не се става така лесно човек. МРЗ 350 евро. Еврогавра.

Че кой те кара да работиш за МРЗ? Всичките ми приятели работят за 2000 лева или отгоре.

Чудесна идея! Значи реалната минмална заплата е 2000 лв (т.е. 1000 евро)! И аз това казвам! Реалнара ситуация е, че курса ни на лева е много подценен! Реалния курс на лева е 0.60 лв! 2000 лв е една нормална европейска минимална работна заплата! Иначе ти мен не ме мисли.. ;)

0.60 лв за евро!

Кофти работа. За който разбира, естествено. Скотът си мисли, че това е чудесно, незнаейки за процесите в макроикономиката, за закона на Окун, за кривата на Филипс, за монетарна, фискална политика и политика на доходите и държавните разходи... Намаляването на безработицата с 1% повишава инфлацията с 2%.... Скотове наивни, пак ви баламосват....